- 1 Ekim 2013
- 7.710
- 15.473
- 34
Bence annen gelmesin. Sen annene git. 2 ay güzelce kal dön. Düğün evi senin evinden daha sakindir. Eşin de işten çıkınca gelsin görsün bebeği sonra dönsün eveEvet annem geliyo evimin işine yardımcı oluyor gidiyor onlarında düğün telaşı var kardşeim evlenecek uzak bir yere gidecek annem ikiye bölündü ama ne kadar yetebilir
Yahu bırak yarımda yaparsa yapsın sen şuan evi ne takıyosun? Bırak pis olsun, yarım olsun utanacak kişi yiyip içip sıçıp yatanlar olmalı.Yapıyoda erkeğin yaptığı iş ne olur yarıbuçuk iş yapıyo tutup dövesim geliyor en nefret ettiğim şey bi iş yapılıyosa tam yapılsın yada hiç yapılmasın ne gerek var.
Milyar mı?Zaten onalrda bunu sitiyor biz dışardna bişey sipairş verelimde yiyek bi lahmacun kaç milyar
Kıyamam bunlar çok normal şeyler ilk dogumda bütün dengen değişiyor.etrafindakiler anlayışsız olunca da daha da zor geçiyor.keske ilk günden annenizin yanına gitseydiniz bunları hiç cekmezdinizYanıma mecbur birinin gelmesi gerekiyordu çünkü beşiğe eğilemiyordum kırklı kadın tek kalmaz diyorlar zaten ne alakaysa bilmiyorum eşim var ama bebek altı felan değişemiyor kv kaldı bebeğe bakıyordu ama dediğim gibi benim bütün psikoloji bozuldu zaten sezeryan olduysanız bilirsiniz ben ilk duşa girip bedenimin bu denli değişimini görünce ağlamaya başladım her duşta ağlıyordum her tuvalete gidişimde dikişler bana korkunç geliyordu ki hala öyle bakamıuorum bakım yaparken ağlıyorum. Üstüned ebunlar olunca benim dönüp birine sanane diyicek halim kalmadı.
Ben dogum yaptıgımda babam ameliyat oldu kız kardeşi vefat etti ev felaket durumdaydı zaten dogumumda acil oldu çocugun suyu azaldı kontrole gittim doguma aldılar. Korkunç bir süreç ama bebiş o kadar tatlıki yiyesim geliyo ona bakınca dünya duruyo sankiKıyamam bunlar çok normal şeyler ilk dogumda bütün dengen değişiyor.etrafindakiler anlayışsız olunca da daha da zor geçiyor.keske ilk günden annenizin yanına gitseydiniz bunları hiç cekmezdiniz
Ne demek eşim bebeğin altını değişemiyor. Yetenek işi değil bu, öğreteceksiniz yapacak. Öyle iki sevip bırakmayla baba olunmuyor. Nasıl kabulleniyorsunuz bunu? Bebeği baba evinden getirmediniz sonuçta. Eşiniz onun altını da değiştirecek, mamasını da hazırlayıp yedirecek, vakit de geçirecek. Onu yapamıyor, bunu yapamıyor deyip tüm yükü üzerinize almayın boş yere. Sonra evin de çocukların da tüm yükü bende deyip ağlar durursunuz.eşim var ama bebek altı felan değişemiyor
Bu sütün yağlı olması için ekstra bişey yapıyormusnuz yoksa vücut yapısıyla mı alakalı bir durum bizim bebişte kilo alıyor şuan fark ediyorum ama sütümün yğalı olup olmadıgını bilmiyorumAlin bebegi gecin odaniza uyucaz kimse rahatsz etmeyin deyip kapiyi kilitleyin. Niye hizmet ediyorsunuz ki... ustelik sezaryenlsiniz. Iki sezryn dogumum var ikisinde de bebege bakmak disinda bi sey yapmadim. Nazlann biraz ayakta bilmesinler sizi... bu arada sütün meme ufakligiyla hic alakasi yok. Hala 75 80 takan bir anne olarak obez bebisler buyuttum çünķü sütum çok yagliydi. Sezaryen oldugu icin ilk bi ay sütüm azdi ilk hafta zaten yoktu herkes bi sey derdi." Ben boyle istiyorum" der sustururdum ,susturun siz uzuleceginize karşi taraf uzulsun...
Bol bol su içip dinlen, kuruyemiş meyve sebze protein dengeli beslen . Süt kendi dengesini bi süre sonra buluyor.Bu sütün yağlı olması için ekstra bişey yapıyormusnuz yoksa vücut yapısıyla mı alakalı bir durum bizim bebişte kilo alıyor şuan fark ediyorum ama sütümün yğalı olup olmadıgını bilmiyorum
Çok iyi bakış açısıbunu deidği için değil bunu diyecek zekaya sahip oldugu için.
Evet sık sık emmesi gerekiyor. Sarılık çok uyku yapar, gece emzirme için uyandıramazdım. Hemşireler 2 saate bir emecek dedi,onların gösterdiği yöntemle işim kolaylaştı. Şırınga içine mama çekip serçe parmağımı oğlumun damağına değiriyordum. Parmağım damağındayken yavaş yavaş şırıngadaki mamayı ağzına sıkıyordum. Bu şekilde uyurkende sürekli sıvı almış oldu. Yoksa beni emerken bile uyuyup kalırdı. Sarılık olduğu için çok derin uyuyordu. Sarılığı atlatınca hiç uyumadıBebeğin sarılıgı var ama doktor kendisi atacak artık dedi sadece bir gece yattı 19 lu bir değerle yatış yaptık bu değer aslında çok yüksekti 12.6 yla taburcu olduk gün içind eçol uyursa iki saati on dk bile geçse sararıyor ben zaten hiç bırakmıyorum iki saat bir gece kv deid ben seni kaldırırım git yat o gün ben yattım beş saat uyudu çocuk sabah korkuyla kalktım saate baktım çok geçti çocuga koştum direkt baya sararmıştı aç kaldıkça sararıyor
Ne demek geçirmedinBol bol su içip dinlen, kuruyemiş meyve sebze protein dengeli beslen . Süt kendi dengesini bi süre sonra buluyor.
Konuyla ilgili yorumum ise şu, hamileyken cinnet geçir herkesle bi mesafe koy yoksa doğurunca bu dediklerini yapacaklar ve daha çaresiz yorgun lohusa olacaksın demiştik, geçirmedin. Bari şimdi o cinneti geçir, evinde güzelce dinlen çocuğuna bak kendine bu günlerin zehir edilmesine izin verme. Ve umarım olayın başının çok savunduğun eşin olduğunu ve ona taviz vermemen gerektiğini fark etmişsindir.
Boşadım ben lohusayken oğlum yoğun bakimdayken havuza gidecek kadar rahat salonda yaşam alanı kurup yemek begenmeyecek kadar küstah dogurmadan depresyona girecek kadar lohusa olan kocayı boşadım böylede hayat çok zor ama kafam rahat ister boşa ister boşama bugünler de yaşadığını mezara girdiğinde anca unutacaksın16 günlük bir bebek lohusa bir koca çocuk sarılık, aile binası i, konuşmadığım görümcemle muhattap olma zorunluluğum ve sezaryen ağrıları birleşti benim psikolojim kaldırmıyor adam delirmiş gibi. Sülalede göğüslerim trend topik oldu herkes birbrini arıyo ucu yok yok küçük sütü yok bilmem ne inanın hayatımd ahiç görmediğim tanımadıgım insanlar eşimin akrabalrını arayıp süt arttırıcı tarifler göğüs ucu çıkarıcı taktikler anlatıyo onlarda gelip bana anlatıyor. Bu arada iki ayrı hemşire beni muayene edip sütün çok çok iyi dediler biri benim hemşirem biri bebek hemşiresi dosyamada aynı bu şekilde işlendi. Saçma bir şekilde sütümü arttırmaya çalışıyo bütün akrbaalr ama benim kıyafetleirm hep süt heryere akıyor. Şu iki Üç gündür sütümün azaldığını görüyorum çocuğuda hastaneye yatırdık bir gece zaten iyice maf oldum.
Eşimde onalr sana iyi niyetle m.melerin küçük dogurmamışsın snaki diyolar diyor ben bu adamı boşayacam sanırsam bunu deidği için değil bunu diyecek zekaya sahip oldugu için. Herkesi altan alıp hizmet etmekten belim koptu. Ameliyat dikişlerimi unuttum belim agrısına aglıyorum artık. Eşim sürekli yeğenlerini eve getiriyor benim tipimi görseniz korkunç bir haldeyim sçaımı taramaya vaktim yok. Kayannamla aramda bu bebek benim yarışı başladı hangimiz anneyiz yarışını kazanan kim olacak bakalım keşke herkes kendi doğurduğunu alıp çıksa aradan. Yanımda bana laf sokuyolar dönüp cevap vermeye halim yok. Sadece bebeği izliyorum emziriyorum işimi ypaıyorum kiöseyle konuşmuyorum iki haftadır böyleyim. Eşimde yüzün yerden kalkmıyor ne biçim insansın diyor. Bebek dogdu bir gül bilmem ne. Bende dönüp bana böyle böyle dediler diye anlatacakken atlayıp sne her şeye alınıyorsun diyince (çocugu ben sarılık yapmışım bende hastalık varmış dedilerde) Sustum birdahada anlatmadım. Gündüz ailesiyle bizdeler ben. Yemek çay bişiyler hazırlıyorum onalr bebeği sevip oturuyolar akşam geç saatler ekadar insnalr geldiği
İçin gündüz hiç uyumuyorum gecede benekten dolayı uyuyamıyorum uykusuzluktan ellerim titremeye başladı. Siz bu dönemleri nasıl geçirdiniz benim halim kalmadı artık
Al bebeğini annene git.16 günlük bir bebek lohusa bir koca çocuk sarılık, aile binası i, konuşmadığım görümcemle muhattap olma zorunluluğum ve sezaryen ağrıları birleşti benim psikolojim kaldırmıyor adam delirmiş gibi. Sülalede göğüslerim trend topik oldu herkes birbrini arıyo ucu yok yok küçük sütü yok bilmem ne inanın hayatımd ahiç görmediğim tanımadıgım insanlar eşimin akrabalrını arayıp süt arttırıcı tarifler göğüs ucu çıkarıcı taktikler anlatıyo onlarda gelip bana anlatıyor. Bu arada iki ayrı hemşire beni muayene edip sütün çok çok iyi dediler biri benim hemşirem biri bebek hemşiresi dosyamada aynı bu şekilde işlendi. Saçma bir şekilde sütümü arttırmaya çalışıyo bütün akrbaalr ama benim kıyafetleirm hep süt heryere akıyor. Şu iki Üç gündür sütümün azaldığını görüyorum çocuğuda hastaneye yatırdık bir gece zaten iyice maf oldum.
Eşimde onalr sana iyi niyetle m.melerin küçük dogurmamışsın snaki diyolar diyor ben bu adamı boşayacam sanırsam bunu deidği için değil bunu diyecek zekaya sahip oldugu için. Herkesi altan alıp hizmet etmekten belim koptu. Ameliyat dikişlerimi unuttum belim agrısına aglıyorum artık. Eşim sürekli yeğenlerini eve getiriyor benim tipimi görseniz korkunç bir haldeyim sçaımı taramaya vaktim yok. Kayannamla aramda bu bebek benim yarışı başladı hangimiz anneyiz yarışını kazanan kim olacak bakalım keşke herkes kendi doğurduğunu alıp çıksa aradan. Yanımda bana laf sokuyolar dönüp cevap vermeye halim yok. Sadece bebeği izliyorum emziriyorum işimi ypaıyorum kiöseyle konuşmuyorum iki haftadır böyleyim. Eşimde yüzün yerden kalkmıyor ne biçim insansın diyor. Bebek dogdu bir gül bilmem ne. Bende dönüp bana böyle böyle dediler diye anlatacakken atlayıp sne her şeye alınıyorsun diyince (çocugu ben sarılık yapmışım bende hastalık varmış dedilerde) Sustum birdahada anlatmadım. Gündüz ailesiyle bizdeler ben. Yemek çay bişiyler hazırlıyorum onalr bebeği sevip oturuyolar akşam geç saatler ekadar insnalr geldiği
İçin gündüz hiç uyumuyorum gecede benekten dolayı uyuyamıyorum uykusuzluktan ellerim titremeye başladı. Siz bu dönemleri nasıl geçirdiniz benim halim kalmadı artık