• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben içinden çıkamadım...

Bence annenizin varsa psikoloğu, yoksa bipolar açısından takibini yapan doktoruyla bir konuşun. Böyle bir durumu nasıl açıklamanızın doğru olacağını öğrenin.

Eğer psikoloğa gitmiyorsa, bipolar ile ilgili olarak terapi sürecinin gerektiğine ikna edin. Belki psikolog bir şekilde onu bu sürece hazırlar, bir süre sonra da siz konuşup anlatırsınız.

Saklamanızın doğru olmadığını düşünüyorum. Mesele hain ilan edilmeniz falan değil. Bir süre sonra başka bir şekilde öğrenebilir ve pat diye öğrendiğinde daha kötü olur.

Allah islah etsin erkeklere zaten guven olmaz da kadinin kadina yaptigini da kimse yapmiyo taniyip bildigi halde nasil babanizla iliski yasar. Hadi tanimasa babaniz sizden bahsetmese kadinin sucu yok derim ama bile bile nasil bi aymazlik bu ya

Konuyu kısa ve öz anlatmaya çalışacağım...
Kaç gündür kendimi yedim, kendimi ifşa edeceğim bir konu bu aslında, ama o bile umrumda değil şu an.

Bundan yıllar evvel yurtdışına gittik orada yaşıyorduk, Annemin sağlık sorunları nedeni ile Türkiye'ye dönmemiz gerekti..
Tedavisi burada mümkün olabilecek psikolojik rahatsızlıkları var (bipolar - o zamanlar şizofren ile karıştırılmıştı yurtdışında).
Biz annem ile Türkiye'ye dönme mecburiyetinde kalınca haliyle babam yurtdışında yalnız kaldı.
Yurtdışından emekli olacağı için yıllardır emekli olmasını bekliyoruz, bu arada 2019 yaz aylarında emekli oluyor.

Yurtdışındayken tanıdığım bir arkadaşım vardı, benden yaşça büyük.
Eşi ve bir oğlu vardı.
Biz annemle Türkiye'ye döndüğümüz sene eşi vefat etti.
Sonradan babam ile aralarında bir ilişki başlamış, ben bu konuyu öğrendikten sonra 2 sene babamla konuşmadım.
Daha sonra babam o konunun kapandığına dair beni ve annemi ikna etti ve konu kapandı bizim için.
Yıllardır babam senede 1-2 defa gelir gider.

Tabii Türkiye'de geçirdiğimiz babamdan ayrı geçen yıllar boyunca ben hep anneme destektim.
Herşeyine ben koşturdum (tek çocuğum zaten görevim bu).
Nitekim, bir düzen kurduk kendimize iyi kötü.
Annemin hastalığı bir iyi bir kötü giderken, üstüne geçtiğimiz Ramazan ayında felç geçirdi.
Neyseki şimdi iyi, beynindeki damar %50 tıkalı. Ama sağlığı yerinde.
Sadece takip gerekiyor.

Psikolojik rahatsızlıkları dengeye girmeye başladı.
İlaçlarını düzenli alıyor, randevularına düzenli ben götürüyorum zaten.
Onun takipleri de bende. Yalnız gidemiyor.

Gelelim konunun özüne, bundan 1 ay öncesinde iş yerime (sabit hat) bir telefon geldi.
Yurtdışındaki, bir zamanlar babam ile ilişkisi olan kadın beni arıyor.
Şaşırdım haliyle ve ne olduğunu sordum, babamın sağlığından endişe ettiğini söyledi.
Ben de ne alaka, seni neden ilgilendiriyor, bir dakika ne oluyor diye afalladım.
Telefon numarasını aldım ve kaydettim, ardından mesajlaşarak devam ettik.

Öğrendiklerim şunlar, kadın babam ile 10 senedir birliktelik yaşıyor.
Yani hiç kopmamışlar, babam sadece bizi uyutmuş, biz de saf gibi inanmışız.

Pasaportumu ve vizemi alır almaz soluğu babamın yanında aldım.
Kendi gözlerimle gördüm ki babam orada kendisine bir aile kurmuş.
Kadının oğlu %30 civarı otistik, babama baba diyor.
Kadın kocam diyor, herkese beni kocasının kızı olarak tanıtıyor.
İğrenç bir tabloydu sizin anlayacağınız ve normalde geri dönmem gereken tarihten önce döndüm.
Daha fazla katlanamadım onları o şekilde görmeye ve hayatlarını burnuma sokmalarına.

Babam ile konuştum "burası hayal, ben emekli olunca döneceğim" diyor.
Kadın diyor "ev almaya gerek yok benim Türkiye'de evim var baban emekli olunca orada yaşarız" diyor.
Annem ise konunun "k"sını bilmiyor.
Annem de "ay eşim emekli olunca gelecek, biz de rahat rahat gezip tozacağız" mantığında.
Kadının hiç birşeyden haberi yok gelecek ile planlar yapıyor...

İçim bulanıyor.
Erkeklerden tiksiniyorum resmen, eşimden bile uzaklaşmama sebebiyet veriyor bu durum.
Sadece derdimi paylaşmak istedim.

Anneme söyleyemiyorum konuyu kadın felç geçirecek diye korkuyorum.
Psikolojik rahatsızlıklarını önemsemiyorum, onun çaresi var.
Ama felç geçirip kötürüm kalırsa (annem genç bu arada) ben ne yaparım, suçluluk ile ölürüm resmen.

Diğer yandan söylemediğim için annem benim hakkımda ilerde öğrendiğinde "hain evlat" diyecek.
Biliyordun söylemedin, sen nasıl evlatsın ki bunu bana yaptın diyecek bunu da biliyorum.
Kahrolmuş vaziyetteyim....
Günlerdir ne işime, ne evime, ne eşime, ne de çocuklarıma odaklanabiliyorum.
Dua ediyorum sadece, Allah bir çıkar yol çıkartsın karşıma diye dua ediyorum.

Her gün annemin suratına bakmak ve hiç birşey olmamış gibi davranmak beni bitiriyor.

En son babam ile kavga ettim böyle olmaz, senin yaptığın ne kadar yanlış diye.
Ben kötü oldum, beni suçluyor, neden suçluyor onu da anlamıyorum.
Saçma sapan birşeyin içerisinde buldum kendimi...

O kadar uzgunumki senin icin.. anlik birseymis gibi soylediginde baban buna nasil inandiniz? Cok mu guveniyodunuz babana? Gozunuz gormuyo sonucta. Ya babana bile guvenme derler, konunun ozeti gibi resmen..

Sana tavsiyem son raddeye kadar annebe soyleme. Bu bilgi ona fayda saglamayacak nasilsa..

Buarada kadin neden 10 yil boyunca aramamis seni simdi ariyor?

Şaşırdım kaldım. Sımdı bir erkek ıcın evet yalnız kalmak ve boyle bir son kacınılmazmıs evet ama oylryse bosansaydı. Sızıde bir yandan devam ettırmeseydi, peki ya kadın babanla evlenmek ıstemıyor mu? Babanla annen kadından once ne kadarlık birlikteliklerı var? Baban ortadan kaybolsa mi da az uzulur annen, bu durumu ogrendıgınde mı? Cok uzuldum ya

Anne teşhis konduktan sonra tekrar gitmeliydi oraya. Neden gitmedi orayı tam anlayamadım. Tedavisine orada da devam edebilirdi. Aslında kaçınılmaz bilindik son olmuş ama evli gibi yaşamaları iğrençlik. Ben annemin ağzını arardım başka sebepten boşansan nasıl olur diye ona göre hareket ederdim..

Düğününüzü basacağım diyen kadın, babanız - söylediği gibi- onu terkederse çok tatsızlık çıkaracaktır. Annenizin böyle öğrenmesi daha kötü olur.

Bu arada babanızın sağlık sorunu ne imiş, onu merak ettim ben. Gerçekten büyük bir sağlık sorunu mu var, yoksa normal bir sorunu kadın kendinden haberdar etmek için büyütmüş mü?

Yazdıklarınıza inanamadım. Allah yardımcınız olsun. Ama bence annenizden gizlemeyin. Bi şekilde yolunu bulun arkadaşlar uzmanla falan demiş söyleyin. O annenizin olan evden faydalanmaya kalkmasın. Annenizin hiç bişeyinden sgksından faydalanamasın. Hakkı yok buna.

Konuyu kısa ve öz anlatmaya çalışacağım...
Kaç gündür kendimi yedim, kendimi ifşa edeceğim bir konu bu aslında, ama o bile umrumda değil şu an.

Bundan yıllar evvel yurtdışına gittik orada yaşıyorduk, Annemin sağlık sorunları nedeni ile Türkiye'ye dönmemiz gerekti..
Tedavisi burada mümkün olabilecek psikolojik rahatsızlıkları var (bipolar - o zamanlar şizofren ile karıştırılmıştı yurtdışında).
Biz annem ile Türkiye'ye dönme mecburiyetinde kalınca haliyle babam yurtdışında yalnız kaldı.
Yurtdışından emekli olacağı için yıllardır emekli olmasını bekliyoruz, bu arada 2019 yaz aylarında emekli oluyor.

Yurtdışındayken tanıdığım bir arkadaşım vardı, benden yaşça büyük.
Eşi ve bir oğlu vardı.
Biz annemle Türkiye'ye döndüğümüz sene eşi vefat etti.
Sonradan babam ile aralarında bir ilişki başlamış, ben bu konuyu öğrendikten sonra 2 sene babamla konuşmadım.
Daha sonra babam o konunun kapandığına dair beni ve annemi ikna etti ve konu kapandı bizim için.
Yıllardır babam senede 1-2 defa gelir gider.

Tabii Türkiye'de geçirdiğimiz babamdan ayrı geçen yıllar boyunca ben hep anneme destektim.
Herşeyine ben koşturdum (tek çocuğum zaten görevim bu).
Nitekim, bir düzen kurduk kendimize iyi kötü.
Annemin hastalığı bir iyi bir kötü giderken, üstüne geçtiğimiz Ramazan ayında felç geçirdi.
Neyseki şimdi iyi, beynindeki damar %50 tıkalı. Ama sağlığı yerinde.
Sadece takip gerekiyor.

Psikolojik rahatsızlıkları dengeye girmeye başladı.
İlaçlarını düzenli alıyor, randevularına düzenli ben götürüyorum zaten.
Onun takipleri de bende. Yalnız gidemiyor.

Gelelim konunun özüne, bundan 1 ay öncesinde iş yerime (sabit hat) bir telefon geldi.
Yurtdışındaki, bir zamanlar babam ile ilişkisi olan kadın beni arıyor.
Şaşırdım haliyle ve ne olduğunu sordum, babamın sağlığından endişe ettiğini söyledi.
Ben de ne alaka, seni neden ilgilendiriyor, bir dakika ne oluyor diye afalladım.
Telefon numarasını aldım ve kaydettim, ardından mesajlaşarak devam ettik.

Öğrendiklerim şunlar, kadın babam ile 10 senedir birliktelik yaşıyor.
Yani hiç kopmamışlar, babam sadece bizi uyutmuş, biz de saf gibi inanmışız.

Pasaportumu ve vizemi alır almaz soluğu babamın yanında aldım.
Kendi gözlerimle gördüm ki babam orada kendisine bir aile kurmuş.
Kadının oğlu %30 civarı otistik, babama baba diyor.
Kadın kocam diyor, herkese beni kocasının kızı olarak tanıtıyor.
İğrenç bir tabloydu sizin anlayacağınız ve normalde geri dönmem gereken tarihten önce döndüm.
Daha fazla katlanamadım onları o şekilde görmeye ve hayatlarını burnuma sokmalarına.

Babam ile konuştum "burası hayal, ben emekli olunca döneceğim" diyor.
Kadın diyor "ev almaya gerek yok benim Türkiye'de evim var baban emekli olunca orada yaşarız" diyor.
Annem ise konunun "k"sını bilmiyor.
Annem de "ay eşim emekli olunca gelecek, biz de rahat rahat gezip tozacağız" mantığında.
Kadının hiç birşeyden haberi yok gelecek ile planlar yapıyor...

İçim bulanıyor.
Erkeklerden tiksiniyorum resmen, eşimden bile uzaklaşmama sebebiyet veriyor bu durum.
Sadece derdimi paylaşmak istedim.

Anneme söyleyemiyorum konuyu kadın felç geçirecek diye korkuyorum.
Psikolojik rahatsızlıklarını önemsemiyorum, onun çaresi var.
Ama felç geçirip kötürüm kalırsa (annem genç bu arada) ben ne yaparım, suçluluk ile ölürüm resmen.

Diğer yandan söylemediğim için annem benim hakkımda ilerde öğrendiğinde "hain evlat" diyecek.
Biliyordun söylemedin, sen nasıl evlatsın ki bunu bana yaptın diyecek bunu da biliyorum.
Kahrolmuş vaziyetteyim....
Günlerdir ne işime, ne evime, ne eşime, ne de çocuklarıma odaklanabiliyorum.
Dua ediyorum sadece, Allah bir çıkar yol çıkartsın karşıma diye dua ediyorum.

Her gün annemin suratına bakmak ve hiç birşey olmamış gibi davranmak beni bitiriyor.

En son babam ile kavga ettim böyle olmaz, senin yaptığın ne kadar yanlış diye.
Ben kötü oldum, beni suçluyor, neden suçluyor onu da anlamıyorum.
Saçma sapan birşeyin içerisinde buldum kendimi...
Canim yaaa kiyamam.adamin kizi ifadesi beni bitirdi ....ne kötu senin yuvani calmis ve sahiplenmisler seni uzaktan akrabaymis gibi taniyorlar.dilerim yuva yikanlarin yuvasi olmaz...benimde yuvam yikildi...bizi aglatip onlari guldurmesin rabbim.

Babanız Türkiye’ye döneceğim dediğinde size o kadını ne yapmayı düşünüyor ? Yani o kadını bırakıp gelecekse en azından annenizin sağlığı düzenlene kadar hiçbir şey söylemeyin annenize. Ama babanız o kadınla evlenmeyi yada hala iki tarafa da gidiş gelis yaparak annenizle nikahlı diğer kadınla dost hayatı yaşamayı düşünüyorsa delilleri toplayıp hem babanıza hem o kadına maddi manevi tazminat açtırıp annenizi boşatın derim. Tabi annenizin sağlığı bu durumları kaldıracak duruma geldiğinde bunları yapmanız daha doğru.

Yaşadıklarınız çok zor Rabbim yardımcınız olsun. İfşa olacağım demişsiniz de, bu şekilde niye ifşa olasınız ki. Bu arada annenizin haberi olması lazım. İleride daha kötü sonuçlar doğurabilir
Bu tarz bir konu herkesin başına gelmediğinden ifşa olurum diye düşündüm.
Gerçi çok bilen yok konuyu çevremde.
Zaten nasıl anlatılır insanlara?

Ben de aynı fikirdeyim.
Kadın 10 senedir ayakta uyutuluyor.
Ve hala bir ümit babam gelecekte birlikte güzel bir hayatları olacak diye düşünüyor.
Gençlikte ne var ki? Kimin neye ihtiyacı var sağlık olduktan sonra.
Asıl mesele yaş ilerleyince.
İşte o zaman insanın eşe, can yoldaşına ihtiyacı var.

Babanın bir el yağda, bir el balda tabiri caizse, tabi ki bozulsun istemez.
Oradaki kadın da bile bile lades ve cilveli de anlattığınız kadarıyla, ondan tatlısı yok şimdilik,
O yüzden siz üstüne gittikçe sizi daha kötü şeylerle de itham edecektir.
Bazı erkeklerin beyni malum bölgede olduğu için orasıyla düşünüyor,tövbe estağfurullah
Siz kendi hallerine bırakın onları, annenize iyi bakın, onun sağlığı her şeyden önemli
Bu arada zaten kafanızda sürekli senaryolar oluşur, hangi durum olursa nasıl davranacağınız şekillenir.

İnanın yatıyorum kalkıyorum bu konu kafamda.
Annem çocuklarıma bakmıyordu benim bir bakıcımız vardı, o da bizi soydu resmen.
Üstüne bir de bunlar yaşanınca, hakikaten insanlardan soğudum.
İnsanın babası bunu yaparsa, el insanı her şeyi yapar.
Herkesten her türlü kötülük beklenir.
İnsanlara karşı inancımı yerle bir etti resmen.

Annem şu an ilgileniyor benim çocuklarımla.
Bir yandan annem için iyi oluyor, kendisini oyalıyor çünkü varı yoku benim çocuklarım.
Tek evlat olduğum için, kadın hayatını resmen bizim çevremiz üzerine kurdu diyebilirim.
Çok görüştüğü insan da yok.
Oyalanıyor diye henüz bakıcı tutmadım, düşünüyorum yeni bir bakıcı bulmayı, annem engel oluyor zaten.

Diğer yandan belki meşgale oluyor ona diye de sabrediyorum başka birini almamak için.
Hem de kendi kafamı toplamaya uğraşıyorum.
Her gün annem gözümün önünde olmuş oluyor onu tartıyorum.
Babam henüz en son konuştuğumuzdan bu yana benimle irtibata geçmedi.
Annem ile konuşuyor mu? Aradı mı hiç? Hiç bilgim yok.
Anneme de soramıyorum, çünkü sinirlenip saçma sapan birşey çıkacak ağzımdan diye de korkuyorum.
Tahammül edemiyorum olanlara.
Patlayacak yer arıyorum resmen.

Bir önceki konudan ötürü bir kaç gündür aklımdasınız, ama üye adınızı unuttuğum için bakamadım konuya gelince herşey üst üste geliyor şimdi hatırlayınca hepten üzüldüm :KK61:

Malesef, herşey üst üste geldi bu ara.
Allah başka dert vermesin diyorum artık.
Çocuklarımın sağlığı yerinde olsun, annemin bizlerin sağlığı yerinde olsun herşey aşılır inşallah.
Kendimi bu şekilde avutuyorum.

Bir yardımı olur mu bilmem ama ben sizin yerinizde olsam bir uzman yardımıyla birlikte söylerdim. Sonuçta bu olay annenizin de hayatının içinde. Bilmeye hakkı var. Anneniz de hâlâ babanız hakkında buraya gelecek gezecegiz diyormuş. Çok zor bir durum. Umarım en hafif şekilde atlatırsınız

Yakın zamanda annemin pskolog randevusu olacak.
Sanırım ben kendim bir doktoru ile önden konuşup ona da danışmam gerekiyor.
Ancak, beni düşündüren nokta zaten psikolojik sorunları değil.
Beni düşündüren felç durumu.
En son doktor randevusunda doktorun dediği iyiye gittiği.
Tomografi veya MR almadı o yüzden hareketlerinde bir sorun görmediğinden ve 6 ay sonrasına takip istedi.
Ama bu süreçte üzülmemesi gerektiğini, hayatını normal bir düzeyde yaşaması gerektiğini anlattı.

Fakat ben görüyorum ki annem o kadar da saf değil kadın birşeyler seziyor.
Hangi kadın sezmez ki? Bilmez mi insan eşini...
Sigara kullanmaması gerekiyor normalde, ama bu ara annemde bir sigara kullanımı artışı var.
Ne kadar uyarıp kızsam da malesef engel olamıyorum.
Ayrıca, bir ara kolon kanserinden de şüphelenmiştik, çok şükür çölyak çıktı.
Kötünün iyisi, ama kanser değil hamd olsun.

Yani bu sene, hastalıklar, sorunlar, ihanetler, peşimizi bırakmadı.
Allah hayırlara çıkartsın...

Canim yaaa kiyamam.adamin kizi ifadesi beni bitirdi ....ne kötu senin yuvani calmis ve sahiplenmisler seni uzaktan akrabaymis gibi taniyorlar.dilerim yuva yikanlarin yuvasi olmaz...benimde yuvam yikildi...bizi aglatip onlari guldurmesin rabbim.

Boşluktan istifade o kadının yaptığı.
Babamın bahanesi annemin rahatsızlıkları ve bu yüzden evliliklerinde eşten ziyade iki arkadaş gibi olmak zorunda olmaları.
Bir başka arkadaşında dediği gibi, uçkurlarında olunca akılları malesef ki onlar için gerisi birşey ifade etmiyor.
Annem babamın hangi türlü zahmetlerini çekmiş, neler yaşamışlar hiç umurlarında değil.
Neden annemin psikolojisi bu kadar bozulmuş, bu rahatsızlıkları yaşamış ne önemi var.
Yeri geldimi babam "ben mi sebebim annenin hastalılarına" diyerek çekiliyor kenara.

Kimse kimsenin rahatsızlığına sebebiyet değil belki, ancak burada babamın görevi annemin yanında olmaktı.
Ona manevi desteğini vermekti fakat bunu bir gün bile sağlayamadı.
Şimdi de sütten çıkmış ak kaşık misali, çekiyor kendisini kenara, bende yalnız yaşayamazdım buralarda diyerek, kendini haklı çıkartmaya çalışıyor....

O kadın ne diyo ben cok meeak ediyorum. Biliyir mu annenizin durumunu.
Ya ben annenizin ayakta uyutulmasina karsiyim ama birde saglik boyutu var.

Annemin durumunu ve sağlık sorunlarını biliyor.
Ona göre zaten annem babama bir eş değil.
Kadına göre annem ile babamın evlilikleri 23 seneden ibaret.
Annem ile babam 37 senedir evli bu arada...

Annem hakkında "eski eşi" diye hitap ediyor.
Halbu ki babamın resmi eşi annem, eski diye tabir edilecek bir durumda yok ortada.
Kadın sanırım artık bunları hazmedemiyor ve babama bir kaç sefer boşan demiş.

Babam da boşanayım benimle evlenecek misin demiş, o da hayır evlenemem demiş.
Bunun sebepleri var, eşi vefat ettiğinden dolayı ondan 2 ödenek alıyor.
Hem yurtdışından hem Türkiye'den.
Eşinden kalma bir evi var Türkiye'de. (vefat eden kocasının başka çocukları da var ilk eşinden)
Ayrıca, oğlu otistik olduğundan dolayı devlet bir ödenek veriyor, evlendiği taktirde bunu da alamayacak.

Babamın dediği çıkar ilişkisi bizimkisi.
O benim sağlığıma dikkat ediyor, beni eli üstünde tutuyor.
Ben de ona eş oluyorum, çocuğuna destek veriyorum.

Kadın iyiyden iyiye özerkliğini ilan etmeye çalışıyor.
Hayali babamı koluna takıp Türkiye'ye gelmek.
Herkesin onu bilmesi ve onaması...

Bana göre iğrençlik içerisindeler.
Aklıma geldikçe sinirlerim zıplıyor.
Ben annemi - babamı öyle görmemişim hayatımda, gördüklerim aklıma geldikçe...
Benden de çekinmediler, umursamadılar kısaca varlığımı.
Ben hala çok şaşırıyorum kendime, benim gibi bir insan nasıl o kadını sağ bıraktı.
İlkelerime, hayat görüşüme bu kadar ters olan bir durumda nasıl oldu da sakin kalabildim.
Hala hayretler içerisindeyim.

Eşim ise haliyle bu duruma şükrediyor.
İyi ki sakin kaldın ve kendini tuttun diyor.

Annemin durumunu ve sağlık sorunlarını biliyor.
Ona göre zaten annem babama bir eş değil.
Kadına göre annem ile babamın evlilikleri 23 seneden ibaret.
Annem ile babam 37 senedir evli bu arada...

Annem hakkında "eski eşi" diye hitap ediyor.
Halbu ki babamın resmi eşi annem, eski diye tabir edilecek bir durumda yok ortada.
Kadın sanırım artık bunları hazmedemiyor ve babama bir kaç sefer boşan demiş.

Babam da boşanayım benimle evlenecek misin demiş, o da hayır evlenemem demiş.
Bunun sebepleri var, eşi vefat ettiğinden dolayı ondan 2 ödenek alıyor.
Hem yurtdışından hem Türkiye'den.
Eşinden kalma bir evi var Türkiye'de. (vefat eden kocasının başka çocukları da var ilk eşinden)
Ayrıca, oğlu otistik olduğundan dolayı devlet bir ödenek veriyor, evlendiği taktirde bunu da alamayacak.

Babamın dediği çıkar ilişkisi bizimkisi.
O benim sağlığıma dikkat ediyor, beni eli üstünde tutuyor.
Ben de ona eş oluyorum, çocuğuna destek veriyorum.

Kadın iyiyden iyiye özerkliğini ilan etmeye çalışıyor.
Hayali babamı koluna takıp Türkiye'ye gelmek.
Herkesin onu bilmesi ve onaması...

Bana göre iğrençlik içerisindeler.
Aklıma geldikçe sinirlerim zıplıyor.
Ben annemi - babamı öyle görmemişim hayatımda, gördüklerim aklıma geldikçe...
Benden de çekinmediler, umursamadılar kısaca varlığımı.
Ben hala çok şaşırıyorum kendime, benim gibi bir insan nasıl o kadını sağ bıraktı.
İlkelerime, hayat görüşüme bu kadar ters olan bir durumda nasıl oldu da sakin kalabildim.
Hala hayretler içerisindeyim.

Eşim ise haliyle bu duruma şükrediyor.
İyi ki sakin kaldın ve kendini tuttun diyor.
Baban dogru soyluyor.. tam cikar iliskisi.. ama evliliklerde boyle degil mi yani? Isimize geliyosa evliyiz degilse yollarimizi ayiririz yani.

Bu kadin cok tehlikeli.. hem babani bosatip anneni uzecek hemde babanla evlenmicek, yani niyeti bu degil. Seyma subasiyla yarisir derecede biri bence

Sizin için çok zor bir durum ama ne olursa olsun ortada annenin sağlığı söz konusu. Ben olsam söylemezdim. Emekli olana kadar bekle bakalım neler olacak.

Evet ben de o yüzden susuyorum şimdilik.
Zaten ne diyeceğimi de bilemiyorum ki.
"Annecim sana birşey diyeceğim, babam 10 senedir o kadın ile yaşıyor ve gayet mutlular. Ben gittim gördüm bizzat, sen bekleme artık babamı"
Kadın o an yıkılır kalır...

Ya birde babanin sagliginda bir problem var miydi gercekten ?kadin sirf sizin haberinjz olsun diye sagligi bahane ederek aradi gibi dusundum ben.

Babamın sağlık problemleri var tabii.
Ancak elden ayaktan düşürecek problemler değil.
Bir defa çok hastalanmış ve ameliyat oldu, sonrasında gelmişti Türkiye'ye.
Benim aklım çıkmıştı o zamanlar, sonuçta dünyanın diğer ucunda.
Geldiğinde iyiydi ve sözüm ona o kadın ona orada çok yardım etmiş.
Bütün gün gece başında beklemiş...

Tamamda, kim dedi sana yıllarca orada kal diye.
Geldi babam bir zamanlar Türkiye'ye, 2 sene kadar kaldı burada.
Ancak yapamadı, zor geldi buradaki hayat belki de sorumluluklar.
Herşey bana göre bu saatten sonra birşeylerin kılıfı.
Başka hiç birşey değil.

Bir insan ne kadar hasta veya zor durumda olursa olsun, bunu aklayacak hiç bir bahane yok.
Tercihlerin doğuracağı sonuçları düşünmeden yaşamış babam.
Şimdide iki tarafı pis değnek misali, kendi de ne yapacağını bilmiyor.

Ay dönmesin ya, bişey uydursun geri gelmesin Türkiye'ye şu saatten sonra. En az 60-70 vardır. O yaşta, zampara bir erkek annenize çok mu lazım sanki...
,

Ben de aynı şeyi düşünüyorum biliyor musun?
Dediğim tek şey, onun buraya dönmemesi.
Uzakta, gözüm görmüyor, kulağım duymuyor.
Ne hali varsa görsün.
Anneme uzak olsun da, bana uzak olsun da, ne yapıyorsa yapsın.
Zaten yapmış yapacağını senelerdir, bu saatten sonra hayatımızda bir yeri yok.

Bir de bana anlatmama bahanesi çok güzel "ben seni kaybedeceğimi düşündüğüm için söylemedim"
Şimdi ne oldu? Farklısı mı oldu sanki?
Böyle beni kaybetmeyecek miydi, daha beter kaybetti.
Beni, eşimi, çocuklarımı kaybetti.
Yine en güzel kötülüğü kendi kendine yaptı...

Size ulaşan kadının annenize de ulaşma imkanı olduğunu göz ardı etmeyin bence. Bir doktor eşliğinde vs söylerseniz en azindan daha sakin karsilayabilir. Kadin aniden arayıp söylerse, ya da karşısına çıkarsa çok daha kötü olmaz mi.

İşte beni korkutan en büyük mesele bu.
Annemin cep telefonunu ve ev telefonunu zamanında değiştirdik.
Ancak kadın babamın o kadar hayatının içindeki, ne kadar zor olabilir annemin telefonunu babamın cep telefonundan bulması?
Bir gün kadının da kafası esip başlarım böyle işe, 10 senemi verdim senin için, senin keyfini mi bekleyeceğim diyerek annemi araması çok olasılıksız bir durum değil yani. Kaldı ki oturduğumuz yeri dahi biliyor (geçmişte misafirliğe gelmişliği ve bizde kalmışlığı var, şaka gibi) bir gün karşısına da çıkabilir.
Benim de aklıma gelen şeyler bunlar, ama nereden nasıl neyi yapacağımı kestiremiyorum.
Dediğiniz gibi bir doktor eşliğinde söylemek veya en azından kendi doktorlarına danışıp söylemek en mantıklısı.

Benim anlamadigim seyler var. Siz yurt disindan annenizin psikolojik rahatsizligi icin geldiniz ve senelerdir neredeyse 10 seneden fazla Turkiye'de yasiyorsunuz. Baba da yaz tatillerinde geliyor anladigim kadariyla. Bu kadar uzun sure bir adami ustelik de aldatma gecmisi olmus adami tek basina birakinca tekrar aldatacagini dusunemediniz mi? Hem de sizin arkadasinizla aldatmis adam zaten iflah olmaz ki. Neden annenizin hastaliginin teshisi konduktan sonra donup tedaviye orada devam etmediniz? Ve neden annenizden sakliyorsunuz gercekleri? Gecmiste zaten bosanmak istemis. Tekrar ogrenirse sasirmayacaktir. Bu sekilde saklanmasi bence daha aci. Baskasindan ogrense daha kotu tepki verecrktir. Cok uzuldum. Babanizin yaptigi da igrenc ama uzuuun sure burada yasamanizi da dogru bulmadim

Tabii ki düşündüm.
Annem de bu ihtimalleri düşündü.
Bir erkek 10 sene gibi bir zaman zarfında nasıl yalnız idare eder ki kendisini?
Eğri oturup doğru konuşmak lazım, zaten bu değil ki mesele...

Genel anlamda ona kızmıyorum ki ben.
Evet aldatma geçmişi var, bir erkek olarak ihtiyaçları da var.
Ancak sorun şu, bir insan nasıl bu kadar ikili oynar.

Annem defalarca babamdan boşanmak istedi ve babam boşanmak istemedi.
Gerek maddi destek ile, gerek arada bir gelip annemin evini tadilat ettirmekle ve her seferinde de "bak ben geleceğim, evi yaptırıyorum emekliliğimizde rahat edelim diye" diyerek kandırdı.
Yani ne buradaki kapıyı kapattı ne oradaki kapıyı.

Benim sinirlendiğim nokta bu.
Madem orada tutamıyorsun kendini ve kendine 10 sene gibi bir zaman zarfında yeni hayat kurdun, buradaki insanı niye böyle oyaladın? Ben geleceğim, emekli olunca çok güzel hayatımız olacak vaadleri ile kandırdın.
Hiç mi tahmin edemedin o kadın orada rahat rahat seni bırakacak, tamam giden 10 sene gitti napalım diyecek?
Hangi kadın bunu kabul eder? 10 sene sana emek verdim der ortalığı katar birbirine.
Yine harcanan benim annem olur, yine en çok hasarı alan benim annem olur.
Kaldı ki annem zaten normal sağlıklı bir kadın değil bunların üstesinden gelebilsin.
Öyle olsa, zaten çoktan herşey daha farklı olurdu.

Başa gelmeden bilinmez bazı şeyler.
Yurtdışında annemin hastalıkları konusunda neler yaşadığımızı bir ben bilirim.
O yüzden biz burada kurduk hayatımızı.
Annemin sağlığı düşünüldüğü kadar yüzeysel bir hastalık değil.

Back