Ben mi abartıyorum?

Daha çok başka olaylar oldu çözülmesi gereken öncelikli sırayla halletmeye çalışıyorum eşimi seviyorum onu üzmeden olsun istiyorum.

Bu tarz mevzularda ilk tepki verdiğiniz anda kötü olacaksınız zaten ve daha önce gösterdiğiniz tolerans uçup gidecek,o yüzden uzatmak cidden gereksiz. Geçen yıllar içinde ben de eşimi üzmemek için kırk kere düşünür oldum ama zaten onların ailelerine yakın olarak bir takım koşullarından feragat etmiş oluyoruz bari şu kadarcık özel alanımız olsun değil mi? Bazı insanlar ısrarla anlamaz bunu o zaman emrivakilerle anlatmak gerekir yapacak birşey yok.

Erkek kardeşim annemlerin alt katında oturuyor,ben anahtar kapının üstünde olmasına rağmen zili çalıyorum,annem zırt pırt aşağı inince rahat bırak inme diye kızıyorum. Ben de görümceyim,erkek kardeşim gelinle nereye gitse bizi çağırıyor sizde gelin diye ya biz kızkardeşimle kesinlikle gitmiyoruz,aklı olan ne işim var der,ne düşüncesiz insanlar.

Bir görümce olarak en çok görümcenize kızdım.
Hadi kayınvalde yaşlı,eski kafalı.
Görümce onu uyaracağına daha da körüklüyor.
Ne saygısız insanlar?
Kardeşinin evi olması canı istediğinde,izinsiz olarak o eve girip bir de dolaptan istediğini alabileceği anlamına gelmiyor.
Kayınvaldeniz 'ablan bal almış' deyince niye soğuk da olsanız 'alsın' diyorsunuz.
İçiniz alev püskürürken dışınız onaylarsa bu tip durumlarla daha çok karşılaşırsınız.
Sakince rahatsızlığınızı dile getirin.
-Geç de olsa haber verdiğin için teşekkür ederim anne, ama ben evde yokken evime girilip benden habersiz evimden bir şeyler alınmasından rahatsız oluyorum,lütfen bunu tekrar yapmayın. Ne lazımsa bana sorun ben veririm'
Alışınca o kadar da zor gelmez bunları söylemek.

Çok ayıp etmişler ve hepsinde var diyorsunuz. Kpde falanda var yani çok saçma geldi.Orası sizin özeliniz bir an önce kilidi değiştirin inşallah rahatlayın .

Evet onda da var hatta bi hafta sonu dışarı çıktık eşimle bi girdim kayınpeder girmişler bizim internet vardı ona kaplı bağlamışlar. Zihniyet farklı işte anlamaya çalıyorum bi yandan da ama insanın başkalarının kararlarına saygılı olması bu kadar mı zor?

Biz evlenmezden önce anahtar kayınvalidemdeydi ikimizde çalıştığımız için eşyalar geldiğinde eve gitsinler diye ama düğün günü bile eşime anahtarı zorla vermiş bende huylandım aynısından belki bastırmıştır diye ve evlendiğim günün sabahına kilidi değiştirdim ha benim kv ile aramda araba ile 30-35 dklık mesafe var ama olsun sonuçta çalışan insanlarız kimseye güvenemem o konularda

Bu tarz mevzularda ilk tepki verdiğiniz anda kötü olacaksınız zaten ve daha önce gösterdiğiniz tolerans uçup gidecek,o yüzden uzatmak cidden gereksiz. Geçen yıllar içinde ben de eşimi üzmemek için kırk kere düşünür oldum ama zaten onların ailelerine yakın olarak bir takım koşullarından feragat etmiş oluyoruz bari şu kadarcık özel alanımız olsun değil mi? Bazı insanlar ısrarla anlamaz bunu o zaman emrivakilerle anlatmak gerekir yapacak birşey yok.

Evet bu dediğinizi eşime söylüyorum, ben zaten ailemden ayrıyım senle benim özel alanım burası biraz dikkat etseler nolur. Yani birinin evine girmek didikşemek bu kadar mı zaruri ihtiyaç, olmazsa olmaz mı? Yüz kere anlattım farklı yollarla ama direk söylemekten anlıyorlar, mesaj vermek işe yaramıyor.

Erkek kardeşim annemlerin alt katında oturuyor,ben anahtar kapının üstünde olmasına rağmen zili çalıyorum,annem zırt pırt aşağı inince rahat bırak inme diye kızıyorum. Ben de görümceyim,erkek kardeşim gelinle nereye gitse bizi çağırıyor sizde gelin diye ya biz kızkardeşimle kesinlikle gitmiyoruz,aklı olan ne işim var der,ne düşüncesiz insanlar.

Aynen öyle her şeyin bi sınırı var eşimin annesi olabilir ama benim 1 yıldır tanıdığım bi yabancı ve ne kadar yakın olursak olalım sonuçta yabancı yani. Tabi gelicek gidicek ama uygun şekilde ve uygun zamanda.

Bir görümce olarak en çok görümcenize kızdım.
Hadi kayınvalde yaşlı,eski kafalı.
Görümce onu uyaracağına daha da körüklüyor.
Ne saygısız insanlar?
Kardeşinin evi olması canı istediğinde,izinsiz olarak o eve girip bir de dolaptan istediğini alabileceği anlamına gelmiyor.
Kayınvaldeniz 'ablan bal almış' deyince niye soğuk da olsanız 'alsın' diyorsunuz.
İçiniz alev püskürürken dışınız onaylarsa bu tip durumlarla daha çok karşılaşırsınız.
Sakince rahatsızlığınızı dile getirin.
-Geç de olsa haber verdiğin için teşekkür ederim anne, ama ben evde yokken evime girilip benden habersiz evimden bir şeyler alınmasından rahatsız oluyorum,lütfen bunu tekrar yapmayın. Ne lazımsa bana sorun ben veririm'
Alışınca o kadar da zor gelmez bunları söylemek.

Dedikleriniz normal bir insana söylenecek şeyler :) o kadar çok şey için güzellikle anlattım ki ama almıyorlar alacakları mesajı. Ben eğer o an onu desem tartışma çıkacak biliyorum tamam girmem diyecek ama girecek. Bu şekilde anahtarı değiştirince giremez.

Biz evlenmezden önce anahtar kayınvalidemdeydi ikimizde çalıştığımız için eşyalar geldiğinde eve gitsinler diye ama düğün günü bile eşime anahtarı zorla vermiş bende huylandım aynısından belki bastırmıştır diye ve evlendiğim günün sabahına kilidi değiştirdim ha benim kv ile aramda araba ile 30-35 dklık mesafe var ama olsun sonuçta çalışan insanlarız kimseye güvenemem o konularda

Bravo valla ya siz bayağı baskınsınız sanırım ali eşinizin annesine karşı. Çok da iyi.

Bravo valla ya siz bayağı baskınsınız sanırım ali eşinizin annesine karşı. Çok da iyi.

İkimizde baskınız aslında eşitiz sadece kafa yapılarımız aynı biraz ondan sıkıntı olmuyor eşim ailesine uzak yaşamayı da kendi istedi zaten çok sık görüşmüyoruz 1,5 aylık evliyim toplamda 3 defa gittim sanırım o da akşamları 2-3 saat

İkimizde baskınız aslında eşitiz sadece kafa yapılarımız aynı biraz ondan sıkıntı olmuyor eşim ailesine uzak yaşamayı da kendi istedi zaten çok sık görüşmüyoruz 1,5 aylık evliyim toplamda 3 defa gittim sanırım o da akşamları 2-3 saat

Oh ne güzel ya...

Oh ne güzel ya...

Ama onlar istiyor ki devamlı gidelim çağıralım arayalım soralım ama biz de insanız çalışıyoruz eşimden çekindikleri için bir şey diyemiyorlar çok arada bir laf sokuyorlar eşime ama o da takmıyor öyle

oğlumun evi psikolojisi ile sahiplenme gelini yok sayma maşallah tüm semptomlar mevcut. Tedavi ; uzun süreli surat asma , arada sırada laf sokma , en son şiddetli bir kavga anlasın bakalım kimin evi

Ama onlar istiyor ki devamlı gidelim çağıralım arayalım soralım ama biz de insanız çalışıyoruz eşimden çekindikleri için bir şey diyemiyorlar çok arada bir laf sokuyorlar eşime ama o da takmıyor öyle
Bizim de öyleydi ilk evlendiğimde 1 aylık işe girdim her gidiş gelişte uğrayacakmışım akşamları oturmaya gidecekmişiz her 2 günde 1 geçerdik, haftanın nerdeyse 4 günü beraber yemek yerdik. Büyük tartışmalar oldu ailemle ilgili benle ilgili atıp tuttu anlatılmaz yaşanır.

oğlumun evi psikolojisi ile sahiplenme gelini yok sayma maşallah tüm semptomlar mevcut. Tedavi ; uzun süreli surat asma , arada sırada laf sokma , en son şiddetli bir kavga anlasın bakalım kimin evi

Daha çok şey var sabir çekiyorum eşimi sevdiğim içim, yuvam için. Çünkü eşim beni ben onu seviyoruz. Ama ailesini de kıramıyor yavaş yavaş alıştı daha çok boyun eğerdi.

Daha çok şey var sabir çekiyorum eşimi sevdiğim içim, yuvam için. Çünkü eşim beni ben onu seviyoruz. Ama ailesini de kıramıyor yavaş yavaş alıştı daha çok boyun eğerdi.
benimki de ana kuzusuydu . Örnek olsun diye demiyorum herkesin hayatı yaşanmışlığı farklı ben resti çektim. Aile kavramında anne baba çocuk vardır , özel vardır. Böyle olmalı ki o bağ kopmasın . 3. tekil şahıslar gereğinden fazla mudahil olursa ne yazık ki bağ kopuyor. Geçen bir dügün var dı kp gözlerin içine baka baka bu evlilik yürümez erkek çok ailesine bağlı dedi . Biz sanki uzaylıyız . Bunu anladınız nihayet dedim . Sustuuu.

benimki de ana kuzusuydu . Örnek olsun diye demiyorum herkesin hayatı yaşanmışlığı farklı ben resti çektim. Aile kavramında anne baba çocuk vardır , özel vardır. Böyle olmalı ki o bağ kopmasın . 3. tekil şahıslar gereğinden fazla mudahil olursa ne yazık ki bağ kopuyor. Geçen bir dügün var dı kp gözlerin içine baka baka bu evlilik yürümez erkek çok ailesine bağlı dedi . Biz sanki uzaylıyız . Bunu anladınız nihayet dedim . Sustuuu.

Kendilerini görmez bu insanlar.

Kayinvalidenin verdiği mesajdan rahatsız oldum.

Eşiniz geç kalmış değiştirme kararı vermekte.

Kv. İle yan yana dairelerimiz. Onlarda da evimizin anahtarları var. İlk zaman acil bir şey olur ya da ben yokken bi şey lazım olur girmesi gerekir arar söyler girer diye düşünerek ses çıkarmadım. Kendileri de anahtarlarını bize verdiler.(ben istemedim.) Ben Hiç onlar evdeyken anahtarı girmedim, her zile bastığımda da anahtarın yok mu gir dediler. Ben de öyle alışık değilim müsait olmayabilirsiniz ben zile basmak İstiyorum dedim. Sonra evliliğimin ilk haftalarından itibaren gün içinde eşim işe gittikten sonra saba 8-9-10 ya da 11 de ben yatarken, mutfaktayken, tv izlerken ya da banyodayken hiç zile basmadan pat diye içeri girmeler başladı. Bi uyanıyordum bana sesleniyor. Ben eşimi çok uyardım en sonunda tartıştık ve artık ben evdeyken zile basıp öyle gelmeye başladı. Şimdi de işe başladım ve sürekli haftada en az 2 defa olmak üzere eve giriyor bir sebep bulup. Artık sinir olmaya başladım. Her seferinde yanı en az haftada 2 kere eşimle tartışıyorum yine girmiş diye. Ben her sabah duş alan biriyim çamaşırımı ya da pijamamı yerlerde unutabilirim, yatağın dağınık olabilir ya da çok yorgunumdur bulaşığım kalmıştır ve bu tarafımın görülmesini (özellikle kaynanam tarafından) istemem annem bile olsa. Çok canım sıkılıyor 1 aydır çalışıyorum hep evde biri dolaşıyor, ki daha önce de ne zaman dışarda olsam eve girdiğini anlıyordum. Kendi de yetmiyor görümcemin çocuğuyla giriyorlarmış güya eşimi arıyorlarmış çocuk dayısını yengesini görmek istemiş de yok dite göstermek için. Kayınvalidem kendi kayınvalidesini sokmuş içeri ben yokken. En son da bu akşam söylediler. Annem bal vermişti, buzdolabının üstündeydi. Onlara oturmaya gittik bana diyor ablan (görümcem severim de aslında ama bu hareketler soğutmaya başladı) bal aldı sizden ben de dedim nehir e sorsaydın öyle alsaydın o da deşmiş niye sorucam kardeşimin evine gitmek için izin mi alıcam. Ben de soğuk bi şekilde alsın dedim. Eve geldik yine tartıştık eşim evin anahtarını değiştiricek onlara yedeğini vermicek. Artık çok yoruldum uğraşmaktan, üzülmekten, anlayışsızlıklardan, eski fikirlerden daha neler nelerden... ayrıca kendi annemler verdi bal ve bile isteye onlara bir tas bile vermemiştim. Çünkü annemin önceki gönderdiği şeylerden az da olsa bölüp onlara da verdim ve bana bu kadar vereceğine hiç vermeseymiş diyerek güldü. Ben de bu sefer vermedim. İnanın mala hiç değer vermem bana iyi niyeetle gelseler o kavanozu bile paylaşırım ama böyle kötü niyetlilik insanlardan soğuttu beni. Size soruyorum haksız mıyım yoksa normal bir şey mi kayınvalidenin, görümcemin eve istediği zaman zırt pırt girip çıkması.
ne kadar arsızlar ya okurken sinir oldum
evli erkek kardesımın evine gidince lavaboyu kullanmak için bile izin isterim müsait mi diye sorarım

ya da susadıgımda kardesıme bana su verebilir misin demem asla mutfaklarına gidip dolabı acıp bardak alıp içmem
gecen yegenımın dogum gunuydu
onların evındeydık cok kalabalıktı misafirlerden biri soda var mı dedi
ben de bakayım dedim
ortalıkta kardesım ve gelını goremedım
adamın midesi kötü olmus
buzdolabını acıp baktım vardı aldım bardaga bosalttım ve çok utandım

keske herkes boyle olsa
benım gorumcem de bize geldiğinde hep kardesımın evi , biz yabancı değiliz modunda takılır
kardeşi için yabancı değil ama o ev benim de evim ve benim için yabancısın bu kadar basit

herkes yerini bilsin ya
insanın temizi olur pisi olur
yeri gelir yapamaz kendı annesı görsün istemez

anahtarı değişin ve kesinlikle vermeyın
onların evinin anahtarını da siz geri verin
herkes yerini bilsin
eşinize de kızarak değil tatlılıkla anlatın .

Bizim de öyleydi ilk evlendiğimde 1 aylık işe girdim her gidiş gelişte uğrayacakmışım akşamları oturmaya gidecekmişiz her 2 günde 1 geçerdik, haftanın nerdeyse 4 günü beraber yemek yerdik. Büyük tartışmalar oldu ailemle ilgili benle ilgili atıp tuttu anlatılmaz yaşanır.

Haklarını yiyemem benim yüzüme karşı hiç birşeylerini görmedim ha arkamdan konuştukları bazı şeyler kulağıma geldi ama yine öyle kötüleyen cinsten değildi ya da benim duydukarım öyle değildi bilemem ama benim eşimden kaynaklı mesafeliyiz sadece onlara değil ama genel olarak herkese öyleyiz eşim yoğun çalışıyor çünkü haliyle evde dinlenmek istiyor

Back
X