Ben direksiyon hocasıyım yardım edebilecegim bir konu olursa sorabilirsiniz

benim de arabam otomatik...alıştım yıllardır ..fakat düz viteslede kullanmayı çok istiyorum ehliyetimi düz vitesli araçtan almıştım ... çok uzun zaman oldu...eşimin arabası düz vites fakat kullanmadım hiç cesaret bile edemiyorum bişey der bişe olur diye...erkeklerin arabaları çok kıymetlidir herkes bilir...
düz vitesli kullanabilmek lazım ben çok istiyorum vakit yok nasıl çalışcam napcam bilmiyorum...kendimi özürlü gibi hissediyorum düz kullanmayınca:enbuyukkk:

Evvveeett arkadaşım hemen her bayan gibi otomatik vitesi çok rahat kullanmana rağmen düz vitesde zorlanıyorsun ama sakın üzülme yalnız değilsin, kendini öyle kötü hissetmenin hiç gereği yok. Ben de düz vitesle başladım araba kullanmaya senelerce yarım yabalak hatasıyla sevabıyla, sonra birden otomatik arabaya karar kıldım o dayanılmaz rahatlık ve kolaylığa öyle bir alıştım ki bir daha da vazgeçmedim.Üstelik bütün dünyada arabalar otomatik olarak üretiliyor ve erkekler bile bu rahatlıktan vazgeçemiyorken, ne yazık ki Türk erkekleri bir megolamanlık mıdır güç kanıtı mıdır nedir vites değiştirmenin verdiği hazdan bir türlü vazgeçemiyorlar( Hal böyle olunca tabii ne yazık ki yurdum insanının çoğu düz vites araba kullanınca kendini bir halt sanıyor. Gerçi kimisi de otomatik vites araba fiyatının üzerine 2 milyar daha ekliyor ve daha çok benzin sarfiyatına sebep oluyor diye de almayabiliyorlar. Ama sen boş ver takma kafana bunları, madem otomatik araban var bu rahatlığın keyfini çıkar hayatım:teytey:

Son düzenleme:
hanımlar merhaba kusura bakmayın işler biraz yogundu o yüzden hemen cevaplar veremedim
bu hafta sonu direksiyon sınavı var o yüzden bütün gücümüzle çalışıyoruz. Sırayla sorularınıza cevap vereyim.
Hemen hemen herkesin korkusu olan rampada kalkıştır.Dogru ögretildiginde o kadar zor olmadıgını anlayacagız bir durumdur.Değişik yorumlar getirmiş arkadaşlar hepsine teşekkür ederim net bir acıklık getireyim.
Rampada kalkış çeşitleri
1-Normal kalkış(Bütün sürücülerin yaptıgı şekil)Normal Kalkış: aracımızı 1.vitese alıyoruz.freni bırakıp gaza seri basarken kavrama noktasını buluyoruz.İlk denmeleri müsait bir yerde acele etmeden yapmak lazım ilk denemelerde acele etmemek lazım mutlaka araç kayacaktır.bu zamanla araca alıştıkca azalır.
dikkat etmeniz gerken durum frende gaza mutlaka ayagımızın seri geçmesi ve basmanız.Aracı kaldırıken acele etmeden debriyajı ayarlarlamaya dikkat etmek.Yani kısacası gaza düşünmeyin basın ve debriyajı ayarlamak.
2-titremeli Kalkış(yeni sürücelere ögrettimiz) Bu en kolay kalkış sistemidir ve arac geriye kaçmaz.Eger yeni başlıyorsanız araba kullanmaya en kolay sistemdir.vitesimizi 1.vitese alıyoruz.ayagımızın biri debriyajda biri frende bu arada freni bırakmadan yavaş yavaş debriyajı kaldırıyoruz.debriyajı kaldırıken dikkat etmeliyiz çünki ayagımızı kaldırıken bir amacımız var ayagımızı kaldırıken titreme noktasını bulmaya çalışıyoruz.arac titmeye başladıgında ayagımızı hiç kımıldatmadan orada tutuyoruz.hiç zaman kaybetmeden freni bırakıp gaza basıyoruz ve aracımız hiç geriye kaymadan kalkıyor.İşte bu kadar kızlar hiç korktugunuz kadar değil yani yaparsınız acele etmeyin en önemli kural bu

3-el freni ile kalkış (hiç ögretilmeyen ama herkezin dogru oldugunu düşündügü şekil)üsteki sitemi yaparsanız daha iyi olur ama bunuda anlatayım.ayagımız debriyajda ve frende freni bırakıyoruz.el freni çekili oldugu için zaten araba geri kaçmaz.gaza basıyoruz debriyajı kaldıryoruz tabiki gene yavaş yavaş araç harekete geçmeye başlayınca el frenini indiriyoruz.

bunların hangisini yaparsanız yapın en önemli şey debriyajı kavarama noktasında tutmaktır

debriyaj nedir ne işe yarar:
debriyaj aracın 3 pedalından biridir.
1-aracın herekete geçmesini
2-vites değiştirmeye
3-durduruken stop etmemesini saglar
kavrama noktası debriyajdadır aracı harekete geçiriken mutlaka debriyajı gaz vererek kaldırmamız gerekiyor debriyajı acele etmeden yavaş kaldırız bir noktaya gelince arac herkete gecer işte biz o noktaya kavarama noktası diyoruz.en çok dikkat etmeniz gereken nokta yani aracın harekete ´başladıgı noktadır.
kavrama noktası en az 1-2 saniye yada önümüz dolu ise 1 kaç mt ayagımızın kavrama noktasında tutmamız lazım. tutmadıgımız sürece aracımız hep stop eder.

Son düzenleme:
çicek direksiyon hocalıgı için soru sormuşsun hemen cevaplayayım senede 1 yada 2 kere kursları açılıyor tabi bu anlattıklarım ankara için uşakta nasıl bilmiyorum.onu milliegitim hizmet içi böülümü var orada¨varmı bilmiyorum.oradan tarihleri ögreniyorsun onlar sana gerekli olan şeyleri anlatıyorlar.degişkenlik gösterebiliyor istedikleri özellikler önceki senelerde en az 3 yıllık ehliyet falan istiyorlardı.ben 2001 de beri direksiyon hocalıgı yaptıgım için şu an¨ki şartları bilmiyorum.

kızlar devamını yarın diyecem inşallah kızmazsınız bana 8-9 saat ders veriyorum bu aralar ama bütün merak ettiklerinizi yazın hepsini cevaplayacam sizleri bilgilendiremeye calışacagım elimden geldigi kadar

beni takp etmeye devam
.............devamı yarın..................

SİZE ÖĞRETEN İNSANINDA ÇOK ETKİSİ VAR BU TRAFİĞE ÇIKMA KONUSUNDA.BEN ENİŞTEMLE ÇALIŞMIŞTIM İLK DERSLERİMİ.EHLİYETİMİ ALDIM HEMEN ARABAYI ALMIŞTIK.EVDE KİMSE BİLMİYOR ARABA KULLANMAYI.BEN BU KONUDA BİRAZ SORUN YAŞADIM.BABAM BARİ BİLSEYDİ AZCIK EN AZINDAN DESTEK ALIRDIM DİYE ÇOK ÜZÜLÜYORDUM.İLK ÖĞRENDİĞİM ZAMNLAR DERSLERDE EVE AĞLAYARAK GELİYORDUM.AMA SONRA O KADAR ÇOK DUA ETTİMKİ ENİŞTEME ANLATAMAM.HEMENCECİK ÇIKTIM TRAFİĞE.RAMPA VE PARK KISMINA GELDİĞİMİZDE DERSLERİ KÜSÜP BIRAKTIĞIM İÇİN KENDİ KENDME ÖĞRENMEK ZORUNDA KALMIŞTIM.BU İŞTE BENİ KASTI BİRAZ.PRATİĞİM OLMADAN KİMSE YANIMDA olmadan PARK RAMPA TABİ BİRAZ TEDİRGİN EDİYOR İNSANI.AMA YİNEDE DERİMKİ YENİ ARABA ALACAKLARA TRAFİĞE ÇIKACAKLAR MUTLAKA OTOMATİK ARABA ALIN.BİRAZ DAHA SIKIN PARA KONUSUNDA VE KESİN BUNU DÜŞÜNÜN.PATRONUMUN OTOMOTİK CİPİNİ SÜRDÜM GEÇENLERDE BEN BÖLE BİR ZEVK TANIMAM HAYATTA.ŞİMDİKİ AKLIM OLSAYDI HİÇ UĞRAŞMAZDIM BİLE

kızlar benim sorum ilk kullanacaklar için ........düz vitesle eşim çok denedi yapamadım.ya durdu ya kalktı stop etti.kaldırımaçıktım.kahveye dalacaktım.geriyapıp dönmem gerekirken benden mtrelerce uzaktaki araca çarpıcaktım.mahalle ben aşşağı inerken eşimi tembihliyor aman oğlum uzaklarda çalıştır(araçlarına birşey olur diye)vs.vs.eşim vaz geçti iyi olan tek yönü panik heyecan yok korku yok.sizce ekonomik sorunum yok.otomatik araba alsam kolaylığı ne olur.kalkarken kavrama gerekecekmi.vites değiştirmek yok diyorsunuz nasıl yani sadece bas gaza gidiyormu yoksa tek düzlem halindede olsa vites deyişiyormu.bir soru daha kaçprogram ders le trafige çıkılabilir.kişiye göre deyişsede en az çok diye olmalı.tşkkrler.

ben 2 kez girdim ehliyet sınavına ilkyardımı geçtim digerlerini 1 2 soruyla kaybediyorum bana ne önerirsiniz sınavdan kaç gün önce çalışmalıyımki kazanayım motordan hiç anlamıyorum birde

ben 2 kez girdim ehliyet sınavına ilkyardımı geçtim digerlerini 1 2 soruyla kaybediyorum bana ne önerirsiniz sınavdan kaç gün önce çalışmalıyımki kazanayım motordan hiç anlamıyorum birde

canım sana tavsiyem internetten meb.gov tr gir soruları indir onlara çalış sürekli birde yanlış yaptıgın soralrın dogru cevaplarına bak 1 ay kaldı sınava hemen başla istersen yavaş yavaş sindire sindire çalış derim.Ama yanlışların dogru cevaplarını bak.trafik dersinde çok soru var karışık gelebilir.dingillere fazla takılma ondan çok soru çıkmaz zaten genelde. motor dersinede anlamadıgın soruları cevrendekilere sor onlarda araba üstünde sana anlatsınlar daha rahat anlarsın. kolay gelsin sana

biz hep söyleriz kocadan hoca olmaz diye herkes araba kullanabilir ama herkes araba kullanmayı başkalrına ögretemez.Dogru anlatamadıgı içinde anlamamış olabilirsin canım sadece kendinde sorun var gibi düşünme.tabiki artık herkes otomatik araç alıyor rahat oluyor eger otomobil alacaksan otomatik vites daha rahat oluyor.Hiç eşinden ders alma önce aracını al ve bir hocayla çalış derim hem mahalledekiler hemde sen aksiyon yaşamamış olursun: kaç saatte çıkabilirm demişssin o tammen senin durumuna baglı ama en az 10-20 saat gibi düşün adam akıllı ögrenirsin.sadece özel ders veren hoca bul derim almayı düşündügün zaman gene fikirler veririm ben elimden geldigi kadar yardımcı olurum

çıkmış sorulara çalış arkadaşım bol bol test çözersen çok kolay verirsin...

otomatik vites araçlarda sadece gaz ve fren var.frene basıyorsunuz duruyor gaza basıyorsunuz gidiyor vitesde var tabiki ama hiç bir şeye basmadan sadece vitesin yanında bulnan dügmeye basanark vitesi değiştiyoruz. viteste ileri- geri - park - boş var Yanlız yeni cıkan araçlarda triptonik özelligi var buda güzel bir özellik debriyaj olmadan vites değiştiriliyor .Bu vitesli arac kullanmaktan hoşlananlar için ideal ve kışın çok güzel bir özellik otomatik vites araclarda rampadan nasıl kalkarım diye düşünmenize gerek yok çünki freni bırakıp hemen gaza bastıgınızda arac hiç kaymadan aklkıyor.Yani yeni araç kullanmaya baslayanlar için gayet ideal bir arac.dikkat edilmesi gerekn durum fazla gaza basmamak lazım. dönüşlerde özeliklikle frene basarak girmek lazım.

Aylin arkadaşım hazır burdasın yasakkelime ben ehliyetimi aldım ve cüzdanıma koydum o gün bugün kullanmıyorum araba , baya acemiyim bizimkilerde korktuğundan daha doğrusu babam arabayı verme taraftarı değil gamyoncuiremsu bende soğudum iyice, sistemi biliyorum ondan bir sorunum yok sadece korkuyorum artık binince kendimi kasıyorum. bikaçkerede talihsilik yaşadım kaldıram falan çıkınca iyice korktum. Napıyım bu vites , debriyaj bana çok zor geliyor. Otomatik vites alsam daha çabuk öğrenip trafiğe çıkabilirmiyim. ?

bide viraja girmeden önce hızınızı ayarlarsanız, yani virajın içinde değil hızlıysanız girmeden fren yaparsanız viraja hızınızı ayarlayıp girerseniz virajda arabanızı savurmazsınız.

otomatik vites aracta aynı işe yarıyor düz vitesli aracta önemli olan kendine güvenerek istedigin yere gitmek debriyaj yok otomatik vites aracta o yüzden güzel otomatik arac derim.ama tekararlıyorum babadan kocadan hoca olmaz.trafige çıkarsın tabi herkez yapabiliyor ise neden sende yapamayacaksın.

bide viraja girmeden önce hızınızı ayarlarsanız, yani virajın içinde değil hızlıysanız girmeden fren yaparsanız viraja hızınızı ayarlayıp girerseniz virajda arabanızı savurmazsınız.

evet gayet dogru dönemeçlere,virajlara,yol ayrımlarına girmeden daha önce aracı yavaşlatıp yani frene basarak eger vitesli bir arac ise otomobiliniz vitesi küçülterek girmek lazım dikkat edilecek nokta girince degil girmeden hazırlıgımızı yapmak

bir dee, göbeğe girdiniz ışık kırmızı. döndünüz dönerken direksiyonu çevirdiniz doğal olarak. şimdi karşıya gidiceksiniz. durunca lütfen direksiyonu düzeltin. kalkınca düzeltmeyin çünkü siz direksiyon çevrili şekilde kalkınca yandaki arabanın üstüne gidiyosunuz. yani göbeğe girince direksiyonu toparlayın hemen:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…