• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi abartıyorum yoksa sizde de durum aynı mi?

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
Ben mi abartıyorum yoksa sizde de durum aynı mi?

Her Haftasonu garanti 50-60 lira bebeğin devamsutu, pirinc unu, bisküvi falan gidiyor
Oğlum 7,5 aylık sayılır
Sabah 8de kahvaltı, 10da annesutu artı devam sutu (diyette oldugundan sütun azaldı) 12de sebze çorbası, 2-3gibi meyve puresi, 5-6 gibi yoğurt, 8de sebze çorbası, 11de muhallebi, gece annesutu ve devam sutu.

Ayda 300 tl garanti masraf çıkıyor
Ben de Birsey var yoksa sizde de durum aynı mi?

Benim kızım 3 aylık. Ek gıdaya geçmediğimizden, bedava olan anne sütünü kullanıyoruz:) Ama bizimde bez, giyecek, çanta, biberon, oyuncak, hastalandığında ilaç vb gibi masraflarımız oluyor. Yanlız, aylık 300 tl çok fazla geldi bana.

banada fazla geldi bizim hiç o kadar masrafımız olmadı.hatta sadece bebek bezi balık yağı masrafımız oluyordu diyebilirim.

300 tl ciddi bir rakam..ben hiç hesaplamadım ama o kadar olsaydı bütçede açık olurdu kesin hissederdik..zaten artık evde ne pişerse ondan yiyor..sadece bez masrafımız kaldı..o da bu yaz biter inşallah...

Ben fazla buldum harcamayı çünkü kızım 6 ay sadece anne sütü aldı , 6. ayın sonunda ek gıdaya geçiş yaptık ve ben hala emziriyorum şu an 10 aylık sütümde azalma var göğüslerim küçüldü bu nedenle ilk defa devam sütü alma gereği duydum fiyatı 15 diyelim , bunun yanında gece muhallebisi 10 tl. ve tahıllı maması 10 tl. ayrıca sabah için bebe bisküvisi 5 tl alıyorum. Yoğurdu kendim yapıyorum , meyveyi kendim rendeliyorum yada sıkıyorum , çorbayı ve sebzeleri mevsimlik olanlardan kendim hazırlıyorum. Ayda 2 kez ek gıda alışverişi yapıyor olduğumu dşünürsem 80 lira hadi yuvarla 100 lira harcama oluyordur sadece bebek için.
Ama siz mutfak alışverişini de bu rakama dahil ediyorsanız birşey diyemem. Yaşadığınız yer büyük şehirse normal karşılanabilir.

Ben fazla buldum harcamayı çünkü kızım 6 ay sadece anne sütü aldı , 6. ayın sonunda ek gıdaya geçiş yaptık ve ben hala emziriyorum şu an 10 aylık sütümde azalma var göğüslerim küçüldü bu nedenle ilk defa devam sütü alma gereği duydum fiyatı 15 diyelim , bunun yanında gece muhallebisi 10 tl. ve tahıllı maması 10 tl. ayrıca sabah için bebe bisküvisi 5 tl alıyorum. Yoğurdu kendim yapıyorum , meyveyi kendim rendeliyorum yada sıkıyorum , çorbayı ve sebzeleri mevsimlik olanlardan kendim hazırlıyorum. Ayda 2 kez ek gıda alışverişi yapıyor olduğumu dşünürsem 80 lira hadi yuvarla 100 lira harcama oluyordur sadece bebek için.
Ama siz mutfak alışverişini de bu rakama dahil ediyorsanız birşey diyemem. Yaşadığınız yer büyük şehirse normal karşılanabilir.

canım arkadastan alıntı yaptım çünki hemen hemen aynıyız bende ayda 2 kez yapıyorum bebek ıcın sadaece onun ıcın yaptığımı varsayarsak ki bunu bende hesapladım aylık hersey dahıl sadece bebeğe 100 gecmıyor her gun hazır yedırsen kı öyle yapmadığını bılıyorum yınede cok ben arada hazıra kacıyorum çunkı gercekten sabah kahvaltısını 3 gun ev yapımı ver yemıyo ne deyıstırırsen deyıstır mecbur hero baybi kahvaltım verıyorum 1 vaya 2 gun arkadaslarında dedığı gıbı buyuk bır rakam

Hiç hesaplamadım ama ek gıda ve beslenme için o kadar gitmiyor sanırım. Benim oğlum da 7,5 aylık. Anne sütüne ek olarak ayda bir paket devam maması gidiyor. 20 TL. İki paket kaşık maması, ikisi toplam 15 TL. Pirinç unu zaten 3-5 lira. Bebe bisküvisi iki paket olsa 10 lira. Meyve ve sebzesini kendi yediklerimizden kullanıyorum. Çok zorda kalırsam, dışarı çıktığımızda kavanoz maması alıyorum. Ayda iki defa olsa toplam 10 TL. Başka da birşey olmuyor. Yukarıda fazla fazla yazdım, toplayalım 60 TL.
Ama ben yediği çoğu şeyi evde hazırlıyorum. Kaşık maması da kavanoz maması da evde birşey yapamadıysam ya da evdekilerden sıkıldıysa arada değişiklik olsun diye veriyorum. Siz sürekli hazır kullanıyorsanız gidebilir o kadar.

ben kutu ürünleri hiç vermedim.
ne gece muhallebisi,ne devam maması,ne tahıllı mama hiçbir şey..6 ay emzirdim.ek gıdaya geçince yoğurt meyve falan verdim.pirinç unundan suyla muhallebi yapıp pekmezle tatlandırdım vs..
sonra çorbalar,meyve suları..yani hep evde olan şeylerdi zaten..ayrıyeten bir masraf yapmadık hiç..tek masrafımız beziydi hala bezi..şimdi 2. doğcak doğunca bunu bezden kurtarcaz.aynı şekilde ötekine devam edeceğim raf ürünü almayı düşünmüyorum

Aldığım devam sutu 900gr olanı 2 hafta dayanıyor
Ayda 2 kutu gidiyor
40+40=80 devam sütüne
Bebek bezi 2 haftada paket bitiyor
Ayda 2 paket
23+23= 46 lira
Pirinc unu + arı mama karışımı ile gece muhallebisi yapıyorum
Haftada 1'er paket gidiyor
Ayda 4 paket pirinc unu
2*4= 8 lira
Ayda 4 paket ari mama
4*4= 16 lira
Haftada 250 gr (5liralik) kırmızı et, sebze corbalari için
Ayda 1kilo yani 20 lira
Sebzeleri haftada 10 lira
Ayda 40 lira
Meyveleri haftada 10 lira
Ayda 40 lira
(annemde oldugum için bebeğimin sebzelerini ayrı alıp dolaba koyuyorum bizim yediklerimizden kullanmıyoruz)
Ayda 1 doktor muayenesi 25 lira.
Ayda 1 oyuncak alıyoruz 10 lira

Hesap bu kızlar :(
Gereksiz Birsey yok ama paranin degeri kalmamış demek ki...
Kocamdan para istemeye utanır oldum
Adamcagiz hem pazarları yüklü alışveriş yapar metro'dan ya da Migros'tan
Hem de bana para verir
:::(

Bütçenizi aştığınızı düşünmüyorsanız, bunlar çocuğunuz için gereken şeyler zaten. Çok da güzel bakıyorsunuz bebeğinize. Ama bütçe fazla geliyor ise mesela devam mamasını daha uygun olanlardan alabilirsiniz. Kaşık mamalarını mümkün olduğu kadar az verirsiniz. Muhallebi ve ev yemeklerine yönelirsiniz. Pürelerini hazır değil de kendiniz hazırlarsınız. Bezini de yine daha uygun fiyatlı olanlara yönelebilirsiniz. Bebek için harcanan paraya hiç acımam ben, yeter ki sağlığı yerinde olsun, varsın sırf çocuğunuza çalışın, en güzel yatırım :68:

Doktorun önerdiği devam sutu markasını kullanıyoruz
Bez için esime diyorum gerek yok bu markaya daha uygunu ar alalım
Cocuk rahat etsin diyo
Su son cikan ürün var, en ince en kuru olan
Anlamissinizdir
Onu aliyorduk hep
Bebis kilo artısı fazla olunca onunda son numarası dar geliyor
Yine ayni markanın 6 numarasını kullanıyoruz

Bu arada hesaba ıslak mendilleri eklememizin
Haftada 1 ayda 4 paket ıslak mendil
3*4 =12 lira daha ekleyelim

:)

amanınnnn:))))))) benim kız daha 2,5 aylık bizimde masraf bol.. bez ıslak mendil haftada bir kutu devam sütü artı bide ayda 1 kez doktora 130 tl veriyoruz. bu kız ek gıdaya geçince 300den fazla tutucaktır bizimki.. ama zaten hersey onlar için :)

niye bu kadar kuruşu kuruşuna çetelesini tuttunuz anlamadım. zaten herşey onlar için değil mi?

Bebegim icin gereksiz ve ona zarar verecek birsey var mi diye ayrıntılı sekilde yazdım
Verdiklerim belki ağır gelir diye...
Sonuçta ilk bebegim
Canları sag olsun kuzularımızın
Hasta olup hastaneye goturmektense...

yemek : anne sütü bedava
bez : yıkanabilir kumaş bez bedava
aylık doktor masrafı 12 lira
bebek sahibi olmak PAHA BİÇİLEMEz :64: :64: :64:

not : ek gıdaya geçtiğimizde bebe bisküvisi dahil hiçbir hazır gıdayı vermeyi düşünmüyorum

bencede okadar hazır mama fazla anne sütü ve devam maması veriyorsanız arı mamaya pirinç ununa bence gerek yokki onların yerine meyva yoğurt gibi besinlere geçiş yapa bilirsiniz yavaş yavaş yedirdiklerinizdende tatdıra bilirsiniz eğer bebeğiniz 7,5 aylıksa zaten doktorunuzda söylemiştir ben kızıma anne sütü veremedim 3 ay emdi sütüm olamadığı için 5 gnlükken mamaya başladık halende kullanıyoruz 1 yaşından sonrada günlük süt vermeye başladım 6 ayından beri benimle kahvaltı yapıyor yediklerimden azar azar veriyordum şimdi bizimle beraber sofrada kendi başına yemeğini yiyebiliyor kızım 17 aylık ıslak mendilde ben evdeysem kızım kaka yaparsa poposunu yıkıyorum ıslak mendil pek fazla kullanmıyorum misafirlikte falan yada kızım çok çiş yaparsa ben genelde kızımı ana sağlığına götürüyorum aylık kontrolleri için hastalanırsa ilaç falan kullanmam gerekirse klinige gidiyoruz zaten klinikte sıra gelene kadar çocuk zaten kapıcağını kapıyor vallahi biraz uzun oldu canım kusura bakma bebişinle birlikte sağlıklı günler canım:emir_bebek:

Arkadaslar hazır ürün kullandığımı düşünüyorsunuz
Sanırım böyle duunmenize sebep olacak yanlış ifadelerde bulundum
Hazır yok
Sebze çorbasını kendim yaparım
Yoğurdunu kendim mayalarım
Annesutu azaldığı için günde 2-3 biberon devam sutu veririm
Kahaltisini devam sütü,bisküvi,yumurta,peynir,ceviz,muz pure halinde hazırlar veririm
Meyve saatinde yarım armut, yarım elma, yarım portakal, 1 mandalina ve bisküvi ile pure kıvamına getirip veririm.
Gece yatmadan ise ari mama ile pirinc unu karışımını muhallebi yapıp veriyorum
Takdir edersiniz ki; büyüme hormonu uyurken ve karanlıkta salgilanir
Muhallebi yiyince uykusu rahat oluyor
Doktorumuz da yatmadan muhallebi ver dedi zaten
Ari mana ilave etmemin nedeni ise içindeki vitamin ve minerallerin çok olması

Bez bebek bezlerini yıkamamış ugrasamam
Bez olarak gidip en pahalısını almak icime dokunuyor
Ucuz olanlara yoneleniyorum bebeğimin poposu alıştı buna
Hem ucuz etin yahnisi olmaz derler :(
ucuzda vardır illa birşeyi
Ya da digerinde var olan özellik bunda yoktur

Islak mendil markasını değiştirdim geçenlerde