Ben mi abartıyorum kızlar yardım lütfen...

sibel48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
136
0
46
Muğla
konu daha önceden acılmış olabilir lütfen kusura bakmayın kızlar

benim sıkıntım eşim ve ailesi
14 aylık evli ve 4 aylıkta hamileyim

ben nişanlanınca eşimin abiside nişanlandı ve bizim düğünden 3 ay sonra düğün yaptı ve ister istemez maddi sorunlar ortaya cıktı 4 kardeş beraber çalışıyorlar hesaplar bir yani
neyse kızlar kalan iki diğer bekar kayınlarımızda biri bende biride eltimde kalıyor eltimlede altlı üstlü oturuyoruz

neyse bizden sonra düğün olunca benim takıları eşim borç harc diye istedi bende eşim üzülüyo diye verdim hepsini ama ailem bilmiyor eşimin abiside harcamadı kendi takılarını
neyse bi3 senedirde geri gelmedi almıyorlar para yok diye abisi diyorki banane benmi harcadım neyse ortak bi arkadaşımıza kredi çektirmiş eşimle abim borçlar için bide abisi bu arkadaşa 2 tane bileziğini borç vermiş :) krediyi ödüyoruz şimdi onların bilezikleride geri gelecek onlara neyse bayagı oldu abisi eşime siz kredi kartları harcıyorsunuz ben harcamıyorum falan demiş eşimde bunu söyledi bende cok üzüldüm
neyse kızlar geçenlerde eşimin kartı bendeydi şehir dışına gitmiştim neolur olmaz diye yanımdaydı gelince ben istedi benden verdim bu arkadaşının çektiği kredi için karttan çekip yatırmış kendi kartıyla abisinin elektirk faturasını ödemiş bizim fatura duruyorken

absinin kartının biri karısındaymış doktora gidiyo hamile kalmak için o harcıyomuş onuda

çok sinirlendim benm çocugum olacak daha bana hamile kıyafeti almadılar cocuk için kenara para koymuyorlar bide eltim ben hamile kalınca hiç gelip gitmemeye başladı bir kere olsun bişeye ihtiyacın varmı demedi

neyse yanımda kalan kaynımda hiç yardımcı olmuyor zaten

eşimle sürekli tartışıyoruz abisiyle oturup hesap yapalım diye konuşmuyorlar eşimde bana sen kardeşlerimle benim aramı bozmaya calışıyorsun deyip duruyo kardeşlerini huzursuz etmeye hakkım yokmuş ve almayacam altınlarını diyor...

ben cokmu abartıyorum kızlar hamileliğim çok kötü geçiyor ben abartıyormuyum susmalımıym sizce siz olsanız ne yaparsınız çok uzun oldu kusura bakmayın

ben sustukça eşim sürekli abisinin evine bişeyler alıyo

Ay herşey birbirine girmiş...
Bu kardeşlerin annesi babası yok mu da sizde kalıyorlar ?
Bilezikler gitti, sizin borçlar duruken onların ki ödeniyor ... Ve ortak iş yapıyorlar...Sen eşinle ailesi arasına hiç girme bence karışma da bence...Ama kendini de ezdirme eltin gelmesin boşver ihtiyaçlarını almaya başla şimdiden...
Abartmıyorsun da ama çok karışsanda sen eşinle kötü olacaksın ve üzülmemeye çalış bebeğin zarar görür allah korusun...

En son yazdığın cümleyi kaçırmışım...
Sussanda fayda etmiyorsa sanrım konuşman lazım...

Son düzenleme:
Ay herşey birbirine girmiş...
Bu kardeşlerin annesi babası yok mu da sizde kalıyorlar ?
Bilezikler gitti, sizin borçlar duruken onların ki ödeniyor ... Ve ortak iş yapıyorlar...Sen eşinle ailesi arasına hiç girme bence karışma da bence...Ama kendini de ezdirme eltin gelmesin boşver ihtiyaçlarını almaya başla şimdiden...
Abartmıyorsun da ama çok karışsanda sen eşinle kötü olacaksın ve üzülmemeye çalış bebeğin zarar görür allah korusun...

En son yazdığın cümleyi kaçırmışım...
Sussanda fayda etmiyorsa sanrım konuşman lazım...

canım annesi babası memeleketteler onlarda 1 haftaya geliyorlar 5 ay kalacaklar biraz eltimde birazda bende kalacaklarmış

nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum artık evim 2+1 buarada
canıma tak etti o yüzden sizlerden fikir istiyorum

sigarayı bırakmıştım hamile kalınca tekrar başladım kimsenin haberi yok sinir stres artık dayanamıyorum...

Valla arkadasım kendini yiyip tüketme olan sana oluyor eşine ve ailesine hiç bişe olduğu yok benm yıllarca annem benzer sorunları yaşadı bizim konumz para değildi..örneğin babam derdini halamla paylaşırdı babanem geldiğinde babam şımarır huysuz davranırdı anneme halam izmirde oturuyo geliş gidiş uçak parası bizden annem bişe söylediğinde açmı bırakıyorum sizi oluyor..erkeğin karakteryle alaklı diye düşünüyorum ailenn ağzına bakan erkekse işin zor çünkü benm babam öyle ve halada aynı..allah yardımcın olsun susma kalp kırıcı seklde de söylemem uygun tatlı dille konus oda umarım farkeder zamanla belki çoçuğun doğduktan sonra iş değişir baba olduğunun sorumluluk sahibi olduğunun farkna varır canım sabırlı ol..

Valla arkadasım kendini yiyip tüketme olan sana oluyor eşine ve ailesine hiç bişe olduğu yok benm yıllarca annem benzer sorunları yaşadı bizim konumz para değildi..örneğin babam derdini halamla paylaşırdı babanem geldiğinde babam şımarır huysuz davranırdı anneme halam izmirde oturuyo geliş gidiş uçak parası bizden annem bişe söylediğinde açmı bırakıyorum sizi oluyor..erkeğin karakteryle alaklı diye düşünüyorum ailenn ağzına bakan erkekse işin zor çünkü benm babam öyle ve halada aynı..allah yardımcın olsun susma kalp kırıcı seklde de söylemem uygun tatlı dille konus oda umarım farkeder zamanla belki çoçuğun doğduktan sonra iş değişir baba olduğunun sorumluluk sahibi olduğunun farkna varır canım sabırlı ol..

bende aynı şeyleri duyyuyorum cnm acmısın acıktamısın gibi güzellikle konuştuysamda olmadı dün gecede tartıştık çok kırıldım dün eşimin bana ettiği laflara artık hiçbirşey söylemicem neolursa olsun

:çok üzgünüm:çok üzüldüm yaa. hangi devirdeyiz kayınlara yengeler bakıyor, evlenirken nasıl kabul ettin böyle bir durumu arkadasım. çok zor bir durum. allah sabır versin sana. bir laf etsen eşin ara bozmak istediğini dusunuyor hatta bunu dile getiriyormuş. simdi ben sana eşinle konuş desem bile bu çözüm olmaz sizin durumunuza:(

Kardeşler arasında biri pasif diğeri baskın olabiliyor,eşiniz pasif olan galiba,pek yapacak bir şey yok gibi görünüyor.
Şimdiye kadar eşiniz bu konudan rahatsız olup önlem almamışsa bundan sonrada almaz.
Sizin yapacağınız durumu kabullenmek,ya da aksi davranıp huzursuzluk sahibi olmak.
Birde aile aynı işi yapıyor ve kazanç ortaksa mutlaka çıkıyor pürüzler,hiç sevmem böyle işleri.

:çok üzgünüm:çok üzüldüm yaa. hangi devirdeyiz kayınlara yengeler bakıyor, evlenirken nasıl kabul ettin böyle bir durumu arkadasım. çok zor bir durum. allah sabır versin sana. bir laf etsen eşin ara bozmak istediğini dusunuyor hatta bunu dile getiriyormuş. simdi ben sana eşinle konuş desem bile bu çözüm olmaz sizin durumunuza:(

maddi durum yok diye kabul ettim cnm ama başta sadece 3 aydı bir sene oldu resmen hala beraberiz ve kayınlarımda cok düşüncesiz eşimle beni hiç başbaşa bırakmıyor bile konuşmakta olmuyor işte

benmi abartıyorum diye düşünüyorum

çok zor bi durum..
EV ÜSTÜNE EV OLMAZ..bende yaşıyorum şuan bu sorunları bende hamileyim kaynım bizle kalıyo malesef ve sorun üstüne sorun..yaşadıklarım beni çok yıprattı aynı yerde beraber olunca hiç bişeyin tadı tuzu kalmıyo malesef yapcak bişi yok..sıkıntı yapmamaya çalış..eşinin ailesi sonuçta eşinin üstüne ne kadar çok gidersen okadr tepki alırsın ve ara bozan sen olursun..kendimden biliyorum..
ALLAH yardımcımız olsun

Kardeşler arasında biri pasif diğeri baskın olabiliyor,eşiniz pasif olan galiba,pek yapacak bir şey yok gibi görünüyor.
Şimdiye kadar eşiniz bu konudan rahatsız olup önlem almamışsa bundan sonrada almaz.
Sizin yapacağınız durumu kabullenmek,ya da aksi davranıp huzursuzluk sahibi olmak.
Birde aile aynı işi yapıyor ve kazanç ortaksa mutlaka çıkıyor pürüzler,hiç sevmem böyle işleri.

aslında içlerinde işleri yöneten eşimdir buzamana kadar herşeylerin kardeşlerinin herşeyine koşmuş kardeşleri tek başına bişey yapmayı beceremiyorlar bide en küçüğü 27 yaşında

maddi durum yok diye kabul ettim cnm ama başta sadece 3 aydı bir sene oldu resmen hala beraberiz ve kayınlarımda cok düşüncesiz eşimle beni hiç başbaşa bırakmıyor bile konuşmakta olmuyor işte

hiç de abartmıyosun düşüncesizliğin daniskası bende böleyim aynı sen gibi yalnız kalmak hakkımız değilmiş gibi birde nerdeyse aynı yatakta yatıcaz..çok mu şey istiyoruz ki anlamadım

çok zor bi durum..
EV ÜSTÜNE EV OLMAZ..bende yaşıyorum şuan bu sorunları bende hamileyim kaynım bizle kalıyo malesef ve sorun üstüne sorun..yaşadıklarım beni çok yıprattı aynı yerde beraber olunca hiç bişeyin tadı tuzu kalmıyo malesef yapcak bişi yok..sıkıntı yapmamaya çalış..eşinin ailesi sonuçta eşinin üstüne ne kadar çok gidersen okadr tepki alırsın ve ara bozan sen olursun..kendimden biliyorum..
ALLAH yardımcımız olsun

evet cnm çok zor bir durum bide işin içine maddiyat girince dahada zor seninde kaynın uzun sürelimi kalıcı yanında

aslında içlerinde işleri yöneten eşimdir buzamana kadar herşeylerin kardeşlerinin herşeyine koşmuş kardeşleri tek başına bişey yapmayı beceremiyorlar bide en küçüğü 27 yaşında

Pasif derken yanlış anlattım galiba,
dediğim gibi işte sürekli verici olan,çok çalışan her zaman mağdur olur,
suistimal edilir,eşinizi ailesine karşı pasif demek istedim.

Çevremdende çıkardığım analiz hep şu olmuştur;İlla 2 erkek kardeş olur tabi otomatikten 2 elti, bu eltilerden illa biri şanslı olur şanslı olanın eşi kardeşim veya abimle aramı bozma diye diretmez,çokta umurunda değildir kendi çıkarlarını gözetir,eltinin dili pabuç gibir ama eşi yanındadır ne söylerse o eltinin hükmü geçer,eltinin biride muhakkak ezik olur ankayışlıdır marifetlidir alttan alır kaynana ne istese yapar ama hiçbi hükmü olmaz kocası tarafından bile..

hayır abartmıyorsun. eşinle yalnız kalıp özel zamanlar geç,rmek istemen senin en doğal hakkın. gerçekten maddi zorluklar çektikleri için bu duruma katlanıyorsan eğer biraz daha dişini sık. ama eşine yalnız yaşamak istediğini, rahatsız oldugunu ve ileride çocuğunuz olunca kaynınla birlikte zor olacağını tatlı dille anlatmalısın. madamx in dediği gibi eşin kardeşler arasında pasif olan taraf sanırım. bu sebeple bu herzaman seni rahatsız edecek. çünkü ortak iş yapan her ailede birileri ezilir. ezilmek istemiyorsa da işi parçalanır ve huzursuzluk olur kardeşler arası. bu duruma kendini alıştırıp mutlu olmanın yollarını yaşayarak bulmalısın. kendini üzmemeye dikkat et nolur. hamilesin psikolojinin iyi olması lazım

evet cnm çok zor bir durum bide işin içine maddiyat girince dahada zor seninde kaynın uzun sürelimi kalıcı yanında

zamanını kestirmek zor canım bizim de maddi sorunlarımız var elimiz kolumuz bağlı..
eşimin ataması olursa ne ala olmassa ben çıldırıcam

hiç de abartmıyosun düşüncesizliğin daniskası bende böleyim aynı sen gibi yalnız kalmak hakkımız değilmiş gibi birde nerdeyse aynı yatakta yatıcaz..çok mu şey istiyoruz ki anlamadım

eşlerimizin gözünde çok şey istiyoruz karısı mutsuz olsun kardeşi mutlu

baştan sorun var inan bana maddi sorunuz olmasa bile altlı üstlü eltiyle yaşıyor olmanız bile sorun olabilir ki olmuş bile
ayrıca bu kayınlar ne yapıyorlarda yanınızda kalıyorlar çalışıyorlarsa iki bekar ayrı ev tutup orda kalabilirler
eltinizin gelmemsini alsırış etmeyin boş verin
abartmıyorsun haklısın ama eşinlede aranı bozma sen dedikce haklıyken haksız olucaksın
ortada sorunu eşin kendi gözleriyle görsün
ha herşeyide kabullen demiyorum fazla uzatmadan yerinde yerinde söyle eşine ki seni anlaması daha iyi olsun

Pasif derken yanlış anlattım galiba,
dediğim gibi işte sürekli verici olan,çok çalışan her zaman mağdur olur,
suistimal edilir,eşinizi ailesine karşı pasif demek istedim.

evet cnm aynen öyle bende sabredemiyorum bu duruma evliliğimi anlamadım ble şimdide hamileliğimden bişey anlamıyorum

sadece MUTSUZUMMM

bende aynı şeyleri duyyuyorum cnm acmısın acıktamısın gibi güzellikle konuştuysamda olmadı dün gecede tartıştık çok kırıldım dün eşimin bana ettiği laflara artık hiçbirşey söylemicem neolursa olsun

anladım canım..sabırlı ol bir süre sus sonucta o adamla bir ömür birliktesin inş allah daim etsin..paranın lafını yapma ama kendinide bişeyden mahrum bırakma.. alalım gidelim diyosa yap bana büyüklerim hep bunu söyledi..al kk kendime kıyafet alıcam evin su eksiği var de al umarım şimdi ne gerek var demiyordur..eşinle çokta yüzgöz olma belki senden küçüğüm ama annemin bana söylediklerinden biri saygıyı kaybetmeyin

Back
X