• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben işin işinden çıkamadım..

Alondraaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
461
94
123
ben henüz 2 aydır nışanlıyım.. nişanlımla 7 aylık bi tanıma sürecimiz oldu. ben pek istekli değildim açıkcası evlilikten korkuyordum. bunu nışanlınlanmadan önce kendisiyle konuştum '' ben rahat büyüdüm ailede annem sıcak sudan soğuk suya sokmadı elimi . İş desen çalışıyorum ev işleri pek bilmem .Her hafta sonu kızlarla çıkarız biyerlere gideriz çalıştıgım için evde durmayı pek sevmiyorum izin günümde daralıyorum ''dedim. Ama o nikahta keramet var dedi ikna etti beni . zaten sıkıntım bu değil çok şükür nişanlımla iyi aramız. :KK39:

Babam nişanlımı birazcık kıskanıo. En küçük bn olduğum için babam düşkün bana. sıkıntım şu ki ; biz ikimizde çalışıyoruz. Sadece pazar günümüz var o günde nişanlım görüşmek istiyor. Bizimkiler ( 2 yenge ve ablam) başlıyor bu ne her hafta geziosunuz , onlara ailesine nie yemeğe gidiyosun falan söyleyip duruyolar. Bu hafta ayakkabı aldık nişanlımla onu da begenmediler bu neymiş bilmem neymiş. Babama gaz veriyolar oda sürekli bana kızıo. Nie bu kadar geziyosun falan die.

ailem nişanlımın evine çok fazla gitmemi istemiyolar. geçen hafta açık ögretim sınavım vardı. 3 haftadır kahvaltıya çagırıolardı sonunda anneme söledim gittim. babama sölemedim kızmasın die. neyse misafirlikteyken ablamla konuştum. Böle böle nişanlımgildeyim ben kahvaltıya geldim annem bilio abla babama söleme kızmasın dedim. dün bize gelmiş. hemen babama söylemiş. esra kahvaltıya onlara gidip duruo die. :KK62:akşamda annemi sıkıstırıolar yengemle bu kıza sen yüz veriyosun die.:KK34:

nişanlımın ailesi bizdeydi dün akşam . ablamla ben eltimle konuşuyoduk. bu sırada büyük yengem geldi ( benden 3 yaş büyük ) bohçayla alakalı konuşuyolardı. bende nişanlım sürekli bohçamı nie getirmediniz dio dedim eltime gülerek. sonra misafirler gidince ablam yengeme bişey diyodu. Yengemde senin kardeşin gerizekalı eltisine nişanlım bohçayı nie getirmediniz dio aptal dedi. bende duyunca bagırdım. nerede yanlış bisey yaptım ben , madem öyle yaptım beni uyarsaydın dedim.:KK62::KK62:

ben nişanlanmadan önce daha rahattım. Hiç bişeyime karışan olmuyodu. Şimdi her agızdan bir ses çıkıyo.
Bilmiyorum benm begendigim hiç bişeyi begenmiyolar . Nişanlık aldık kıyafete bi sürü laf ettiler.
Gelinlik modeli seçiyorum ona birsürü laf soyluyolar. düğün salonu tutuldu ona ayrı laf buna ayrı laf . çok sıkıldım. Bunaldım. Ne yapacagımı hiç bilmiyorum :KK43: . Belki dert değil ama ben çok bunaldım artık

( biraz karışık olmuş lütfen kusuruma bakmayın )

Valla canim biz de nisanlimla kiyafet alisverisi yaptigimizda yengemler laf etmislerdi çünkü kiskandiklari için.
Bosver, takmayacaksin, siz mutluysaniz gerisi boş ve dogru eltinize bohca meselesini soylemeniz de hoş olmamis..
Aman bosverin. Agzinizin tadi bozulmasin ama nisanliligi cok uzatmayin derim..

Kiskaniyorlar, cekemiyorlar belli ki... Babanizla aranizi iyi tutun. Kimse mudahale edemesin, babaniza da acik olun. Biri bisey dediginde haberim vardi diyebilsin. Kiskansa da durustlugunuze ve bisey saklamamaniza saygi duyacaktir diye dusunuyorum. Allah mesut etsin bu arada. :)

valla bu yazdıklarını okuyunca bende işin içerisinden çıkamadım ne tesadüf:KK53:

Kiskaniyorlar, cekemiyorlar belli ki... Babanizla aranizi iyi tutun. Kimse mudahale edemesin, babaniza da acik olun. Biri bisey dediginde haberim vardi diyebilsin. Kiskansa da durustlugunuze ve bisey saklamamaniza saygi duyacaktir diye dusunuyorum. Allah mesut etsin bu arada. :)

teşekkür ederim iyi dilek ve yorumunuz için.

oohooh sen kendi ailenle bas edemiyosun, onlarla nasil bas edeceksin :KK66:
bende bundan korkuyorum. evlilik deyince gerçekten ne yapıcam diyorum. benim ailem daha kalabalık . onlar oyle deil.
bide ben sessiz biriyim. heycanlansam yada sinirlensem yada köyü bişey olsa donup kalıyorum ya

Canım önemli olan sen ve nişanlın. Evet aileler çok büyük bir etken ama sonuçta siz iki kişilik bir aile kuracaksınız. Bu dönemlerde maalesef çok normal bu hissettiklerin. Benden sana tavsiye iki tarafı da çok karıştırmayın işinize. Asla ve asla kimseye saygıda kusur etmeyin. Hatta birbirinizin ailesini el üstünde tutun ama iki günde can ciğer de olmayın. Buraz mesafe her zaman iyidir saygıyı korumaya yardım eder. Herkesin zevki isteği farklıdır o yüzden kim ne demiş neyi begenmemis hic takilmayin. Önemli olan sizin mutlulugunuz. Bu sizin düğününüz ve sizin hayatınız.

yengelerin neden bukadar mudehale edio ki nedense orda takildim.kendileei gezemedigi icinmi annenizi bile doldurusa getiriyorlar .insan uyarir belki hani cok gorusmeyn falan buyuk olarak ama annenize babaniza ne diye yukleniyorlar..neyse..ayrica o laf soz herrrr asamada herkeste oluyr.dugune kadr kor sagir rolu yapacaksn.agzi olan konusacak.tanimadgn insanlardn bile laf duyacaksn yeri geldgnde.o yuzden onlari takma cann ne istiyrsa onu al giy git.bastanda yengelerini ablani uyar benm hayatim benm zevkim diye.evleneck yasa gelmsnz pazar gununz var kisa sureli tanisiyrsunz daha.ee ne olacak kahve falina mi bakacaksnz adami tanimak icin.bosver en guzel zamanlarnz.annenle babanla guzelce konus gonullerini al sonra kimseyi takma

yengelerinle de eltinlede çok yakın ol ama fazla da yüz göz olma insanoğlu işte

İyide sizin zaten tanışma ve nişan arasındaki zamanınız az birbirinizi daha yakından tanımak için bu pazar görüşmelerini yapmanız şart yani ailede biraz anlayışlı olsun.Bence sende susma yengen veya ablan olabilir ama senin evleneceğin adamla görüşmene karışamaz

yani bi pazarımız var diyoruz. her hafta ne zaman dışarı çıksam telefonum susmak bilmiyor ya. bende hatamı yapıyorum bilmek istiyordum. çok saolun yorumlarınız için .

bence ailen seni çok çocuk buluyor ve hatalar yapacağını düşünüyor.biraz haklılar mı ne?

babam ablamın bi hatası yüzünden bana böyle davranıyor. bütün yükü ben aldım. yani biraz skntılı ama ablamın hataları oldugunda küçüklüğümden beri ben ödedim bedelini halada oyle sürüp gidiyor işte...

Hayat senin hayatın ne istiyorsan onu yap ve o şekilde davran. Bazen en yakın çevremiz bile bizimle alakalı konulara fazlasıyla karışıp işi kördüğüm haline getiriyorlar. Söylediklerine kafa salla, evet haklısın de ama kendi bildiğini oku.

Düğün ne zaman? Yakın zamandaysa sallama boşver.
düğün mayıs ayında . takmıyorum ama beni her gördüklerinde yengem ve ablam çekemediklerini belli ediolar. zıt gidiyolar benmle. nişanlımla iligili bişey konuşuldugu zaman hemen küçümseyici seyler söylemeye başlıyolar. ben anlamıyorumki

Back