Bizim de 2 gelinimiz var. Evlenince erkek ailesini hiçe sayan, dut kovuğundan çıkmış gibi davranan premseslere de karşıyım, oğlunu evlendirip artık onun bir ailesi olduğunu unutanlarada karşıyım.
Gelin, damat, kv, kp, görümce vs. Vs. Herkes yerini ve haddini bilmeli.
Eşimin ailesi ile mesafeliyim çünkü kültürümüz cok farklı kv. İse yersiz yersiz konuşur. Ama, bu bana onlara saygısızlık etme, kültürünü yadırgama (Evlenirken kör değildim) eşimin bir ailesinin olduğunu unutma, görüşmelerine engel koyma vs. Hakkı tanımaz.
Bizim gelinimiz ise bize %100 uymak zorunda değil veya ona itaat komutu veremeyiz. Ben izne gittiğim zaman çağrılmadıkca gitmem. Mesela orda aracım yok ve babamın aracı diğer kardesimde. Bazen yakın bir il de işim olsa bile onlar gidecek olduğunda "beni de götürün" demek yerine utana sıkıla "Müsaitseniz ben de gelebilir miyim? "Diyorum. Ama, gezmek için değil işim varsa. Yoksa çagrılmadıkça ne işim var karı koca gitmişler kara kedi gibi.
Annemler de bu şekilde bazen kardeşim gezmeye giderlerken anneme söylüyor ve annem gitmek istemiyor. Davete icabet etse bile gelin, zorsunmuyor çünkü zırt pırt peşlerine takılmaz.
Sizinkiler iyice b... çıkarmış safi düşüncesizler ve siz bunu çekmek zorunda değilsiniz. Kibar bir dille, gerekirse tavırla bunun önüne geçin. Annedir ara sıra oğlum ve gelinim gelsin güzel yemekler yapıp ağırlayayım demek ayrı ama, böyle oğlunu halen bekar sanması çok ayrı. Olmaz yani eşiniz buna bir dur desin.