ben mi abartiyorum objektif yorumlara ihtiyacim var

Öncelikle Allah sabır versin sana.Yaşadığını en iyi sen bilirsin çok yakınların dahi olsa sana teselli vermekten oteye geçemezler zaten..Herşey insanlar için kendini daha fazla yıpratma bence.Eğer çocuğun olmuyorsada bu çocuk sahibi olmana engel değil evlat edinebilirsin en son ihtimall

E böyle kendini üzdükçe o bebeğin olmasını geciktiriyorsun.
Boşver karındaşı falan her koyun kendi bacağından asılır.
Eşine ,evine odaklan,kendini mutlu et bir an önce acelen de varmış.
Sen kendini rahat bırak ve Allah'a sığın olur eğer Allah yazmışsa.
Hayırlısı ile kucağına alırsın inşallah bebeğini.

Eee tabi bu ablamin oglu yoktu iki kızı vardı şimdi hamile 3. Erkek olacakmış oturup oğlum olmayacakmı diye aglamisti bu ya telefonda ve ben tüp bebek yaptirdivimda yanıma gelmeyen annem ablam hamile enfeksiyonu var diye koşarak istanbula gitti bana gelirken yaşlıydı (65 yaşında annem) bn tek başıma gurbette yattım evimde eşim den başka kimsem yoktu ama anlamın oğluna bişey olmamaliymis ..

şu an görümcem tüp bebek tedavisi görüyor, hangi aşamada bilmiyorum, çünkü sormuyorum, daha önce diğer görümcem sordum diye alınmıştı, buna ne yapsam bilemedim.
ve evet ben çocuk sahibi olamamayı çok büyük bir dert olarak görünlerle empati kuramıyorum, bir çocuğum var, olmasaydı da kahrolmazdım, evlat edinmek gibi bir seçenek varken asla anne olamayacağım demek bana çok anlamlı gelmiyor.
o yüzden ablalarınıza ya da çevrenizdeki diğer kimseye kızmayın, siz evladını kaybetmiş bir anne değilsiniz ki teselli etmeye çalışsınlar.

Evet anne olsam bile evlat edinecegim inşallah mutlaka niyetliyim buna .. takıldığım tek şey bir teselliyi bile haketmeyisimdi

Haklısın kimsden bişey beklememek lazim. Allahtan istiyorum ben insallah hayirliaiy/! Verir

Canim geçmiş olsun inşallah Rabbim öyle zamanda sana evlat nasip etsin ki aaa nasıl olur Şaş kal inşallah bende aynı sıkıntıları çektim seni o kadar iyi anlıyorum ki o yüzden benim sana tavsiyem kırıldığın noktaları onlara söyle böyle kötü zamanında değil ama kendini toparla aç konuyu zaten bi şekilde açılıyor sen bana abla böyle böyle yaptın dedin de ve zoruma gitti kırıldım de siz kardessiniz et tirnaktan ayrılmaz ben dedim sonra benimle konuşurken daha dikkatli konuşmaya başladılar ezdirme kendini

Aminn canım Allah razı olsun :) henüz hiç bişey olmamış gibi devam ediyor8z hayatımıza hatta a önce anlamın yeni doğan kızına magnet siparişi verdim hayat o kadar normal ki ben kendi kendime üzülüyorum hassasim galiba. Şubat da tedaviye baslayacaktik doktorum erteledi bunu biliyorlardı sormadilar bile Belki tedavi oldum bitti sa niyorlardir. Henüz nasılsın diyen bile olmadı bekliyorum

Teselli ederken kıran çok insan var..
Size iyi gelir diye bişeyler söylemeye çalışmislar..
Durumunuz sizin için zor ve yıpratici.. konuşmayalım bu konuyu diyip kapamaniz en iyisi gibi..

benim kv dem
oğlum için ölürüm deyip timsah gözyasları doken kv dem
eşimden dolayı sıkıntı olup cocugumuz olmadıgını ögrenınce tek kelıme dahı etmedı
baskaları ıcın uzulup aglayan kadın , biz,m için belki de sevindi.
bu bahsettiğim öz anne

siz herseyınızı herkese anlatmayın
bızım cocuk olmadıgını kımse bılmıyor mesela
soranlara istemıyoruz dıyorum
dost var düşman var, acıyan var anlamayan var
neden herkesle paylasayım ki

siz de bıyle yapn

Ben toplam üç tüp bebek denemesi yaptım canım birincide 12 tane yumurta çıktı 12 side boş çıktı bütün hersey iptal ikinci de 4yumurta ikisi iyiydi üçüncü Dr şükür embriyo çok iyi hatta iki tane transfer yaptırdım malesef yine sonuç hüsran

Allah yardımcın olsun.Acaba konuşup canını sıkmaktan çekiniyor olabilirler mi?Şu da var insan kötü olaylarda ayni durum kendi başına gelmeyince karşı tarafın ne hissettiğini ne durumda olduğunu anlayamıyor belki bundandır.Tabi ablalarından bahsediyoruz bu kadar umursamaz olmaları da normal değil.En azından tedavinin ne durumda olduğunu falan sormaları gerekirdi.Onlar umursamıyorlarsa sen de onlar için yıpratma kendini.

Ve ben umudu kestim eşim israrlari yüzünden başka bir şehirde başka bir tüp bebek yaptırmayı kabul ettim Dr görüştük ama ben o kadar umutsuzum ki biz buraya boşuna geldik diyorum boşu boşuna yine vucuduma hormon yukleyecegim ve Rabbim kendiliğinden verdi biliyor musun inşallah allahım tamamına erdirir allahım isteyen tüm anne adaylarına nasip eder

Evet anne olsam bile evlat edinecegim inşallah mutlaka niyetliyim buna .. takıldığım tek şey bir teselliyi bile haketmeyisimdi

Ah nasıl ince tatlı bir kadınsınız. Lütfen üzmeyin kendinizi. İnşallah bir bebeğiniz olur, bir tane de evlat edinirsiniz. Yazdıklarınızdan oldukça kırılgan olduğunuzu anlıyorum. Bilirsiniz kardeş de olsak hepimiz birbirimizden farklıyız. Sizin yapınızda şunu sezdim biraz: derdini pek anlatmayan, içinde yaşayan birisiniz sanırım. Bazen biz anlatmadıkça insanlar anlamayabilir, çünkü herkes kendi telaşına düşüp farkedemeyebiliyor. Kendiniz de diyorsunuz zaten herşey yolundaymış gibi davranıyorum diye. Oysaki üzgünseniz lütfen bunu belli edin, içinize atmayın. Hem duygularınızı olduğu gibi paylaşmak sizi de rahatlatır. Bu kırgınlığınızı da belirten bir konuşma yapın mesela. Açık ve dürüst bir iletişim tarzını benimseyin. "Sizi çok seviyorum ve sizlerin de kendinize göre sorunları var biliyorum ama bu tedavi sürecinde keşke biraz daha ilgili olsanız, zor günler geçiriyorum sizin desteğinize yönlendirmelerinize ihtiyacım var" şeklinde belirtin.

Yengem ne dese begenirsin yumurtayı nasip topluyorlar ben Üzgün ağlayarak bişeyler demeye çalışıyorum ablam da ağızdan toplayacak değiller heralde diyo ama sonrasında dediğine demisine yengemi de abkami da pişman ettim ben demeyecrktim tedaviyi falan ama annem yanıma gelmişti söylemek zorunda kaldım tembih etmeme rağmen gider gitmez otmus ama belli et kendini bu hayatta senden önemli değil kimse eşine sarıl sımsıkı inşallah hersey gönlünüzce olur

Teselli ederken kıran çok insan var..
Size iyi gelir diye bişeyler söylemeye çalışmislar..
Durumunuz sizin için zor ve yıpratici.. konuşmayalım bu konuyu diyip kapamaniz en iyisi gibi..
Evet sanırım öyle teselli etmek istediler sanırım evlat olsa ne okur olmasa ne olur diyerek ve ben buna kirildim. Hiç bişey olmamış gibi davranmaktanda içim çıktı çok zor gerçekten

Sağol Canım çok rahatladım su an bu kez dediğin gibi yapacağım önceden yanlız aglardim insanlar hep neşeli tanırlar beni şimdi başlayacağım tedavi sürecinde açık olacağım aileme karşı inşallah bu kez yanımda olurlar

Benim de ablam yumurta toplama ne ki kız diye sormuştu hadi bilmiyorsun aç internetten bak yani . İnsan bekliyor biseyler konuşmak dertlesmek yükünü azaltmak istiyor ama hepimiz bir değiliz demekki .

Ben her aşamayı benimle yaşasınlar istemedim ki canım sadece dua ettiklerini bileyim pozitif konuşup destek olsunlar istedim keşke hiç bilmeselerdi en azından bilmiyorlar ki derdim içim içimi yemezdi şimdi biliyorlar ve gene yanlizim diye üzüldüm . Gerçi geçti gitti o günler ama yeni farkettim bunu ilk defa dile getirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…