• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben karisi icin kardesinden vazgecen adamlardan degilim

Asyhva

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2019
24
8
36
30
Meraba ben 4 yıllık evliyim 1 cocugum var. Eşimle severek evlendik. Eşim aslında çok merhametli iyi bir insandır fakat aşırı derecede ailesine düşkün bir insandır. Cebinde 10 lirası kalsa kalan 10 lirasını onlara verir bizi düşünmez o derece..
Bazen yeğenlerini bile kendi çocugundan çok sevdiğini dusundugum olur öyle aşırı bi düşkünlük.
Eşim kardeşlerine karşı aşırı iyi niyetlidir saf bi insan değil ama kardeşlerine özellıkle maddi yönden çok iyilik yaptı hep destek oldu kendini ve bizi hiçe sayarak. Uyarılarıma rağmen hala devam ediyor. Katdesleri her kavgada bu iyilikleri yapmasaydı eşşek ben olsam yapmam desede ve bunu kendisi de bildiği duyduğu halde devam ediyor kendi annesi bile benim kocam için başkasi olsa yapmaz diğer oğullarım yapmaz eşşek demistir bunu esimde biliyor.
Çok uzattim konuya geleyim baştan beri bana laf sokan her fırsatta benimle kavga eden benden buyuk bekar bir gorumcem var 30 yaşlarında. En son kavgamız eşimle kavga edip ağzına gelen herşeyi söyledi eşime bende dayanamadım eşimi savundum onun seviyesine inmeden ne istiyosn bizden naptik biz sana gibisinden. Kavga edip edip normale dönüyo ben sinirden yapiyorm kötü biri değilim diyor herkeste kabul etmiş o öyle sinirle yapiyo diye.
Geçen gün yine telefonda eşim annesiyle konusuyodu oda arada annesini dolduruyodu eltimle kaynima karsi. Telefon kapandıktan sonra esime ablandan midem bilaniyo artık sırf senin hatrin için katlanıyorum oda benden nefret ediyo zaten kendi söyledi dedim. Eşim bana diyo ki demek ki senden nefret edecek sebepleri var bende dedim neymiş sebepleri napmisim sen görüyosun nasıl davrandığımi dedim var demek ki diyo ablasını savunuyo en son evden çıkarken ben karısı için kardeşinden vazgeçen adamlardan değilim dedi.

Hiç bi saygisizligim olmamıştır şimdiye kadar ailesine. ABlasi bana karsi böyle niye bilmiyorum ben 9 aylkk hamileyken benimle kavga etti evimde olay çıkardı sebepsiz yere. Yine affettim eskisi gibi oldum. Eşimin bisey yapmadığım halde beni sustrup onları haklı görmesi beni çok üzüyo. O lafindan sonra konusmuyorum 4 gündür oda konuşmuyor.

Yani bu adamı nasıl normal bulup da çocuk yaptınız ? Neye güvenerek diyeyim daha doğrusu ?
Şöyle insanları baba yapmayın artık,internet çağındayız herkes okuyor böyle şeyleri ama böyle adamlarla hala evlenip çocuk yapılıyor.Böyle ailesine aşırı düşkün erkeklerin hiçbiri çocuğunu,eşini benimsemiyor,gün gibi ortada işte.Siz bir şey söyleseniz siz kötüsünüz,onlar bir şey söylese ''ne var kızgınlıkla söylemiş'' oluyor işte,ne diye ısrarla ''ablandan midem bulanıyor'' falan diyorsunuz,sizi destekleyeceğini düşündünüz mü gerçekten ?

Son düzenleme:
Aynı evin için de 4 gun konusmadan nasıl duruyorsunuz

Çok kötü bir durum üzüldüm valla o lafa

Eşiniz çok iyi çok merhametli bir insan ama cebinde kalan son parasını karısından çocuğundan esirgiyor öyle mi? Gerçekten çok iyi çok merhametiymiş.

Affettiğiniz için bu yüzü bulmuşlar. Dişinizi gösterin, sildiyseniz silin. Buna ek olarak ne yapmış olursa olsun bir insanın yüzüne ablandan midem bulanıyor denmez, denmemeli. Bu cümlenin arkası yüzde 99 tartışma ile biter.

Siz durup dururken niye böyle birşey söylediniz ben onu anlamadım. Yani bir beklentiniz de yokmuş ki adamdan o an. Sizin ailenize karşı nasıl eşiniz? Ona göre bir yol izleyelim.

Eşiniz merhametli olsaydi, cebindeki son parayı sizi düşünmeden ailesine harcayarak kafada olmazdı. Merhametten ne anladığınızı merak ettim açıkçası.

Ne olursa olsun insanın kardeşi, için artık midemi bulandırıyor denmez, eşim abim için böyle birşey söylese konu tartışmayla biter. Netice de sizde kavga edip barışmışsınız görüncenizle madem öyle barışmasaydınız.

Eşinizde çekirdek aile kavramı oluşmamış ne yazık ki, ne yapsanız da olmaz malesef.

Kişilik olarak iyi bi insan çevresindeki herkes sever benim ailemde dahil merhametli diye o yüzden yazdım. Bu son zamnlarda böyle oldu başlarda benim yanimdaydi hep oda farkindaydi herseyin zaten esim benim ynimda diye bazi seyleri idare ediyodum ama şimdi oda onları savununca dayanamıyorum

Çekirdek ailesine ayri, kendi ailesine ayri ozen gostermeyen bir adam ne kadar iyi biri olursa olsun beş para etmez. Onun bu tavri yuzunden huzurun yok. Merhametli olsa senin üzüldüğün noktalarda objektif olur. Ablasini savunuyor baksana neyi merhametli?

Kişilik olarak iyi bi insan çevresindeki herkes sever benim ailemde dahil merhametli diye o yüzden yazdım. Bu son zamnlarda böyle oldu başlarda benim yanimdaydi hep oda farkindaydi herseyin zaten esim benim ynimda diye bazi seyleri idare ediyodum ama şimdi oda onları savununca dayanamıyorum
O zaman al karsina konus bak biz boyle değildik neden böyle yapıyorsun diye
Ayrica idare de etmeyin yani hosunuza gitmeyen konularda bir duruşunuz olsun, kizdiniz mi mesela, ben bir daha konusmam dediyseniz konusmayin ve geri adim da atmayin
Esiniz ancak o zaman kararlılığınızı anlar yoksa yuz göz olunuyor ama siz sinir olduğunuzla.kaliyorsunuz

O zaman al karsina konus bak biz boyle değildik neden böyle yapıyorsun diye
Ayrica idare de etmeyin yani hosunuza gitmeyen konularda bir duruşunuz olsun, kizdiniz mi mesela, ben bir daha konusmam dediyseniz konusmayin ve geri adim da atmayin
Esiniz ancak o zaman kararlılığınızı anlar yoksa yuz göz olunuyor ama siz sinir olduğunuzla.kaliyorsunuz
Konuştum defalarca anlamıyor. Kardesleri hakli hep ben sucluyum

tek çare ailesine karşı mesafeli olmalısın
9 aylıkken senle kavga ettiğinde affedip devam etmen olmuş
ailesidir küs kalma ama mesafeli dur her lafı söylemesine izin verme
çok samimi olma candan davranma yüz ifadelerin bile mesafeli olduğunu göstersin

Bi görümcem daha var abisiyle yaşıyor ona küsüp bizle yasama kararı aldı bebeğim küçük ona zor yetiyorum geldi 2 gün koltukta yattı sadece koca kız. Hic bisey demedim güler yüz gösterdim zorlandığımı gördüğü halde yardım etmedi yemeğini çayını önüne getirdim kendim topladım. Tekrar abisine döndü ordan başka şehre gitti eşim yine beni sucladi kardeşi benim yüzümden gitmiş başka şehre niye diyorum surat yapmissindir diyor.

tek çare ailesine karşı mesafeli olmalısın
9 aylıkken senle kavga ettiğinde affedip devam etmen olmuş
ailesidir küs kalma ama mesafeli dur her lafı söylemesine izin verme
çok samimi olma candan davranma yüz ifadelerin bile mesafeli olduğunu göstersin
Öyle olunca da soğuk bi insan oluyomusum ailesi rahatsız oluyomuş öyle diyor

Konuştum defalarca anlamıyor. Kardesleri hakli hep ben sucluyum
Iste o hakli görsün ben haksiz görüyorum tavrim bu ve geri adim atmiyorum sen beni aile.olarak görüyorsan mecbur bırakmazsin onlara.karsi korumalisin diye vicdanına dokunmaya çalış
Onlar icin de tabii ki aileni at demiyorum ama beni de ezdirme seklinde daha yumusak yaklasabilirsin
ama tavrın olsun net ol ve görüşme gerekirse...
Esin konuşmakla olmuyorsa, görerek anlayacak belli

Öyle olunca da soğuk bi insan oluyomusum ailesi rahatsız oluyomuş öyle diyor
Tamam ben buyum ailen rahatsiz oluyorsa bu onlarin problemi diyip.cekil.kenara
Sen kimseyi memnun etmek zorunda degilsin önemli olan senin ve esinin mutlulugu ve tabii evladinin sagligi iyiliği... evin dışındakiler icin kafa yormamayi ve cekirdek aile sınırı koymayı öğrenmelisiniz ikiniz de

Back