• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben çok ayıp birşey mi yaptım?

arkadaşım ben sana hayran kaldım yaaa ne kadar mantıklı ne kadar ayakları üstünde durabilen ve aklı başında olgun birisisin maşallah sana sen bu çizgiden çıkmadıkça sabrettiğin sürece mutlaka karşına istediğin gibi birisi çıkacaktır sana layık olan birisi sen kimseye layık olmaya çalışma bırak onlar sana layık olsunlar....

birde demişsin ya annesi ölmüş birine annelik yaparım ama çocuklu boşanmış birisini istemiyorum kesinlikle haklısın ve bu düşüncenden vazgeçme....

ay arkadaşım tam benim hislerimi yazmışsın, yani dul diye bi kadını beğenmeyen ailesine layık görmeyen adamlar acaba kendi ailelerine layık mı? o kadar güzel demişsin ki, onların adı bekar ama çokdan dünya evine kırk kere girip çıkmışlardır diye. ya artık kadınların hepsi farketsinler anlasınlar, nası evlenmeden birileriyle birlikte olmuş kadına hoş gözle bakmıyo erkekler, kadınlarda aynı şeyi yapan erkeklere bakmasınlar.namusun kadını erkeği olmaz. o kendilerine ben erkeğim erkek yapar diyenler acaba kuranın neresinde görmüşler zina sadece kadına günahdır, erkekler dilediğini yapabilir diye. ya hem zina ederler hem de namusuyla evlenmiş ama ayrılmış kadınlara laf ederler. böyle erkekleri uzak tutalım kendimizden, yaklaştırmayalım bile.

aynen arkadaşım aynen ben benden küçük yeğenlerime, arkadaşlarıma hep diyorum bakir olmayan erkeklerle gezmeyin evlenmeyin diye. bunları böyle biz yaptık.. ve biz başka bir kadının hakkına girdik bu yolla. adam gidiyor kızı kandırıyor ondan sonra eyvallah diyor bakire kız arıyor.. nasıl becerdiyse eşşek gibi evlensin o kız ile.. zaten boşanmış kadınlara namussuz insan gibi bakılmasını da anlamıyorum.. aslında biz ne kadar konuşsak ta erkeklerde şu var bekareti gitmiş kız=namussuzdur.. ben bunu gördüm böyle.. ya namussuzluk yapan kız bile benim şu yaşadıklarımı yaşamamıştır belki...

yok amacım bekar olsun değil amacım namuslu olsunda beni kullanmak gibi bir niyeti olmasında boşanmış kişi de olur.. yani ben benim dengim olsun istiyorum boşandım diye ezikliğimden evlenmek istemiyorum ben.. boşanmış bir erkeği dışlar mıyım ben kendim yaşamışken öyle saçma birşey asla yapmam ben, sadece çocuklu bir adamla evlenmek istemem yani biliyorsun çocuk kopmayan bir bağ annesiyle evlendiğin adam sürekli görüşmek sorunda kalır falan sıkıntılı olduğunu gördüm bir çok sefer kadının ezildiğini gördüm geniş düşününce sorun olur gibi ama, annesi ölmüş bir bebeğe annelik yaparım boşanmış olmasamda yapardım.. benim ki hep ileri baktığımda içime sinmiyor..

senin de karşına böyle erkekler çıktı mı.. evlendiğin kişi nasıl davrandı sana ya da, bu kişiyle nasıl başladınız ailesi falan nasıl sorun oldu mu? ben bundan çok korkuyorum bana bir kere boşanmış kadın dese çok kötü olurum karşımdaki erkek..

anladim

evet cikti dedim ya
igrenc dusuncelerini pat diye belli edenler daha iyi benim icin
cunku en azindan niyetlerini hemen anliyorsun
ama duygusal konusmalar yapip sonra niyetini belli edenler daha kotu
yasadiginin aynisini yasadim
ben alti sene evlenmedim bosandiktan sonra
ve tanidigim kisileri illa evlenecem diye tanimadim
ben bosandim diye bana yaklasmasinlar yeterki
bosanmami kar goren o zavalli zihniyetle isim olmazdi cunku
namuslu durust olmasi onemli
en bas kriterler arasinda yer alir tabiiki
sonrasi sana kalmis cocuksuz bekar bosanmis vs
fakat gercekten ince eleyip syk dokumak gerekir
heleki insan tecrube yasadigi zaman

arkadaşım ben sana hayran kaldım yaaa ne kadar mantıklı ne kadar ayakları üstünde durabilen ve aklı başında olgun birisisin maşallah sana sen bu çizgiden çıkmadıkça sabrettiğin sürece mutlaka karşına istediğin gibi birisi çıkacaktır sana layık olan birisi sen kimseye layık olmaya çalışma bırak onlar sana layık olsunlar....

birde demişsin ya annesi ölmüş birine annelik yaparım ama çocuklu boşanmış birisini istemiyorum kesinlikle haklısın ve bu düşüncenden vazgeçme....

eteşekkür ederim :) ama, bu son olaydan sonra çok üzüldüm ya arada gözlerim doluyor hala.. inşAllah diyorum hayırlı kimseler çıksın inan istediğim başka birşey yok Allah korkusu olmayan insanlardan o kadar çok korktum ki..

boşanmış bir adam ile elbette evlenirim hatta daha mutlu mesut rahat evlenirim denklik gibisi var mı?ama çocuğu olupta eşi yaşıyorsa bu hayat birgünlük değil o bağ hiç kopmaz ve bende zaten yorgunum yeni sorunlarla boğuşmak istemem o yüzden seçimim bu yönde.. annesi ölmüş bir çocuğu tabi ki başımın üstünde taşırım ki zaten çok vicdanlı bir insanım ben asla üveylik yapmam küçücük çocukla derdim olmaz kaynana ile yaşadım da daha bir kere öte git demedim mahkemem de bile dedi kayınvalide bana daha öte git demedi diye.. o yüzden ben vicdanlı biriyim sadece dünyada kötü insanlar var bunu biliyorum artık o admaın eski eşinin iyi olacağının garantisini de kimse veremez...

Canım sıkıntılı bir döenm geçirmişsin.Biraz üstüste gelmiş sanırım. Ama senin bir ayıbın yok kendini suçlama.,

Bekarken, bak evlenmemişim boşanmamışım genç ve güzelim, benim de karşıma bir sürü serseri diyebileceğim insan çıktı. Hayatıma girmedi ama karşılaşıyorsun işte. Herkesin başına gelmiyor mu? Demiyor muyuz Allahım hep mi bunlar bana denk geliyor hiç düzgün biri çıkmayacak mı karşıma diye? Diyoruz, hatta gözyaşlarına boğuluyoruz. Yaş ilerledikçe daha da karamsar oluyoruz. Etrafımda çok tanıdığım var böyle.

Sana dul diye ciddi düşünmüyoruz diyenler var ya onalara burdan .... yolluyorum :47: :47: Ama bak Allahın sevgili kulusun hemencecik niyetlerini belli ediyorlar da kaçıp kurtarıyorsun kendini. Kaç kişinin bu tıynetsizler yüzünden canı yandı bilsen. Üç beş yıl çıkıp, duygularıyla oynayıp sonra da "sen benim aileme uygun değilsin", "senle aramızda uçurumlar var", "bu aşk bitmeli artık sonu yok" diyen kaç tane şerefi olmayan şahıs var bilsen. :47:

Mutlaka karşına iyileri çıkacaktır. Eşlerimiz karşımıza çıktığında, iyi de bir evliliğimiz varsa "Şükürler olsun Rabbime" diyoruz ya, sen de kuracaksın bu cümleleri inşallah sen de bebeğini alacaksın kucağına. Zamanı gelmemiş henüz demek ki.Biraz sabır bol bol dua. Herşey daha güzel olacak inşallah

anladim

evet cikti dedim ya
igrenc dusuncelerini pat diye belli edenler daha iyi benim icin
cunku en azindan niyetlerini hemen anliyorsun
ama duygusal konusmalar yapip sonra niyetini belli edenler daha kotu
yasadiginin aynisini yasadim
ben alti sene evlenmedim bosandiktan sonra
ve tanidigim kisileri illa evlenecem diye tanimadim
ben bosandim diye bana yaklasmasinlar yeterki
bosanmami kar goren o zavalli zihniyetle isim olmazdi cunku
namuslu durust olmasi onemli
en bas kriterler arasinda yer alir tabiiki
sonrasi sana kalmis cocuksuz bekar bosanmis vs
fakat gercekten ince eleyip syk dokumak gerekir
heleki insan tecrube yasadigi zaman

çok teşekkür ederim :) demek sadece benim başıma gelmiyor bu.. ya kendimi çok yalnız ve aptal hissettim... çünkü, boşanmışı bekarı bir tane aklı bir tarafta olmayan erkek denk gelmedi. belkide bu konuya çok önem verdiğim için bunlar denk geliyor ama, basit birşey değil ki bu da adamlar resmen ciddi düşünmüyorum diyor.. ciddi düşünmeyen adamın niyeti nedir ki?

peki eşin ile nasıl tanıştınız ve onunla evlilik kararı nasıl aldın?

Boşanmak ayıp değil , ortada senin yaptığın bir ayıp da yok sen en doğru olanını yapmışsın . Karşına karaktersiz insanlar çıkmış o kadar bence kendini bu kadar yıpratmaya değmez boşuna üzülme elbet dogru insan karşına çıkacaktır ki doğru zamanda zamanını bekle :34:

burada seninle iglili bir ayıp göremedim ben oysa ki başlığı okuyunca neler geçmişti aklımdan :)..ortada bir ayıp var ama bunu yapan taraf sen değilsin.adamlar boşanmış bir kadınla ilgli iğrenç beklentiler içine girmişler,mantığı bakar mısınız? seni seviyorum ama evlenemem çünkü boşanmışsın,ama elini tutabilirim!! bu nasıl bir düşünce yapısı böyle anlayabilmiş değilim..canım sen böyle olmaya ve kendini bilmeye devam et,elbet karşına seni hak eden biri çıkacaktır.

Canım sıkıntılı bir döenm geçirmişsin.Biraz üstüste gelmiş sanırım. Ama senin bir ayıbın yok kendini suçlama.,

Bekarken, bak evlenmemişim boşanmamışım genç ve güzelim, benim de karşıma bir sürü serseri diyebileceğim insan çıktı. Hayatıma girmedi ama karşılaşıyorsun işte. Herkesin başına gelmiyor mu? Demiyor muyuz Allahım hep mi bunlar bana denk geliyor hiç düzgün biri çıkmayacak mı karşıma diye? Diyoruz, hatta gözyaşlarına boğuluyoruz. Yaş ilerledikçe daha da karamsar oluyoruz. Etrafımda çok tanıdığım var böyle.

Sana dul diye ciddi düşünmüyoruz diyenler var ya onalara burdan .... yolluyorum :47: :47: Ama bak Allahın sevgili kulusun hemencecik niyetlerini belli ediyorlar da kaçıp kurtarıyorsun kendini. Kaç kişinin bu tıynetsizler yüzünden canı yandı bilsen. Üç beş yıl çıkıp, duygularıyla oynayıp sonra da "sen benim aileme uygun değilsin", "senle aramızda uçurumlar var", "bu aşk bitmeli artık sonu yok" diyen kaç tane şerefi olmayan şahıs var bilsen. :47:

Mutlaka karşına iyileri çıkacaktır. Eşlerimiz karşımıza çıktığında, iyi de bir evliliğimiz varsa "Şükürler olsun Rabbime" diyoruz ya, sen de kuracaksın bu cümleleri inşallah sen de bebeğini alacaksın kucağına. Zamanı gelmemiş henüz demek ki.Biraz sabır bol bol dua. Herşey daha güzel olacak inşallah

inşAllah :) o kadar iyi geliyor ki yazdıklarınız.. evet bekar arkadaşlarımın başına da geliyor biliyorum böyle şeyler.. erkelerin bu yapısını hala kabullenemedim sanırım tiksiniyorum böyle erkeklerden..ama doğru diyorsun uzun zaman kandırıp kullanan erkek çok fazla ama, ben şunu düşnüyorum bir erkek en fazla bir sene sonra evlilikten bahsetmiyorsa ayrılacaksın.. 3 sene benimle gezip tozup ciddi bir adım atmayan bir erkeğin niyeti halis değildir.. ki zaten o bir senede benimle cinsellik yaşayamaz.. o yüzden aslında Allah herkese hayırlı insan çıkarsın karşısına o kadar duyguları saf sevilmeye muhtaç kadın var ki hep bu erkekler onu kullanıyor.. kadını suçlarlar genelde ama, erkekler daha kötü bence bu konularda...bencil nasılsa kendinden giden birşey yok bir iz yok bir belirti yok yıkayıp geçiyor ya.. erkekler daha vicdansız..

Boşanmak ayıp değil , ortada senin yaptığın bir ayıp da yok sen en doğru olanını yapmışsın . Karşına karaktersiz insanlar çıkmış o kadar bence kendini bu kadar yıpratmaya değmez boşuna üzülme elbet dogru insan karşına çıkacaktır ki doğru zamanda zamanını bekle :34:

zaten canımı sıkan şu ben artık doğru insanın varlığa inamaktan yoruldum.. evlenmeden önce de doğru insan sanmıştım ama değilmiş.. demek ki bizim sanmamızla hissetmemizle istememizle doğru insan çıkmıyor.. Allah hayırlsını nasip etsin diyorum artık düşünmekten yoruldum...

burada seninle iglili bir ayıp göremedim ben oysa ki başlığı okuyunca neler geçmişti aklımdan :)..ortada bir ayıp var ama bunu yapan taraf sen değilsin.adamlar boşanmış bir kadınla ilgli iğrenç beklentiler içine girmişler,mantığı bakar mısınız? seni seviyorum ama evlenemem çünkü boşanmışsın,ama elini tutabilirim!! bu nasıl bir düşünce yapısı böyle anlayabilmiş değilim..canım sen böyle olmaya ve kendini bilmeye devam et,elbet karşına seni hak eden biri çıkacaktır.

yok diğer şekli ben istesemde yapamam zaten evlilik olmadan cinsel şeyler bana tuhaf geliyor zaten.. o yüzden yapım değil ben böyle olmaya devam edeceğim.. onlar da istedikleri kadar iğrençleşsinler ahımdan başka bir şey alamazlar.. herkes aynı değil akıllı sanıyorlar kendilerini.. aynen dediğin gibi evlenmeyi düşünmüyorum ama, seviyorum elini tutabilirim.. olduuu başka birşey daha ister misin deyip suratına yapıştıracaksın yumruğu.. aslında yüzüme söyleseler o kadar kinliyim ki kesin parçalarım..

maalesef toplumumuzda boyle bi durum var. bosanan kadın zor durumda kalıyo. ama aksi duru da olabiliyo. bi tanıdık 2 kere nisan attı. sonra evlendi kocasından bosandı...simdi yeniden hic evlenmemis bi adamla ve kendisinden milyon kat daha guzel ve egitimli biriyle evlendi..biraz da sans isi bu

maalesef toplumumuzda boyle bi durum var. bosanan kadın zor durumda kalıyo. ama aksi duru da olabiliyo. bi tanıdık 2 kere nisan attı. sonra evlendi kocasından bosandı...simdi yeniden hic evlenmemis bi adamla ve kendisinden milyon kat daha guzel ve egitimli biriyle evlendi..biraz da sans isi bu

ya evet böyle örnekler bende çok görüyorum.. mesela bir tanıdık eşini bir başkasıyla aldattı resmen aldattı.. bekar bir adamla hemde boşandı evlendiler şimdi hemde kaç senedir evliler.. sonra bir başkası üç kere evlendi.. sonra bir başkası evlenmeden adam kandırdı onu (burada kıza çok üzülmüştüm gerçekten) neyse o da evlendi benimle yaşıt 5 yaşında evladı var.. ben bunu anlamıyorum bu adamlar erkek değil mi? benim neyim var, benim kime zararım var onu anlamıyorum. kadın deil miyim ben herşeyden önce insan değil miyim..

Arkadaşlar ben bugün çok sıkıntılıyım.

Yaklaşık 3 sene önce boşandım ben. Bu süre zarfında hayatımda ciddi manada 1 kişi oldu, o da boşanmıştı ama aldattı, nasıl olsun ki?

Güzel biri olduğumu söylerler. Kapalıyım abdestli namazlıyım. Boşandığımdan beri hiç bir erkekle elele dahi tutuşmadım.. ama etrafımdan çok fazla tanışmak isteyen oldu geneliyle boşandığım için korktum, görüşmedim. 1-2 tane kabul ettiğim oldu.. bu kabul ettiğim kişilerde ise şu oldu özellikle bekardı bunlar ve boşandığımı gizlemedim baştan.. 2 si de boşandığım için ciddi düşünmediklerini söylediler bana.

en sonuncusu dün oldu. adamı 2 yıldır tanıyorum ortak tanıdığımız çok fazla. annemle de geldi tanıştı bir tesadüf sonucu ben yoktum orada bir ortamda karşılaşmışlar tanışmışlar..neyse daha 3 gün önce annemin yanına gelmiş..bana da 5 aydır kahve içelim diye ısrar ediyordu kabul etmemiştim.. son bir aydır yoğun bir şekilde.. defalarca söyledim ben gezme tozma bilmem, istemem öyle gelemem heryere seninle kabul edemeyeceğim teklifini falan diye.. 5 ay ya dile kolay 5 ay.. neyse en son yine tesadüf diyor ama hiç inanmadım benzinciden benzin alırken orada karşılaştık.. gel kahve içelim dedi tamam dedim gittik araçlarla.. neyse orada gayet efendi hoştu. bende dedim iyi biri galiba.. dün bana mesajda evlenmeyi düşünüyor musun dedi bu nasıl soru tabi ki düşünüyorum dedim ve bana bizim seninle ciddi bir ilişkimiz olamaz evlilik yoluna giremeyiz benim ailem kabul etmez anla beni dedi... bende sen beni ne sanıyorsun dedim.. bu da birşey sanmıyorum senden çok hoşlandım hep ama, boşandığını öğrenince çok şaşırdım dedi ki boşandığımı öğreneli 1 yılı geçiyor... bende huzurumu bozma benim ben bu kadarım buyum kimseye gel beni tanı demedim peşime düşte demedim böyle küçük bakan erkekle işim olmaz... dedim niye kızıyorsun demiş yazdıklarını oku anlarsın aptal mıyım ben dedim... ondan sonra aramadı sormadı..

ama bu ikinci sefer oluyor bir diğeri de ilk görüşmede elimi tutmaya kalkmıştı bende kızınca işte sen bakire değilsin benim ailem kabul etmez bir evin bir oğluyum bıdı bıdı..

bu erkekler beni mi buluyor yaa.. niye ben hep ezik görülüuyorum dalga geçilecek insan gibi bakıyorlar.. ya ben çok hafif meşrep olsam gülsem eğlensem tamam derim ondan.. işimden eve evden işe arada bir kız ark. ile gezen bir kızım ben bunlar neden böyle bakıyor bana.. bizim mahallede 2 çocuklu benimle aynı zamanda boşanan bir kadın bekar bir erkekle evlendi.. o kadınla evlenen erkek değil mi? neden bana böyle davranılıyor ben anlamıyorum.. kaldıramıyorsan boşanmamı yaklaşma... çok inancım sarsıldı, güvenim bitti artık geleceğime parlak bakamıyorum.. 26 yaşımdayım isteyenler elbet oluyor ama, ya çocuklu ya yaşı geçkin.. bende dengim biri ile birlikte olmak istiyorum, evlenmek istiyorum bu suç mu? zaten artık karşıma çıkan hiç bir erkeğe cevap vermeyeceğim.. anladım ki benim için en güzeli görücü usulü.. ama aklım şunu almıyor boşanan bir çok kadın görüyorum onlar çok rahat evlenirken hiç boşanmış olmaları sorun değilken ben neden ayıp bir şey gibi bunun utancını yaşıyorum.

boşandığıma asla pişman değilim hatta yeniden doğdum bundan utanmıyorum da asla.. erkekleri gerçekten anlamıyorum.. şu yaşıma kadar gerçekten bir erkek tarafından ne sevildim, ne korundum.. zaten artık bunu beklemekten de vazgeçtim...:43:

forumda seni en iyi anlayabilecek kişilerden biri benim canım:((((
senin mesleğin var mı peki?çalışıyor musun?

demek ki geneli böyle bunların çünkü, 3 yıl oldu daha henüz bu konuda kendim gibi düşünen birini görmedim.. boşanmış adam bile tuhaf bakıyor boşanmış kadına..

boşanmış adam bile tuhaf bakıyor demek boşanmış kadınalra...
aslında tüm suç biz kadınalrda annelerimizde...anneler erkek çocuklarını yetiştirirken sen şöylesin sen böylesin kız kardeşine de sen kızsın sus diyor...sonra da her haltı yemiş bile olsa boşanmamış kadın arayan erkekler çıkıyor piyasaya...
yazıklar olsun..

Bana kalırsa Allah'ın sevdiği kulusun ki sana en baştan gösteriyor gerçek yüzlerini..
ya gezip tozup gönül eğlendirselerdi? evlilik vaadleriyle duygularınla oynayıp sonra ben evlenemem deseydi?
zararın neresinden dönülse kardır ve sen sadece tanışmışsın ve niyetinide görmüşsün.
hiç öyle düşünme birdaha kimse olmaz deme daha gençsin inşallah hakkında hayırlı biri karşına çıkar ve mutlu olursunn :16:

forumda seni en iyi anlayabilecek kişilerden biri benim canım:((((
senin mesleğin var mı peki?çalışıyor musun?

evet çok şükür iyi bir mesleğim var kazancım yerinde, ailesel hiç bir problemim yok arabam var, babamın bana yaptığı bir evim var.. o yüzden bu gerzek heriflerin sürekli güvenimi kırması haricinde hiiççç bir sorunum yok..

boşanmış adam bile tuhaf bakıyor demek boşanmış kadınalra...
aslında tüm suç biz kadınalrda annelerimizde...anneler erkek çocuklarını yetiştirirken sen şöylesin sen böylesin kız kardeşine de sen kızsın sus diyor...sonra da her haltı yemiş bile olsa boşanmamış kadın arayan erkekler çıkıyor piyasaya...
yazıklar olsun..

ya işte öyleler bak senin konunu da okudum adamın kız kardeşi boşanmışken sana nasıl davrandı.. ulan benim bacımında başına geldi bu demiyorlar.. boşanmış bir adam beni aldattı ya sonra bana diyor ki ne var sen de boşanmıştın yabani gibi davranırsan tabi aldatırım diyor yüzsüz pislik..

evet çok şükür iyi bir mesleğim var kazancım yerinde, ailesel hiç bir problemim yok arabam var, babamın bana yaptığı bir evim var.. o yüzden bu gerzek heriflerin sürekli güvenimi kırması haricinde hiiççç bir sorunum yok..
o zman çok şanslısın....benim annemle babam da ayrı ve babamla görüşmüyorum...annnem de babamdan dolayı nefret ediyor benden....gelme dedi eve öğretmen oldun artık öğretmenlik yaptığın yerde dur dedi bana....
ben de öyle yapıcam artık her şeyden bıktım....yapayalnız hissediyorum kendimi artık....

Bana kalırsa Allah'ın sevdiği kulusun ki sana en baştan gösteriyor gerçek yüzlerini..
ya gezip tozup gönül eğlendirselerdi? evlilik vaadleriyle duygularınla oynayıp sonra ben evlenemem deseydi?
zararın neresinden dönülse kardır ve sen sadece tanışmışsın ve niyetinide görmüşsün.
hiç öyle düşünme birdaha kimse olmaz deme daha gençsin inşallah hakkında hayırlı biri karşına çıkar ve mutlu olursunn :16:

ya zaten niyetlerini nasıol belli ediyorlar biliyor musun, ben onlarla gezsem, duygusal duygusal cevap versem, kanacak gibi dursam, onlarda kandırma yolunu seçer.. ben bunlar gezmiyor tozmuyorum ciddi bakıyorum ya işte hemen döküyorlar eteklerindeki taşları.. ki zaten kötü niyetli erkeklerde pek sabır olmaz...

Back
X