• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Kusursuzum Diyebilen Var Mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

tolstoyevski

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
789
781
53
Hiç mi öfkenize yenik düşmediniz? Ya da hiç mi sinirle bazı sözler sarf edip sakinleşince şurada hatalıyım bu kadarı olmamalıydı demediniz? Akrabalarınıza,arkadaşlarınıza,çevrenizdeki tüm insanlara gerçekten sizin de canınızı yakacak bir şey yaptığında hiç mi fevri şekilde kin bağlamadınız ya da sinirlenmediniz anlık? Hangimiz %100 empati yeteneğine sahip oluyoruz böyle anlarda?

En son bir insanı yargılarken veya aşağılarken aynaya kaç defa baktınız ben nasıl bir insanım acaba diye? Mükemmel ve kusursuz musunuz gerçekten?

Hatalarını kabullenen bir insanın dedikodusunu yapıyor musunuz arkasından gerçek hayatta da? Uvvv ne kadar kinci ne kadar öfkeli hatasını da kabullendi ama sinirlendiği için öfkesini kustuğu için iğrenç bir insan mı diyosunuz ?

Dedikodu gıybetten insanların hatalarından beslenmekten ve onları kınamaktan ne tür bir zevk alır insan ve neden kin güder neden her insanın kusurlu olduğunu unutur ?

Olduğu gibi içi dışı bir olmalı insan öfkesiyle de merhametiyle de. Sanal alem burası kimsenin kalbini ve yaşadıklarını bildiğimiz de yok gercek hayatta gördüklerimizinkini bile bilmezken. Dolayısıyla doğrudan kırıcı değil yapıcı yorumlara ihtiyaç var.

İKİYÜZLÜLÜĞE GEREK YOK. Gercek hayatta cesaret edemeyeceğiniz lafları burada etmenin anlamı da yok. Kimseyi yargılamaya da (hataları uyarmayı kastetmiyorum hatalarından döneni yargılamayı kastediyorum) kimsenin hakkı yok hele ki vicdan söz konusu ise.

Sadece biraz daha durmaya,düşünmeye herkesi kendi hatalarını görmeye davet ediyorum. Kimse kusursuz olmadığı gibi kimse bir insana yüklenmenin onu yargılamanın da yetkisine sahip değil. Burada özellikle herhangi bir üyeyi hedef almıyor, sadece sitedeki bu negatif havanın yerini sakinliğe bırakmasını diliyorum açılan başka konularda da denk gelip hayret ettim, dert edinilicekse evet bu çılgın yargılama ve yaftalama huyunun mikrop gibi yayılması da dert edinilir. Ben dert ediyorum, kusurlarımla benim, hatalarımla ben,affedici olmaya çalışıyorum, görmeye çalışıyorum. Sizde görün nolur biraz. Gayret edin.

Eski konunuza gelen yorumlara sinirlenip bunca edebiyati parcalamissiniz. Kimse ben kusursuzum demese bile aileniz kusurlu. Cunku kusurlu bir evi insanlara kiraya vermisler. Sonra da sorun cikinca insanlari tasinmaya zorlamislar. Ayiptir,evlerinde engelli bir birey var. Ve siz kusurlu evinizi bu insanlara resmen kakalamissiniz.

Simdi tonla laf turetip yeni konu acmaniz cok gereksiz.

Eski konunuza gelen yorumlara sinirlenip bunca edebiyati parcalamissiniz. Kimse ben kusursuzum demese bile aileniz kusurlu. Cunku kusurlu bir evi insanlara kiraya vermisler. Sonra da sorun cikinca insanlari tasinmaya zorlamislar. Ayiptir,evlerinde engelli bir birey var. Ve siz kusurlu evinizi bu insanlara resmen kakalamissiniz.

Simdi tonla laf turetip yeni konu acmaniz cok gereksiz.
Yapılan tüm yorumları okumadığınız o kadar belli ki. Siz de benim konumda gereksizsiniz önce gidin detaylariyla okuyun ve görülen hatalari duzeltilenleri de görün ve uzatmayin konumu.

ya bak sen beni banlatacaksın.

kardeşim siz ev sahibi olmak nedir bilmiyorsunuz. bilmiyorsan da yapmayacaksın. sen o kiracının hakkını gözetmek zorundasın. İKİ YÜZLÜLÜĞE GEREK YOK diyorsun tamam haklısın da ama iki yüzlülük yapan sensin be kuzum.

önce kiracıya bir sövmediğin kaldı. ne çocuğunun sakatlığını bıraktın ne kadının çirkefliğini. o çirkefse senin annen ne bak o da gitmiş kadının kapısına cazgırlık yapmış gelmiş buraya "annemin acısını görünce dayanamadım" diye kendini savunuyorsun.

yapma gözünü seveyim ya hiç mi vicdanınız yok sizin hem maddi durumu kötü ve engelli çocuğu olan kadına bacası sorunlu evi kiraya ver hem de ucu size dokununca hadi yallah de. konuyu tepki alınca 180 derece çevirdin o da gözümden kaçmadı.

kadına diyorsun ki iyilik yaptık. nedir peki bu iyilik? ısınma problemi olan evi kiralamak mı? çocuğunu yukarı biz çıkarırız demek mi birkaç ay içinde taşınacağınız halde? git allah aşkına ya hiçbir halden anlamıyorsun tepki alınca u dönüşü yapıp burada bir de millete fırça kayıyorsun.

Yapılan tüm yorumları okumadığınız o kadar belli ki. Siz de benim konumda gereksizsiniz önce gidin detaylariyla okuyun ve görülen hatalari duzeltilenleri de görün ve uzatmayin konumu.
Ayrica buradaki genel hava hic bir zaman negatif olmadi,kaldi ki olsa bile sitede yoneticiler var onlar gereken uyariyi yapiyor,sizin uyeler hakkinda konu acmaniz yasak. Kurallari okuyun.

ya bak sen beni banlatacaksın.

kardeşim siz ev sahibi olmak nedir bilmiyorsunuz. bilmiyorsan da yapmayacaksın. sen o kiracının hakkını gözetmek zorundasın. İKİ YÜZLÜLÜĞE GEREK YOK diyorsun tamam haklısın da ama iki yüzlülük yapan sensin be kuzum.

önce kiracıya bir sövmediğin kaldı. ne çocuğunun sakatlığını bıraktın ne kadının çirkefliğini. o çirkefse senin annen ne bak o da gitmiş kadının kapısına cazgırlık yapmış gelmiş buraya "annemin acısını görünce dayanamadım" diye kendini savunuyorsun.

yapma gözünü seveyim ya hiç mi vicdanınız yok sizin hem maddi durumu kötü ve engelli çocuğu olan kadına bacası sorunlu evi kiraya ver hem de ucu size dokununca hadi yallah de. konuyu tepki alınca 180 derece çevirdin o da gözümden kaçmadı.

kadına diyorsun ki iyilik yaptık. nedir peki bu iyilik? ısınma problemi olan evi kiralamak mı? çocuğunu yukarı biz çıkarırız demek mi birkaç ay içinde taşınacağınız halde? git allah aşkına ya hiçbir halden anlamıyorsun tepki alınca u dönüşü yapıp burada bir de millete fırça kayıyorsun.
Yahu nerenizle okuyorsunuz hayret ediyorum gercekten 9 senelik kiracimiz ve ısınma problemi sadece dogalgaz kaynakli soba sonradan cikan bir sorun ve kışın hicbir mudahale yok yazın çıkmasi gerektigini söylüyoruz ve kadın anneme bagiriyor olayi bile tam anlamadan bana olayi cevirdin diyosunuz el insaf azicik okudugunuzu anlayin

Ayrica buradaki genel hava hic bir zaman negatif olmadi,kaldi ki olsa bile sitede yoneticiler var onlar gereken uyariyi yapiyor,sizin uyeler hakkinda konu acmaniz yasak. Kurallari okuyun.
özellikle şu üye bu üye demiyorum kırıcı degil yapıcı olun yargilamayin anlamaya calisin demek istiyorum kendim de bizzat konumda anlasilmak icin yırtındım resmen kimseye bir sey izah etmek zorunda degilim bu konuda herkes işine baksin lutfen.

Beni de bantlacaksin ama elimde değil Tutamıyorum kendimi. Keşke burda sitedeye ders Edindirmek yerine bunu sen biraz ders edinsen de o durumdaki kadına nasıl davranması gerektiğini bilsen. Dün yeteri kadar herkes fikini yazdı daha fazla neden uzatiyorsun konuyu. Resmen insanları Kendine çekmeye çalışıyorsun tartışma icin. Herkes burda fikrini söylüyor ve diğerleri ona saygı gosteriyor. Normal sosyal hayatta a olduğu gibi. Bir sorun olduğu zaman da yönetim söylemesi ve yapması gerekeni yapıyor bu kadar basit.

Yahu nerenizle okuyorsunuz hayret ediyorum gercekten 9 senelik kiracimiz ve ısınma problemi sadece dogalgaz kaynakli soba sonradan cikan bir sorun ve kışın hicbir mudahale yok yazın çıkmasi gerektigini söylüyoruz ve kadın anneme bagiriyor olayi bile tam anlamadan bana olayi cevirdin diyosunuz el insaf azicik okudugunuzu anlayin
Ayrıca evden hala çıkmayan bir kiracı için ne hakkı gözetebiliriz ki sonradan sacmalama olayi kabullenmeyince olmustu.annemle şimdi sakin sakin konuştuk kızım biz 3-4 ay kira ödeme başka bir ev bul bile dedik diye belirtti az evvel . Onu da kabul etmemis konunun sonuna dogru da yapilmasi gerekeni söylediler biz de ona gore hareket edecegiz kimseyi magdur ettigimiz yok ve evet annesine kim saygisizlik edilse patlar sinirlenir kusura bakmayin

özellikle şu üye bu üye demiyorum kırıcı degil yapıcı olun yargilamayin anlamaya calisin demek istiyorum kendim de bizzat konumda anlasilmak icin yırtındım resmen kimseye bir sey izah etmek zorunda degilim bu konuda herkes işine baksin lutfen.
Genel olarak uyeler soyle yapti boyle yapti diye de konu acamazsiniz. Kimseye bir sey izah etmek zorunda elbette degilsiniz,ama bunun icin de konu acmamaniz lazim. Bir konu acilinca haksizsaniz soylenir,hakliysaniz da soylenir cunku,ille yorum alirsiniz. Onemli olan actigimiz konulara gelecek yorumlara karsi hazimli olabilmek. Ha olamiyorsak da konu acmamak. Bunun baska yolu yok maalesef. Arti profilde bile uyeleri etiketleyip kavga etmissiniz,bariz kavga icine cekmeye calisiyorsunuz insanlari. Yanlis.

Beni de bantlacaksin ama elimde değil Tutamıyorum kendimi. Keşke burda sitedeye ders Edindirmek yerine bunu sen biraz ders edinsen de o durumdaki kadına nasıl davranması gerektiğini bilsen. Dün yeteri kadar herkes fikini yazdı daha fazla neden uzatiyorsun konuyu. Resmen insanları Kendine çekmeye çalışıyorsun tartışma icin. Herkes burda fikrini söylüyor ve diğerleri ona saygı gosteriyor. Normal sosyal hayatta a olduğu gibi. Bir sorun olduğu zaman da yönetim söylemesi ve yapması gerekeni yapıyor bu kadar basit.
Ben ne diyorum siz ne diyosunuz hala. O durumda bir kadına şu an yaptigimiz tek bir saygisizlik bagiris cagiris yok sadece cozum yolumuz sacmaydi duzelttik sizin ofkenizi ve hatalarindan ders cikaran bi insani bu kadar hala suclusun şsun busun diye yargilamanizi hoş görmüyoeum eski konumla ilgili polemige girmeyin burada rica edicem.

bana okuduğumu sen anlatamazsın bu bir. ikincisi de kontrat sözleşme her neyse hiçbir şey yapmayıp bu kiracının hakkını gözetmezsen yükselteceği sesine de bir şey diyemezsin. ben olsam onun yerinde mesela daha farklı şeyler yapardım. evi kiraya ver ondan sonra kafana göre çık de.

ya kadının maddi durumu kötü diyorsun senin 20 yıllık evine o çok mutlu mu oturuyor sence? kadın doğalgaz faturasını nasıl karşılayacak mesela? öf cidden bu hiç mi aklınıza gelmedi ya allah allah bak biz bu kadına hadi yallah yukarı diyoruz ama bu kadın faturayı nasıl karşılar,çocuğunu nasıl indirip çıkarır demediniz mi?

ayrıca o nasıl bir bacaymış ki düzeltilemiyormuş? öyle bir anlatıyorsun ki sanki evin komple elektrik su tesisatı değişecek. baca lan bu ordan al buraya ver bunu gayet basit yapabilir insanlar. konu kendinize dönünce birden panter kesilmişsiniz eğer o duman sizin eve değil komşunun evine dolsa umrunuzda olmazdı. bu da son yorumum bak senin konularına ikiden fazla yazmıyorum anlaşamıyoruz çünkü.

Bu tür konular açmak yasak. Konunuzu şimdi okudum. Konunun sonunda ılımlı bir hale gelmişsiniz ama baştaki üslubunuzla o yorumları almanız anormal değil. İnsanlar hassas. Seçtiğiniz kelimeler ve anlatımınız korkunç. Bir de gelip üstüne konu açıyorsunuz.

Ayrıca üç-dört ay kira verme ama ev bul demişsiniz de taşınmak kolay mı, hele engelli bir birey varken o evde. İnsanların maddi gücü yok demek ki öyle bir evde oturuyorlar. Taşınma masraflarını karşılayın, bir de ev bulun çıkarlar o zaman emin olun. Ben öğrenciyken ev sahibimizin oğlu evleneceği için çıkmak zorunda kalmıştık. Dört yıl oturmuştuk orada, bize ev bulmuş ve masrafları ödemişti sağ olsun. İnsanlık böyle olur.

bana okuduğumu sen anlatamazsın bu bir. ikincisi de kontrat sözleşme her neyse hiçbir şey yapmayıp bu kiracının hakkını gözetmezsen yükselteceği sesine de bir şey diyemezsin. ben olsam onun yerinde mesela daha farklı şeyler yapardım. evi kiraya ver ondan sonra kafana göre çık de.

ya kadının maddi durumu kötü diyorsun senin 20 yıllık evine o çok mutlu mu oturuyor sence? kadın doğalgaz faturasını nasıl karşılayacak mesela? öf cidden bu hiç mi aklınıza gelmedi ya allah allah bak biz bu kadına hadi yallah yukarı diyoruz ama bu kadın faturayı nasıl karşılar,çocuğunu nasıl indirip çıkarır demediniz mi?

ayrıca o nasıl bir bacaymış ki düzeltilemiyormuş? öyle bir anlatıyorsun ki sanki evin komple elektrik su tesisatı değişecek. baca lan bu ordan al buraya ver bunu gayet basit yapabilir insanlar. konu kendinize dönünce birden panter kesilmişsiniz eğer o duman sizin eve değil komşunun evine dolsa umrunuzda olmazdı. bu da son yorumum bak senin konularına ikiden fazla yazmıyorum anlaşamıyoruz çünkü.

Öyle deme balkondan indirir, nasılsa bahçeye çok yakın o balkon. Ne güzel insani çözüm işte.

ya kadının maddi durumu kötü diyorsun senin 20 yıllık evine o çok mutlu mu oturuyor sence? kadın doğalgaz faturasını nasıl karşılayacak mesela? öf cidden bu hiç mi aklınıza gelmedi ya allah allah bak biz bu kadına hadi yallah yukarı diyoruz sms bu kadın faturayı nasıl karşılar,çocuğunu nasıl indirip çıkarır demediniz mi?

lanlı konuşamamızsın benimle bu bir. ikincisi sorun bacadan kaynakli degil cnku yalan mi soylecegim iki. beni anlamadiginiz icin anlasamiyoruz bu üç. konuma daha fazla yorum yapmayin zaten istemiyorum bu da 4.

lanlı konuşamamızsın benimle bu bir. ikincisi sorun bacadan kaynakli degil cnku yalan mi soylecegim iki. beni anlamadiginiz icin anlasamiyoruz bu üç. konuma daha fazla yorum yapmayin zaten istemiyorum bu da 4.

Konuya yorumlar sizin siparişinize göre yapılmıyor. İsteyen istediği konuya girer yazar.

Öyle deme balkondan indirir, nasılsa bahçeye çok yakın o balkon. Ne güzel insani çözüm işte.
Bak hala mantiksiz ve hatali buldugumuz cozum yolunu kınamak durumundasiniz? ben buna öfkeleniyorum işte. bu kin öfke yargilama yaftalama niye??? evinden cikmayan kadina 3-4 ay kira ödeme baska ev bul dedigimiz halde cikmadigi icin mantiksiz cozum yolu sunmak zorunda kalmisiz duzeltmeye calisiyoruz. hadi uzatma konumu git burdan.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X