• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi abartıyorum yoksa sizde de durum aynı mi?

canım bez konusunda tamamen haklısın bende kızım doğduğundan beri aynı markayı kullanıyorum şuanda fiyatı 28 lira olasına rağmen hatta ben kızımın attını hala 2 saate bir değiştiririm bu hata insanların gözüne batar 1 kere çiş yapmış ne müsrih kadınsın bırak kalsın derler ben çok kızarım seninde dediğin gibi giden para olsun ıslak mendilde dediğim gibi ancak dışarıda yada çiş yapmışsa kullanıyorum sana hazır demekten kastım azda olsa anne sütü ve devam maması veriyorsan birde geceleri arı mama vermemden dolayı söyledim ben kızıma evam mamasını halen veriyorum 36 ayına kadarda vermeye devam edicem bende mesela içiremediğim için içine 180 ml mamaya 3 eti cici bebe atıyorum öyle içiyor

Arkadaslar hazır ürün kullandığımı düşünüyorsunuz
Sanırım böyle duunmenize sebep olacak yanlış ifadelerde bulundum
Hazır yok
Sebze çorbasını kendim yaparım
Yoğurdunu kendim mayalarım
Annesutu azaldığı için günde 2-3 biberon devam sutu veririm
Kahaltisini devam sütü,bisküvi,yumurta,peynir,ceviz,muz pure halinde hazırlar veririm
Meyve saatinde yarım armut, yarım elma, yarım portakal, 1 mandalina ve bisküvi ile pure kıvamına getirip veririm.
Gece yatmadan ise ari mama ile pirinc unu karışımını muhallebi yapıp veriyorum
Takdir edersiniz ki; büyüme hormonu uyurken ve karanlıkta salgilanir
Muhallebi yiyince uykusu rahat oluyor
Doktorumuz da yatmadan muhallebi ver dedi zaten
Ari mana ilave etmemin nedeni ise içindeki vitamin ve minerallerin çok olması

Bez bebek bezlerini yıkamamış ugrasamam
Bez olarak gidip en pahalısını almak icime dokunuyor
Ucuz olanlara yoneleniyorum bebeğimin poposu alıştı buna
Hem ucuz etin yahnisi olmaz derler :(
ucuzda vardır illa birşeyi
Ya da digerinde var olan özellik bunda yoktur

Islak mendil markasını değiştirdim geçenlerde
Bebeğim pisik oldu
Tekrar öbürüne geçtik

Ya tamam ama siz sebze meyve parasına kadar hesaplamışsınız. Öyle hesap olursa tabi ki de bir yekün tutar. Sonuçta evde bir üçüncü birey yaşıyor. Ama yanlış anlamayın da ilginç geldi. Hiç aklıma gelmemişti bebeğimin meyvesine kaç para harcadığım, pazardan üç kilo portakal alınıyorsa o da evdeki herkesle birlikte günde bir tane yiyor işte içinden.

bie sey diyimmi yaa ne kadar abartiliyo bu beslenme fasli yaaa ben eski kafaliyim yaa simdikiler cok abartiyo iki cocuk buyuttumm kucugum 2 yasinda masllah kilosu boyu harika vee ne kasik mama ne pirinc unu ne baska birsey vermedim avde ne piserse onada yiyecegi sekle getirip verdim simdi masallah kendisi yiyo yemeklerini ayrica uzmanlar 2yasindan sonra gece beslenmesinin kesinlikle bitirilmesini soluyolar
hee gelelim sonuca bole olunca cocugun bezden baska masrafi olmuyo islak mendile gelince buyuk cisi disinda kullanmiyorum yikiyorum sadece yani oglumun bana masrafi sadece 50lira falan oda masraf denmezde yani
meyveye gelince bizimle abisiyle yiyo hic hesab etmedim

ben de sımdı dusundum acaba bız ne kadar harcıyoruz.

uyu oyna alıyoruz 4 tane ındırımlerı mutlaka takıp edıp oyle alıyoruz 50 -55 tl beze gıdıyor dıger aya 10-20 bez kalıyor.

Her hafta 500 gramlık bebelac - pazar gunune yetmıyor- hem mama hem meme ıle beslnıyor 4 tane mama 11.50 tl den - kı bazen ındırımlılerını buluyorum.46 tlş fılan.

aylık kontrollerı asıları boy kılo olcumu saglık ocagında duzenlı sekılde ucretsız olarak yapılıyor
hm de d vıtamını fıla verıyorlar her gıttıgımde.tabıkı onemlı bır durumsa ozele gotururum ama sımdıye kadar saglık ocagı aıle doktorumuzdan baska doktora gıtmedık. dısarda ozel olan testler harıc o da zaten ılk aylar kalca usg fılan.

ek gıdaya henuz gecmedık.gecmeye yakın mılupa bebelac gıbı markaların kavanoz mamalarını ve tahıllı prınclı vb. stok yapacagım. hep hazır degıl ev yapımı yapacagım dısarı cıkarken fılan kavanoz mamasını yanıma alırım bazen bebek bıkıyormus ev yapımından.onun ıcın kullanıcam.
yemeklerı baharatlı olmadıgı surece ayırmıca.mercımek corbası yapıp ona ayırıcam kendımızınkını salca baharat eklıcem vb.

doguma 3 ay kala yenıden calısmaya baslayamadım o yuzden tek maasla gecınmeye calısıyorum tek maasla gecınmesek bıle boyle yapmaya calısırım. tabıkı gerektıgınde hazır mama da kavanz mama da ozel doktora da gıderım.

ben de sımdı dusundum acaba bız ne kadar harcıyoruz.

uyu oyna alıyoruz 4 tane ındırımlerı mutlaka takıp edıp oyle alıyoruz 50 -55 tl beze gıdıyor dıger aya 10-20 bez kalıyor.

Her hafta 500 gramlık bebelac - pazar gunune yetmıyor- hem mama hem meme ıle beslnıyor 4 tane mama 11.50 tl den - kı bazen ındırımlılerını buluyorum.46 tlş fılan.
ıslak mendılın de kampanyalarından arastırıyoruz. prımanın 3 ıslak mendılı bı yerde 9 tl ondan alıyoruz.

aylık kontrollerı asıları boy kılo olcumu saglık ocagında duzenlı sekılde ucretsız olarak yapılıyor
hm de d vıtamını fıla verıyorlar her gıttıgımde.tabıkı onemlı bır durumsa ozele gotururum ama sımdıye kadar saglık ocagı aıle doktorumuzdan baska doktora gıtmedık. dısarda ozel olan testler harıc o da zaten ılk aylar kalca usg fılan.

ek gıdaya henuz gecmedık.gecmeye yakın mılupa bebelac gıbı markaların kavanoz mamalarını ve tahıllı prınclı vb. stok yapacagım. hep hazır degıl ev yapımı yapacagım dısarı cıkarken fılan kavanoz mamasını yanıma alırım bazen bebek bıkıyormus ev yapımından.onun ıcın kullanıcam.
yemeklerı baharatlı olmadıgı surece ayırmıca.mercımek corbası yapıp ona ayırıcam kendımızınkını salca baharat eklıcem vb.

doguma 3 ay kala yenıden calısmaya baslayamadım o yuzden tek maasla gecınmeye calısıyorum tek maasla gecınmesek bıle boyle yapmaya calısırım. tabıkı gerektıgınde hazır mama da kavanz mama da ozel doktora da gıderım.

Arı mamanın içeriğindeki şeker çocuk gelişimine zarar verebilir bu nedenle arı mama vermemeni öneririm demiştim , tabiki büyüme hormonu çocuk uyurken daha fazla salgılanıyor bunu az çok hepimiz biliyoruz , arı mama yerine içeriğinde şeker olmayan daha organik bir muhallebi yada gece tahıllısı vermen daha yararlı olur. Marka olarak Hipp güvenebileceğin bir marka olabilir mesela , organik oluşu sebebiyle.

Arı mamayı çocukların çoğu bayıla bayıla yiyor ama içeriğinde basit şeker var , kutusunda da yazar. Basit şeker çocuklarda gelişim geriliğine sebep olur.

Bunun haricinde sebze meyve ve et alışverişi işin içine girdiğinde bütçenin aşılması normal bence , özellikle de büyük şehirde yaşıyorsanız mecburen her ürünü satın almak zorunda kalırsınız.

Zaten bir müddet sonra evde ne yemek pişerse bebişte ondan yemeye başlayacak , doktor kontrolüne her ay gitmesine de gerek kalmayacak , bu zamana kadar bütçede açıklar olması normal.

konuyu açan arkadaşım bence abartmıyorsun.
kızım şuan 4 yaşında. 21 aylık olana kadar devam sütü ve kaşık maması- gece gündüz mamaları (milupanın) 1 yaşında bezden kurtulmuştu oyuncağıydı eğitimi ile ilgili dergiler kitaplar vs derken aylık 450tl yi buluyordu masafımız. 2. çocuğumuzada bu kadar masraf olursa diyerek 2. yi ertelemiştik hep. çok şükür 2. bebeğimiz anne sütü ile besleniyor inşallah böyle devam eder.

kızım biraz damak tadına düşkündür. 1 yaşından sonra devam sütünü bıraktırmak istemiştim ama hanımefendi sütün tadını beğenmemişti. ve 21 aylık olana kadar devam sütü vermiştim. hepsi helal olsun kızıma. onlara harcamayacağız da kime harcayacağız paramızı.

şimdi durum ne diye sorarsan. masrafı yine fazla ama ben her ay onun hesabına 50-100 tl yatırmaya çalışıyorum gelecek ay oğlum içinde hesap açtıracağım ona da aynı şekilde 50-100 kumbarasında ne birikirse yatıracağım.

eğer devam sütünü bıraktıramayan olursa, normal sütün içine 1 çay kaşığı devam sütü karıştırınca anlamıyorlar normal süt içtiklerini.

aynı durum biz de de var.
emzirmediğim için masrafımız daha fazla.
birde ben herşeyin doğal olmasına itina ettiğim için böyle

Ben mi abartıyorum yoksa sizde de durum aynı mi?

Her Haftasonu garanti 50-60 lira bebeğin devamsutu, pirinc unu, bisküvi falan gidiyor
Oğlum 7,5 aylık sayılır
Sabah 8de kahvaltı, 10da annesutu artı devam sutu (diyette oldugundan sütun azaldı) 12de sebze çorbası, 2-3gibi meyve puresi, 5-6 gibi yoğurt, 8de sebze çorbası, 11de muhallebi, gece annesutu ve devam sutu.

Ayda 300 tl garanti masraf çıkıyor
Ben de Birsey var yoksa sizde de durum aynı mi?

Dr ların verdiği beslenme listelerine göre besliyorsunuz, hala ne diye çeteresini tutuyorsunuz anlamadım. Burada o şekilde besleyende vardır beslemeyen de, yani her kafadan bir ses çıkar, biri arı mama verme der, biri kaşık maması alma pirinç unu muhallebisi yap der, bir diğeri mama alma kendi pişirdiğinizden ver der. Herkes kendi tecrübeleriyle fikir yürütür.

Çocuğun beslenmesi bakımı için harcanan tek kuruşu bile düşünmeyin derim. Ayrıca her evde bebek doğunca masraf artar. Yetişkin insanla bir olmaz ki. Bezi, dr kontrolleri, maması en pahalı masrafları zaten. Bir bebek için aylık 300 TL masraf hiç de fazla değil. Bu konuyu deşmenizden bir anne olarak rahatsız oldum ben. Bebeğinizin yemeyeceği kadar mama, giymeyeceği kadar kıyafet, oynamayacağı kadar oyuncak alıyorsanız işte o zaman abartmış olursunuz, israf yapmış olursunuz...

Yukarıda bir arkadaş demiş altını 2 saatte bir alıyorum çevreden bezi ziyan ediyorsun demişler. Bebeğin poposunda pişik oluşmaması çevrenin lafından çok daha önemli bence. Ben bu tür tepki verenleri bir güzel paylıyordum.

Son düzenleme:
Burada hangi mamayı ver yada verme değil olay , tecrübeler doğrultusunda da kafadan ses çıkmıyor.
Yapılan araştırmalar , doktorların söyledikleri genel sağlık bilgileri doğrultusunda önerilerde bulunuluyor.
En azından bir öneri veriliyor...
Zaten konu sahibi bilgi edinmek istediğini de belirtmiş ..

Son düzenleme:
Yokluğumda Cok şey olmus
Ama keske siz bunlari yazarken ben oglumun tedavisi icin hastanede olmasaydım

Giden para olsun
Saglik herseyden onemli

Kimileri hesap yapıyorum sanmış
Ben anmeyim
Bebeğime yaptigim masrafi nasil hesaplarım

Amacım bebegime gereksiz besinler vermemekti
Çevremde her kafadan bir ses çıkıyor
Burada olanlar bilgi seviyesi yüksek olanlar
O yuzden fikir almak istedim

Bebegim icin dua edin
3 kez 20ser dakika hava verildi
Sesi gitti
Öksürük kesik kesik
Ates var
Ağlıyor
Yemiyor
Emmiyor
Nefes alamadığı icin uyumakta zorlanıyor

Salgın varmış
Sabah doktorumuza gittik sorun yoktu
Gece fenalasti
Nobetci doktora gittik.
Offf

Anne olmak Cok zor
O agladi
Ben kahroldum
O agladi
Ben agladim...

off offf okudum da şok oldum :53: ben bebeği baya beleşe getirmişim.:1:
aylık bez bir paket prima:25 az zıçıyo sağolsun
anne sütü alıyor.sadece ilk iki ay milupa takviye yaptım.o da az verdim çünkü mamalara hiç güvenmiyorum.
ıslak mendil,şu bu:20
beşiği dedesi aldı,kıyafetleri sülale geniş millet getirdi.
bisküvisi,sütü,cevizi çok nadir verdiğim hazır mamalar desen:20
tüm yiyecekleri,yoğurt,püre,çorba kendim hazırlıyorum.
etti sana 65 hadi olsun 70
bebişime :65::65:

benim kızımda şuan 7 aylık ve hiç anne sütü almadı ...mamaya ciddi bi şekilde bütce ayırmak şart büyüdükçe mama alma sıklığı çoğalıyor.ek gıdaya geçilse bile bu dewam ediyor,anne sütü almadğından öyle dengelemek zorunadıym .aylık 200 bizmde masrafımız var

herşey onlar için sağlıklı büyümeleri için.. feda olsun kızıma .erişebileceğimiz en güzel ve en meşa kkatli mertebeye analık mertebesine ulaştıran bebebklerimiz için herşey

Ya tamam ama siz sebze meyve parasına kadar hesaplamışsınız. Öyle hesap olursa tabi ki de bir yekün tutar. Sonuçta evde bir üçüncü birey yaşıyor. Ama yanlış anlamayın da ilginç geldi. Hiç aklıma gelmemişti bebeğimin meyvesine kaç para harcadığım, pazardan üç kilo portakal alınıyorsa o da evdeki herkesle birlikte günde bir tane yiyor işte içinden.

bie sey diyimmi yaa ne kadar abartiliyo bu beslenme fasli yaaa ben eski kafaliyim yaa simdikiler cok abartiyo iki cocuk buyuttumm kucugum 2 yasinda masllah kilosu boyu harika vee ne kasik mama ne pirinc unu ne baska birsey vermedim avde ne piserse onada yiyecegi sekle getirip verdim simdi masallah kendisi yiyo yemeklerini ayrica uzmanlar 2yasindan sonra gece beslenmesinin kesinlikle bitirilmesini soluyolar
hee gelelim sonuca bole olunca cocugun bezden baska masrafi olmuyo islak mendile gelince buyuk cisi disinda kullanmiyorum yikiyorum sadece yani oglumun bana masrafi sadece 50lira falan oda masraf denmezde yani
meyveye gelince bizimle abisiyle yiyo hic hesab etmedim

valla arkadaşlara katılıyorum.hesabını görünce çok şaşırdım doğrusu
yok ıslak mendiliydi,yok meyve şu kadar tutuyor yoğurt bu kadar diye hiç hesap etmedim.aldığım meyveden yiyor sonuçta çocuk.annemin evine bile alsam ne bileyim meyve sebzenin hesabını yapmam şu kadar gidiyor diye.hele ıslak mendil asla hesap etmedim.belli bir ayı geçtikten sonra o 4 tl lik paketlerden almadım.normal paket aldım,evdeyken sudan geçiriyorum sonuçta hepsinde alkol bilmemne kimyasal var.dışardaykende idare etsin..oyuncağınıda hiç hesap etmedim.

benim için aman masraf oluyor diyebileceğim tek şey gerek olmadığı halde kaşık maması,gece maması,devam sütü gibi raf ürünleridir..
anne sütü geldiği halde bunları alıyorsa bence fuzulidir.
ama sütü yetmez mecbur çocuk mama yiyecek.ek gıdaya geçincee evde en varsa yiyebileceği hale getiririm.herşeyin doğalından yanayım ben.
siz bence fazla ince hesap yapmışsınız.o kadar düşünmedim düşünmemde
biz hiçmi bişey almıyoruz o zaman kendimize:44:

Herkes ilk yazılanı okuyup yorum yapmış
Sonradan yazılanların ve yaZdiklarimin hic göz onunde bulundurulmasını Acik.
Ben ne diyorum millet ne diyor

Yokluğumda Cok şey olmus

Giden para olsun
Saglik herseyden onemli

Ben anmeyim

Bebegim icin dua edin
Sesi gitti
Öksürük kesik kesik
Ates var
Ağlıyor
Yemiyor
Emmiyor

Salgın varmış
Gece fenalasti
Nobetci doktora gittik.
Offf

Anne olmak Cok zor
O agladi
Ben kahroldum
O agladi
Ben agladim...

Herkes ilk yazılanı okuyup yorum yapmış
Sonradan yazılanların ve yaZdiklarimin hic göz onunde bulundurulmasını Acik.
Ben ne diyorum millet ne diyor

Yazdıklarını okuyunca çok etkilendim.
Çok geçmiş olsun bebeğine.
İnşallah önemli bişeyi yoktur ve en kısa zamanda sağlığına kavuşur.
İyi haberlerini okurum burdan inşallah...

Rabbim şifa versin bebeğine.

Yokluğumda Cok şey olmus

Giden para olsun
Saglik herseyden onemli

Ben anmeyim

Bebegim icin dua edin
Sesi gitti
Öksürük kesik kesik
Ates var
Ağlıyor
Yemiyor
Emmiyor

Salgın varmış
Gece fenalasti
Nobetci doktora gittik.
Offf

Anne olmak Cok zor
O agladi
Ben kahroldum
O agladi
Ben agladim...
öncelikle çok çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin bebeğine.

ayrıca sen burada yazılanlara fazla takılma. her insan farklıdır ve farklı yorumlar olacaktır yani yorumları okuyup üzülme.

bebeklerimizin yediklerini içtiklerini hesaplamaya gelince. Ev de gelir ve giderlerin hesabını ben yaparım. çocuklarımdan hiç birşeyi kısmam. masrafları hesaplarım çünkü eşim ve ben kendimizden kısarız çocuklarımız için harcarız. çocukların yediklerini içtiklerini giydiklerini hesaplamazsam, elektirikti suydu mutfak masrafını hesaplamazsam ayın sonunu nasıl getireceğiz,
gelecek aya kredi kartından harcama yaparak girmeyi hiç sevmiyorum ve kredi kartı ile de alışveriş kesinlikle yapmam.
çalışmıyorum ama eşim maaşını tüm çekip eve bırakır. Ben de haftalık bir harcama listesi oluşturup parayı ona göre ayırırım, yıllık izinlerde harcayacağımız para için de her ay belli bir miktar ayırırım. kalan para da mutlaka kızımın hesabına yatırılır. İlerde eğitiminde kullanmak için.

neden bu kadar detaylı hesap yapıyorsun diyen olursa. k.pederime çok dolandırıldık onun için kredi çektik ay sonuna ekmek alacak paramız bile kalmazdı.

Back