ben hayatta bir tek onu sevdim.

tek bir mesajda yazayım ve aynı soruları tekrar duymayım.

biz evlenemezdik çünkü aramızda mezhep farkı vardı. kaldı ki o beni hiç sevmemiş olsa dahi benim burada yazdıklarım benim hissettiklerim, benim düşüncelerim. o isterse benden nefret etmiş olsun hayatı boyunca yüzüme bile bakmamış olsun ben onu sevdim. kimse onun bana olan sevgisini sorgulamasın çünkü bu benim bile umurumda değil. artı evliyken görüşmedim ben onunla sadece 2 ya da en fazla 3 defa nasılsın diye aramıştır. belki siz sevdiğiniz adamın düğününü görmek istemezsiniz çünkü onun en mutlu olduğu an siz olmadan yaşanır. siz bunu hazmedemediğiniz için gitmezsiniz kimse kimseyi kandırmasın. ben onu mutlu görmek için kalbime ateş yakıp gittim kaçınız buna cesaret edebilirsiniz? o gülsün diye ben onu uzaktan sevmeyi kabul ettim velhasıl zaten karısı tarafından ihanete uğradı bizimki ihanet değildi ki yılların verdiği bi bağlılıktan başka hiç bir şey değildi. dikkatli okursanız evli olduğu süre içinde koptuğumuzu yazdım zaten. ilk 1 senesinde 3 kere arayıp çocuğunu görmeye gitmem dışında. farz edelim ki o sadece boşlukta kaldığı zaman beni aradı farz edelim ki beni hiç sevmedi kullandı. biliyor musunuz hiç umurumda değil o beni seçtiği için yine de dünyanın en şanslı kadını benim. ben aşığım ona anlamıyo musunuz? ben bir ölüye çaresizce aşığım mezarına uzandığımda toprağa dokunuyorum siz bunun ne demek olduğunu biliyor musunuz? gülüşü, yüzü, hareketleri yıllardır beyninde dolanan adamın ölmesi ne demek, bunun haberini aldığınızı sadece 1 an için düşünün. tabi bu kadar çok sevebildiğiniz biri varsa. ben bu adama aşığım. çaresizce aşığım. hayatta olsa ve yeniden evlense bile ben ona aşık kalacaktım uzaktan, zararsızca sevdim sadece içime ağlayarak ona güldüm bunu da buraya yazdım. altında farklı şeyler aramak,ayıplamak,kınamak,yaftalamak tamamen sizin tercihiniz.

kız sadece içini dökmek istemiş yanlış ya da doğru sizin kocanız mıydı ölen yahu ne bu tepki?
acısını anlamıyor musunuz?
size ne bırakın neye inanmak istiyorsa ona inansın.biz mi yaşadık ki bunu ahkam kesebiliyoruz ya da şahit miydik onlar yaşarken.
asıl kendini buna inandırarak mutsuz olmaz sizin dediklerinize inanırsa daha mutsuz olacak.
kaç yaşında insan doğruya ya da yanlışa kendisi karar verebilecek yaşta.
ayrıca karşımızda kocasını aldatmış erdemsiz bir kadın var!
yazık o adama ki böyle bir şey yaşatmış eşi O'na,ve yine ne mutlu o adama ki arkasında kendisini bu kadar seven ve O'nun için her daim dua edecek birini bırakmış!
bırakın da kızcağız acısını yaşasın,düşene bir tekme vurur gibi yapmayın etmeyin.
gerçekten yaşamayan bilemez bunu,ne hissettiğini de anlayamaz.
ayrıca ölenin arkasından konuşmakta hoş değil.
Allah rahmet eylesin.

Açıklamalarınız düşüncelerimin yanlışlığına inanadırmadı beni.

Döndüm tekrar okudum, demişsiniz ki, evliydi yine aradı, biliyorum mutsuzdu. Aaa süpermiş o zaman. Evli olan ve eşini bırakıp başka bir kadını arayan tüm adamları normal mi karşılamak gerekir o halde? Sonuçta mutsuzmuş öyle değil mi?

Bakın benim derdim size başka sıfatlar yakıştırmak değil, sizin hayatınızın eleştirisi bana düşmez. Benim burda demek istediğim sizin olayınızdan yola çıkarak forumun bakış açısını algılamaya çalışmak. Size sonraki hayatınızda baaşrılar dilerim, mutlu olun inşallah, ölene de Allah rahmet eylesin.

Lakin, bir kadın benim karşısında ben olabildiğim tek insan diyorsa, evliyken aradı ama mutsuzdu diyorsa ben orda birşey ararım. Ki ben forumda erkek arkadaşımı oraya buraya göndermiyorum diyenlere çemkirip duran bir insanım ambiyane tabirle, ama bu ne demektir?

Siz kabul eder misiniz bu duyguları eşinize hisseden bir kadının etrafınızda dolaşmasını? Onunla tanışmak size hiç acı vermez mi?

Herkesi karakteri elbette ayrıdır kararlarınızın doğruluğunu yanlışlığını tartışamam fakat, benim hayatımda böyle bir adam olsa kalkıp çocuğuna düğününe gidemem, kendi duygularımdan değil, o bebeğe acırım. Beki siz gittiğinizde dugularınız nettir ama, adamın kafası karışmasın, karısı birşey sezmesin bana bakışlarından yada benim ona bakışlarımdan, bir yuvanın dağılmasına sebep olmayayım diye gitmem ben.

Haa evliyken arayan, her boşluğuna düştüğünde bana sarılan bir insanın kurduğu yuva ne kadar yuvadır bilemem bu da tartışılır.

Ben hep şunu söylerim, ya bir adam benimle evliyken gitsin biriyle birlikte olsun, yada bir başka kadınla başka niyetlerlede olsa dumanla haberleşsin benim için bunların hepsi aynı noktaya çıkar.

Ben ilişkinizin ne olduğunu çıkaramadım.

Büyük aşk desem, sizi bırakıp başkasıyla evlenmezdi, yıllar sonra karısıdan aldatmayla ayrılmış bir adamın önüne çıkan eskiden tanıdığı bir kadına o boşlukta sarılması kadar normal birşey yoktur benim gözümde.

Dedim ya, Allah size sabır versin, sonraki hayatınızda umarım hayatınıza daha iyi biri çıkar ve siz bana göre gerçekten büyük aşk yaşadığınızda, bir adamın büyük bir aşkla bir kadını severken başka bir kadınla evlenemeyeceğini de anlarsınız umarım.

ben sizi gayet güzel anlıyorum ve evet bırcok konuda sızınle hemfikirim ama neolur burdakı konu eleştirilicek bir konu olmasın..her söze her konuya karsıt yorum yapma hakkına elbet sahipsiniz..özgürsünüz tabıkı..ama sizden rica ediyorum..ölümün acısını kımse bılemez ne ben ne siz..suanda hanımefendı bunu yasıyor..ve sadece paylasmak ıstemıs..yaptıklarını yargılamayın yargılayacaksanız lütfen benım gıbı sadece okumakla yetının ve yargılarınızı içinizde tutun..toplum ahlakı-esler arasındakı kutsal bag-evliligin sadakatı..bunları bizde biliyoruz ve tabiki tasvip etmiyoruz yapılan bır yanlıs varsa..ama bazı durumlarda susadabılmelıyız..acısını yasıyor zaten ölen ölmüş giden gitmiş üstüne sizde üzmeyin..

Kendi adıma konuşayım ahkam filan kesmiyorum
Yargılamıyorum, ayıplamıyorum, yaflatalamıyorum
Aynı yoldan bende geçtim diğer yorumumda belirttim
Sonunda ölmedi ama bu bir şeyi değiştirmez
Ölüm insanı aklasa da gerçekler de var bu hayatta
Acısını yaşamasın demiyorum
Duygularına karışan da yok

Son düzenleme:
bu bir konu ve yorum yapılsın diye açılmış belliki, herkes olumlu yorum yapmak zorunda değil,

ben de konu sahibinin büyük bir aşk yaşadığını ama ölen kişinin aynı aşkı beslemediğini düşünenlerdenim,

kendinize yazık etmeyin lütfen, eğer sizde bu yürek varsa başkalarını da sevip mutlu olabilirsiniz, o adam kısacık hayatına evlilik aşk çocuk sığdırabilmiş, sizin de bu dünyada yaşama amacınız olmalı, kendinizi bırakmayın, hak ettiğiniz mutluluk er geç sizi bulacaktır

konu sahıbı arkadasım ;senın hıssettıgın masum duygular

ıcımı parcaladı :5: ama tatlım yanlıs anlama benı ölmus ölenın

arkasından konusulmaz tabı ,ama o cok ta masum degılmıs tatlım yaa :/

herseye en basından baslarsak eger en büyuk hata ;

15 yasında daha cocuk olan bır kıza yetıskın bır avukatın kardesı gozu

dısında hıc bır gozle bakmamalı .kaldı kı bu kısı avukat aklı basında ınsan .

15 yasındakı cocuklarla ılıskı yasayan yetıskın adamları ben sapık olarak

yorumluyorum .hadı onu gecelım onun dısında ;

bir ılıskınız varken sana evlenıyorum dıye mesaj atıp hayatından cekıp gıdıyor .

şahıs; eşine ıhanet ederek evlendıkten sonra senı aramaya devam edıyor

kı sevdıgı ıcın degıl bellı kı derdı heyecanlı kacamaklar yapmakmıs :/

bosanıyorum deyıp tekrar gelıyor ,sonra tekrar gıdıyor

yanı cnm bellı kı sen masum saf duygularla sevmıssın ama o oyle degıl .

yanı senın dedıgın gıbı ,kopamamanızdan bırbırınıze cok baglı olmanızdan dolayı degıl

adam senın hala onu sevdıgınden eminmiş ,canı sıkıldıkca senı aramıs

uzgunum ama olay tamamen bundan ıbaret .gerek cevremızde olsun gerekse

kk da okudugumuz bır cok konu da olsun ,bu tarzdakı adamların ne nıyetlerle

aradıgını cok gorduk bılıyoruz malesef .bız kadınlar naif varlıklarız duygularımıza

kapılabılıyoruz.duygularımızı mantıklı yonlendıremıyoruz ,o yuzden duygulara yenık

düşüp karsı tarafın ne amacla oldugunu anlayamıyoruz .

yada senınde youmladıgın gıbı ; " hala benı sevıyor ,hala benı arıyor ,biz kopamıyoruz ,

bız cok baglıyız " cumlelelerıyle yorumluyoruz :( ancak durum malesef boyle degıl .

karsı tarafa olan sevgı yogunlugundan bunu algıyamıyoruz ,ancak dısarıdan baska

3. bır goz baktıgında karsı tarafın derdının ne oldugunu apacık cıkıyor ortaya :/

gercekten tatlım senın dusundugun kadar senı sevmıs bır adam olsa ıdı ,baskasını

degıl senı secerdı evlenmek ıcın .neyse yıne de Allah rahmet eylesın mekanı cennet olsun :/

O yaşıyor olsaydı yorumum çok daha farklı olurdu ( Eşinin aldatmasını sorun edebilecek biri olsa kendi yapmazdı gibi gibi.. :34:)
Benim öyle gözlerimi yaşartmadı açıkçası 'ibretlik konu' olarak gördüm
Ama artık 'Allah rahmet eylesin' diyorum

Son düzenleme:
kk yı çok seviyorum hatta bazı üyeleri çok samimi arkadaşımmış gibi kendime yakın görüyorum.Ancak bazen kendimi o kadar kötü hissettiğim dönemlerde derdimi burda anlatmaya çekiniyorum.Neden mi? çünkü hemen ağzımın payını alıyorum ya da alıyoruz...konuyu açtığımıza bin pişman ediyorsunuz...birinin derdi olduğunda burdaki herkes hayatını dört dörtlük yaşıyormuş gibi bir ruh haline bürünüyor,çoğu kişi hiç özeleştiri yapmıyor.burada olduğundan farklı yorum yapınca ne oluyor? lütfen biraz aynayı kendimize doğru da tutalım.ben de dahil olmak üzere.
bu yazdığım yanlış anlaşılmasın ,uzun zamandır içimde olan şeyi söyledim...konu üzerine elbette olumlu ,olumsuz yorum yapılacak ama niye böyle yaptın değil...şöyle yaparsan daha iyi olur böyle yaparsan kötü olur diye yorum yapmak daha yapıcı olur gibi geliyor..

Son düzenleme:
tek bir mesajda yazayım ve aynı soruları tekrar duymayım.

biz evlenemezdik çünkü aramızda mezhep farkı vardı. kaldı ki o beni hiç sevmemiş olsa dahi benim burada yazdıklarım benim hissettiklerim, benim düşüncelerim. o isterse benden nefret etmiş olsun hayatı boyunca yüzüme bile bakmamış olsun ben onu sevdim. kimse onun bana olan sevgisini sorgulamasın çünkü bu benim bile umurumda değil. artı evliyken görüşmedim ben onunla sadece 2 ya da en fazla 3 defa nasılsın diye aramıştır. belki siz sevdiğiniz adamın düğününü görmek istemezsiniz çünkü onun en mutlu olduğu an siz olmadan yaşanır. siz bunu hazmedemediğiniz için gitmezsiniz kimse kimseyi kandırmasın. ben onu mutlu görmek için kalbime ateş yakıp gittim kaçınız buna cesaret edebilirsiniz? o gülsün diye ben onu uzaktan sevmeyi kabul ettim velhasıl zaten karısı tarafından ihanete uğradı bizimki ihanet değildi ki yılların verdiği bi bağlılıktan başka hiç bir şey değildi. dikkatli okursanız evli olduğu süre içinde koptuğumuzu yazdım zaten. ilk 1 senesinde 3 kere arayıp çocuğunu görmeye gitmem dışında. farz edelim ki o sadece boşlukta kaldığı zaman beni aradı farz edelim ki beni hiç sevmedi kullandı. biliyor musunuz hiç umurumda değil o beni seçtiği için yine de dünyanın en şanslı kadını benim. ben aşığım ona anlamıyo musunuz? ben bir ölüye çaresizce aşığım mezarına uzandığımda toprağa dokunuyorum siz bunun ne demek olduğunu biliyor musunuz? gülüşü, yüzü, hareketleri yıllardır beyninde dolanan adamın ölmesi ne demek, bunun haberini aldığınızı sadece 1 an için düşünün. tabi bu kadar çok sevebildiğiniz biri varsa. ben bu adama aşığım. çaresizce aşığım. hayatta olsa ve yeniden evlense bile ben ona aşık kalacaktım uzaktan, zararsızca sevdim sadece içime ağlayarak ona güldüm bunu da buraya yazdım. altında farklı şeyler aramak,ayıplamak,kınamak,yaftalamak tamamen sizin tercihiniz.

selamun aleykum kardesım
basın sağolsun..rabbım onun mekanını cnnet eylesın inş..sana ve geride kalanlara da sabır versin..
onu çok sevdiğini her kelımenle ifade etmişsin..
gülüm ona suan yapabileceğin iiyilik onu kur anı kerım ve yasını serif okumak hemde devamlı .
onun kabrınde mutlu olmasını istiyorsan ona bol bol oku onun adına sadaka ver , birilerine yardım et ..
rabbım mekanını cennet etsin sabır ıste rabbimden

hayatta herşey her zaman siyah beyaz değil grilerde var, ayrıca konu sahibesi bizde kendimize göre sevdik sevildik bizide harcama yani, sende zamanla başkasını seveceksin, ayrıca aileler görüşüyo ama mezhep farkından dolayı çocuklarını evlendiremezler öylemi, bu yüzyılda bu yaklaşım bana hem ilkel hemde ikiyüzlülük gibi geliyo, kızımı vermeyeceğim ya da oğlums kıxını almayacağım bi aileyle görüşmem yani ben,neyse Allah sabır selamet versin

Ne desem bilemedim size hem kızdım hemde çok üzüldüm.Ölenin arkasından konuşulmaz.Ama bir kadın olarakta söylemeden duramicam.Evet eski eşi çokta düzgün biri değilmiş belli ki 2 kere aldatmış ama bu kadını kocasıda aldatmış.Yani ben evli olsam ve eşimin böyle bir şey yaşadığını bilsem evliyken bile mesajlaşmaları bilsem,düğünüme gelip eşime baktığını bilsem çıldırırdım herhalde.Neyse gelmiş geçmiş sonuçta zaten üzgünsünüz daha da üzmek istemem bunlarıda yazmak istemezdim ama tutamadım kendimi.Allah rahmet eylesin.Aşk güzeldir,sevmek sevilek güzel duygulardır ama insanın kendine saygısı,sevgisi çok daha önemli ve güzeldir hayat ne yazık ki sadece aşk değil.Aşk içinizde hep kalacak ama acınız zamanla hafifleyecektir.

canım eskı eş (kadının) aldattıgına dair ortada kesın bır delıl yok kı .

vefat eden bey ; "eşim beni ıkı kere aldattı "demıs .

genelde evlı olupda aynı zaman da sevgılısı olan beyler hep ;

eşlerını kotuler benı aldattı der .klasıktir degışmez kuraldır yanı .

ben konu sahıbının masum duygularına cok uzuldum .

o hala saf ve masum duygularla bu adamı suclamadan

sevebılıyor :/

Son düzenleme:
Öncelikle başınız sağolsun
Üzüldüm, ama üzüldüğüm o kişinin vefat etmesi değil sizin saflığınıza üzüldüm.
Yaşananlar hiç hoş değil, acınız olduğu için fazla diyecek bir şey bulamıyorum.
Umarım aynı hatalarla bir daha karşı karşıya gelmezsiniz.

olumlu olumsuz yazan herkese teşekkür ederim. dediğim gibi onun duyguları benim umurumda değil isterse hiç sevmemiş olsun ben çaresizce aşığım ona, hala aşığım maalesef. belki birini sevebilirim evet aşık olabilirm ama onun yerine kimseyi koyamam. geri kalanı hiç bir zaman umurumda olmadı aynı şeyleri yaşasam yine aynı davranırım. :) iyi akşamlar herkese.

neden içiniz parçalanıyor anlaıyorum bende bu hikayenin eşi olan kısmıyım benimde böyle bir hikayem var zamanında insanlar evlilik kararı verirken doğru düşünmeli v her yeni bebeği olan ,yeni evlenen insanlar sıkıntı yaşar ilişkilerinde.adını aşk koyup hikayenin 3. kişisinin aptal yerine konmasına kızıyorum .sırf sensevdin kavuşamadn diye evli adamların koynuna girenleden hoşlanmıyorum bende çok severek evlendim ama kötü bi anımızda eşime dadanan ben seni aslında çok seviyordum diyen bi gerizekelı yüzünden ne günler yaşadım biraz akıllı olun öldüğü yi olmuş bende eşime sevdiğini söyleyen kızın bigün cenazesini seyretmek için her gün bekliyorum

neden içiniz parçalanıyor anlaıyorum bende bu hikayenin eşi olan kısmıyım benimde böyle bir hikayem var zamanında insanlar evlilik kararı verirken doğru düşünmeli v her yeni bebeği olan ,yeni evlenen insanlar sıkıntı yaşar ilişkilerinde.adını aşk koyup hikayenin 3. kişisinin aptal yerine konmasına kızıyorum .sırf sensevdin kavuşamadn diye evli adamların koynuna girenleden hoşlanmıyorum bende çok severek evlendim ama kötü bi anımızda eşime dadanan ben seni aslında çok seviyordum diyen bi gerizekelı yüzünden ne günler yaşadım biraz akıllı olun öldüğü yi olmuş bende eşime sevdiğini söyleyen kızın bigün cenazesini seyretmek için her gün bekliyorum

Son cümlenizde "öldüğü iyi olmuş" mu yazıyor ben yanlış mı görüyorum :53::53::53::53:

eğer bir cenaze bekliyorsanız eşinizin olmalı o cenaze tövbe yarabbim, sizi aldatan o kız değilki kocanız, bende bu mantığı anlamıyorum suç hep 2. kadının adamlar öyle saf saf dururken kadınlar kandırıyor... bana şimdi dünyanın en yakışıklı adamı gelsin seni seviyorum desin ya da size desin, evliliğimizi bozarmıyız.. kendimizi kandırmayalım lütfen..

Resmen aciyi kalbimde hissettim..
Allah rahmet eylesin, sevenlerine ve evladina sabir diliyorum.
Baska ne denilebilir ki.. Gercekten cok uzuldum

bu nasil bir mesaj gozlerim.fal tasi gibi acildi. aman Allahim bir insan bu kadar mi acimasiz olur.acisi olan deli gibi asik olmus sevdigini kaybetmis hem de en agir aciyi tasiyor yureginde. nasil boyle bir seyi dusunmeden yazarsiniz. iyiki olmus ne demek. cenaze beklihorum.ne demek. dikkat edin de o kizin cenazesi yerine swvdiginiz birinin cenazesi gelmesin.kimsenin ne kadar gunahkar ya da kotu oldugunu Allah bilir siz degil.nerden biliyorsunuz.Allah belki de onu daha cok seviyor. su soylediginiz lafa bakin.belki evli bir adama asik o kadin kadar ahlaksiz (!) degilsiniz ki ahlaksizligin kimde oldugunu kimsenin icinde ne besledigini de bilemezsiniz. Ama bir kizin cenazesini bekleyecek kadar ve olmus bir insan icin iyi ki olmus diyecek kadar vicdansiz ve insanlik disisiniz!!!

Konu sahibi arkadasim.Allah yardimcin olsun.basin sagolsun.bol dua et.Allaha sigin yazilan sacma sapan yorumlara da gozunu yum.bir de bunlar icin uzulme. Dua etmekten baska hic bir sey rahatlatamaz seni.

resmen şaşkınlıktan ağzım açık kaldı. benim ne yaşadığım hakkında en ufak bir fikriniz dahi yok ben o evliyken hiç bir zaman ona yaklaşmadım mutlu olsun karısıyla çocuğuyla diye. ama karısını başka bir adamla kendi gözleriyle gördü ve bunun için dedektif tuttu daha doğrusu öyleymiş ben daha sonradan öğrendim bunları. çok ayıp çok yazık evli adamın koynuna girmek de neyin nesi bu kadar irite edici bir yorum daha görmemiştim yazık...

Back