- 25 Ağustos 2021
- 111
- 70
- 13
- 26
- Konu Sahibi sessizprenses98
-
Gastroenterolojiden çok diyetisyenler bu konularla ilgileniyor.Sizi muayene eden doktora sormayıp ,buraya gelip sormak ne kadar mantıklı ?
İkisi ayrı şeyler. Doktor spazm dediyse öyledir.Doktorum bana adını söylemedi. Sadece dediği şey stresten kalın bağırsak spazm geçiriyor. Yiyecek yasağı da koymadı kendim sorunca söyledi yağlı şeyler şişkinlik yapar baharatlı falan. Sakinleştirici verdi en hafifinden ve kalın bağırsak hapı. Şişkinlik gaz kabızlık şikayeti ile gitmiştim.
Doktorlar her şeyi anlatmiyor malesef. Bilen ve tecrübesi olan insanlara danisiyorum sadece.Sizi muayene eden doktora sormayıp ,buraya gelip sormak ne kadar mantıklı ?
Teşekkür ederimEvet rahatsızlığınızın nedeni irritabl bağırsak sendromu. Yani huzursuz bağırsak. Bende 3 yıldır bu dertten muzdaribim.
Kamu spotudur "Düşmanınız varsa bela okumayınız efenim. İbs olun deyin " yeterli olacaktır
Şaka bir yana geçmiş olsun.
biz mi bileceğiz ? doktora “bu huzursuz bağırsak sendromu olabilir mi ? Diye sorsaydınız o da size cevabını verirdi ElbetDoktorlar her şeyi anlatmiyor malesef. Bilen ve tecrübesi olan insanlara danisiyorum sadece.
hayır ,sağlık sektöründe bağırsak için diyetisyene gideni sizden duydum (sağlık sektöründe çalışıyordum )Gastroenterolojiden çok diyetisyenler bu konularla ilgileniyor.
Bı soru sordum alt tarafı neden bu ters cevap?biz mi bileceğiz ? doktora “bu huzursuz bağırsak sendromu olabilir mi ? Diye sorsaydınız o da size cevabını verirdi Elbet
geçmiş olsun ayrıca bazısı spastik kolon ,bazısı bağırsak tembelliği bazısı chron rahatsızlığı olabilir yada gıda intoleransı ama biz ne desek boş ,her şişkinlik gaz ibs (huzursuz bağırsak ) değil Yani
ters değil mantıklı diyelim ,doktora muayene olup teşhisini bize sorduğunuz için olabilir mi :))Bı soru sordum alt tarafı neden bu ters cevap?
Valla insanlarla dalga geçiyorsunuz da burada üç günlük ultrasonunun resmini atıp sizce cinsiyeti neğğğğ diye soranlara hiç kızmıyorsunuzKK Medical Park Hospital e hosgeldiniz
Teşhis için en doğru adrestesiniz
Emin misiniz onlara kızmadığımıza? Onlara en çok beğenmedim atan benimdir herhaldeValla insanlarla dalga geçiyorsunuz da burada üç günlük ultrasonunun resmini atıp sizce cinsiyeti neğğğğ diye soranlara hiç kızmıyorsunuzBu tip bilimsel şeyleri en iyi doktorlar bilir işte haklısınız ama konu ayrımı yapmayın piliis
IBS icin dedim. Zaten bu bir hastalık olarak bile kabul edilmiyor yani genel bir teşhisi muayenesi tahlili vs yok. Diyetler yapılıyor ve rahatladığını farkedersen o zaman benim ibs rahatsızlığım var diyebiliyorsun. İlac tedavisi de var ama pek bir işe yaradığı söylenemez.hayır ,sağlık sektöründe bağırsak için diyetisyene gideni sizden duydum (sağlık sektöründe çalışıyordum )
“ bu rahatsızlık için ne yemeliyim “diye gidebilir ama muayenesi dahiliye -gastro bölümü yapar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?