Ben mi art niyetliyim ?

burberry87

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
174
0
0
Diğer
Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim çünkü henüz evli değil, nişanlıyım..
Çok uzun zamandır kendimle bile paylaşmıyorum içimdeki karmaşayı, çok düşündüm yazmak için ve zamanı geldiğine inanıyorum, sizlere akıl danışacağım gibi içimdeki birikimlerdende kurtulacağıma inanıyorum..
25 yaşındayım ve çook uzun zamandır tanıdığım kişi ile nişanlıyım..
Nişanlım mükemmel diyebileceğim karakterde ancak onunda her güzel gibi bi kusuru var..
Kendisi bana karşı saygısızlığı olmayan, cömert, düşünceli, romantik, sadık kısacası her kadının hayallerindeki erkek karakterine sahip bi kişi..
Ancak sorun şurda başlıyor: sevgili annesi !
Önceleri benim art niyetli düşündüğüme kendimi inandırıyordum ancak yok gerçekten bu kadın bi tuhaf..
Çok fazla örneği olduğu halde size en basit 2 örneğini vereceğim:
Kendisi ile ilk tanışmamda bana oğlunu övmeye çalışırmışcasına, "benim oğlumu ne kızlar sevdi bi bilsen" dedi, ilk günden sesimi çıkarmak istemedim ancak oğlu bu cümleye tepki gösterdi, annesinin patavatsızlığı ile konuyu kapattık..
Ardından geçen uzun süreç içerisinde espri yolu ile laf sokmalar vs duymamazlığa versemde artık benim değil onun art niyetli olduğunu düşünüyorum, bu kadın gerçekten patavatsız olamaz..
Bana "gelinliğe ne gerek var kirala o para ile altın yapalım sana" dedi, ben nişanlıma çıkışıncada o bizim iiliğimizi düşünüyor oldu. Allah aşkına siz söyleyin, hangi genç kız istemez gelinliği, durumlarımız olmasa amenna ancak her iki tarafında durumu oldukça ii..
Aradaki binlerce olayı anlatmadan bardağı taşıran son damlaya geçiyorum..
Dün gece konuşurken konu gelişti ve nişanlım bana "anneme hizmet etmeyecek misin" die sordu, çıldırdım sanki ben köleyim ya da yol yortam bilmemde bana iş anlatıyorlar, yok biz başka bi ilde yaşayıp yazın yanlarına geldiğimizde bi çorba yapamaz mıyım vs vs..
Yani ayrı evde yaşayacağız, eli ayağı tutuyor sonuçta gelinde olsam dışarıdan geldiğimde yemeğini, temizliğini nie ben yapayım o benim evime karışmasın ben onunkine, gelin miyim köleleri mi ?
Muhakkak ki o benim evime geldiğinde hizmette kusur etmem ya da onun evindeyken "anne yemeğe yardım edeyim, sen otur masayı ben toplarım" derim ancak bu diretme ile sürekli "hizmet edecek misin" soruları ile beni kendilerinden soğutunca eline ne geçiyor bu kadının..
Ben terslenincede "çömez mi alacağım, evlenmeye kalkıyor yapmasınıda bilsin diyor" ben alınıncada bu bir espri ! oluyor..
Sözdede kendi çok çekmiş, bana asla çektirmezmiş ee güzel annem daha ne yapacaksın ki ?
Oğluna ben herkese ondan kızım die bahsediyorum onu öle övüyorum böle övüyorum dior ancak kendi akrabalarının yanında beni yerden yere vurdu neymiş benim nasıl sessiz, saygılı olduğumu onlara gösteriyormuş yine ben alınınca hemen çeviriyor benim gelinim çookk güzeldir, çookk hanımdır die..
Benim yanımda bunu yapıyorsa düşünün başkalarına ne anlatıyor ?? Böle düşünüyorum ben artık..
Artık nişanlımıda çok ii kandırdığına inanıyorum çünkü nişanlım sürekli "şaka yapıyor, o seni çok seviyor, sen alıngansın" gibi cümleler kuruyor yani o kadar doluyum ki resmen bu kadın şeytan diyeceğim ee tabi ben toyum taktiklerden haberim yok, kırılıp laf söyleyince ben bi şekilde haksız oluyorum o haklı..
Çok uzun oldu biliyorum ama aklıma gelmeyen neler var, çok kırgınım, çookk..
Şimdi ben ne yapacağım, sinirlenip ayrılayım diyorum ama yok kalbim yangın yeri ne sevdiğim adamdan geçebiliyorum ne de annesinin bu hareketlerine tahammül edebiliyorum..
Nolur, bana bi akıl verin, biliyorum çoğunluk vazgeç bu ilişkiden diyecek ama çok sevdiğimi göz önünde bulundurun.
Yoksa gerçekten ben mi kötü niyetliyim, benim mi içimde nefret var ki kadının her halinden bi sorun çıkarıyorum..
Dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim, sevgilerimle...

senin bu yazdıklarına kimse ayrıl demez. Çünkü ayrıl denilecek bir durum yok. Kültürmüzde gelinin hizmet etmesi hoşa gider. Ama kimsenin kızı köle değil sonuçta. Senin ezilmene o bahsettiğin niteliklere sahip olan nişanlının izin vereceğini düşünmüyorum.Gerekirse o müdahale der. Unutma her kaynanada ufak da olsa bir kıskanclık olur. Ki çogu kadın oğlunu över. Benim kayınvalidem de bunu yapıyor. Ufak tefek şeylerden rahatsız olmamaya calış.Çünkü bunlar gercekten ufak tefek seyler. Ben senn yerinde olsam kayınvalideme gayet mükemmel ve saygılı bir şekilde davranırım. Baktın senle ilgili gereğinden fazla beklentiye giriyorlar güzel bir şekilde anlatırsın annecim ben size hep hizmet etmek isterim ama yoruluyorum. Sizin de beni anlayışla karsılayacağınızı düşünüyorum diye. Konuşmaktan kendini ifade etmekten korkma. Konuşamazsan söyleyemediklerin büyür içinde gereksiz yere kinbeslersin....

canım sana tek tavsiyem eğer o şaka yapıp sonra şakaaa diyorsa sende aynı takdiği izle sende laf sok sonra gül şaka de görsün bakalım ne hissedecekmiş

Ayrıl diyemem çünkü klasik bir kayınvalide örneği ile karşı karşıyayız şu anda.
Hoşgeldin yeni dünyaya,yeni aileye,yeni anneye!!!

deseydin ya az ye de kendine bi hizmetçi al diye
hem gelinlik altın filan daha ucuza kapatırsın.
deli midir nedir ya
bence de onun sana yaptığının aynısını yap
nişanlına dırdır etme onun yanında güzel davran
yalnızken de sok lafını altta kalma
benim bu forumdan görüp de öğrendiğim budur :)

Tipik kaynana profili... kıskanmaya baş-la-mış....

Nişanlının sorusuna tabi ki misafirliğe gittiğim yerde hizmet etmeyeceğim, heee kastın yemekten sonra sofra toplamaya yardım v.s. ise tabi ki yardımcı olurum ama temizlik, yemek olayı olmaz, herkesin ayrı bir düzeni var tarzı konuşman gerekir, evlenmeden bunu ona aşılaman gerekiyor, ilerde canının sıkılmaması için...

Erkeklere göre anneleri zaten gelinlerini çooooook sever, hatta utanmasalar bağırlarına basacaklar, fesat olan gelinler kaynanalarda leke yok, sütte var

Diğer önerim taviz tavizi doğurur, seviyorsun diye sessiz kalma...

Kayınvaliden yanında birşey söylerse, nişanlına-eşine gerek kalmadan gereken cevabı sen ver... ağırlığın olsun...

Nişanlından beklersen, daha çoooook beklersin.....

Son düzenleme:
Çok fazla üzerinde duruyorsun, çok kafana takıyorsun bence. Sen kendi bildiğini okursun, bu kadar düşünme.
he de geç:) (Vay be bunu söyleyen ben miyim? ) evin barkın ayrı, mesafeni koyarsın sınırlarını belirlersin. yeri geldiğinde hizmetini de yaparsın büyüklere saygısızlık etme kötü olan sen olursun. nişanlına / eşine ailesini asla kötüleme. hele bir aile olun ondan sonra seni rahatsız eden şeyleri tatlı tatlı söyleyeceksin bağıra çağıra değil..

Ayrıca gelinliğin satın alınması gerektiğini düşünmüyorum. Üzerinize göre diktirip kiralayabilirsiniz veya hazır olan bir gelinliği kiralayabilirsiniz. sadece önemli olan size yakışan içinize sinen bi gelinlik olması. Ne güzel gelinlikler var şimdi.. Bir daha giymeyeceksiniz ne de olsa. Eğer eş dost gelinliği satın alıp almadığımı sorar ben rezil olurum diye düşünüyorsanız, bi vakfa derneğe bağışladım gelinliği dersiniz oldu bitti.. :))

Siz şuanda evlilik arifesinde olmanız nedeniyle çok hassassınız bence.şu formda hangi geline sorsanız kesinlikle kaynanasından"benim oğlumu ne kızlar istedi"cümlesini duymuştur.değerli çünkü onların oğulları öyle bir çırpıda elin kızına teslim edemezler ben 1 yıl boyunca kayınpederimden duymuştum bu cümleyi ve gülüp geçmiştim benim nasibimmiş dedim kapandı kızmadım mı kızdım tabiki ama büyütmemelisiniz.büyükler yaşanmışlıklarıyla bize yardımcı olmaya çalışırlar gelinliğinizi kiralıyın derken sizi düşünmüştür çünkü parayla size altın almayı teklif ediyorlar.aslında bakarsanız gelinliğe 3 saat için o kadar para vermeye gerek yok emin olun daha sonra koyacak yer bulamıyorsunuz hiç öyle geçmişe dönüm gelinliğe bakma ihtiyacıda duymuyorsunuz size abla tavsiyesi gelinliğinizi kiralayın.sıkıntılarınızı kayınvalidenize anlatır konuşmaya çalışırsanız emin olun daha huzurlu olursuzunuz.

aman cnm hehe de geç

kimse de kolundan tutup zorla hizmet ettiremez

bence sorunlarınızı kndiniz halledin

nişanlımında bana hak vermesini istiyorum, sürekli şaka yapıyor diye savunması ya da onunda anneme hizmet etmelisin düşüncesinde olması rahatsız ediyor beni.. aynı ülkenin, aynı kültürün insanlarıyız ancak benim annem gelinine tarlaya gireceksin demez, el üstünde tutar, ilk günden onun çay demleyip demlemediğini sınamaz, hiç bi zaman annem gelinine böle davranmadı.ancak onun annesi sürekli beni eleştirme, sınama yoluna başvuruyor, düşünün daha ilk tanışmada çay demlememi bekledi sonuçta kim olursam olayım misafirim ben nasıl onun mutfağına girerim ilk tanışmada ? buluşmalarımıza, konuşmalarımıza, benim yeteneklerimi ölçmesine, ev kadınlığı dersleri vermesi boğuyor beni, elbetteki saygımda kusur etmiyorum ama anlıyor suratımdan bozulduğumu, benimde kalbim var bende üzülüp kırılıyorum, banada yazık..herşey mükemmelken neden mutluluğuma böle engeller çıksın ki neden ben çok sevdiğim insandan ayrılmayı aklımdan geçireyim ki ?

Ay kızlar çok hoşsunuz herkesin relax bi şekilde normal karşılaması çok alem ya

acikcasi cok ta buyuk sorunlar yok.. arkanizdan ne dedigi asla umrunuzda olmasin.. siz kendiniz durust davranin gerektiginde lafinizida soyleyin.. ayrica gelinlik meselesi cok ta kotu nbi konu degiil bende istemezdim satin almayi bi defa giyicem nasilsa ..sonra dolaba koycaksin bosuna yer kaplicak.. ha u soylede bi durum var kiralama fiyatlarida gelinlige cok yakindir satin alirsin dgunun sonundada bi garibana hayir yaparsin .. ayrica kimin ne umrundaki ) gelinligin satilik ya da kiralik oldugu:)) hala bu tip seyleri konusanlar ve dusunenler varmiki: )

oglumu ne kizlar sevdi dediginde acikcasi benimde o laf hosuma gitmezdi:)) bende aaa ne talihsizmis bula bula beni buldu diye guler gecerdim :)))

evinizde ayri, davranislarina gore karsilik verirsiniz sizde hiccc takmayin :)taktikca huzursuzluk cikar:) kolay gelsin

eskiden "benim kızımı ne doktorlar ne mühendisler ne hakimler ne savcılar istedi de vermedim" denirdi. Artık erkek anaları babaları benim oğlumu kimler istedi diyor. Ve hemen herkes duymuş galiba forumda bu lafı:)) Ben de üç beş kere duydum nişanlıyken.. eee demiştim demek ki çok iyi bi insanmışım ki oğlunuz benim kısmetimmiş, güldüm geçtim.. (Hafizamın bi köşesine kaydettim ve unutmam tabi ki:))

düğün öncesi her laf batıyor, karşındaki iyi niyetli de olsa kötü niyetli de olsa sinirleri bozuluyor insanın. Senin gösterdiğin inceliği göstermelerini bekliyorsun ama imkansız. Erkekler için anneleri melektir, anneleri cennetliktir, asla kötü niyetli olamazlar gelinlerini çooook severler.. Gerekirse sessiz kalmayın siz de espriyle cevap verin ama çok da önemsemeyin söylenenleri.. Çünkü sizi mutlaka inceliyorlar, süzüyorlar, olumsuzluk arıyorlar. bütün bunları bilerek bu işe girişmek gerekiyormuş. Evet hepimiz başta sevdiğimin annesi/babası ben asla tipik gelin kaynana ilişkisi içinde olmayacağım dedik ama kendimizi bu kısır döngünün içinde bulduk. eğitimli eğitimsiz, zengin fakir,doğulu batılı kuzeyli güneyli bakmıyor herkes bu sorunu yaşıyor :))

Art niyetli filan değilsiniz...Durum gayet açık...
Lalişin dediği gibi Hoşgeldin gerçek dünyaya...
Eğer akıllı davranmazsanız yutar sizi o dünya...Dikkat edin...
Akıllı davranmaya gelince...
4 yıllık evliyim...kayınvalidemle hiç laf dalaşım bile olmadı...
Çünkü istediği anda cevabını alır...çok net...Araya ne oğlunu ne de 3. şahsı sokarım...kendi işimi kendim görürüm...
Zira her evlat annesini savunur...Her evlat eşinin karşısında annesini koruma ihtiyacı duyar...
Her evlat şaka ya da yaşlı ya da bla bla bissürü bahane bulur...
O sizin annenizi eleştirse ister misiniz...hayır...
O zaman bırakın nişanlınızın yakasını...
Kayınvalidenizle görün işinizi...
Kırmadan...dan dan dalmadan...gülerek şen kahkahalar atarak...
Ben şunu gördüm hayatta eğer kayınvalide cenahı gelinin oğluna ihtiyacı olmadığını, sadece onu sevdiği için evli olduğunu eyvallahı olmadığını baştan bilirse ayağını denk alır...
Üstüne bir de gelinin ailesi arkasındaysa tadından yenmez...
Baştan bildirmek de gelinin görevi tabiii...

canım haklı olsan bile nişanlının sana her zaman hak vermesini bekleme. Annesi sonuçta her ne kadar sana hoş davranmasa da oğlunu el bebek gül bebek büyütmüştür o yüzden nişanlın da ufak tefek seyler için annesini suçlamaz. Bunu sakın bekleme. Ki belki de nişanlın aranızı bulmak için savunuyordur onu. Belki o da farkındadır annesinin yanlış davrandığının. Kayınvalidenin haklılığı veya haksızlığı konusunda nişanlınla munakaşaya hiç girme bile. Onun yaptığı senin yanında olmamak değil orta yolu bulmaya çalışmak. Ha bi de kesinlikle annenle kayınvalideni kıyaslama. İki farklı karakter. Bence kayınvalidenle ilgili ufak tefek seyleri bazen görmezden gel. Ki zaten zamanla alışacaksın bazı huylarına. Ama sunu da unutma tatli dille bi insana en ağır seyi söylesen bile söylemesini bildikten sonra seni yanlış anlamaz.Mesala rahatsız olduğun seyleri tatli tatlı söyle mesela söyle ; annecim ben seni çok seviyorum ama bazı davranışlarında beni sınıyormussun gibi hissediyorum. Sen benim nişanlımın annesisin benim için değerlisin. Eger sana duygularımı ifade etmezsem içimde daha çok büyütürüm ve bu ilişkimizin bozulmasına sebep olur. Bu da en son isteyeceğim seydir... gibi. Sana benzer seyleri ben de yaşadığım. Ama bu taktikle konuşmaya başlayınca içimde beni bunaltan hiçbirşsey bırakmamış oldu.Lafım da yerini bulmuş oldu. Eşimin gözünde de her zaman yapıcı yaklaşa insan oldum..

evet canım yaa. ilk önceleri yani nişanlılık ve yeni evlilik dönemlerinde insana bazı şeyler çok batıyor davranışları konuşmaları fln garip geliyor. ama sen zaten kibar bir kıza benziyorsun libulibu arkadaş çok güzel açıklamış. inan aranız kayınvalidenlerle bozuk olsa daha çok takacaksın daha çok psikolojin bozulacak. o yüzden kötü olmaya hiç gerek yok. hem çirkin bettyninde dediği gibi bizim annemiz için kocamız yada nişanlımız kötü birşey söylese kaç gün uyku tutmaz bizi değilmi?? o yüzden saygısızda olmaya gerek yok. tatlı dille uyarmak ve sorunları biraz daha uzun vadede çözmeye çalışmak daha iyi oluyor.

senin için söylemiyorum bunu sakın yanlış anlama ama bazı kadınlar eşlerini hemen 3 günde ailelerinden annlerinden koparmaya onu ailesine düşman etmeye çalışıyorlar. bu çok yanlış sonuçta biz üç beş senedir yanındaysak o kadın ve aile ona hayatı boyunca bakıp yanında olmuş. sen akıllı bir kızsın zaten kayınvalidende seni seviyor bence.

bu "ne var bunda annem şaka yapıyor", "annem seni çok seviyo", "sen anlayışsızsın", "abartıyosun", "kadının sana ne zararı var", "saygısızlık etme, sus cevap vermeyiver" gibi daha nicesi maalesef evlenince çoğalarak devam ediyor

Son düzenleme:

Kuzenimin esi' de aynı böyle.
Kayınvalidesi, eltisi alttan alttan laf sokuyor esi' nin gözü görmüyor. Sürekli kuzenim abartıyor olayları, onlar saka yapıyor, kuzenim büyütüyor, kafasında kuruyor, baska taraflara cekiyor, bir anlam yüklüyor bu lise uzar gider böyle! Ve o, hic degismeyen cümle '' onlar seni cok seviyor. '' sürekli kuzenim abartıyor yani. Olsun sen git, sen yap modun da adam. Annesi cagırmıs gitmem dese sakın sakın öyle yapma git. Neden? cünkü cagırmıs..

Sen art niyetli degilsin ama kayınvaliden profosyonel oyuncu..

Geline hizmetci gözüyle bakilmasina kesinlikle karsiyim elbette.
Ama yasli insanlarin da gencecik insanlarin önünde gelinlik kiz gibi hizmet etmesine de bir o kadar karsiyim.Bende gelinim sahsen ben oturacagim ve süzüm süzüm süzülecegim benim kayinvalidem de bana hizmet edecek. ben utanirim.üstelik orasi kimin evi.Eslerimiz bir zamanlar o evde yasamadilar mi?orasinida tamamen olmasa da bir nevi kendi evimiz gözüyle görürsek belki bizlerde mutlu oluruz.sonucta bizm evimiz var ve kisa bir zaman diliminde insanlari biraz mutlu etmek bizim icin daha hayirli olur diye düsünüyorum.sonucta bu bir yardimdir.insanlar birbirlerine yardim etmeli.dünyada kimse kimsenin kulu ve kölesi degildir.
Kusura bakma ve yanlis anlama.ben böyle düsünüyorum.12 senelk te evliyim.ve tamamen hizmet kültürlü bir ailedeyim.yorulmak mi yorulurum bazen, ama uzun vade de düsününce böylesi iyi gibime geliyor.Aslinda is onlari sevip sevmemekte bitiyor.ben hepsini cok seviyorum ve severseniz her sey güzel olur diyorum..

Ayrılmak en temiz iş aslında ama böyle tipler için değer mi orası var tabi.
Şimdiki aklım olsa önce eşimin annesine bakar öyle evlenirdim, eşimden çok memnun olsam da.
Birşekilde devamlı evinizin içinde oluyorlar.
İyi bir sinir sisteminiz olmalı ve aynı telden oynamayı bilmelisiniz, yoksa kendinizi tüketmekle kalırsınız.
İnsan kaldırabileceği yükün altına girmeli, aynı şakaları siz yapın bakalım nasıl tepki gösterecekler,
onların anladığı dilden konuşarak ancak idare edebilirsiniz böyle insanları.
Allah kolaylık ve hayırlısını versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…