• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben karisi icin kardesinden vazgecen adamlardan degilim

Yani bu adamı nasıl normal bulup da çocuk yaptınız ? Neye güvenerek diyeyim daha doğrusu ?
Şöyle insanları baba yapmayın artık,internet çağındayız herkes okuyor böyle şeyleri ama böyle adamlarla hala evlenip çocuk yapılıyor.Böyle ailesine aşırı düşkün erkeklerin hiçbiri çocuğunu,eşini benimsemiyor,gün gibi ortada işte.Siz bir şey söyleseniz siz kötüsünüz,onlar bir şey söylese ''ne var kızgınlıkla söylemiş'' oluyor işte,ne diye ısrarla ''ablandan midem bulanıyor'' falan diyorsunuz,sizi destekleyeceğini düşündünüz mü gerçekten ?
Bacım iyide niye telefonu kapadıktan sonra midem bulanıyor falan diyorsun görümcen için ne gerek var.?Herşeyi geride bırakan biri bunları söyler mi bari mesafeli dur ki tutarlı ol arkadan igrenip önden gülmek ne oluyor peki? Görümcemi hazetmem adını bile almam ağzıma çok nadir eşime kardeşin derim oda bilir ailesini sevmediğimi.Mesafeliyim hal hatırın önüne geçmem tutarlılık budur.

Merhaba, tam da aynı meseleden dolayı hayatımı birleştirmek istediğim kişiden ayrılmışken bu konuya rastladım :KK43: Sizi çok iyi anlıyorum. Karşı taraf benden evlendiğimizde yaşları bana yakın iki kız kardeşiyle beraber aynı evde yaşamamı ve onlar evlenene kadar onlara bir nevi annelik yapmamı istedi. Maalesef bazen erkekler, aileleri söz konusu olduğunda şuursuzca davranıyorlar. Biz bu konuda anlaşamayacağımızı anlayınca evliliğe varmadan yollarımızı ayırdık ancak siz evliymişsiniz. Eşinizi seviyorsanız ailesini sevmeye çalışın. Yapamıyorsanız gerekmedikçe iletişim kurmayın hoşlanmadığınız kişilerle, onlar yokmuş gibi davranın:halay:

Merhaba, tam da aynı meseleden dolayı hayatımı birleştirmek istediğim kişiden ayrılmışken bu konuya rastladım :KK43: Sizi çok iyi anlıyorum. Karşı taraf benden evlendiğimizde yaşları bana yakın iki kız kardeşiyle beraber aynı evde yaşamamı ve onlar evlenene kadar onlara bir nevi annelik yapmamı istedi. Maalesef bazen erkekler, aileleri söz konusu olduğunda şuursuzca davranıyorlar. Biz bu konuda anlaşamayacağımızı anlayınca evliliğe varmadan yollarımızı ayırdık ancak siz evliymişsiniz. Eşinizi seviyorsanız ailesini sevmeye çalışın. Yapamıyorsanız gerekmedikçe iletişim kurmayın hoşlanmadığınız kişilerle, onlar yokmuş gibi davranın, en nihayetinde ayrı evlerde yaşıyorsunuz:halay:
Annesi babası yok muydu?

Anneleri vefat etmiş ancak babaları var. Ben aynı apartmanda farklı dairelerde yaşamaya da razıydım ama kabul etmedi karşı taraf. Benim beklentilerimle onların beklentileri örtüşmedi maalesef

Yani bu adamı nasıl normal bulup da çocuk yaptınız ? Neye güvenerek diyeyim daha doğrusu ?
Şöyle insanları baba yapmayın artık,internet çağındayız herkes okuyor böyle şeyleri ama böyle adamlarla hala evlenip çocuk yapılıyor.Böyle ailesine aşırı düşkün erkeklerin hiçbiri çocuğunu,eşini benimsemiyor,gün gibi ortada işte.Siz bir şey söyleseniz siz kötüsünüz,onlar bir şey söylese ''ne var kızgınlıkla söylemiş'' oluyor işte,ne diye ısrarla ''ablandan midem bulanıyor'' falan diyorsunuz,sizi destekleyeceğini düşündünüz mü gerçekten ?
Hanımefendi zaten başlarda böyle olmuyorlar. Yıllarca takılıp özünü göremeyenler var. Görüpte ayrılanda tabii ki.. Çoğusu evlendikten sonra ana kuzusu aile düşkünü oluyor. Hemde bekarken evde ana babasının yüzlerine bakmayanlar.. tanıma kısmı için birşey diyemem ama değiştiklerini savunabilirim. Hamile kalmamakta da hak veriyorum.

Kaynana-görümce-gelin kavgalarında ben hatayı sadece erkekte ararım.Erkek tavrını koyacak, dengeyi kuracak.Sizin de eşinizin yüzüne karşı ablandan nefret ediyorum tarzı cümle kurmanız yakışıksız olmuş.Erkek dediğin özellikle de evlenince daha bir olgun olmalı, ne ailesine toz kondurmalı ne de eşi ve çocuğuna...

Meraba ben 4 yıllık evliyim 1 cocugum var. Eşimle severek evlendik. Eşim aslında çok merhametli iyi bir insandır fakat aşırı derecede ailesine düşkün bir insandır. Cebinde 10 lirası kalsa kalan 10 lirasını onlara verir bizi düşünmez o derece..
Bazen yeğenlerini bile kendi çocugundan çok sevdiğini dusundugum olur öyle aşırı bi düşkünlük.
Eşim kardeşlerine karşı aşırı iyi niyetlidir saf bi insan değil ama kardeşlerine özellıkle maddi yönden çok iyilik yaptı hep destek oldu kendini ve bizi hiçe sayarak. Uyarılarıma rağmen hala devam ediyor. Katdesleri her kavgada bu iyilikleri yapmasaydı eşşek ben olsam yapmam desede ve bunu kendisi de bildiği duyduğu halde devam ediyor kendi annesi bile benim kocam için başkasi olsa yapmaz diğer oğullarım yapmaz eşşek demistir bunu esimde biliyor.
Çok uzattim konuya geleyim baştan beri bana laf sokan her fırsatta benimle kavga eden benden buyuk bekar bir gorumcem var 30 yaşlarında. En son kavgamız eşimle kavga edip ağzına gelen herşeyi söyledi eşime bende dayanamadım eşimi savundum onun seviyesine inmeden ne istiyosn bizden naptik biz sana gibisinden. Kavga edip edip normale dönüyo ben sinirden yapiyorm kötü biri değilim diyor herkeste kabul etmiş o öyle sinirle yapiyo diye.
Geçen gün yine telefonda eşim annesiyle konusuyodu oda arada annesini dolduruyodu eltimle kaynima karsi. Telefon kapandıktan sonra esime ablandan midem bilaniyo artık sırf senin hatrin için katlanıyorum oda benden nefret ediyo zaten kendi söyledi dedim. Eşim bana diyo ki demek ki senden nefret edecek sebepleri var bende dedim neymiş sebepleri napmisim sen görüyosun nasıl davrandığımi dedim var demek ki diyo ablasını savunuyo en son evden çıkarken ben karısı için kardeşinden vazgeçen adamlardan değilim dedi.

Hiç bi saygisizligim olmamıştır şimdiye kadar ailesine. ABlasi bana karsi böyle niye bilmiyorum ben 9 aylkk hamileyken benimle kavga etti evimde olay çıkardı sebepsiz yere. Yine affettim eskisi gibi oldum. Eşimin bisey yapmadığım halde beni sustrup onları haklı görmesi beni çok üzüyo. O lafindan sonra konusmuyorum 4 gündür oda konuşmuyor.
Canım bu düzelecek bir şey değil benim babam 68 yaşında vefat etti ölene kadar kız kardeşleri ve yigenlerini kolladi artık diyorduk ki anne halam babamın cocuguda gizliyorlarlar mi maddi olarakta döktü yıllarca onlara aynen dediğin gibi cebinde 10 TL si olsa onlara harcar bizi dusunmezdi öyle biriydi hatta şu kadar diyeyim bir gün benim dayıma gidip "sen bana diyordun ya senin yigenlerin böyle böyle diye, seninkiler de böyle" sikayetleniyor icerlemiskendi yigenleri hakinda konuşulması gidip bizi kotuluyor dayima. Dayımda demiş sen kafayı yemişsin heralde onlar senin çocukların benim yigenlerim, oburleride senin yigenlerin bunlar çocukların diye velhasıl babam kanser oldu yigenleri de kardeşleri de gelip bakmadı hatta yıllarca yaşadıklarından dolayı ablam ve abimde o kadar kirgindi ki onlarda bakmadı yanında sadece annem ve ben olduk

O görümcenizle sizin aranızda olan bir şey, iki yetişkin olarak sorunlarınızı kendiniz çözmelisiniz. Eşinizin dahil olmasına gerek yok. Ayrıca eşiniz kardeşinden vazgeçmemeli tabi ki. Tabi sizden de vazgeçmemeli o yüzden eşinizin dahil olmaması en iyisi.
Bu arada eşiniz sizin anneniz ya da kardeşinizle tartışsa ve haklı olsa siz anneniz ya da kardeşinizden vazgeçer miydiniz? Kadın evlenince ailesini unutmak zorunda değil ama erkek unutmak zorunda gibi görünüyor. Çifte standart gibi.

Son düzenleme:
Back