- Konu Sahibi burberry87
-
Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim çünkü henüz evli değil, nişanlıyım..
Çok uzun zamandır kendimle bile paylaşmıyorum içimdeki karmaşayı, çok düşündüm yazmak için ve zamanı geldiğine inanıyorum, sizlere akıl danışacağım gibi içimdeki birikimlerdende kurtulacağıma inanıyorum..
25 yaşındayım ve çook uzun zamandır tanıdığım kişi ile nişanlıyım..
Nişanlım mükemmel diyebileceğim karakterde ancak onunda her güzel gibi bi kusuru var..
Kendisi bana karşı saygısızlığı olmayan, cömert, düşünceli, romantik, sadık kısacası her kadının hayallerindeki erkek karakterine sahip bi kişi..
Ancak sorun şurda başlıyor: sevgili annesi !
Önceleri benim art niyetli düşündüğüme kendimi inandırıyordum ancak yok gerçekten bu kadın bi tuhaf..
Çok fazla örneği olduğu halde size en basit 2 örneğini vereceğim:
Kendisi ile ilk tanışmamda bana oğlunu övmeye çalışırmışcasına, "benim oğlumu ne kızlar sevdi bi bilsen" dedi, ilk günden sesimi çıkarmak istemedim ancak oğlu bu cümleye tepki gösterdi, annesinin patavatsızlığı ile konuyu kapattık..
Ardından geçen uzun süreç içerisinde espri yolu ile laf sokmalar vs duymamazlığa versemde artık benim değil onun art niyetli olduğunu düşünüyorum, bu kadın gerçekten patavatsız olamaz..
Bana "gelinliğe ne gerek var kirala o para ile altın yapalım sana" dedi, ben nişanlıma çıkışıncada o bizim iiliğimizi düşünüyor oldu. Allah aşkına siz söyleyin, hangi genç kız istemez gelinliği, durumlarımız olmasa amenna ancak her iki tarafında durumu oldukça ii..
Aradaki binlerce olayı anlatmadan bardağı taşıran son damlaya geçiyorum..
Dün gece konuşurken konu gelişti ve nişanlım bana "anneme hizmet etmeyecek misin" die sordu, çıldırdım sanki ben köleyim ya da yol yortam bilmemde bana iş anlatıyorlar, yok biz başka bi ilde yaşayıp yazın yanlarına geldiğimizde bi çorba yapamaz mıyım vs vs..
Yani ayrı evde yaşayacağız, eli ayağı tutuyor sonuçta gelinde olsam dışarıdan geldiğimde yemeğini, temizliğini nie ben yapayım o benim evime karışmasın ben onunkine, gelin miyim köleleri mi ?
Muhakkak ki o benim evime geldiğinde hizmette kusur etmem ya da onun evindeyken "anne yemeğe yardım edeyim, sen otur masayı ben toplarım" derim ancak bu diretme ile sürekli "hizmet edecek misin" soruları ile beni kendilerinden soğutunca eline ne geçiyor bu kadının..
Ben terslenincede "çömez mi alacağım, evlenmeye kalkıyor yapmasınıda bilsin diyor" ben alınıncada bu bir espri ! oluyor..
Sözdede kendi çok çekmiş, bana asla çektirmezmiş ee güzel annem daha ne yapacaksın ki ?
Oğluna ben herkese ondan kızım die bahsediyorum onu öle övüyorum böle övüyorum dior ancak kendi akrabalarının yanında beni yerden yere vurdu neymiş benim nasıl sessiz, saygılı olduğumu onlara gösteriyormuş yine ben alınınca hemen çeviriyor benim gelinim çookk güzeldir, çookk hanımdır die..
Benim yanımda bunu yapıyorsa düşünün başkalarına ne anlatıyor ?? Böle düşünüyorum ben artık..
Artık nişanlımıda çok ii kandırdığına inanıyorum çünkü nişanlım sürekli "şaka yapıyor, o seni çok seviyor, sen alıngansın" gibi cümleler kuruyor yani o kadar doluyum ki resmen bu kadın şeytan diyeceğim ee tabi ben toyum taktiklerden haberim yok, kırılıp laf söyleyince ben bi şekilde haksız oluyorum o haklı..
Çok uzun oldu biliyorum ama aklıma gelmeyen neler var, çok kırgınım, çookk..
Şimdi ben ne yapacağım, sinirlenip ayrılayım diyorum ama yok kalbim yangın yeri ne sevdiğim adamdan geçebiliyorum ne de annesinin bu hareketlerine tahammül edebiliyorum..
Nolur, bana bi akıl verin, biliyorum çoğunluk vazgeç bu ilişkiden diyecek ama çok sevdiğimi göz önünde bulundurun.
Yoksa gerçekten ben mi kötü niyetliyim, benim mi içimde nefret var ki kadının her halinden bi sorun çıkarıyorum..
Dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim, sevgilerimle...
senin bu yazdıklarına kimse ayrıl demez. Çünkü ayrıl denilecek bir durum yok. Kültürmüzde gelinin hizmet etmesi hoşa gider. Ama kimsenin kızı köle değil sonuçta. Senin ezilmene o bahsettiğin niteliklere sahip olan nişanlının izin vereceğini düşünmüyorum.Gerekirse o müdahale der. Unutma her kaynanada ufak da olsa bir kıskanclık olur. Ki çogu kadın oğlunu över. Benim kayınvalidem de bunu yapıyor. Ufak tefek şeylerden rahatsız olmamaya calış.Çünkü bunlar gercekten ufak tefek seyler. Ben senn yerinde olsam kayınvalideme gayet mükemmel ve saygılı bir şekilde davranırım. Baktın senle ilgili gereğinden fazla beklentiye giriyorlar güzel bir şekilde anlatırsın annecim ben size hep hizmet etmek isterim ama yoruluyorum. Sizin de beni anlayışla karsılayacağınızı düşünüyorum diye. Konuşmaktan kendini ifade etmekten korkma. Konuşamazsan söyleyemediklerin büyür içinde gereksiz yere kinbeslersin....
nişanlımında bana hak vermesini istiyorum, sürekli şaka yapıyor diye savunması ya da onunda anneme hizmet etmelisin düşüncesinde olması rahatsız ediyor beni.. aynı ülkenin, aynı kültürün insanlarıyız ancak benim annem gelinine tarlaya gireceksin demez, el üstünde tutar, ilk günden onun çay demleyip demlemediğini sınamaz, hiç bi zaman annem gelinine böle davranmadı.ancak onun annesi sürekli beni eleştirme, sınama yoluna başvuruyor, düşünün daha ilk tanışmada çay demlememi bekledi sonuçta kim olursam olayım misafirim ben nasıl onun mutfağına girerim ilk tanışmada ? buluşmalarımıza, konuşmalarımıza, benim yeteneklerimi ölçmesine, ev kadınlığı dersleri vermesi boğuyor beni, elbetteki saygımda kusur etmiyorum ama anlıyor suratımdan bozulduğumu, benimde kalbim var bende üzülüp kırılıyorum, banada yazık..herşey mükemmelken neden mutluluğuma böle engeller çıksın ki neden ben çok sevdiğim insandan ayrılmayı aklımdan geçireyim ki ?
canım haklı olsan bile nişanlının sana her zaman hak vermesini bekleme. Annesi sonuçta her ne kadar sana hoş davranmasa da oğlunu el bebek gül bebek büyütmüştür o yüzden nişanlın da ufak tefek seyler için annesini suçlamaz. Bunu sakın bekleme. Ki belki de nişanlın aranızı bulmak için savunuyordur onu. Belki o da farkındadır annesinin yanlış davrandığının. Kayınvalidenin haklılığı veya haksızlığı konusunda nişanlınla munakaşaya hiç girme bile. Onun yaptığı senin yanında olmamak değil orta yolu bulmaya çalışmak. Ha bi de kesinlikle annenle kayınvalideni kıyaslama. İki farklı karakter. Bence kayınvalidenle ilgili ufak tefek seyleri bazen görmezden gel. Ki zaten zamanla alışacaksın bazı huylarına. Ama sunu da unutma tatli dille bi insana en ağır seyi söylesen bile söylemesini bildikten sonra seni yanlış anlamaz.Mesala rahatsız olduğun seyleri tatli tatlı söyle mesela söyle ; annecim ben seni çok seviyorum ama bazı davranışlarında beni sınıyormussun gibi hissediyorum. Sen benim nişanlımın annesisin benim için değerlisin. Eger sana duygularımı ifade etmezsem içimde daha çok büyütürüm ve bu ilişkimizin bozulmasına sebep olur. Bu da en son isteyeceğim seydir... gibi. Sana benzer seyleri ben de yaşadığım. Ama bu taktikle konuşmaya başlayınca içimde beni bunaltan hiçbirşsey bırakmamış oldu.Lafım da yerini bulmuş oldu. Eşimin gözünde de her zaman yapıcı yaklaşa insan oldum..
nişanlımında bana hak vermesini istiyorum, sürekli şaka yapıyor diye savunması ya da onunda anneme hizmet etmelisin düşüncesinde olması rahatsız ediyor beni.. aynı ülkenin, aynı kültürün insanlarıyız ancak benim annem gelinine tarlaya gireceksin demez, el üstünde tutar, ilk günden onun çay demleyip demlemediğini sınamaz, hiç bi zaman annem gelinine böle davranmadı.ancak onun annesi sürekli beni eleştirme, sınama yoluna başvuruyor, düşünün daha ilk tanışmada çay demlememi bekledi sonuçta kim olursam olayım misafirim ben nasıl onun mutfağına girerim ilk tanışmada ? buluşmalarımıza, konuşmalarımıza, benim yeteneklerimi ölçmesine, ev kadınlığı dersleri vermesi boğuyor beni, elbetteki saygımda kusur etmiyorum ama anlıyor suratımdan bozulduğumu, benimde kalbim var bende üzülüp kırılıyorum, banada yazık..herşey mükemmelken neden mutluluğuma böle engeller çıksın ki neden ben çok sevdiğim insandan ayrılmayı aklımdan geçireyim ki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?