- 15 Haziran 2020
- 43
- 84
- 3
- 32
Merhaba canım, bu anlattığın insanı o kadar iyi tanıyorum ki. Çünkü benim babam da böyleydi. Evet merhametli bir insandır ama niyeyse annemle ben hep o listenin altlarında olduk. Amcamın kızları için neler aldı neler yaptı. Eve gelirken bana 1 çikolata almazdı ama. Amcamın maddi durumu bizden iyiydi, onun için tarlasını sattı ve bütün parayı amcama verdi eve bir çöp almadan. Aynı şekilde evde kaldığı için psikolojisi bozulmuş bir halam vardı. Sürekli anneme laf sokardı ki annem biraz saftır, asla kimseye kötü söz diyemez. Babam da aynı cümleleri kurdu, benim annem ve kardeşlerim sizden değerli dedi ve anneme boşanma davası açtı. İki yıl sonra boşandılar. Annemin psikolojisi mahvoldu. Ben de lisedeydim, üzülüyordum ama bir yandan da çok mutlu olmuştum evden gittiği için. Şimdi üzerinden yıllar geçti, burada en suçlu annemi buluyorum çünkü babama tekmeyi önce o atmadığı için. Babam geçen yıllar içinde çooook uğraştı hatasını telafi etmek için. Tabiki annemle birlikte olmasına asla izin vermedim. Çünkü huylu huyundan vazgeçmez. İnsanların değişmesini beklemek çok umutsız ve zavallıca bir hareket. İnsan bunu yaparken en büyük eziyeti kendine çektiriyor. Dışarıda bi hayat var, sorunlu bi insanın değişmesini beklerken annemin gençliği gitti. Bu arada babamı mecburen affetmiş gibi davrandım. Bana harcamadığı paraları çatır çatır alıyorum şimdi ondan. Whatsapptan atıyprum istediğim şeyi bana bu al diyorum. Bakıyorum kargodan gelmiş. Böylesi yarar ona. Onun yüzünden anksiyete sahibi oldum ve daha 2 ay önce bıraktım ilaçları. Sağlığımı, çocukluğumu çaldı bir şekilde ödeyecek bedelini. Hatta geçen gün şunu duydum ağzından 'annem çok yanlış yaptı, çok eziyet etti benle ayşe'ye' dedi. Sorunun kaynağı bipolar babaannemdi çünkü.
Sana burdan boşan demek kolay ama bak bu hikaye böyle. İnsanları değiştiremezsin. Lütfen önce kendini refahını düşün. Kimsenin psikolojik sorunlarını, anne bağımlılığı olayını çekmek zorunda değilsin.
Sana burdan boşan demek kolay ama bak bu hikaye böyle. İnsanları değiştiremezsin. Lütfen önce kendini refahını düşün. Kimsenin psikolojik sorunlarını, anne bağımlılığı olayını çekmek zorunda değilsin.