Ben direksiyon hocasıyım yardım edebilecegim bir konu olursa sorabilirsiniz

aylin hn
bende size bir sorunumu açmak istiyorum. 10 yıllık ehliyetim var ama araç kullanmıyordum. 2-2,5 sene kadar önce eşimle 3 gün falan çalıştık biraz eşim bana daha çalışıcaz ben ok diyince trafiğe çıkarsın dedi ama ben ertesi gün arabayı alıp çıktım trafiğe yalnız ve o hafta hep kullandım o şekilde ama parklarda ve malum rampada problemler yaşıyordum önları daha öğrenmemiştim çünkü. sonrasında da 2 sene bir fiil ist trafiğinde kullandım ama bundan 8-9 ay önce yağmurun yağdığı ilk anda kırmızı ışıkta frene bastım kaydı durmadı ve öndeki araca arkadan çarptım. çok çok büyük bir kaza değil çok şükür kimseye bişey olmadı fakat biz o ara arabayı değiştircektik. araba tamirden çıkar çıkmaz satışa gitti ve yerine sıfır araç geldi. o dönem hemen havalr karlıydı hem yeni sıfır araç yeni kaza yaptığım ve de diğer aracım küçüktü rahattı bu daha büyük bir araç olduğu için çekindim kullanamadım. yani kaza kötü bir zaman denk geldi. kazadan sonra araç kullanmadım,bu yeni aracımız hem büyük eşim bile parklarda falan bir kaç manevra yapmak zorunda kalıyo ben park konusunda zaten sorunlu olduğum için daha da çok ürküyorum. sizce ne yapmayılım bunu nasıl üzerimden atmalıyım.

aynı şekilde bende direksiyondayken çok büyük bir kaza atlattık bir arkadaşımla, baya süratliydik yandaki trafik magandasının tacizi yüzünden sol şeride sıkıştırıldım, beni aynam onun aynasının altındaydı ve çok yüksek bir hızım vardı, viraja giriyodum aynı anda fren yapamadım savururdum 60 saniye boyunca öle gittik en sonunda adam vazgeçti çekti gitti. şikayetçi oldum ama plaka sahteymiş. eğer panikleseydim parçalanırdık allah korusun, ondan sonra ilk defa geçen gün oturdum direksiyona ama korkuyorum yine hafiften. atlatırsam umarım. ben o olayı hiç düşünmemeye çalışıyorum. o şekilde geçebildim direksiyona ancak. böyle kısa sürelerle başlıcam artık. gerçi ben sadece sürmeye değil yan koltukta oturmaya bile korkuyorum da.

canım çok geçmiş olsun malesef öyle magandalar var bizleri yıldırmak için ugrasıyorlar.ama biz onların ısteklerini yapmamalıyız.yani yılmamalıyız. Arac kullanmak artık hayatın bir geregi bu ugurda her şeyle karşılasabiliriz herşey olabilir biz bunları düşündükce onlar bizi tekrar bulmayacak degil tekrar basına aynı şeyler gelse bile asla yılma bizlerde defalarca aynı şeylerle karşılaşıyoruz biliyorsun canım bizim sürücü kursların aracların üzerinde sürücü adayı yazısı var magandalar bunu görmelerine ragmen farklı farklı şeyler yapıyorlar ben o insanların akıl ruh kişilik yapılarından şüpheliyim.bizler onları düzgün arac kullanarak ve onların yıldırma stratejilerine kanmayıp onları yıldırmalıyız.senin topikteki yazılarını okudugumda gayet iyi bir sürücü oldugunu düşünmüştüm canım.iyibir sürücü olamayacak bir kişiligin yok.bu trafigi kişiliksiz şahizlara lütfen bırakmayalım.

canım snada çok geçmiş olsun.sürücü olmak tabiki çok basit bir olaya degil bazı püf noktalrı vardır.senin yaşadıgın bu olayda öyle birşey ilk yagmur yagdıgında asvaltta bulunan toz-yag-benzin- egzos vsss kalıntıları su yla birleştiğinde buzdan daha kaygan bir maddeye dönüşürler otomobilin lastikleri yol tutuşunu kaybeder o yüzden ilk yagmur yagdıgı anda ani hareketlerden kaçınmalıyız özelliklede ani frenden aracı durdurmak için frene daha çok basıldıkca arac daha çok kaymaya başlar buzlu zemindede aynıdır. tabiki bunları anlatmak için ama bilmeyen arkadaşlara senin vasıtanla yardımcı olayım diye yazdım. gelelim şimdi ne yapacagına hiç kendi aracını tehlikye atmadan özel ders almanı tavsiye ederim. Bu ders sırasında hocanada durumu anlatırsın ve özelikle park çalışırsınız.Daha sonrada artık teknoloji bu duruma el attı. Park sensörü denen cihaz gayet mantıklı ondan taktırırsın bütün sorunun çözülmüş olur.Park sensörleri tampona ufak delikler açılarak yerleştiriyor araçta tahribatta yapmıyor.Çogu otobobil üreticileri bu sistemi fabrika çıkışı ile bütün araclara takıyorlar artık. yardımcı olduysam ne mutlu bana

park yapmak zannedildigi kadar zor degildir.parelel parkta geri geri park etmek lazım.yan tarafa uzak kalmadan park ederiz.resimli göztermek isterim ama nasıl yapacagımı bilmiyorum.bu konudada bana yardımcı olan biri olursa çizerek gösterebilirimde

Az önce kızım hastaymış eşimi cebinden aradım Okula gidip çocuğu hemen alması ve doktora götürmesi gerektiğini söyledim ki, "polis durdurdu ceple konuşuyorum diye" deyip kapadı 2 cümle ve zorunlu acil bir şey yüzünden ceza yazdı mı ne oldu arayamıyorum da şimdi? Bu nasıl düzen yaa?

bende ehliyetimi geçen sene aldım arabanın üzerine çıkınca çok heyecanlanıyordum ama şimdi hamile olduğumiçin eşim bana hiç arabayı vermiyor bende unutmakdan ve cesaretimi tekrar toparlayamamakdan korkuyorum banada geri geri gitmek ve park etmek zor geliyor bu konuda bana neler söyleye bilirsiniz

[QUOTE="NightRose";3937452]Az önce kızım hastaymış eşimi cebinden aradım Okula gidip çocuğu hemen alması ve doktora götürmesi gerektiğini söyledim ki, "polis durdurdu ceple konuşuyorum diye" deyip kapadı 2 cümle ve zorunlu acil bir şey yüzünden ceza yazdı mı ne oldu arayamıyorum da şimdi? Bu nasıl düzen yaa?[/QUOTE]

bizim eve geldi ceza bir kere, babam tabi bütün suçu banna attı, ceza makbuzunu görünce. orda yazmıyo ya ne cezsı olduğu. gitti öğrendi meğer kendisi telefonda konuşurken polis görmüş ve cezayı plakaya yazmış. yazıldığı mevki de belli ya, tesadüf ordan geçerken sormuş. polis telefonun hiç affı yok bana bile yazdı geçen başka arkadaş demiş. polisin telefonu elinizde görmesi bile yeterliymiş ceza yazmaya. acil durum falan fayda etmiyomuş. geçmiş olsun.

canım hayırlı dogumlar ögrenilen şeyler unutulmaz merak etme araca tekrar bindiginde tekrar hatırlarsın park işi bol bol pratikle çözülecek bir şeydir.

merhaba aylin,bende bu ehliyet vs konusunda pek bişi yazılmıyo diye düşünüyordum ki bu konuyu gördüm.sağolasın.bende yeni ehliyet aldım.2 ay oldu sayılır.bizdeki sorunda şu:eşim benim kullandığım arabaya binmiyo.en azından bir kaç kere beraber çkalım trafiğe diyorum ama ben o stresi çekemem hocayla çık diyo...:1shok:valla çok uyanık bu kocalar yaaaklava:al arabayı naaparsan yap diyo.:roflol:allahım herkes ayrı bir alemm yanii.kimi arabyı vermez,kimi dır dır eder,kimide benimki gibi hanımıyla trafiğe çıkmaz...gamyoncuiremsu

Canım en güzeli trafiğe eşinle çıkma.Tek başına çıkarsan senin için çok daha iyi olur .Çünkü kocalar bu konuda çok stresli oluyor ve sana hata yaptırabiliyor .Ben yıllardır araba kullanmama rağmen eşimle çıktığımda çok ender direksiyonu alırım .Adam sanki tek bilirkişi kendisi gibi adamı fıtık eder .Kavga edip döneriz.Birlikte çıkınca bırakırım kendisi kullansın .Allah kaza bela vermesin , ondan daha dikkatli bir sürücüyüm .Birşey söylemese bile yüz ifadesinden gerildiğini anlıyorum.s Ben sinir olacağıma kendi kullansın diyorum .Eğer güveneceğin başka biri varsa araba kullanmayı bilmese bile , yanına onu al.Ben trafiğe ilk çıktığım günlerde kızımı yanıma alırdım .O bana destek olurdu , moral verirdi .Oğlum için aynı şeyi söyleyemeyeceğim :)) Sonraları tek çıkmaya alıştım .Allaha şükür stres kalmadı .a.s.

haklısın rose,bencede kendim bi tanıdıkla çıkmak en iyisi.bizde ööyle her araba kullanılacağında kavga ediyoruz.bişi değil nerden gittin ehliyet kursuna diye kızacak bidaha biyere göndermeyecek.en iyisi ben sesimi kısıp kendi başıma çıkayım:)))))))))))bide vermezse arabayı o zaman görürüm........

canım eşler sabırsılzlar arabaları degerli .bencede bir hocayla çık en azından ilk zamanlar senin yanında panikletmeyecek birileri olmalı sonrası gelir zaten sürücüler birbirleri hiç begenmezler güvensiz olurlar

merhaba hocam..
bende müsade edersenız, deneyimimi sizlerle paylasmak istiorum ilk araba denemem ve ilk sehr dısına çıkmam...
bende 2005te ehlıyet aldım ama evde arabamız yoktu.. ben biraz unutur gibi oldum kardesım bu yaz araba aldı , lada samara markalı 2.el aldık carpsakta uzulmemek için:))) neyse ben kardesımle surmeye basladım ilk baslar iyi gidiorduk şükürki sabırlıdır kardesım ,agustos ayında bursanın oylat kaplıcasına giderken yolda tekerımız patladı , arabayı ben kullanıyordum artık ilerletmıstım :) neyse teker deiştirme filan 2.30saat sürdu(tekeri deiştirmeye gucumuz yertmedi + yedek lastık ladanın deil baska model arabanınmıss!!! yollarda yedek lastıkcı aradık!!!) sonra yenıden yola çıktık aksılıkya oylat ılocasına geldımnızde hem rampa ve viraj varken depriyajın teli koptu (( yoldan gecen birini durdurup kaportayı acıp baktık ( az çok motor bılgım vardır) adam bize bu sizi goturur filan dedi ama inegole gitsenız daha iyi olur dedi haydaaaa çıktımız yolu(uludag yolu gibi) geri inmiştik ve sanayiye gittik .ordakılerde depriyajın telını biraz yukardan baglamıslar yanı gazla ile fren aynı hızada ama depriyaj pedali 10 cm daha yukardaydı neyde biz kaplıcaya vardımız saat aksam 6ydı :)) guya dınlencektik:))) böle bi talıhsızlık işte neyse konunun özeti sunları demek istiorum..

**2.el bi araba alcaksanız yanınızda mutlaka iyi bilen birisi olsun , arabanın yedek lastıgı o araba modelıne mı ait vs o tur seylere baksın..
** kızlar az çok motor bilginiz olsun,araba sanayiye cekıldınde sizi kazıklamasınlar
**birde teker deiştirme konusunda bilginiz olsun veyahut zincir takmak için önumuz kış..

belki bu dedıklerım çok çokk sonrakı asamalar bılmenız gereken ama aklınız bulunsun kızlar.. a.s.

hocamızında dedigi gibi çok çok sabırlı biri olacak yanınzda sizi sıkmayacak ben eşimle kullanmayı ıstemıstım (benı bekle demıstı ben napim) ozaman nişanlıydık ben iyidim aslında ama onu biturlu memnun edemıyordum ve her araba denemelerımde arabadan aglayarak ınıyordum ((( çok asabı biridir azcık bi hata yapayım hemen kontagı kapatarak bagıra cagıra ıner arabadan ve bız yer deiştiriz ama onsuz gayet guzel kullanuyorum cevremdekı ınsanlar oyle soyluyor ve son olarak eşimle araba kullanmak istemıyorum bi arkdasında dedigi gibi dırdırdırını gectım yuzunun ifadesı bile benı deliii edioyor madem oyleyse dıorum kızıyorum bazen tasısın benı işi ne !!! ama dısarda araba kullanan bayanları gordukce imrenıyorum bılmıyorum belki yenıden kullanmaya baslarımm... şimdi araba var kapının onunde ama eşimin yaptıklarında sonra hiç bir istegım hevesım kalmadı ehlıyette kımlık nıyetıne kaldı belkıde kımbılır... Allahtan tam evli deiliz dugun yaza ama ne bilim herif bende heves bırakmadı kii kullanım yenıden süreyim arabayı (( gamyoncuiremsu

kızlar okuyunca anladım ki ben çok şanslıyım benim erkek arkadaşım bana yalvarırdı nolur sen sür ben rahatça oturuym diye, üstelik ben ilk zamanlar sürerken de gayet sakin ne yapmam gerektiğini anlatırdı. hala öyle yalvarır aynı arabayla gitceğimiz zaman sen kullan diye. bende aksine onunla arabadayken yanında oturup etrafı seyretmeyi daha çok seviyorum. o yüzden sürekli kapıları açar geçer sağ tarafa oturur ben süreyim diye. indirene kadar canım çıkar. insin sürsün diye. demekki bazı herifler iyi öğretiyo:)

abba cıgım tabiki ilerleyen dönemlerde diye düünürüz bunları ama başımıza geldigi zaman anlarız.1 müsübet 1000 nasihatten iyidir diye bir laf vardır.şimdi sen bir araba daha alacak olsan bu dediklerine mutlaka dikkat edersin o zamanda başka şeyler ögrenirsin araç kullanmak aslında böyle bir şeydir tecrübe herşeyden önemlidir bunları hep görerek ögreniriz.Bizler bile halen değişik şeyler ögrenebiliyoruz Her aracın kendine göre değişik teknik özellikleri vardır.hiç bir zaman önümüze gelen zorluklardan dolayı yılmamalıyız.herkez böyle ögrenmiştir sadece sizler degil

merhaba arkadaşlar geçen ay eşim de bana öğretecekti sözde .üç seferlik ve hepsinin toplamı 45 dakikayı bulmayan çalışmalarımız sonucunda eşim beni çok kırdı benim en ufak bi şeyi bile yapamadığımı söleyip tüm hevesimi kırdı.arabayıvçalıştırmak durdurmayı öğrenmiştim trafiği olmayan bi yerde daireler çiziyorduk.el freni ile ilgili bi durum oldu 3.gün ilk kullanmada el frenini nasıl kullanacağımı sordum çalıştırrken bana bunu dedi işte;sen en ufak şeyi bile yapamıyosun daha ....
ama ben inanmıyorum yapamıyacağıma.en azından bana bunu profösyönel biri sölemeden de inanmıyacağım ve acaip derecede hırs yapmış durumdayım ondan öğrenmeden bu işi çözmeye,,,,,,ne dersiniz gerçektende eşim bu kadar kısa zamanda benim bu işi beceremeyeceğime kara vermiş olmakta sizce de bana haksızlık etmedi mi?yapabilirim değil mi özel bi hocayla falan?

Canım Benim:1no2: hep söylüyorum araba kullanmak eşten öğrenilmez diyeee:tomato: öyle bir laf söylerlerki kalakalırsınız yok efendim özellikle yaparlar kendi egoları incinmesin diye Hiç bir şey anlatmak istemezler en ufak hatayı büyütürler Bunlara hiç gerek yok ya bayan bir arkadaştan rica et öğretsin ya da bir sürücü kursuna gidip direksiyon eğitimi al derim Yoksa eşle falan olmazzz Boşyere kendine güvenini kaybetdip, üzülürsün. Sakın yılma canım.a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…