• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi anormalim?

Haklısın bende senin gibiyim. Market alışverişinde ne aldıysam margarin, süt, meyve suyu, salça vs. yıkar kurular sonra koyarım dolaba, yeni ayakkabının altını silerim, yeni aldığım kıyafetleri özellikle iççamaşırları yıkamadan dolaba koymam, oğlumun okul kıyafetlerini bile banyoda açtırır, elini yüzünü yıkar ev kıyafetlerini giydiririm.
Tatile giderken nevresim, yastık kılıfı hatta mümkünse yastığımı götürürüm.

Bana da titiz diyorlar ama değilim bence bunlar olması gerekenler. Heleki wc.den çıkıpta ellerini yıkamıyorlar ya deliriyorum ona ben....
Aynen alisveristen tasirken yere konulan posetlere de hemen gazete sererim.Cantalari valizleri gazete sermeden odaya koymam.Yeni aldigim seyi yikamadan giyemem ama pijama alip direk giyip yatan oluyor diyorum yikadin mi yok bu yeni diyor.Yani o paketlendigi fabrika cok mu temiz sanki kimbilir nerelere degdi hemen yikarim ben yoksa giyemem.

Biraz mikrop iyidi kizlar, bagisiklik sistemini kuvetlendirir :KK1: Saka bi yana düsünce olarak evet haklisiniz, insan gözünün önüne getirdimi igreniyor, koruna bildikce yapmak gerekir ama dikkat hastalik haline gelmesin, o zaman kötü olur.... El yikama, pis yerleri ellememe,cantayi falan birakmama bunlar normal bencede ama en kücük seyde mesela ne bileyim disardeyken kalemim düsse yere hemen alip islak mendille silmem, tabii nerde düstügüne bagli ama fazla titizlikte zarar bence...:KK14:

bende sizden sayılırım..en tiksindiğim umimi tuvaletler laavabonun üzerine canta koyanlar iğrenç gerckten..kapı eşiğine basılmamalı bazen botlarla zor olsada basmamak icin herseyi yaparm..:) haa bidee dışardaki katı sabunlra dokunamam sıvıdan daha tiksinç..ve marketten alınan eşyaları silmeden dolaba yerlleştirmem..

bencede normal daha fazla ileriye gitmemeni tavsiye etmekle birlikte bi cok insan senin gibi yapiyodur insallah ben hele bide kizim olunca artik daha da titizlenmeye basladim bence bu normal bide burda sokaklar kopek pisligi kayniyo o yuzden ayakkabilarin alti silinmeden vestiyere bile koymam pislik sonucta igrenc
Sorun su ki ben de boyleyim diyen insanlar hic yok cevremde etrafta gorduklerim hep bu dediklerimi yapmayanlar hele de erkekler yani eve erkek usta gelince bile ayaklariyla yere basiyor once sonra eve daliyor hemen terlik veriyorum bastigi yeri siliyorum falan ama yanimda biri varsa garip garip bakiyor bana.Yani bana cok azinlikmisiz gibi geliyor.

Aynen alisveristen tasirken yere konulan posetlere de hemen gazete sererim.Cantalari valizleri gazete sermeden odaya koymam.Yeni aldigim seyi yikamadan giyemem ama pijama alip direk giyip yatan oluyor diyorum yikadin mi yok bu yeni diyor.Yani o paketlendigi fabrika cok mu temiz sanki kimbilir nerelere degdi hemen yikarim ben yoksa giyemem.
Birde yeni alınan nevresimleri yıkamadan kullananlar var.:KK43::KK43:

benimde öyle bir kaç takıntım var.. en fazlada toplu taşıma araçlarında ayakta giderken o borulara tutamam kafamı koltuğa yaslayamam...dolmuşlar özellikle çok pis oluyor :( dolmuşlara bindiğim zaman şu dolmuşu bir çamaşır suyuyla güzel sileceksin diye geçiriyorum çoğu zaman :KK45::KK45::KK45: tuvalet konusunda çıkınca elimi 2-3 kat yıkarım birde sprey kolanyamı eksik etmem yanımdan.. ben aslında titiz değilim ama dışarda çok dikkat ediyorum sizin yazdıkalrınızda gayet normal şeyler :)

Biraz mikrop iyidi kizlar, bagisiklik sistemini kuvetlendirir :KK1: Saka bi yana düsünce olarak evet haklisiniz, insan gözünün önüne getirdimi igreniyor, koruna bildikce yapmak gerekir ama dikkat hastalik haline gelmesin, o zaman kötü olur.... El yikama, pis yerleri ellememe,cantayi falan birakmama bunlar normal bencede ama en kücük seyde mesela ne bileyim disardeyken kalemim düsse yere hemen alip islak mendille silmem, tabii nerde düstügüne bagli ama fazla titizlikte zarar bence...:KK14:
Ama dusununce o yerlere umumi tuvaletlere gidenler basiyor her yere girmis cikmis insan basiyor binbir ayak yani sonucta mikrop yuvasi kalem yere dusuyor aliyoruz sonra yuzumuze sacimiza suruyoruz elimizi.Yani ince dusununce cidden kotu ama evet bazen hayati zorlastiriyor bu durum ama bilmiyorum yapmazsam da icime sinmiyor alip cantama koyamiyorum geri.

Ben genelde camasir suyu goturuyorum once biraz bekletiyorum oyle sonra dusa giriyorum.Klozetlere degemem ben de ya ustum degecek diye kapiyi acarken bile dikkatli oluyorum bazilari cok dar oluyor hele de.Banyodan sonra giydigim kiyafeti giyemem hemen sepete koyarim ama bakiyorum bazilari kokana kadar giyiyor ben azicik ter kokuyorsa hemen koyarim sepete.Yenisini giyerim onla duramam.
İsterlerse 40 gün çamaşır suyuna yatırsınalr başkasının kullandığı banyoda hiç bir yere dokunamam.

birde lise dönemimde nevresim-battaniye fabrikasında staj yapmış biri olarak söyleyebilirim ki.. o battaniyeler nevresimler yerlerde geziniyor..ki ben çok büyük ünlü bi fabrikada yapmıştım.. yere düşüyor kadınlar alıp paketliyorlar.. yemekten sonra eller yıkanmadan yine aynı işlem..yağlı ellerle katlama yapanlar var.. orda çok şey gördüğümden bende yeni aldığımı yıkamadan giymemde kullanmamda

birde lise dönemimde nevresim-battaniye fabrikasında staj yapmış biri olarak söyleyebilirim ki.. o battaniyeler nevresimler yerlerde geziniyor..ki ben çok büyük ünlü bi fabrikada yapmıştım.. yere düşüyor kadınlar alıp paketliyorlar.. yemekten sonra eller yıkanmadan yine aynı işlem..yağlı ellerle katlama yapanlar var.. orda çok şey gördüğümden bende yeni aldığımı yıkamadan giymemde kullanmamda
fabrikaları tek tek ele alırsak çikolata dahil hiçbişey yiyemeyiz midemiz bulanır , ben çikolata fabrikasında çalıştım çizmelerle geziyorlar çikolata kazanının içinde, o şekerlerin üzerinde 10 kişi çıkıp yuvarlıyo giysileriyle ayakkaplarıyla titiz ortamlarda yapılmıyor yani burda ayy ben çok titizim diyen hepimiz istemeden de olsa o mikrolara pisliğe maruz kalıyoruz, hele ki pastanedeki satılan pastaların nasıl ortamlarda yapıldıgını çogu kişi bilir, konuya gelince , bence normal bu şekilde titiz olmak, iyi birşey keşke herkes bu kadar titiz olabilse ama insan vucudu kimyası olarak allahtan dayanıklıyız çogu pisliğe mikroba yoksa ne yapsakta mikroptan kaçış yok onu bilmek lazım.

Ama dusununce o yerlere umumi tuvaletlere gidenler basiyor her yere girmis cikmis insan basiyor binbir ayak yani sonucta mikrop yuvasi kalem yere dusuyor aliyoruz sonra yuzumuze sacimiza suruyoruz elimizi.Yani ince dusununce cidden kotu ama evet bazen hayati zorlastiriyor bu durum ama bilmiyorum yapmazsam da icime sinmiyor alip cantama koyamiyorum geri.
Iste böyle böyle hastalik haline gelir, yarin öbürgün o kalemi islak mendille silmek size yetmiycek, icinizi kemirecek kullanamiycaksiniz cöpe atacaksiniz büyük ihtimal, o zaman hayat daha zor gelecek size... Ne demek istediginizi anliyorum ama en ufak seyi bile böyle kafaya takmak iyi degil, biraz rahat olun... Disardaki tuvalet falan yada hoteller, baska yerde dus alma falan hepsinde dogru ama asiriyada herseydeki gibi kacmamak lazim zarar olur...:ssz:

Bende sizin gibiyim. Ama pasaklı insanlara bunlar anormallik gibi geliyor.

senin özen gösterdiğin şeyleri aynen ben de yapıyorum
bence bu titizlik değil olması gereken şeyler....
hele lavabo ve banyo kullanımı ve hijyeni konularında çok hassasım

fabrikaları tek tek ele alırsak çikolata dahil hiçbişey yiyemeyiz midemiz bulanır , ben çikolata fabrikasında çalıştım çizmelerle geziyorlar çikolata kazanının içinde, o şekerlerin üzerinde 10 kişi çıkıp yuvarlıyo giysileriyle ayakkaplarıyla titiz ortamlarda yapılmıyor yani burda ayy ben çok titizim diyen hepimiz istemeden de olsa o mikrolara pisliğe maruz kalıyoruz, hele ki pastanedeki satılan pastaların nasıl ortamlarda yapıldıgını çogu kişi bilir, konuya gelince , bence normal bu şekilde titiz olmak, iyi birşey keşke herkes bu kadar titiz olabilse ama insan vucudu kimyası olarak allahtan dayanıklıyız çogu pisliğe mikroba yoksa ne yapsakta mikroptan kaçış yok onu bilmek lazım.

yiyecek içecek konusunda elimizden bişey gelmez kii..mecbur ya yemeyeceğiz yada bile bile katlanıcaz.. ama kıyafet,battaniye nevresim vs temizleyip kullanmak elimizde olan bişey.. ben yinede battaniyeyi yıkamadan kullanamıyorum..gözümle gördüğüm için.. eğer çikolata fabrikasında yapsaydım onuda yiyemezdim :) ama göz görmeyince gönül katlanıyor..bilmiyorum tiksindim bi kere o nevresimlere yapılan muameleden:) ki titiz bi insanda değilimdir aslında :)

bence abartili.mesela adetliyken banyoyu csmasir sulamak gereksiz. akan kan hos degil ama korkunc pislik bir sey de degil. goren de evr HIV virusu dojtuler sanir.
o boca ettiginiz camasir sulari binlerce kullandiginiz islak mendillerle dogayi ne kadar kirletiyorsunuz bir bilseniz.

yiyecek içecek konusunda elimizden bişey gelmez kii..mecbur ya yemeyeceğiz yada bile bile katlanıcaz.. ama kıyafet,battaniye nevresim vs temizleyip kullanmak elimizde olan bişey.. ben yinede battaniyeyi yıkamadan kullanamıyorum..gözümle gördüğüm için.. eğer çikolata fabrikasında yapsaydım onuda yiyemezdim :) ama göz görmeyince gönül katlanıyor..bilmiyorum tiksindim bi kere o nevresimlere yapılan muameleden:) ki titiz bi insanda değilimdir aslında :)
dışardan alınan her eşya kullanmadan önce yıkanır bunu yapmayan kadın yoktur yani inşallah yoktur : ) kap kacak battaniye ne varsa önce yakamak şart , yiyicek konusunda evet yapacak bişey yok malesef ki diğerlerinde dikkatli olalım bari hep koyvermek olmaz.:KK52:

anormal bulmadım seni....
bunların bi çoğunu bende yapıyorum öyle titiz biride değilimdir üstelik...

ii de bunları herkez yapıyodur eminimki sen neden takıldın ki buna hiçbi anormallik yok bence rahat ol :)

Merhaba hanimlar.
Hastalik derecesinde titiz olmayan ama titiz sayilan biriyim.Annem de titiz bir kadindir.Fakat kendim normal olarak gorup yaptigim seylerin baskalarina anormal geldigini goruyorum.Temizlik anlayisim mi garip anlamadim.Ornegin ben ayakkabimi giyerken asla yere basip giymem yani disardaki yer benim icin basli basina 'pis ve mikrop dolu' bir ortamdir.Herkesin tuvalete girip cikip gezdigi dolastigi yer nihayetinde.Cantami asla yere koymam disarda hicbir esyami degdirmem.Kalemim veya herhangi bir seyim yere dusse islak mendille silerim.Cantamla lavabolara giremem disarda annem yanimdaysa ona tuttururum o kapi arkalari bile pis gelir bana.Yalnizsam da girip assam bile sonra islak mendille silerim o cantayi.Bakiyorum kadinlar lavabolarin kenarlarina falan koyuyor tiksiniyorum.Otobus yolculugu yaptiktan sonra eve gelince yatagima yatmadan direk dus alirim.Binlerce insanin kafasini degdirdigi yere degdirip sonra yatagima yatamam.Valizlerimize evde mutlaka gazete sereriz oyle koyariz ama bakiyorum insanlara o valizi salonun ortasina bile surebiliyor.Copleri degistirdikten sonra elimi yikarim.Afedersiniz adetli oldugum donemde dus aldiysam sonrasinda ayaklarimi yikar cikar banyoya da biraz camasir suyu dokerim.Sonucta adet kani akiyor az da olsa pis geliyor bana acikcasi.Lavabodan sonra da ayaklarimi yikarim banyoda cunku ister istemez sicriyordur.Corapla giremem ya da pacalarimi kiviririm.Yani yaptigim seyler belirli aslinda yere bir sey degdirmemek , umumi tuvaletlerde etrafa dokunmadan cikmak vs cok mu anormalim cidden merak ediyorum.Bana olmasi gereken bu gibi geliyor cunku.Ama bakiyorum cevremde insanlar kol cantasini yere koyup sonra getirip yataginin ustune koltugun ustune falan koyuyor valizini disarda suruyup getirip halisinin ustune koyuyor otobusteki o yastiklara kafasini koyuyor lavabolarda cantasini oraya buraya degdiriyor cidden rahatsiz oluyorum asiri derecede ama benim gibi insan cok ender onlar cogunlukta olduguna gore ben mi anormalim?

Hemen hepsi normal şeyler. Bir farklılık göremedim. Yapmayan da kendi bilir.

Back