Ben mi abartıyorum?

Ay sinirlerim zıplayarak okudum yazdıklarınızı ne edep yoksunu insan bunlar böyle.
İnsan bazen çok afedersiniz donunu ortada unutabiliyor, ya da canı istemiyor ev işi yapmak ev dağınık olabiliyor. Başkası görsün kimse istemez.

Aynen öyle ama ben son dk Acaba ortalıkta bi şey kaldı mı derdine düşüyorum. Yatak odama kadar girebilen birisi. Geçen yıl da çalıştım bi ara bi geldim bi akşam baktım yatak odamın camından dışarıyı izliyor düğün varmış da.

Ev kendimizin ama ailesi almış eşimin de az da olsa desteğiyle, ilk zamanlar sürekli bunu yüzümüze vururdu annesi ev benim sayılır diye bu konuda da tartıştık artık demiyor. Ev arıyoruz ama bulamıyoruz bi türlü. Kiraya çıkıcaz evi satmazlar kiralasalar da vermezler bize gelirini.

Oyle sacmalik mi olurmus? Kirada otursan ev sahibin nasil olsa ev benjm deyip iceriye mi dalacak pat küt. Cahil cahil insanlar ya. Allah sana sabir versin

Aynen öyle ama ben son dk Acaba ortalıkta bi şey kaldı mı derdine düşüyorum. Yatak odama kadar girebilen birisi. Geçen yıl da çalıştım bi ara bi geldim bi akşam baktım yatak odamın camından dışarıyı izliyor düğün varmış da.
Ay okurken güldüm ama sinirden.
Siz anahtarı değiştirme işini onlar evde yokken yapın, kv niz iyi bı şok olsun.
Ben şu an hamileyim ve çok ciddi rahatsızlarım var, çok ağır geçiyor bu süreç.
Evime sadece annemi alıyorum.
Anneme geçen gün teyzemi getirme lütfen dedim. Tamam kızım dedi.
Annem yemeklerimi yapıyor, eşim de evi temizliyor. Ama ev kendi yaptığım gibi düzenli değil. Anneme de iş yaptırıyorum asla. Hal böyle olunca evime kimseyi almak istemiyorum.

Ay okurken güldüm ama sinirden.
Siz anahtarı değiştirme işini onlar evde yokken yapın, kv niz iyi bı şok olsun.
Ben şu an hamileyim ve çok ciddi rahatsızlarım var, çok ağır geçiyor bu süreç.
Evime sadece annemi alıyorum.
Anneme geçen gün teyzemi getirme lütfen dedim. Tamam kızım dedi.
Annem yemeklerimi yapıyor, eşim de evi temizliyor. Ama ev kendi yaptığım gibi düzenli değil. Anneme de iş yaptırıyorum asla. Hal böyle olunca evime kimseyi almak istemiyorum.

Aynen öyle 1 hafta içinde gidecek şehir dışına o ara değişecek anahtar içinde kırıldı biz de değiştik dicek. Yedeğini yaptır dediklerinde de bi şey lazım olursa akşam alırsın dicek.

Eşiniz kilidi degistirmeyi kabul ettiyse ne mutlu size. Bu işlemi onlar yokken yapın çünkü çilingir çift anahtarla veriyor , belli mi olur bir şekilde o ortamda isterler vermek zorunda kalırsınız yada eşiniz hayır diyemez verir falan .

Benim eşim kilidi değiştirmeye yanaşmadı . KV falan girip çıkıyor birşeyler alıyor ve söylemiyordu ben farkediyordum.
Bende onlar evde değilken gittim çaldım (!) kendi anahtarımı.

Eşiniz kilidi degistirmeyi kabul ettiyse ne mutlu size. Bu işlemi onlar yokken yapın çünkü çilingir çift anahtarla veriyor , belli mi olur bir şekilde o ortamda isterler vermek zorunda kalırsınız yada eşiniz hayır diyemez verir falan .

Benim eşim kilidi değiştirmeye yanaşmadı . KV falan girip çıkıyor birşeyler alıyor ve söylemiyordu ben farkediyordum.
Bende onlar evde değilken gittim çaldım (!) kendi anahtarımı.

Farkedince tepkileri noldu, bizim bi tek kayınvalidede yok ki kayınpederde de var maşallah aile boyu anahtar çıkartmışlar.

:olamaz: insanların bu genişliği , bencilliği ...

saygısızlık bunun adı. eşiniz annesinden göbek bağını koparamamış daha..

evladını malı gibi gören anneler vardır . üzerinde ve hayatında her hakkı olduğunu zanneden , sınır bilmeyen türden..

:olamaz: insanların bu genişliği , bencilliği ...

saygısızlık bunun adı. eşiniz annesinden göbek bağını koparamamış daha..

evladını malı gibi gören anneler vardır . üzerinde ve hayatında her hakkı olduğunu zanneden , sınır bilmeyen türden..

Aynen tam da böyle resmen tapulu malım gözüyle bakıyorlar, her şeylerine katılmanın en doğal hakları olduğunu düşünüyorlar.

Farkedince tepkileri noldu, bizim bi tek kayınvalidede yok ki kayınpederde de var maşallah aile boyu anahtar çıkartmışlar.

Bana sen mi aldın anahtarı dediler . Yok almadim niye soruyosunuz dedim. Kayboldu dediler.
Nasıl kaybedersiniz çocukların eline veriyosunuz ondan kayboluyor yada parayı çöpe attığıniz gibi kesin anahtari da çöpe attınız falan diye çıkıştım birde :KK70:. Bir daha soran olmadı

Bana sen mi aldın anahtarı dediler . Yok almadim niye soruyosunuz dedim. Kayboldu dediler.
Nasıl kaybedersiniz çocukların eline veriyosunuz ondan kayboluyor yada parayı çöpe attığıniz gibi kesin anahtari da çöpe attınız falan diye çıkıştım birde :KK70:. Bir daha soran olmadı

Ben Hiç lafı çeviremem belli ederim bana kalsa direk söyle diyorum eşime ama ne çare.

Kv. İle yan yana dairelerimiz. Onlarda da evimizin anahtarları var. İlk zaman acil bir şey olur ya da ben yokken bi şey lazım olur girmesi gerekir arar söyler girer diye düşünerek ses çıkarmadım. Kendileri de anahtarlarını bize verdiler.(ben istemedim.) Ben Hiç onlar evdeyken anahtarı girmedim, her zile bastığımda da anahtarın yok mu gir dediler. Ben de öyle alışık değilim müsait olmayabilirsiniz ben zile basmak İstiyorum dedim. Sonra evliliğimin ilk haftalarından itibaren gün içinde eşim işe gittikten sonra saba 8-9-10 ya da 11 de ben yatarken, mutfaktayken, tv izlerken ya da banyodayken hiç zile basmadan pat diye içeri girmeler başladı. Bi uyanıyordum bana sesleniyor. Ben eşimi çok uyardım en sonunda tartıştık ve artık ben evdeyken zile basıp öyle gelmeye başladı. Şimdi de işe başladım ve sürekli haftada en az 2 defa olmak üzere eve giriyor bir sebep bulup. Artık sinir olmaya başladım. Her seferinde yanı en az haftada 2 kere eşimle tartışıyorum yine girmiş diye. Ben her sabah duş alan biriyim çamaşırımı ya da pijamamı yerlerde unutabilirim, yatağın dağınık olabilir ya da çok yorgunumdur bulaşığım kalmıştır ve bu tarafımın görülmesini (özellikle kaynanam tarafından) istemem annem bile olsa. Çok canım sıkılıyor 1 aydır çalışıyorum hep evde biri dolaşıyor, ki daha önce de ne zaman dışarda olsam eve girdiğini anlıyordum. Kendi de yetmiyor görümcemin çocuğuyla giriyorlarmış güya eşimi arıyorlarmış çocuk dayısını yengesini görmek istemiş de yok dite göstermek için. Kayınvalidem kendi kayınvalidesini sokmuş içeri ben yokken. En son da bu akşam söylediler. Annem bal vermişti, buzdolabının üstündeydi. Onlara oturmaya gittik bana diyor ablan (görümcem severim de aslında ama bu hareketler soğutmaya başladı) bal aldı sizden ben de dedim nehir e sorsaydın öyle alsaydın o da deşmiş niye sorucam kardeşimin evine gitmek için izin mi alıcam. Ben de soğuk bi şekilde alsın dedim. Eve geldik yine tartıştık eşim evin anahtarını değiştiricek onlara yedeğini vermicek. Artık çok yoruldum uğraşmaktan, üzülmekten, anlayışsızlıklardan, eski fikirlerden daha neler nelerden... ayrıca kendi annemler verdi bal ve bile isteye onlara bir tas bile vermemiştim. Çünkü annemin önceki gönderdiği şeylerden az da olsa bölüp onlara da verdim ve bana bu kadar vereceğine hiç vermeseymiş diyerek güldü. Ben de bu sefer vermedim. İnanın mala hiç değer vermem bana iyi niyeetle gelseler o kavanozu bile paylaşırım ama böyle kötü niyetlilik insanlardan soğuttu beni. Size soruyorum haksız mıyım yoksa normal bir şey mi kayınvalidenin, görümcemin eve istediği zaman zırt pırt girip çıkması.

Geç bile kalmışsınız biz üç aylık evliyken ben bi cinnetle çözmüştüm olayı şimdi haftada bir zil çalarak zor geliyorlar ,niye bu kadar idare ettiniz ki ?

Kardeşimin evi, oğlumun evi, istediğim gibi girer çıkarım gibi bir durum olamaz. Orası sizin de eviniz ve iki yetişkin insanın mahremiyet alanı. Saygı göstermeleri gerekiyor. Hayati bir durum da değil girip çıkmalarını gerektirecek konular, tamamen keyfi ve çok terbiyesizce. Ben sizden çok daha fazla delirirdim, büyük olaylar kopardı yani. Eşinizle bunu istemediğinizi, eğer engellemezse, anahtarı değiştireceğinizi konuşun. Gerçi artık girmeyeceğiz deseler de ben olsam güvenemez, o anahtarı kesinlikle değiştirirdim.

Geç bile kalmışsınız biz üç aylık evliyken ben bi cinnetle çözmüştüm olayı şimdi haftada bir zil çalarak zor geliyorlar ,niye bu kadar idare ettiniz ki ?

Daha çok başka olaylar oldu çözülmesi gereken öncelikli sırayla halletmeye çalışıyorum eşimi seviyorum onu üzmeden olsun istiyorum.

Kardeşimin evi, oğlumun evi, istediğim gibi girer çıkarım gibi bir durum olamaz. Orası sizin de eviniz ve iki yetişkin insanın mahremiyet alanı. Saygı göstermeleri gerekiyor. Hayati bir durum da değil girip çıkmalarını gerektirecek konular, tamamen keyfi ve çok terbiyesizce. Ben sizden çok daha fazla delirirdim, büyük olaylar kopardı yani. Eşinizle bunu istemediğinizi, eğer engellemezse, anahtarı değiştireceğinizi konuşun. Gerçi artık girmeyeceğiz deseler de ben olsam güvenemez, o anahtarı kesinlikle değiştirirdim.

Yok değiştiricek haftaya inşallah artık sabrımın son demindeyim.

Çok ayıp etmişler ve hepsinde var diyorsunuz. Kpde falanda var yani çok saçma geldi.Orası sizin özeliniz bir an önce kilidi değiştirin inşallah rahatlayın .

Back
X