• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi abartıyorum yoksa sizde de durum aynı mi?

Yokluğumda Cok şey olmus
Ama keske siz bunlari yazarken ben oglumun tedavisi icin hastanede olmasaydım

Giden para olsun
Saglik herseyden onemli

Kimileri hesap yapıyorum sanmış
Ben anmeyim
Bebeğime yaptigim masrafi nasil hesaplarım

Amacım bebegime gereksiz besinler vermemekti
Çevremde her kafadan bir ses çıkıyor
Burada olanlar bilgi seviyesi yüksek olanlar
O yuzden fikir almak istedim

Bebegim icin dua edin
3 kez 20ser dakika hava verildi
Sesi gitti
Öksürük kesik kesik
Ates var
Ağlıyor
Yemiyor
Emmiyor
Nefes alamadığı icin uyumakta zorlanıyor

Salgın varmış
Sabah doktorumuza gittik sorun yoktu
Gece fenalasti
Nobetci doktora gittik.
Offf

Anne olmak Cok zor
O agladi
Ben kahroldum
O agladi
Ben agladim...
bu ilk yazdıklarınızla çok başka bir olay..öncelikle çok çok geçmiş olsun.Allah acil şifa versin.ama senin yaptığın hesaba göre yorum yaptık bundada bir yanlış olduğunu düşünmüyorum.bebeğin için gerçekten üzüldüm:43:

çok geçmiş olsun umarım hemen düzelir eski sağlığına kavuşur bebeğiniz.
bizde çok para harcıyorum hiçte hesaplamadık ama feda olsun umrumuzda bile değil.

arkadaslar konuyu açan arkadasla doğumumuz 2 gun arayla ve benımde 7 buçuk aylık bir kızım var sımdı lütfen yanlıs anlasılmasın ama öyle bir empoze edıyosunuzkı bazen bırı konu açmaya görsün oat dıye yorum yapıyosunuz anlamadığınız yeri sormak yerıne gereksız yorum yapıyosunuz arkadasın bırı demıskı hiç düsünmedım bebeğımın bütçesıne ne kadar harcadığımı hesaplamayı arkadaslar sımdı resmen su ima edılmeye calısılmıs biz hesaplıyoruzda bize fazlamı gelıyor harcadığımız ınanıyorum yaaa resmen yorumlarda bu ima edılmıs kusurbakmayın ama bende aylık 60 70 tl eyı buluyo valla ben arkadastan önce hesaplamıstım zaten neden hesaplamımkı neden bılmıyeyım bütçemi hayır bir tek eşim çalışıyo valla her ay kızıma gıysı almıyorum ama 2 3 ayda bir muhakkak alırım ılk cocuk malum ınsan heveslı oluyo ki onuda azalttım evın bütçesı bendedeir ve aylık harcamalarımı muhakkak bılırım kızımında ne kadar harcaması var bılırım anlamadım arkadaslar bu benim kötü anne hatta bizlerin kötü anne olduğunumu gösterıyo insan konu açmaya korkuyo artık resmen sımdı yorum yapan arkadaslardan alıntılar var bakalım ne demek ıstemısler pesss

yorumlar=Dr ların verdiği beslenme listelerine göre besliyorsunuz, hala ne diye çeteresini tutuyorsunuz anlamadım.
yorum 2niye bu kadar kuruşu kuruşuna çetelesini tuttunuz anlamadım. zaten herşey onlar için değil mi?
millet olarak ne kadar piskolejimiz düzgün dakıkada saldırıya gecıverıyoruz yazılarımızı sonradan bır kac kez okuyunca anlar dıye dusunuyorum

arkadaslar konuyu açan arkadasla doğumumuz 2 gun arayla ve benımde 7 buçuk aylık bir kızım var sımdı lütfen yanlıs anlasılmasın ama öyle bir empoze edıyosunuzkı bazen bırı konu açmaya görsün oat dıye yorum yapıyosunuz anlamadığınız yeri sormak yerıne gereksız yorum yapıyosunuz arkadasın bırı demıskı hiç düsünmedım bebeğımın bütçesıne ne kadar harcadığımı hesaplamayı arkadaslar sımdı resmen su ima edılmeye calısılmıs biz hesaplıyoruzda bize fazlamı gelıyor harcadığımız ınanıyorum yaaa resmen yorumlarda bu ima edılmıs kusurbakmayın ama bende aylık 60 70 tl eyı buluyo valla ben arkadastan önce hesaplamıstım zaten neden hesaplamımkı neden bılmıyeyım bütçemi hayır bir tek eşim çalışıyo valla her ay kızıma gıysı almıyorum ama 2 3 ayda bir muhakkak alırım ılk cocuk malum ınsan heveslı oluyo ki onuda azalttım evın bütçesı bendedeir ve aylık harcamalarımı muhakkak bılırım kızımında ne kadar harcaması var bılırım anlamadım arkadaslar bu benim kötü anne hatta bizlerin kötü anne olduğunumu gösterıyo insan konu açmaya korkuyo artık resmen sımdı yorum yapan arkadaslardan alıntılar var bakalım ne demek ıstemısler pesss

yorumlar=dr ların verdiği beslenme listelerine göre besliyorsunuz, hala ne diye çeteresini tutuyorsunuz anlamadım.
Yorum 2niye bu kadar kuruşu kuruşuna çetelesini tuttunuz anlamadım. Zaten herşey onlar için değil mi?
Millet olarak ne kadar piskolejimiz düzgün dakıkada saldırıya gecıverıyoruz yazılarımızı sonradan bır kac kez okuyunca anlar dıye dusunuyorum

sana canı gönülden katılıyorum. Ne çok seviyoruz " ben iyiyim sen kötüsün" demeyi yada ima etmeyi, zerre kadar ucundan tutup çekiştirecek bir şey bulalım yeter ki , nutuk üstüne nutuk, ben şöyleyim ben böyleyim ben şunu yaparım ben en iyiyim ......

suru pisikolojiside bu olsa gerek biri elestirdiler diye elstirince digerleride hurra ayni mesajdan devam ediyo sanki
yaaa sormus cevap verdik siz de olemisiniz deyince yok ben ole degilimde nasil oldugumuda yazamam mi diyecegim sormus kadin cevabin konusu bu zaten elbette ben sole bole besliyom deyip deneyimimi anlatacagim BUNUN IYILIK KOTULUKLE NE ILGISI VAR
HEEE SUDA VAR ANNEW SUTU ALAMAYANLAR ELBETTE COK MASRAF EDECEK KACINILMAZ ONLARA SOZUM YOK AMA ZAMAN DEGISTI DIYE GELNEKSEL BESLENMEDEN SAPMAYALIM ANNELERINIZE bi soarun sizi nasil beslemisler

suru pisikolojiside bu olsa gerek biri elestirdiler diye elstirince digerleride hurra ayni mesajdan devam ediyo sanki
yaaa sormus cevap verdik siz de olemisiniz deyince yok ben ole degilimde nasil oldugumuda yazamam mi diyecegim sormus kadin cevabin konusu bu zaten elbette ben sole bole besliyom deyip deneyimimi anlatacagim BUNUN IYILIK KOTULUKLE NE ILGISI VAR
HEEE SUDA VAR ANNEW SUTU ALAMAYANLAR ELBETTE COK MASRAF EDECEK KACINILMAZ ONLARA SOZUM YOK AMA ZAMAN DEGISTI DIYE GELNEKSEL BESLENMEDEN SAPMAYALIM ANNELERINIZE bi soarun sizi nasil beslemisler

canım aslında tam olarak ne demek ıstedığınıde anlamadım ama bişeyı söylemek var söylemek var tabıkı sorulara cevap verılırde yukarda alıntı yaptığım gıbı deyıl dimi

yorumlar=Dr ların verdiği beslenme listelerine göre besliyorsunuz, hala ne diye çeteresini tutuyorsunuz anlamadım.yorum 2niye bu kadar kuruşu kuruşuna çetelesini tuttunuz anlamadım. zaten herşey onlar için değil mi?
millet olarak ne kadar piskolejimiz düzgün dakıkada saldırıya gecıverıyoruz yazılarımızı sonradan bır kac kez okuyunca anlar dıye dusunuyorum

Bu yorumu yaptım saldırdığımı hiç düşünmüyorum. Konuşuyoruz burada... arkadaşa yorum yaptık o yine hesap yapmaya devam edince bende o şekilde yazdım. Düşüncemi yazıyorum neresi anormal, hakaret etmedim. Sizde keşke ilk yazdığım yorumu okusaydınız.

Sonra ben kötü anne demedim alınganlık etmeyin, kimsenin anneliğini yargılamam, ama bir bebeğin yediğinin içtiğinin bu kadar detayına kadar hesaplanması beni rahatsız ediyor. Çevremde de gördüğüm tanık olduğum bir durum bu şekilde ifade etmekten hiç çekinmem.

Hepimiz bütçe yapıyoruz. Onlar bizim canımız kanımız eğer bebeğime aldığım yedirdiğim şey çocuğuma faydalı oluyorsa çevreden gelen çok harcıyorsunuz laflarına kulağımı tıkarım ben. Muhtemelen konuyu açan arkadaşa da bu tarz yorumlar geliyor. Dediğim gibi yediğinden, giydiğinden fazla alınıyorsa israf olur, abartı olur zaten hepimiz kazandığımıza göre bakıyoruz çocuklarımıza, maması bezi için bankadan kredi çekmiyoruz. Bu arada konuyu açan arkadaşın bebeğine çok geçmiş olsun :71:

Kusura bakmayın da nasıl cevap vereceğimi size soracak d
eğilim :19
sen ıyımısın ya bu ne saldırı bır kendıne gelırmısın senın piskolejın zaten apacık ortada bıraz terbıyelı olurmusun kımsenın ne nasıl yorum yaptığı benı ılgılendırmez senın sevıyen bellı zaten hala aynı seyı söyluyosun hesap yapmak butcemı bılmek yavrumun canımın kanıma kendı parcama fazla harcadığımı dusunduğumu ima etmez asla kendıne gel ıstersen ama zannetmıyorum geleceğını sevıyenı bellı etmıssın zaten

canım aslında tam olarak ne demek ıstedığınıde anlamadım ama bişeyı söylemek var söylemek var tabıkı sorulara cevap verılırde yukarda alıntı yaptığım gıbı deyıl dimi
cevabimi begenip begenmemek size degil konu sahibine duserki benim ona asla lafim yok
cok hakli ama ben geleneksel yontemlere donulurse daha az harcama olur diye dusundum ama cevaplara bole elestirilldikce ne diyecegimide sasirdim kiz ne demis siz konuyu nereye geitrdiniz tebrikler yapilan onca luzumsuz elestri cevap varken benimkine takmanizda ayrica komik ne solemek istedigimi anladiginizi dahi sanmiyorum ne demisler
anlattiklarin karsindakinin anladigi kadardir
dimi ama

konu sahibi icin soluyorum
cnm bencede masraf cok helede gelirinizi bilmiyorum ama az ise sizi elbette etkiler ama su hazir mamalari kesebilirsin bebegin buyumus masallah evdeki sutlu tatlilar corbalar ona yetecektir inan elbette vitaminini eksik etme gunde 1yumurta sarisi tahin pekmez gibi seyleri eksik etmedikce ki pekmez nefesinide acar iyi gelecektir bebegine zaten masrafin buyuk kismi o hazir mamalar
ayrica bebginin hastaliginada cok uzuldum cok gecmis olsun RABBIM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN

Öncelikle geçmiş olsun konu sahibi arkadaşın bebeğine.
Ben de arkadaşın yaptığı hesabı ilginç hatta tuhaf bulanlardanım.
Yalnız ilk başta böyle bir yaklaşım yoktu. Önce o kadar tutmayacağını söyleyip kendi masraflarımızı yazdık. Hatta ben benim masrafım o kadar olmuyor ama hazır ürün kullanıyorsan tutabilir o kadar yazdım. Yani başta herkes kendi durumunu paylaştı, neden fazla olabileceği üzerine yorum yaptı, akıl yürüttü. Kimse de rahatsız edici bir mesaj yazmamıştı. Onun üzerine arkadaş yeniden hesap yapıp; hesaba meyveyı sebzeyi de katınca tuhafımıza gitti.
Yani eve iki kilo elma alınıyorsa onun kaç liralık kısmını kimin yediğini pek düşünmeyiz normalde. Bu herkese ilginç geldiği için değişik yorumlar yapmaya başladık, ben de dahil.
Yoksa kimse arkadaşa ne kötü anne demek istedi, ne cimri ne de başka birşey. Olay bundan ibaret. Geçmişe bakıp ilk mesajımı da sonraki mesajımı da okursanız daha net anlaşılacaktır.

hanımlar benim bebeğim 2 ay 14 günlük ama ben aylık doktora hiç gitmedim.aşılara çağırdıklarında sağlık ocağına gidiyoruz orda boy kilo ölçümü falan yapılıyor.doktora gitmek gerekiyormu niçin ayrıntılı yazarsanız sevinirim

burda kimse arkadaşın anneliğini eleştirmedi kötü demedi ki.

ilk mesajını okur okumaz benim aklıma ilk gelen masraf bez ve mamaydı.
eğer annesütü varsa yeterliyse mamayıda gereksiz bulduğumu yazdım zaten.

ama arkadaş en ince ayrıntısına kadar hesap yapınca ona şaşırdık biz.ben ıslak mendilini,yediği meyveyi yaptığım yoğurdu,içtiği çorbanın sebzesini hesap edersem bizimde fazla çıkar.bizim garibimize bu gitti zaten

onlar masraf değildir.o gözle bakılmamalı..eğer çocuğun masrafı diye sebzeyi meyvi bile katıyorsak bizim masraf çoooooook daha fazla.

benim için masraf denilebilecek şeyler kutu kaşık mamalar(evde yapılması taraftarıyım),bezler ve anne sütü olduğu halde devam sütü mama falan esktra masraftır...

hanımlar benim bebeğim 2 ay 14 günlük ama ben aylık doktora hiç gitmedim.aşılara çağırdıklarında sağlık ocağına gidiyoruz orda boy kilo ölçümü falan yapılıyor.doktora gitmek gerekiyormu niçin ayrıntılı yazarsanız sevinirim

Önemli olan bebeğin gelişiminin takip edilmesi. Özel doktora da gidince eğer bir sorun yoksa kuş kondurmuyorlar. Tabi ki bebeğin gelişimini sağlık ocağında da takip ettirebilirsin. Sağlık ocağında aile hekiminize de gösterebilirsin bebeğini.
Ben sağlık ocağı dışında da bir doktora takibini yaptıryorum bebeğimin. Acil durumlarda bebeğimi tanıyan bir doktorun olması ve bebeğimin gelişimini bir pratisyen hekimin değil de bir çocuk doktorunun yapıyor olması içimin daha rahat olmasını sağlıyor. Ama sadece sağlık ocağında takip yaptıranlar da biliyorum. Yani iyi olur tabi ama hayati bir kural da değil

ben 6 aya kadar özelede sağlık ocağınada gittim.
sonra tayinimiz çıktı geldiğim yerde özel hastene yoktu,devlete gittim hiç beğenmedim sağlık ocağına devam ettim çok güzel ilgileniyorlar:34:
mecbur değilsin özele gitmeye..aile hekimleride çok iyi artık

ozel doktor TAKIBI YANI RUTIN KONROL ICIN bencede gereksiz yani olcumlerini ben kendim yaptim 6aydan sonra 6aya kadarda saglik ocagina her asiya gittigimizde doktorumuz yapti sagolsun hastaliklara gelince 38.5 ve surekli olmayan atesler disinda evde kendim gecistirdim cunku ilaca cok karsiyim 38.5 i gecmedikce agri kesici dahi vermem buyuk oglumda vitamin almasina ragmen kansizlik oldu ayrintili inceleme icin ozele goturduk iki kere idi sonra fakulte de uzmana baslayinca onuda biraktik ozel hikayemein tumu budur yani kucugumu ise his ama hic gorturmedim ozele ALLAHA SUKUR AMA EGER GEREKSEYDI HIC DUSUNMEZ GOTURURDUM IHTIYAC OLMADGINDAN GITMEDIK

Kusura bakmayın da nasıl cevap vereceğimi size soracak d
eğilim :19
sen ıyımısın ya bu ne saldırı bır kendıne gelırmısın senın piskolejın zaten apacık ortada bıraz terbıyelı olurmusun kımsenın ne nasıl yorum yaptığı benı ılgılendırmez senın sevıyen bellı zaten hala aynı seyı söyluyosun hesap yapmak butcemı bılmek yavrumun canımın kanıma kendı parcama fazla harcadığımı dusunduğumu ima etmez asla kendıne gel ıstersen ama zannetmıyorum geleceğını sevıyenı bellı etmıssın zaten

Sen değil siz, bir benim cevap verme şeklime bakın bir de kendi cevabınıza, ben konu sahibine yazıyorum, benden alıntı yapıyorsunuz, bende cevap veriyorum. Şu durumda kim saldırıya geçiyor. Siz bana terbiyesiz diye hakaret edemezsiniz. Kendinize gelin. Üslupdan bahsediyorsunuz bir de. Maşallah sizin psikolojiniz benimkini yıktı geçti :19:

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun konu sahibi arkadaşın bebeğine.
Ben de arkadaşın yaptığı hesabı ilginç hatta tuhaf bulanlardanım.
Yalnız ilk başta böyle bir yaklaşım yoktu. Önce o kadar tutmayacağını söyleyip kendi masraflarımızı yazdık. Hatta ben benim masrafım o kadar olmuyor ama hazır ürün kullanıyorsan tutabilir o kadar yazdım. Yani başta herkes kendi durumunu paylaştı, neden fazla olabileceği üzerine yorum yaptı, akıl yürüttü. Kimse de rahatsız edici bir mesaj yazmamıştı. Onun üzerine arkadaş yeniden hesap yapıp; hesaba meyveyı sebzeyi de katınca tuhafımıza gitti.
Yani eve iki kilo elma alınıyorsa onun kaç liralık kısmını kimin yediğini pek düşünmeyiz normalde. Bu herkese ilginç geldiği için değişik yorumlar yapmaya başladık, ben de dahil.
Yoksa kimse arkadaşa ne kötü anne demek istedi, ne cimri ne de başka birşey. Olay bundan ibaret. Geçmişe bakıp ilk mesajımı da sonraki mesajımı da okursanız daha net anlaşılacaktır.

burda kimse arkadaşın anneliğini eleştirmedi kötü demedi ki.

ilk mesajını okur okumaz benim aklıma ilk gelen masraf bez ve mamaydı.
eğer annesütü varsa yeterliyse mamayıda gereksiz bulduğumu yazdım zaten.

ama arkadaş en ince ayrıntısına kadar hesap yapınca ona şaşırdık biz.ben ıslak mendilini,yediği meyveyi yaptığım yoğurdu,içtiği çorbanın sebzesini hesap edersem bizimde fazla çıkar.bizim garibimize bu gitti zaten

onlar masraf değildir.o gözle bakılmamalı..eğer çocuğun masrafı diye sebzeyi meyvi bile katıyorsak bizim masraf çoooooook daha fazla.

benim için masraf denilebilecek şeyler kutu kaşık mamalar(evde yapılması taraftarıyım),bezler ve anne sütü olduğu halde devam sütü mama falan esktra masraftır...

Aynen katılıyorum, sonradan en ince ayrıntısına kadar hesap yapılmaya devam edince benimde tuhafıma gitmişti...

Son düzenleme:
Back