• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben karisi icin kardesinden vazgecen adamlardan degilim

Kimse ailesinden vazgeçmesin evet ama yani ne bileyim. Evinde ekmek yok ama dışarıya ekmek almak gibi bir şey bu. Önceliği ailesi siz değilsinz. aile gibi görmuyor sizi. Kapıyı kapattgnda kiminle başbaşa kalıyorsanz aile odur. Eşiniz sizi dinlemez çünkü ona ne söyleseniz sanki ailesini kötuluyormus gibi gelecek ve daha da kötu olacak. Başka bir büyükten yardım isteyin lütfen. Annemin lafı vardı abim için : OĞLUMDU EVLENDİ KOMŞUM OLDU. Kvniz nasıl biri onunla konuşsanz .. Yani elbette ailesini düşünmesi normal ama önceliği siz olmalısınız. Hem bana göre kardeşten önce anne baba gelir özellkle anne. Kardeş belirli bir noktadan snra eş buldum mu tamam ama anne yada baba öle değil. bu biraz ailedende kaynaklanıyor. Resti çekme zamanınız gelmiş bence..

Iste o hakli görsün ben haksiz görüyorum tavrim bu ve geri adim atmiyorum sen beni aile.olarak görüyorsan mecbur bırakmazsin onlara.karsi korumalisin diye vicdanına dokunmaya çalış
Onlar icin de tabii ki aileni at demiyorum ama beni de ezdirme seklinde daha yumusak yaklasabilirsin
ama tavrın olsun net ol ve görüşme gerekirse...
Esin konuşmakla olmuyorsa, görerek anlayacak belli
Konuşmayı düşünmüyorum zaten artık. Abisinin durumu bizden iyi hakkı olmadan biraz paramızı verdi ona bizim ihtiyacımız var niye oma veriyosun dediğimde o benim abim ben ona bakmak zorundayım diyo abiside 5 kuruşunu bize gecirmez

Öyle olunca da soğuk bi insan oluyomusum ailesi rahatsız oluyomuş öyle diyor

bende rahatsız oluyorum üzülüyorum
sana anlattığım halde haksız yere davranmıyor diyorsun ya
bende haksızlığa uğramamak için kendimi geri çekiyorum
sırf senin ailen olduğu için
ayrıca bu böyle devam etmez
bu adam evliliğin kavramı bilmiyor
kendi ailesinde yük ü bırakamıyor
ALLAH yardımcın olsun

Böyle adamların sonu iyi bitmiyor en azından maddi açıdan epey fakirlik ve pişmanlık deneyim olaral kalıyor o vakit akıllansa dahi yaşlanmış oluyor elinde avcunda birşey kalmıyor duydukları lafta ""yapmasaydın"" bu eşinizin yetiştirilme tarzından dolayı genel olarak eşleride yıllar sonra sinir hastası oluyor

Böyle dengesiz adamların konuları da niye hep "eşim aslında çok iyi bir insandır" benzeri açıklamalarla başlıyor? Çok yüklenmeyelim diye mi, yoksa aslında yaşadıklarınızın vahametini bilmenize rağmen, kabullenmek istememe çabası mı? Yoo eşiniz merhametli ve iyi bir insan değil. Zira karakteri böyle olan insanlar, bu özelliklerini herkese gösterirler. Eşiniz cebindeki 10 lirayı bile ailesine verirken, size merhameti nerede? Sizin ihtiyaçlarınız, düşünceleriniz zerre umurunda değil demek ki. Üstüne bir de saygısız. Size karşı adil olması için ablasını silmesine gerek yoktu zaten. Ama adam sizi aile olarak bile benimsememiş ki, o anlaşılıyor. Kime nasıl davranacağını bilmeyen insanlar da en kibar tabiriyle kapasitesizdir bence. Zamanla değişmez, değişecek tek şey sizin yıpranma ölçünüz.

Böyle dengesiz adamların konuları da niye hep "eşim aslında çok iyi bir insandır" benzeri açıklamalarla başlıyor? Çok yüklenmeyelim diye mi, yoksa aslında yaşadıklarınızın vahametini bilmenize rağmen, kabullenmek istememe çabası mı? Yoo eşiniz merhametli ve iyi bir insan değil. Zira karakteri böyle olan insanlar, bu özelliklerini herkese gösterirler. Eşiniz cebindeki 10 lirayı bile ailesine verirken, size merhameti nerede? Sizin ihtiyaçlarınız, düşünceleriniz zerre umurunda değil demek ki. Üstüne bir de saygısız. Size karşı adil olması için ablasını silmesine gerek yoktu zaten. Ama adam sizi aile olarak bile benimsememiş ki, o anlaşılıyor. Kime nasıl davranacağını bilmeyen insanlar da en kibar tabiriyle kapasitesizdir bence. Zamanla değişmez, değişecek tek şey sizin yıpranma ölçünüz.
Haklisin gercekten. Olan bana oluyor kapıcam bilmiyorum. Onun umrunda bile değil kahvaltı bile yapmadan cıktı gitti

Kimse ailesinden vazgeçmesin evet ama yani ne bileyim. Evinde ekmek yok ama dışarıya ekmek almak gibi bir şey bu. Önceliği ailesi siz değilsinz. aile gibi görmuyor sizi. Kapıyı kapattgnda kiminle başbaşa kalıyorsanz aile odur. Eşiniz sizi dinlemez çünkü ona ne söyleseniz sanki ailesini kötuluyormus gibi gelecek ve daha da kötu olacak. Başka bir büyükten yardım isteyin lütfen. Annemin lafı vardı abim için : OĞLUMDU EVLENDİ KOMŞUM OLDU. Kvniz nasıl biri onunla konuşsanz .. Yani elbette ailesini düşünmesi normal ama önceliği siz olmalısınız. Hem bana göre kardeşten önce anne baba gelir özellkle anne. Kardeş belirli bir noktadan snra eş buldum mu tamam ama anne yada baba öle değil. bu biraz ailedende kaynaklanıyor. Resti çekme zamanınız gelmiş bence..
Kv çok iyidir ama ona anlatsam aramızdaki sorunları hemen diğer çocuklarına anlatır.

En son kavgamız eşimle kavga edip ağzına gelen herşeyi söyledi eşime bende dayanamadım eşimi savundum onun seviyesine inmeden ne istiyosn bizden naptik biz sana gibisinden. Kavga edip edip normale dönüyo ben sinirden yapiyorm kötü biri değilim diyor herkeste kabul etmiş o öyle sinirle yapiyo diye.
Telefon kapandıktan sonra esime ablandan midem bilaniyo artık sırf senin hatrin için katlanıyorum oda benden nefret ediyo zaten kendi söyledi dedim.

İki kardeş kavga eder, bakın siz diyorsunuz görümce için, kavga edip normale dönüyor, herhes öyle kabul etmiş diye.
Siz "dayanamayıp" eşinizi savunmayın, onların kendi dili vardır, kendi üslûbu vardır.
Siz savunsanız da o kavga edilecek ve unutulacak, savunmasanız da.
Ama sizin lâflarınız eşinizi size karşı doldurmalarına yol olabilir, belki de eşinizin kafasına kakılabilir.
Telefonda kavga ettiklerinde de söylediklerinize ne gerek var, ablandan midem bulanıyor, nefret ediyorum...

Biraz daha sessiz kalsanız, sanki daha çok yol alırsınız. Bu haliyle, ne aileye karşı yol alıyorsunuz ne eşinizle ilişkinizde.
Naçizane, siz -taleplerinizi değiştirin demiyorum - yaklaşımınızı değiştirin.
Allah yardımcınız olsun.

Cebinde on lirası olan adam evladını dusunmek yerine on lirayı baskasına veriyorsa merhametli değildir.

10 liradan sonrasını okumadım.
Tek diyecegım merhametli diye kendınızı kandırmayın, ben ve evladımın ac kaldığı yerde baskalarini doyuran adamın canı cehenneme.

Meraba ben 4 yıllık evliyim 1 cocugum var. Eşimle severek evlendik. Eşim aslında çok merhametli iyi bir insandır fakat aşırı derecede ailesine düşkün bir insandır. Cebinde 10 lirası kalsa kalan 10 lirasını onlara verir bizi düşünmez o derece..
Bazen yeğenlerini bile kendi çocugundan çok sevdiğini dusundugum olur öyle aşırı bi düşkünlük.
Eşim kardeşlerine karşı aşırı iyi niyetlidir saf bi insan değil ama kardeşlerine özellıkle maddi yönden çok iyilik yaptı hep destek oldu kendini ve bizi hiçe sayarak. Uyarılarıma rağmen hala devam ediyor. Katdesleri her kavgada bu iyilikleri yapmasaydı eşşek ben olsam yapmam desede ve bunu kendisi de bildiği duyduğu halde devam ediyor kendi annesi bile benim kocam için başkasi olsa yapmaz diğer oğullarım yapmaz eşşek demistir bunu esimde biliyor.
Çok uzattim konuya geleyim baştan beri bana laf sokan her fırsatta benimle kavga eden benden buyuk bekar bir gorumcem var 30 yaşlarında. En son kavgamız eşimle kavga edip ağzına gelen herşeyi söyledi eşime bende dayanamadım eşimi savundum onun seviyesine inmeden ne istiyosn bizden naptik biz sana gibisinden. Kavga edip edip normale dönüyo ben sinirden yapiyorm kötü biri değilim diyor herkeste kabul etmiş o öyle sinirle yapiyo diye.
Geçen gün yine telefonda eşim annesiyle konusuyodu oda arada annesini dolduruyodu eltimle kaynima karsi. Telefon kapandıktan sonra esime ablandan midem bilaniyo artık sırf senin hatrin için katlanıyorum oda benden nefret ediyo zaten kendi söyledi dedim. Eşim bana diyo ki demek ki senden nefret edecek sebepleri var bende dedim neymiş sebepleri napmisim sen görüyosun nasıl davrandığımi dedim var demek ki diyo ablasını savunuyo en son evden çıkarken ben karısı için kardeşinden vazgeçen adamlardan değilim dedi.

Hiç bi saygisizligim olmamıştır şimdiye kadar ailesine. ABlasi bana karsi böyle niye bilmiyorum ben 9 aylkk hamileyken benimle kavga etti evimde olay çıkardı sebepsiz yere. Yine affettim eskisi gibi oldum. Eşimin bisey yapmadığım halde beni sustrup onları haklı görmesi beni çok üzüyo. O lafindan sonra konusmuyorum 4 gündür oda konuşmuyor.
Senin ailen yok mu? Aynı şeyi sen de yap bakalım ne yapacak beyfendi?

Eşiniz merhametli olsaydi, cebindeki son parayı sizi düşünmeden ailesine harcayarak kafada olmazdı. Merhametten ne anladığınızı merak ettim açıkçası.

Ne olursa olsun insanın kardeşi, için artık midemi bulandırıyor denmez, eşim abim için böyle birşey söylese konu tartışmayla biter. Netice de sizde kavga edip barışmışsınız görüncenizle madem öyle barışmasaydınız.

Eşinizde çekirdek aile kavramı oluşmamış ne yazık ki, ne yapsanız da olmaz malesef.
Yine bir özünde iyi adam vakası. 😌

Ben kardeşlerini karısından çocuğundan fazla önemseyen kocadan vazgeçecek bir kadınım ama diyemediniz mi ya. Bu gibi tipler hiç akıllanmıyor açıkçası kardeşlerinden kazık yiye yiye geçirecek hayatını malesef. Size tavsiyem politik olun kendinizi de ezdirmeyin ama.

Bu durumda yapacağın en mantıklı davranış ailesi ile ilgili hiçbir yorumda bulunma mesafeni koru. Eşin gitsin istediği kadar ilgilensin. Para konusuna gelince de evinin ihtiyaçlarını aldır borclandir. Söylenenleri umursama duymazdan gel. Eşin gerçekten söylediğin gibi iyi bir insansa sabret önceliğinin ailesi olduğunu anlayacaktır.

Lafı ağır olmuş. Sende bundan sonra ailesine ona göre davranırsın. Eşine tavrını koy. Senin seçip seninle evlendiyse herkesin ayrı yerde olduğunu bilmesi gerekiyor. Yok öyle evdeki derdimi çeksin, ben herkese ezdireyim.

Kv çok iyidir ama ona anlatsam aramızdaki sorunları hemen diğer çocuklarına anlatır.
bu iyi bi huy değil yalnz. Benm kv de iidir ama bu huyu benmknde de var sanırsam ben 1 aylık evli olduğumdan pek anlamadım şuan ama bende genelde bir şeyini anlatan biri değilim. ben nişanlıyken bir sorun olmustu ayrılıyordum snra kv aramıstı bende o an her şeyi ona anlatmıştım görumcemi fln oğlunu kızını . Kızına söyledi mi bilemem ama söylemiş ki kızı bir daha karışmadı sustu hep tabi bunda nişanlmnda payı vardı olaydan snra karıştırtmadı.. bence mesafenizi ve tavrınızı koyun ve yine söyluyorum birinin eşinize ailesi kim olduğunu hatırltması gerekiyor yani önceliğini.. Eşiniz kimin sözünü dinler bence ona söyleyin konusun . Herkes yerini ve haddini bilmeli bana göre..

Belkide ben herşeyi alttan aldığım için kavgaları uzatmadigim için böyle oldu. Bundan sonra ne ailesiyle ne onunla alakalı hic birseye karismamayi dusunuyorum ne hali varsa görsün. Bizi aile olarak gormemisse bu saaten sonra ne desem de boşa artık

Back