• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben gerçekten kötü gelin miyim

miaselinam

<3 03.07.2010 <3
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
3.138
1.634
698
En badindan baslamayacahim telefondan yaziyorum sizlere o yuzden harf hatası yparsam ozur dilerim. 23 yasindayim ve 10 aylik evliyim. Esimin ailesinin ustune gelin geldim. Borclarimiz oldukca fazla ve anca bir kismini bitirdik biraz olsun nefes alabildik.esimle birbirimize deli gi i asigiz. Bir gorumcem var. Ama evlendi gitti. Ondan baya bi cektim evlendiginde bile benimle ugrasabiliyordu ordan bana yetiyor du. Hic bi zaman beni anlamadi her defasinda affeden ben oldum. Gelelim sorunuma. Kayin validem onceden evimize rahatlikla girer cikardi halada oyle taki bu gune kadar. Benim yatak odami bile toplardi. Bu konuyu konusup cozduk. Kayin pederim cok aksi bir insan yillarca kaynana cektirmis esime herkese agzina geleni sayar koca insan karsisindaki onemi yok onum icin. Sakayla karisik bile laf skkar yada laf sokar gibi saka yapar.

Bir kez iki kez derken ben nr zaman anneme gitsem lafeder oldu. Mesafede kisa. Yarim saat otobüsle. Annemden gelirim hemen laf eder nerdeydin sen die bu saatlerde gelinmez die. Esim biliyo gittigimi oysa. Sorunda yapmio dedim ben esjm var benim basimda die sakaya vurdu bu sefer ama bir değil iki degil. Kayinvalidemi de severim. Ama gecen gun annemlerle onlari iftar yemegine davwg etcem annem bizi almiati hep beraber bende alayim dedim. Tutturdu corbayi ben yapicam die. Anne lutfwn diorum anlamiyor ilk kez agirlayacagim borclarimiz yeni bitmis. Bu arada yemegi biz asagida kaynanamda yeriz hep. Ayıp olmasin boynum un borcu die bende elimden geleni yapar hizmet eder sofrayi toplar bulasik yikarim. Kayjm Peder hastalandi hastahaneye bile ben goturdum kostura kostura israr ettim.
Nneyse corba konusu biyti bu sefer balkon konusu basladi tutturdu balkonu esin yikasn gelince bende yikar anne dedm. Sen yika dedi bi saat sonra anne yikayacagm dedim durmadi cikti geldi on dk ya yikamaya basladi pencereleri acti sil onlari dedi ona buna kariati durdu. Esime soyledm gul gec dedi. Ii dedim . En son klima kuruldu eve kaynanam tutturdu caraaf yorgan vereym die . Anne bi suru var bizde gelirken ceyozde getirdim ya diorm anlamioki sonunda onuda anladi. Haliyi kaldirmis burayi gelir gelmez temizledim ben esyalari cekmedim agir die esim gelxi cektik. Kaynanamda gelsn gorsun dedik hem klima yi. Ama halkyi geri yaymak istemedik vay efendim hali nie yayilmazmis ben yayarim dedi hop yaydi. O gün bu arada anneme gitmistim esime ugradim is cikisi beraber geldik eve kayin pederm laf soktu toksunuz bu saate geldiginizr goree dedi.
Ben tokumda es8m ac dedm. Tam iftar saati gelmistik oysa. Ben yinede ayip olmasn oturaym dedm kaynanamda isin varsa cim kizim dedi. Yok anne dedim bi yandan bulasik yikiyorum. Kayi pdder demesnmi isi olan erken gelir bu saatte gelmez diye. Soyle bi baktim sonra kadami crvirdm esimde anladi ferildigimi yemegini yedi eve cikardi.

Esim bana hak verdi
Neyse ertesi gun disciye gittm agzim uyusuk kanal tedavisi oldum. Eve geldm uyudum. Ondab sonraki gun temiz lik yaptım uyudum. Esmde ayip olu dio. Dedm sen benimkileri haftada bir goriosun o zaman ayni apartmandayiz die hefvun girop cikmak zorunda değilim laf isitmak istemiom surekli dedim.

Neyse esim aksam konusmus bayramdan sobra kebdi evimizde yicekmisiz kendi elektirigimizi suyumuzu verecekmisiz. Karismayin miaya demis kaynanama. Bugun ben yine dayanamaxim konusayim dedm. Tesadufen adima kargo geloo kaynanam alio merdivene koymus.bende gorumceme kırgınım ama ona geln kargoya sahip ciktim evime aldim. Bu yaptigi hoş degildi. Esim dio sen kucuksn darilamazsin. Kusura bakma ama itin bile kalbi var sahibine kusuyor ben insan degilmiyim.

Gittim ben yinede konusayim diye aglandi kiyamet kopardi. Ben onu sucluomusum bu karismak degilmis. Kuzi gibi goruomus beni ama bundan sonra cok darilmis kapisini kapatacakmiz. Bana gelmicekmis. Isterseniz gidin dio sen beni istemiodun incir kabugunu doldurmayan seyden sildin attun dio. Ben silmedim ben seni istemiyorum demedim anne bu davranisina darildim sadece yapMani Istemiom dedim nie anlamiosun dedjm. Bi suru soylendi durdu. Halsizmiyim kizlar. Suan esim gelcek kapatmam lazm yine sorunuz olursa anlatirim. Hem allah razi olsun dio cok yardim rdion herkese anlatiom gelinum oyle iyi boyle iyi die dio hemde istemedin dio anlamadim ben n yapacagim

Ya şu 'gelin almak' zihniyetinden toplum olarak kurtulalım,
Ya da erkekler evlenmeye karar verdiklerinde 'eşim olur musun?' demek yerine,
'Aileme gelin olur musun?' diye sorsunlar bundan sonra kızlara.

Kendilerine çocuk evlat ediniyolar sanki.
Herşeyinizi birlikte yapmak zorunda değilsiniz ki.
Öz kızı gibi görmek diye bişey de yok kimse kimseyi öz evladı gibi se-ve-mez.
Herşeye bir karışma hep bir memnuniyetsizlik.
Bir de yaşlarını kullanıyolar ya çoğu insanın içinden gelmiyor yardım etmek.

Sizin kayınvalidenizle kayınpederinizle hiç bir kan bağınız yok.
Onlara katlanmak zorunda değilsiniz.
Eşinizin ailesi oldukları için saygınızı hürmetinizi eksik etmemeniz gerek.
Ama ötesi için hiç kimsenin hiç bir zorunluluğu olamaz.
Kendilerinden soğutuyorlar resmen.

senin kayınvalideyle kayınpeder rolleri değiştirmiş sanırım :) kayınpederin daha çok karışıyor sana.. yazdıklarını okuduğum kadarıyla aranızdaki meseleler çok basit şeyler.. ortada rest çekilecek bir durum söz konusu değil ama kayınvaliden biraz fazla alıngan sanırım :S sen yine de alttan almaya çalış ki eşinde arada kalmasın.. ailesi elini ayağını çekerse küserlerse huzursuzluk olur Allah korusun.. bir çok çift aynı konudan şikayetçi.. alttan almak gelinlere düşüyor işte.. sen tabiki kötü bir gelin değilsin.. ortada laf yok , tartışma yok saygısızlık yok neden kötü gelin olasın.. inşallah sorunlarınız ne kısa sürede hallolur..

Bence kötü gelin değilsin, yakınlık ve sürekli beraberlikten yüz göz olunmuş..böyle durumların tek çaresi oluyor genelde; -hayatlarınızı ayırmak-..

Allah kolaylık versin canım işin zor
Kayınvalideyi geçtim,kayınpeder felaket sende
Erkeğin çok konuşanı iyi değil ya ,ne öyle her şeye karışıyor ki
İnsanın siniri bozulur iyi dayanıyorsun maşallah
Ama zaten şuan ortam gerilmiş vaziyette
Sessizliğini şimdilik koru,yeri geldikçe konuşursun
Eşin arkanda bu güzel bişey
Bundan sonra yemeklerinizi kendi evinizde yersiniz
Ayrı olmak daha iyi,boşuna laf duymazsın

Kayınvaliden bence huysuz kocasından ömrü boynca çekmiş, etrafındaki herkese herşeye yetişmek için kendini parçalayan anaç bir kadın, bir ana .. Ama tabii işte durması gerektiği yeri de bilmiyor. Bu şekşlde yaşadıgınız surece de bilemeyecek. Şanslısın ki seni anlayan ve yanında olan bir eşin var. En kısa sürede evini taşımaya bak bence yoksa her gece onlarla burun buruna olacaksın olmayınca da kötü gelin olacaksın! Kargo muhabbetini anlamadım valla... Ama kayınvalidenle konuşabilirsin bence o saimiyette birine benziyor anlıyorum bana yardımcı olmaya çalışıyorsunuz ama ben de yeni evliyim evimde ymek yapmak istiyorum, evimin işini yapmak istiyorum de. Bn ihitiyacım olursa zaten kimşn kapısını çalıcm yine sizin falan de. Yazık o iyi bir kadın bence... Ama belki gelenek göreneğinden belkş cehaletinden bilmiyorum artık konuşursan iyi niyetliyse hallolur. Ama babaya yapacak birşey yok. Hrkes hep kendi evinde yer içer yaşarsa o zaman daha az gorursun giriş çıkış saatlerinizi bilmez laf soyleyemez!

Son düzenleme:
konu sahibi arkadaşıım hep söylüyorum ben de altlı üstlü oturuyorum. ve inan bana seni çok çok iyi anlıyorum. ilk evlendiğim zamanlarda çalışıyorum diye bana yukardan tabak tabak yemek indiriyordu. kayınvalidemde anahtar vardı. istediği gibi giirip çıkabiliyordu. hatta çamaşırlarımı bile toplamaya kalktı. ilk zamanlar susuyordum sonrasında artık işi abartmaya ve eve geldiğimde hazır çorba ve makarnaya yapmaya başlamıştı o zaman artık canıma tak etti ve eşimle güzel bir konuşma yaptım bu yemekleri ben de yapabilirim ben yokkken eve gelip bana yemek yapsın istemiyorum demiyorum o da nasıl konuştu bilmiyorum annesiyle 1 senedir kesnilikle yemek falan getirmiyor. daha sonra anahtarı da aldım elinden anlayacağın arkadaşım cefa çekmeden sefa süremezsin. ben kötü gelin olduğumu gösterdim açıkçası hayatıma evime düzenime karışmaması gerektiğini defalarca anlattım nihayet anladı ve şimdi herkes huzurlu bi şekilde hayatını sürdürüyor. ama ben sussaydım herşey onun istediği gibi olurdu. yok onunla her yere gtmeler yok onunla herşeyi yapmalar. ben şuna inanıyorum altlı üstlü oturmak demek sürekli beraber olmak demek değil. ben mesafemi koydum miss gibi haftada bir kere görüşüyoruz. ben eşim gayet huzurlu ve mutluyuz bu şekilde. bunun için emin olun çok çektim eşimle çok tartıştım ama sonucuna değdi. bizim artık ayrı bir aile olduğumuzu kabul ettiler.

Kuzlar Teşekkürler yorumlariniz icin icimi rahatlattiniz ama dun esim sende suclusun dedi. Kavganiz ne die sorsalar dedi hali yuzunden balkon yuzunden diceksiniz dedi. Biraz beni temsil et gibilerinden bi laf etti t hatirlamiyorum bende seni tasiyamiorum demej dedm attim yuzugu esyaparimi doldurdum. Banyoya girdi çıktı gozleri aglamaktan kizarmis. Gudemezsin bi yere dedi. Gittim othrdjm sabaha kadar agladim sarildi optu yatistirdisagolsun ama bugun anne siyleson kez konusma kararı aldim.evde yoktu ben cikarken konusamadim. Dediginiz gibi konusmayi dusunuyorum birde. Aksama iftara davetliymisiz hic gidesim bile yok.abneme gidiorum suan

Birde batmis esimin camasir yikamasi bende calisan inaanim bana kimse yardim etmedi kocanin kıymetini bil. Ona yikatma o zaman kendin yika camasirlarini balkonunu dedi. Dikkat et boyle yaparsan baska yerlere egimlenir dedi. Birde annemler bize iftara geldi ya annem tum kaselerini geri istedi yemek yapopta getirdigi . Sinirli sayida hepsi o yuZDEn istedi zaten.maddi durumu ii degil suan alamaz. Ama goturhrse yemek yapip geri getirir yine die duaundu ve soyledi. Kaynanamda bunu bana kullandi yok oo ne demek bende olsa al senin olsun istemem bide o senin annen hic hosuma gitmedi filan. Klimayi dedesi hediye etti yok bunu senin anan düşün meliydu dedi. Yok ben ameliyat oldum hymen zarim anormal ustuydu dogal olarak operasyonla alinmasi gerekti ama ben agrilarm icin gitmustim orda doktor dedi alttan muane yapmak osteynce yapamazsiniz deyip sebebini anlatmıştım hemen operasyona aldilar beni. Yok neymis ona yalan demisiz o is odu diye. Yoj neymis onunda bilmwye hakki varmis baskasi olsa gulermis herkese tef calar anlatirmis bunlar bilincli aileymis susmuslar. Kizlar valla son bi kezkonusacagim baktim duzelmiyo diyecegim tek sey ALLAH SENIN DE KIZUN VAR DILERIM ONUNDA BAŞINA BENZER BIRSEY GELIR ISTE O ZAMAN ANLARSIN BENI die

öncelikle ben kvyle bir durmuyorum. ama seni de çok iyi anlarım çünkü eşimin aileside istiyorlar ki sabahtan onlara gideyim akşam olunca eşim iş çıkışı gelsin yemek orda yensin sonra eve gidelim. evleneli daha 6 ay oldu, inan onlara hiç gidesim gelmiyor. çünkü her gidişimde kp olsun kv olsun sürekli aynı şeyleri söyleyip duruyorlar. hatta gelin kalın yer mi yok diyorlar. ya arkadaş, ben boşuna mı ayrı ev kurdum, boşuna mı kira sıkıntısı çekiyorum. anlamıyorlar hiç bişey. kaynanam bana gelse oturtamıyorum kadını aşağıya, illa bişey yapıcak. yatağımı bile topladı. sinir oldum. içinde kötülük yok biliyorum, yine de huzursuz ediyor beni elimde değil. senin gibi altlı üstlü otursak zaten halimi düşünemiyorum :50: hele bi görümcem var düşman başına. boş boş konuşur, en son ettiği laf da zaten beni çileden çıkarmaya yetti. sanki çok bayılıyormuşum gibi onlara gitmeye '' bu ev kalabalığa gelmez '' dedi !! ben yine de sesimi çıkarmadım :47:

arkadaşım sen çok kafaya takıyorsun kusura bakma da hakikatten de cefa çekmeden sefa sürülmüyorum benim ilk altı ayım kayınvalidem yüzünden kavga etmekle geçti eşimle sonra sürekli konuşarak anlaşarak herşeyi hallettim. diyorum ya boşanmaya kalksam boşanırdık o derece kavga ediyorduk. o benim ailem diyordu başka bişey demiyordu. şimdi bu kararından bence vazgeçme inan bana şu an eşimle ortak düşüncemiz iki yumurta kırar yeriz yeter ki başbaşa olup huzurumuz olsun. ben ilk evlendiğimde hiç yemek de bilmezdim sonrasında yapa boza öğrendim. tabi meşakkatli yemekler yapmıyorum nitekim çalışıyorum. canı öyle şeyler çektiğinde anneme götürüyorum. annem sağolsun her ne istediğiyse yapıyor yediriyor hoşluyor. problemimiz kalmıyor. bi de ben evimde çok serbestimdir çoğuna göre bu çok kötü birşey olabilir ama ben böyleyim ne yapayım. serbest derken. iki tane açılıp kapanan plastik küçük masalardan aldım. oturma odamızda televizyon karşısında yemek yyip ardından abur cubur yemek en büyük zevkimiz. yani masada yemek bana çok sıkıcı geliyor açıkçası. kayınvalideler kendini bildi bileli hep yer sofrasında yerler. belki de eşim bu farklılığı sevdi. hafta sonları gezmeye gidiyoruz hiçbişey yapamazsak evde pinekliyoruz film alıp laptopta seyrediyoruz bunun gibi çok şükür bir artık tamamen ayrı bir aile olmayı başardık kopmayı da başardık. şimdi misafir gibi haftada bir gün çay içmeye 2 saatliğine çıkıyoruz hepsi bu. malesef ki eşler evlendiklerinde ailelerine acayip düşkün oluyorlar seni unutuyorlar. senin görevin kendini hatırlatmak arkadaşım. ona yeni uğraşlar ortak alanlar bul. seninle vakit geçirdikçe başbaşa kaldıkça hem sana daha çok bağlanıyor hem de aileden birazcık daha uzak kalmayı öğrenebiliyor. yani benimki sonunda öyle oldu:-)

sorunun ne oldugunu anlamaıdm ben

kayınpeder dısında

Haklisiniz kızlar. Bugun iftara davetliyiz bende gidicwm esimle onlarla beraber. Hic bisey olmamis gibi davranacagim mevzuyu acmayacagim.bakalim ne olcak. Esimede dedim evet oyle davran hayatim dedi.

Kayınpederin kayınvalidenin davranıları hoş değil ama kötülükte yok.İyi niyetli insanlar bence.Anneler karışır.Kayınpederinin ki de huy sanırım.Bak olağan karşılamıyorum davranışlar yanlış ama sen de biraz küçüklüğünü bilip alttan almalısın.Her davranışa her harekete verecek bir cevabın bir tavrın var.Bazı şeyler biraz zaman ister.Kayın validenin her lafına takmışsın.Anne ben heves ediyorum kendi mutfağımda kendi evimde yemek pişirmek dersin.halıyımı serdi,ertesi gün kaldırırsın anlar.Eşin çok anlayışlı.Hemen öyle yüzük çıkarmalar.Ooo hooooo sen daha yolun başındasın.Büyükleri değiştiremeyiz.Sana eziyet,hakaret etmedikten sonra gül geç.

ben su hayatta bir gelinle bir kv aynı apartmanda oturmasını oldukca sacma buluyorum birde aynı yerdeyiz diye aynı yerde yemek yemek oturmak herseyi orda yapmak bir uymak için evine gdiyosun benim böyle tanıdıgım bir sürü insan var ama sonunda hep huzursuzluk cıkıyor ne kadar yakın okadar huzursuzluk cıkıyor yatak odana kadar girmesi ne kadar yanlış sonucta evlendiniz artık öyle kafasına göre girip cıkması sacma ve ayıp.benim kv de nişanlıyken anneme evlensinlerde artık bizede verirler birer anahtar demiş annemde sasırmıs ne anahtarı dünür demiş olurmu oyle sey hayır demiş. mesela illa herseye karıscaklar kafalarına göre takılcaklar ben yokken evime girip cıkcak belki ben calısıyorum aksam kocamla ilşkye girdim ortalıgı toplayamadım iç camasırlarmz ortada belki utanmıcakmı ama yok bunlarda utanma malesef:47::27::47:

Gunaydin kizlar dun esimle is cikisi beraber gittik hic bisey olmamis gibi oturduk babaasi ordaydi elini optum nasilsin dedim iyiyim dedi hic halimi hatrimi sormadi anladim onada anlattigini aradan on dk sonra gorumcemle kayinvalidem geldi hosgeldiniz dedik gorumcem ne esimi optu ne beni. Esim anlqdiki herkese anlatmis kaynanam gitmis sormus e neyin var senin die sordu kardesin bende anlattim demis. Esim kuplere bindi. Onlarin ozelini biz bilmeyiz bilsek bile onlara anlatmayiz ama annem herseyi anlatio onlar bizim her ozelimizi biliyo dedi. Kizdi . Iftara davetliydik ben gidecektim gorumcem gktmeynce e bende gitmeyeyim madem dedim. Esim hadi gidelim evimize dedi stres oldu orda. Sonra hadi bende geleyim iftara dedim. Kayinpeder baska yere davetliykis gorumcem gitmeyeceti geriye dede kaynanam esim ve ben vardik hazirlandik indik kaynanam aaa mia gelmicek saniyordum iki bayan var komdu onlarida davet ettim dedi sigarmiyiKi dedi. Ben gelmeyey bosver siz gidin dedim. Sikisiriz filan dedi kaynanam eskm israr etti ama yok gidin siz dedim eve ciktim geri. Esim tekrar aradi istersen gelip alayim die ama ben istemedim. Neyse iftardan sonra geldiler hemen asagi kaynanamada misafir gelmis inelim bi gorunelim hos geldiniz dielim dedi esim.

Bende zaten sorun yokmus gibi davrancam ya bu arada asagiya waffle yapip vermistim annem sagol dedi. Cikan tabaklari yikadim cay servisi yaptim gelen miaafirlere annem yunusak davranıyor du. N olduysa konu gelin kaynana catismalarina geldi gorumcemde hamile ve aglamakli bir sekilde basladi kucuk kucukluginu buyuk buyuklugunu bilecek herkes yerini bilecek laf soylemicen agzini acmican demelere. Esim aldi iki dk sonra yukari cikardi beni. Sakin sinirlenme hauatim sen haklısın dedi. Bak ezan okunuyo yemin ederimki o kaynanasiyla nasil atisiyo bir bilsen hele cocuk dogsun cok karisicak kaynanasi ona. O bile kendi annesine babasina nasil bagiriyo sen birsey demedin onlara oyaak8 dedi. Bu lafi gun gelecek yutturacaksin ona sende ortaya konusur gibi dedi. Agzinin payini vereceksin dedi. Bakalim nasil oluyomus dedi.

Insan psikolojisi dmeekki diceksin dedi. Sen kafani rahat tut birtanem dedi. Allah razi olsun esimden bin kere.

Bugun o izinli ben calisiyorum ben sensiz ne yapicam dedi. Ama gelecek hafta ikimiz beraberiz ya cok mutlu.

Ce ben hic bisey olmamis gibi davranacagim. Eger tutarda sahsima konusursa gorjmcem sen kendi sorunlarinla ilgilen yerini bil dicenlm. Daha bir aylik evliydim esiyle benim evimde bagiristilar kirdilar döktüler etrafi :(

yakın oturmalarda mutlaka böyle sorunlar çıkıyor büyükler sürekli iç içe olalım gençleri yönetelim istiyorlar gençler de doğal olarak kendi evlerinde özgür olmak istiyorlar:31:imkanınız varsa uzak oturun yoksa fazla yüzgöz olmadan araya mesafe koyun sık görüşmeyin hayatınıza karıştırmayın eşin sana destekse bunu daha kolay yapabilirsin:31:

kayınvaliden çok cahil blr kadın sen onun zamanından kalmış blr gelin değilsin oda senin zamanında değil böyle sürer gider bunun adıda kuşak .çatışması

kayınvaliden seni seviyor :)) iyi birisi de..içinde kötülük yok yardımcı olmak adına kendi tecrübelerini sana göstermek için yapıyor ..ama işte herşeye el atmaya kalkmasa.. kayınpederini hiç sevmedim..gereksiz biri gibi..düşünceli değil..eşinin yaklaşımları güzel..haklı olana haklı diyor..bazen sen haksız olmazsın ama anlayış göstermen gereken yerler olabilir.böyle zamanlarda eşini dinle onun doğru bi terazini var gibi geldi bana..ayrıca k.validen dayanamaz o tipte gibi biraz zaman geçince kendisi ısrar edicek gelsinler etsinler biz onlara gidelim diye..sen bunlara şimdiden alış çünkü yarın bebişin olduğunda asıl içli-dışlı olmayı görüceksin :D

Back