Ben direksiyon hocasıyım yardım edebilecegim bir konu olursa sorabilirsiniz

[QUOTE="NightRose";4040202]Canım Benim:1no2: hep söylüyorum araba kullanmak eşten öğrenilmez diyeee:tomato: öyle bir laf söylerlerki kalakalırsınız yok efendim özellikle yaparlar kendi egoları incinmesin diye Hiç bir şey anlatmak istemezler en ufak hatayı büyütürler Bunlara hiç gerek yok ya bayan bir arkadaştan rica et öğretsin ya da bir sürücü kursuna gidip direksiyon eğitimi al derim Yoksa eşle falan olmazzz Boşyere kendine güvenini kaybetdip, üzülürsün. Sakın yılma canım.a.s.[/QUOTE]

teşekkür ederim nightrose a.s.
zaten artık asla ondan bu konuda yardım almayı falan düşünmüyorum
kursa girmeyi düşünüyorum uygun bi zamanda inşallah
bi daha bana böle davranmasına izin veremem artık :1closedeyes:

eşlerinizin sizin üzerinizde (her eş öyle değildir tabi) baskı kurmalarına izin vermeyin tabiki araç kolay kolay alınmıyor onlar mallarına zarar gelmesini istemiyorlar bizlerde zaten buna izin vermezsiniz ama bunu onlara anlatmak zor hiç böyle durumda kalmamak için profesyonel yardım almamız şart artık hem daha çabuk ve daha yogun trafige çıkabilmek için diger türlü boş yerlerde kullanıp durursunuz kızlar

Eşlerin arabası ile bu iş öğrenilmiyor .:1no2:Ben de az çekmedim .Yıllarca arabasını vermedi ,en sonunda çocuklarımın ısrarı ile kendime bir araba aldım :jeyyar:.Şimdi o benim arabama muhtaç sositososito
Bu konuda çok hırslıydım kızlar ,ilk arabam otomatikti ama ben muhakkak manueli öğrenmek istedim .Allaha şükür başardım .İlk muhakkak düz vitesle başlayın .Eşinizin moral bozucu konuşmalarına aldırmayın .Ben bu yüzden az ağlamadım .Hepsi kendini üstad sanıyor .Zaten birlikteyken araba kullanmam .Kendim çıktığımda veya çocuklarla birlikte daha rahat oluyor .Yoksa direksiyon başında sinir krizi geçirip bir hata yapabilirim .yasakkelime

kavrama noktası dizel araçlar da çok daha belirgin fakat benzinli araçlar da yeni kullananların buna alışması zaman alıyor..ondan olsa gerek sürücü kurslarında genelde dizellerle çalışılıyor...

..........................................

Son düzenleme:
.............................................

Son düzenleme:
bir sorum olacak kızlar.araba cezalarını ceza adrese gelmeden önce ödeyebilme gibi bir şansımız var mı?benim arabam eniştemin şirketinin üzerine.onlarda eski iş yerinden taşındı.şimdi diyorum ruhsatla vergi dairesine gitsem acaba cezam orada çıkar mı?

benimde nişanlım çok hevesli ehliyet alıp araba kullanmama kendisi çok güzel öğretiyor çokda sabırlı bir ay sonra sınavlarım var yazılalı daha 3 gün oldu bakalım inş.bir kerede kazanırım bende henüz hiç bir şey bilmiyorum ama ??

Burda okuduklarım babamla aramda gecenlerle aynı, demek ki eşlerin de babaların da bayanlara güveni yok, sadece kendileri biliyorlar araba kullanmayı...
Bir sene önce ehliyetimi aldım ve yaklaşık 6 ay kadar araba kullanmadım, bi gün bi hevesle geçtim direksiyonun başına, babamı görecektiniz öle sürülmemiş burdan öle dönülmemiş, yok çok yaklaşmışım yok çok uzaklaşmışım vs.vs.vs.
İnat ettim araba kullanmayı bilen bi arkadaşımı ve annemi aldım yanıma, bikaç küçük denemeyle ve annemin sen yaparsın kızım gazıyla şimdi çok rahat bi şekilde araba kullanabiliyorum...Henüz çok hızlı değilim 3. vitesten yukarı çıkmıyorum (şimdilik) ama olsun buda bana yetiyo, haftanın 3 günü kardeşimi gittiği kurstan alıyorum, pazar günleride tek başıma kursa gidip geliyorum, inanın çok büyük bi zevk, bi de sevdiğiniz müziği takın cd ye bakın keyfinize

bende yeni başladım aslında ehliyetim vardı ama daha yeni direksiyon çalışmak nasip oldu.eşim öğretiyor banada gerçekten bazen kendimi salak gibi hissettiriyor ben çok paniğim yaaa nasıl yenicem bunu bilmiyorum

eşinizi dinleyin söylediklerini yapmaya çalışın sakin olun ve şöyle düşünün. acil bir durum olsa eşiniz size ordan müdahele edebilir. kendinizi salak gibi hissetmeyin kimse doğuştan araba kullanmasını bilmiyor. içgüdülerinize güvenirseniz eğer onlarda size biraz yardımcı olacaktır.panik olacak hiç birşey yok. hatta şöyle diyebilirim ben bile lisanslarım olmasına rağmen bazı anlarda panik oluyorum öyle zamanlarda hafiften camı açıp derin bir nefes alıp birde ufak dua ediyorum bütün paniğim geçiyor.

benim ehliyetim 2000 senesinden burda yazılanlar gibi bekarken babamın evlendikten sonra eşimin dırdırı zaten panik olan beni bide kendine güvenmeyen bi insan yaptı.. bu topiği acan ve mesaj yazan herkesten allah razı olsun.. şimdi biraz cesaretim geldi...akşama eşimle dışarı cıkıcaz veee sol koltuğa ben oturucam..ne derse desin aldırmayacam....yaşasın kötülük.....

bişey sorabilirmiyim.
şimdiye kadar öğrencileriizden ilk eğitime başladığınızda bu kişi asla bu işi kıvıramaz dediğiniz oldumu. ve sonuç ne oldu.
ben kararımı verdim ehliyet için ama çok korkuyom ve çok kötüyüm bu konuda.
bengibi olanlar varmıydı diye merak ettim

Bir direksiyon hocası için yapamaz öğrenemez diye bir kavram yoktur sonuçta söylediğiniz kriterlerde bir öğrenci bile olsa bir başkasının 1 derste öğrendiğini belki yeri gelir o 5 seansta öğrenir ama bir şekilde öğretilir. Tabi bu özel dersler için söylenebilir sürücü kursunda aday sınav ve eğitim aşamasında ise sınavdan geçebilecek seviyeye kadar yani aracı kaldırıp 100 metre düz gitse yeter usulünde ders verildiği için ve ders saatleride ilden ile hatta bölgeden bölgeye değişmekle birlikte kısıtlı tutulduğu için bu pek mümkün olmaz bazı kişiler için ve bunlarda zaten istisnai kişilerdir. Vurgulamak istediğiniz kişileri şöyle özetleyeyim bizim için bir aday direksiyon eğitimine gelip her ne kadar zor anladığını düşünsekte öğretildikten sonra ertesi gün geldiğinde koskoca bir 0 olarak yeni baştan ilk aldığı eğitim verilmesi gerekiyorsa onlar için bu kişi asla kıvaramaz diyebiliriz ama oda verilen eğitim süresinin adaya az geleceğinden dolayı.

Size gelirsek korktuğunuz söylemişsiniz elbetteki korkabilirsiniz bu gayet doğal ilk başlarda korku ile yaklaşabilirsiniz ama tertibatlı araca bindiğinizde güvende olduğunuzu bilmeniz korkularınızı aşmanızı sağlayacaktır. Önemli olan size öğretileni anlayabilecekmisiniz uygulamada elbet ufak tefek sorunlar yaşayabilirsiniz ama söyleneni anlayabiliyorsanız pratikle kolaylıkla aşılacak şeyler düşündükleriniz.

Ayrıca belirtmek isterim ki direksiyon hocası değilim ama sürücü kursunda memur olarak çalıştığım için ve hocalarımızla sürekli iç içe kaldığımızdan dolayı az buçuk düşüncelerini paylaşabileceğimi düşünerek cevaplamak istedim sorunuzu.
Direksiyon Öğretmeni olan arkadaşımız daha net bir şekilde açıklık getirecektir sorunuza.

bravo kızlar. ben de en ksa zamanda ehliyet alıcam. Bayan şöförleri aşağılayan ve eşlerinin araba kullanmasını istemeyenlere karşı birleşelim

merhaba aylin, direksiyon hocalığı için ne yapmamız gerek nereye ne zaman başvuru yapmalıyız şartları neler bilgin varmı, yardımcı olursan sevinirim.

canım ben milli eğitmde görev yapıyorum ve bir dönem mtsk lara baktım. direksiyon hocası alman için
1. tabiki ehliyet
2. milli eğitimin açtığı kurslara katılman gerekir. kursların ne zaman açıldığını ve neler gerektiğini milli eğitimi arayıp sorabilirsin.
3, kursa katıldın belgeni aldın, bu durumda bir kursla görüşüp dirkesiyon hocalığı yapabilirsin.
bayan direksiyon hocası küçük yerlerde pe k olmuyo. bu bir dezavantaj. pek çok hanım erkekten dersalmak istemiyo. bir arkadaşım erkek bir direksiyon hocasından bir hafta ders aldı ve şimdi süper araba kullanıyor. bende almayı çok istedim ama eşim ısrarla karşı çıktı. bende kendi tecrübelerimle kullnmaya çalışıyorum. şimdilik şehir içini dalmıyom. çünkü en son daldığımda ortalığı birbirine katmıştım. :roflol:
gidecem yere en sakin yoldan gitmeye çalışıyom. ama araba kullanmak harika bir duygu, bütün hanımlara şiddetle tavsiye ediyorum.:sm_cool:

canım bende çok korkuyordum, gerçi hala korkuyorum sırf bu korkumu atmak için biniyorum. ama cesaretin fazlasıda iyi değlimi acab diye düşünüyom. geçen minik bi kaza atlattım sırf bu cesaretim yüzünden, eşmde kızdı bana bıraz. ama genede kullanıyorum. bazen fazı freni karıştırıyom telaştan bazn el frenini çekmeyi unutuyom. allahtan eşim olmuyo yanımda olsa bi laf sokar benide soğutur keh keh,

geçen arabanın aynasını kırdım, bi adamı hafif yamulttum ama kullanmaya devam ediyom.
ne cesaretliyim ama demi süprizzzzz

Yok yok bende alıyım yaa ehliyet.
özel hocada tutuyum hemen.
Ama kış geldi
yollar kar buz
nası hemen çıkamamki trafiğe

merhaba aylin, direksiyon hocalığı için ne yapmamız gerek nereye ne zaman başvuru yapmalıyız şartları neler bilgin varmı, yardımcı olursan sevinirim.

D U Y U R U

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’DEN

Müdürlüğümüzce Trafik ve Çevre Bilgisi Dersi ile Direksiyon Eğitimi Dersi Öğreticisi Kursu düzenlenecek olup, kurs planı ve katılım şartları aşağıya çıkartılmıştır.
Söz konusu kursa katılmak isteyenlerden şartları tutanların, Müdürlüğümüz Yaygın Eğitim Bölümünden alacakları başvuru formunu doldurarak, istenen diğer belgeler ile birlikte T.C. Ziraat Bankası Cağaloğlu Şubesi Trafik Çevre ve Direksiyon Usta Öğreticisi Kursu 29033496-5005 nolu hesabına kurs ücreti olarak 100 (yüz) YTL yatırıp, banka dekontu ile Müdürlüğümüz Yaygın Eğitim Bölümüne doğrudan başvuracaklardır.
Kamuoyuna duyurulur.

KURS PROGRAMI ve BAŞVURU ŞARTLARI
A- Trafik ve Çevre Bilgisi Dersi Öğreticiliği Kursu 05 Ocak - 04 Şubat 2009 tarihleri arasında 17.30 - 21.00 saatleri arasında (haftaiçi hergün) Şişli Halk Eğitimi Merkezinde açılacaktır.
- 15-24 Aralık 2008 tarihleri arasında kayıt yapılacak olup, kontenjan sayısı 80 (seksen)’dir, kayıt öncelik başvurusuna göre yapılacaktır.
1. En az 1 (bir) yıllık B,C,D veya E sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak,
2. Yüksek Öğretim Mezunu Olmak,
3. 1. ve 2. maddedeki belirtilen belgelerin noter onaylı suretiyle birlikte, form dilekçe ile müracaatta bulunmak,
4. 2 adet fotoğraf- nüfus cüzdanı fotokopisi

B- Direksiyon Eğitimi Dersi Öğreticiliği Kursu 05 Ocak - 04 Şubat 2009 tarihleri arasında 17.30 - 21.00 saatleri arasında (haftaiçi hergün) Bakırköy ve Kadıköy Halk Eğitimi Merkezinde açılacaktır.
- 15-24 Aralık 2008 tarihleri arasında kayıt yapılacak olup, kontenjan sayısı her merkez için 80 (seksen)’dir, kayıt öncelik başvurusuna göre yapılacaktır.
1. Öğreticilik yapacağı sınıftan en az 3 (üç) yıllık sürücü belgesi sahibi olmak,
2. En az orta öğretim kurumu (lise veya dengi okul) mezunu olmak,
3. 1. ve 2. maddedeki belirtilen belgelerin noter onaylı suretiyle birlikte, form dilekçe ile müracaatta bulunmak,
4. 2 adet fotoğraf- nüfus cüzdanı fotokopisi

NOT: Kayıtlar kontenjan sayısıyla sınırlı olduğundan, kontenjan sorulmadan ücret yatırılmayacaktır.

Yukarda belirtilen koşullar İstanbul ili için geçerli. Diğer illerden olan arkadaşlar kendi illerinin meb adresini ziyaret edip, duyurulardan herhangi bir kurs açılıp açılmadığını kontrol edebilirler.

http://istanbul.meb.gov.tr/ sitesinden alıntı olup, direksiyon usta öğreticiliği için koşulların bilgilendirilmesi amaçlıdır. Yanlız bu arada 15-24 Aralık 2008 dendiği için sevinmeyin 15 Aralık Pazartesi günü saat 13:00 olmadan kontenjanı doldu.

Bu sene içerisinde 1 kere daha Direksiyon Usta Öğreticiliği Kursu açılması düşünülüyor. İstanbul meb sitesinde duyurular bölümünde takipte olacağız artık.:)

9 Eylülden bu yana kullanmaya çalışıyorum araba ilçede yaşadığım için şehir içine çıkıyorum fakat 2 . vitesden yukarı çıkmıyorum tam 3 e alıyosun döncen vites küçült o alışkanlığı kazanamadım daha nasıl daha seri olunur???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…