Ben bunlari hak etmemistim... Icim yandi...

ne derin ahhh cekmissin.... ne kadar iyi kalpli birine benziyorsun, yazdiklarinizdan anlasiliyor. Ama cok üzüldüm, oysa sen esinle mutlusun, ne kadar güzel birsey mutlu olmak, fakat orda "birisi" hayatinizi mahvetmeye calisiyor. Yaaa neden bu böyledir... Neden hep iyi insanlarin isine kötüler karisir. Üstelik canim sen onun mutlulugu icin ayrilmayi bile düsünüyorum diyorsun, yaaa bunu annesi düsünmüyor herhalde... Tabiki kendi cikarlari icin, peki ozaman hic evlendirmeselerdi ogullarini, öyle degilmi...
Birsey sormak istiyorum canim, umarim cevaplarsin. Simdi kac senelik evli oldugunuzu bilmiyorum ama, bu kadin yani esinin annesi, evlendiginiz ilk dönemlerde de belli ediyormuydu böyle kötü huylari oldugunu, yoksa sonradan mi böyle kötü oldu??

Ben ucuz kurtuldum biliyorum ama, kalbime söz geciremedim, kalp kiriklariyla kalakaldim...
Benim erkek arkadasimin annesi, bizi ayirdi ama, oglunu istedigi kizlada evlendirdi fakat bence o kizi da rahat birakmayacak... Cünkü benim duyduguma göre zaten o kizda kayin validesiyle oturmak istememis (yani benim güya kayinvalidem olucak kadinla), benim erkek arkadasimda kabul etmis bunu, cünkü beni o yüzden kaybetmisti ya, tabi ikinciyi kaybetme lüksü yoktu. Annesi gercekten bayagi kizmis onlara. Bilmiyorum, fakat o kadinin huzur verecegini sanmiyorum, zaten cok planci oyuncu bir kadindi, hasta degilse bile, oglundan ilgi görmek icin hasta rolü yapiyordu, ben bunlari gözümle gördüm.
Er ya da gec huzurlarini bozacak birseyler planlicak o kadin...bundan eminim...

Sağol tatlım o senin iyi kalpliliğin.
İlk zamanlarda annesi ile beni tanıştırdığında , kadın heyecandan elini ayağını nereye koyacağını bilememişti , karşımda o kadar heyecanlanmıştı ki her halinden belliydi beni beğendiği , karşımda kendini bana karşı beğendirmeye çalıştı sürekli.
Fakat ne zaman nişan yüzüklerimizi aldık bir anda o kadın her hareketime kulp takan , hatta beğenerek kendi paramızla aldığımız ev eşyalarımı beğenmeyen , evi yerleştirme planımıza kadar burnunu sokan sürekli burun kıvıran her an olay çıkartmak için zaman kollayan son derece negatif biri oldu. Biri oldu mu yoksa zaten böylemiydi Allah biliyor.
Ben ilk tanıştığımızda gayet mesafeli ama son derece saygılı olmaya özen gösterdim çünkü çevremdeki insanların kayınvalideleri tarafından samimiyet yüzünden ezildiklerini iyi biliyordum kalmıştı ki eltim bile , kaynımın iş yeri annesine yakın olmasına rağmen çooooook uzak bir yerden ev tutturmuştu (kira veriyorlar ve eltim çalışmıyor) , kayınvalidemin kirada olan bir evi var önce burada oturun borçlarınız toparlanana kadar idare edelim diye teklif etmiş olmasına rağmen..Bunları öğrenince zaten içime bir şüphe düştü ama acaba dedim eltim mi sorun yaşatabilen biri bilemiyorum ki dedim.Bir de kayınvalidem bana benim kızım olmadı , eltim için de mesafelidir ben kızım olmadığı için bu duyguyu yaşayamadım diye ima ederek , sen benim kızım ol diyince , dul olması yalnız kalmış ve hasta insan gibi kendini aksettirince üzüldüm , tüm samimiyetimle annem gördüm kendi anneme anneciğim diye hitab etmeyen ben ona annecim dedim sarılarak. Ama o kadar iki yüzlü biriymiş ki , hayatımda gördüğüm görebileceğin en iki yüzlü ve kötü kalplisiymiş. Geldi işte benim başıma geldi. Saflığımdan geldi , samimiyetimden iyi niyetimden geldi.Vardır bildiği yüce rabbimin muhakkak , bunları bana yaşatmasının bir nedeni.
1.5 yıllık evliyim ve nişanlılığımdan bu yana çekiyorum bu üzüntüleri.
Bitti mi bitmedi.
Şu an huzur denen birley yok.
Kocam evliliğimizin yürümesini neredeyse kayınvalidemle aramın iyi olmasına şartlamış durumda ne yazık ki. Hatalı olsam koşarak giderim özür dilerim öperim elini. Ama değilim işte değilim.Sorun tek sorun annesi bunu kabul etmek yerine eşim benden sonsuz bir sabır bekliyor ama nereye kadar. Üzerime yürüyerek bana iftira atan beni tüm akrabalara tanıştırmak yerine kötüleyen bir kadınla nereye kadar? Canı sıkıldığında üzerime kusarak evliliği yıpratan bir kadınla ve annesine bunları yakıştıramayıp gözünle şahit olmasına rağmen hala benden birşeyler yapmamı bekleyen bir eşle nereye kadar?
İlk defa burada paylaşıyorum bunu ne annemin ne babamın bu yaşanılanlardan bir haberi yok ama sanırım pazartesi dilekçe vericem boşanmak için.Allah kimseye yaşatmasın bu acıyı.
Senin eski erkek arkadaşında sanırım sorunu sen olarak gördü bildi ama diğer kızlada aynı sorunlar baş gösterince anladı sorunun senden kaynaklanmadığını bu yüzden kabul etti ayrı şehirde oturmayı.Sana bir açıklama yapamaz bence bekleme canım sen boşuna.Ne diyecek ki kolay mı sorun benim annem demek bir erkek için annesine bağlı hayatını onunla yönlendiren biri için.
O da kabul etmiş bunu itiraf edemiyor ama idare etmeye çalışıyor böyle.Sende bence hiç kurcalama.
Diğer kız mutlu olur mu öyle bir kayınvalideyle bilmiyorum canım inan. Eğer senin benim gibi değilse belki idare eder bir şekilde.Ama onun bir suçu yoktur bence.Nede olsa ne senin yaşadıklarını biliyor ne eşinin neden eşinin annesinin.O da mutlu yuva hayalleriyle evlenmiştir ne yapsın.
Yuva yıkanın yuvası olmaz , lütfensende artık onunla görüşmek isteme , bir açıklama bekleme , bilmeden bir yuva yıkmaya sebep verme , çünkü nasıl acıdır böyle birşey yaşamak az çok öğrenmişsin.
Bu dünyanın birde diğer tarafı var , hakkımı helal etmediğimi söylediğimde eşime yıkılışını gördüm. Çünkü annesi ve annesinin sebebiyetiyle o inanılmaz hakkımı yediler.Allah şahit. Yüzüm ak , vicdanım inanılmaz rahat. Allah'tan başka kimseye verebilecek hesabım yok. Ama onlar acaba böylelermi çok merak ediyorum.
Nasıl bir yuvayı yıkmış olmanın , kendilerine emanet edilen bir insanı suçlamanın ve üzmenin hesabını verbilecekler acaba?
Bunları yaşamadığın için kendini şanslı say , dularını benden esirgeme , benim dularım seninle canım.

Cok cok tesekkür ederim, allah yardimcimiz olsun, bende senin icin dualarimi eksik etmicem. Cok zormus bu olaylarin üstesinden gelmek.

Benim olayim icin, artik onlardan bu saatte hic bir beklentim yok zaten. Ben tabiki onlara bilirdim ne yapacagimi, ama kahretsin kötü insan degilim iste. Eger ben onlarin yuvalarini yikmaya kalksaydim, bütün ömrüm boyunca vicdan azabiyla yasayamazdim. Evet ve o sözler, yuva yikanin yuvasi olmaz derler, bunlar icin yapmadim ve allahtan korktugum icin yapmadim, asla birsey yapmamda. Ben allaha biraktim, o daha iyi bilir.

Canim senin kayinvalidenin davranislari bana cok tanidik geliyor gercekten. Cünkü bende mesafeli ama cok saygili davrandim, malesef bunlar böyle davranislari hak etmeyen kayinvalideler. Gercekten iki yüzlü, yüzüne gülen arkandan ne dümenler ceviren. Benim kayinvalidem olucak olan o kadini görseydin canim, yüzünden ve agzini actigi zaman konusmasindan nasil biri oldugunu hemen anlardin. Zaten kadin konusurken baskalarina söz bile vermezdi, agzindan cikani kulagi duymazdi ve egoistin tekiydi. Seninkide herhalde mutlaka buna benziyordur. Hemde iftiralar... yaa inanmiyorum, iftira cok kötü bir sey. Allah onu affetmezki.
Esin gercekten olanlari görüyor, yani aslinda gercekleri biliyor, hic annesine bir kelime konusamiyormu? Demek ki gercekten annesine karsi agiz acamiyor ki, buraya kadar yani senin bosanmak istemene kadar geldi durum. Gercekten canim, esini tanisaydim, onunla ciddi bir kac kelime konusmak isterdim. O gercekleri zaten biliyor ama bile bile seni feda ediyor, bu olmazki. Senin degerini anlayacak ama sen gidince anlayacak. Yani bence birgün basini duvarlara vurur o adam, böyle severek ayrilirsa.
Annesiyle yalniz baslarina oturunca mutlu olurlar artik. Eger öyle mutlu olunuyorsa.
Canimmm benim dualarim da seninle, allah yardimcimiz olsun.

Aminnnn tatlım amiiiiiiiin inşallah herşeyin en hayırlısı olur.
Başını duvarlara vurur mu bilinmez ama ona bir daha evlenme niyetinde olursa çok düşünmesini ve evleneceği insana bunları yaşatmamasını tembihledim sıkı sıkı.
Ben çektim başkaları çekmesin..
Annesine karşı bir laf edemez evet çünkü hemen hastalanıp ölüyorum der , hakkımı ödeyemezsiniz der durur annesi. Allah korkusu olan saf eşimde numara bile olsa korkar bu durumdan.
En son olayımda , artık dayanamadı herhalde annesine sus haksızsın dedi , bu laftan sonra kayınvalidem delirdi.Şimdi eşim sürekli ben seni korudum diyor ama başıma kakıyor sanki. Ben ondan bir koruma beklemedim ama o anda vicdanı olan kim olursa olsun yoldan geçen en adi adam bile haksızsın sen derdi kayınvalideme.Acaba bu benim için büyük bir lütuf mu olmalıydı bilemiyorum ki. Bana yaptığı hakaretlere ağzımı açıp cevap vermeyen beni koruyan biri çıktı annesine haksızsın diyerek sadece. Sağolsun o da.
Bir derdim var bölümünde konum var canım bu olayla ilgili , oradan okuyabilirsin yaşadıklarımı ayrıntılı.
Şu an zaten kafam o kadar karışık ki ruh gibiyim anlatmaya çalıştıklarımı bile anlatabildiğimden emin değilim. Ama burdayım çünkü anlatacak başka kimsem yok , ailem uzakta ve bilmeleri onları çok üzer hemde çok. Arkadaşlarım uzakta..
Neyse canım senide sıkmak istemem.
Sizinle paylaştıkça atlatmayı deniyorum , kendimi yalnız hissetmiyorum.

Bende iyiki yalniz degilmisim diye düsünüyorum. Ve acilar paylastikca biraz olsun hafifliyor... Ben cok mutlu oldum bu sayfayi tesadüfen bulunca.

"Bir derdim var" bölümüne simdi girip okuyacagim.
Sen iyi bir insansin, kucak dolusu öpüyorum...

yasadiklarin o kadar agirki arakdasim ne dicemi sasirdim
oncelikle kesinlikle emin olki sana bunlari yasatanlardan kesinlikle cikicaktir
emin olkötükedihüso
kendini uzme lutfen gidene yol yakisir
herkes ettini bulur arkadasim degmeyen icin o guzel gozyaslarini akitma lutfen :teselli:
hakkinda herseyin hayirlisi olmasi ve sevginin gercegini bulmani dilerim...a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:

Icim o kadar acidi ki canim, sözlerle zor anlatiliyor. Gercekten, eden bulurmu arkadasim?

Elbette çok üzüldünüz, kırıldınız, böyle birine nasıl güvendim dediniz, hayalkırıklığına uğradınız...Kolay birşey değil yaşadığınız durum...
Bir açıklama yapsaymış size,neden birden böyle oldu herşey vs. diye...Onu bile yapmamış...Evlendiği kişiye de 2 hafta içinde teklif etmiş diyorsunuz..
Yaptığı evlilikte böyle bir evlilik annesinin ablasının bulmasıyla...
Kötü de olsa her yaşanılan birşeyler katar insana, farklı bir bakış açısı, tecrübe kazandırır...
Siz içten ve iyi bir insansınız, gerçekten samimi buldum sizi...Hayatta ne olacağı hiç belli olmaz, karşınıza bir başkası çıkar, çok mutlu olursunuz umarım...a.s.

Evet canimm, kötü de olsa onlarin oyunlarindan cok sey ögrendim ben. Bundan sonra birisi gelip yüzügü parmagima takana kadar kimseye güvenmicem. Yani güvenemiyorum, elimde degil.
Biliyormusunuz, bunlari yasatanlar bana, bütün insanlara olan güvencimi kaybettirdi. Bir insan dogduguna pisman olurmu, beni dogduguma pisman ettiler. Ilk kez bu duygulari da tatmis oldum hayatta. Mutlaka iyi erkeklerde vardir herhalde bu dünyada. Fakat ben bunu su an hic düsünemiyorum, acaba gercekten iyi biri cikarmi karsima diye.
Cok tesekkür ederim sana tatlim...

guzelim yazdiklarindan cok iyi anlasiliyorki haksizliga ugrayan sensin hemde sucsuz yere, onun icin artik hic uzme kendini ve zamanin gecmesini bekle. bak göreceksin beddularin nasilda yerini bulacaktir. ama sukretmeyide kesinlikle unutma, dusunki nekadar sansliymissinki öyle aciz bir insandan kurtuldun. bol bol dua et bundan sonra kendin icin.

cok cok tesekkür ederim canim a.s.

bnm de 9 yıllık ilişkim bitti ve ondan sonra bi başkasıyla olmaya çalıştım ama onda da aynı sorunları yaşadım ve dedim ki 9 yıllık ilişkim için yapmadığım fedakarlığı onun için mi yapıcam.yapamıcam dediğin şeyleri yapabiliosun bi başkası için...o da başka şehire gidemem demiş ama gitmiş...ya bunlar gerçktn kader kısmet işi sanırım olmayınca olmuo...insan suçsuz olunca herşy daha çk koyuyo...bi insana yıllarını veriosun ama sonuç yok...insanı bunlar üzüo...elden bişy gelmio tabi...herşeyin hayırlısını dilemek gerek yapılck tek şey bu...

gecmıs zamanda yasamıs oldugum bı ılıskım vardı buna benzer daha oncekı yazımdada belırtmıstım bır anda karsıma cıktı hayatıma guzellık getırdı mutlu ettı mutlu oldu evlenelım dedı :) yasımdan dolayı bırazcık daha zaman ıstemıstım bır sure sonra kucuk bır hatadan dolayı aramızda bır tartısma gectı sonra uzaklastıkca uzaklastık toparlayamadık a aynı ıs yerınde calısıyorduk sonra cok kısa bı donemı ayrı gecırdık aynı ıs yerınde oldugumuzdan dolayı bırbırımızle ıletısımımız mecburıyetle kopmamıstı sorna benım basıma bı felaket geldı babam trafık kazası gecırdı ve hayatını kaybettı o donemde bır gecmıs olsunu bıraktım sadece ıs yerınde bır elımı tutup basın sagolsun dedı hıc affedemedım onu hala affedemıyorum cok kısa zaman sonra bırıyle bırlıkte olmaya basladı asık olmasına bıle zamanı olmadan evlendı.dayanamadım ayrıldım ıs yerınden bı kac dukkan otesıne yıne gelıyordu haberlerı evlenmeden ayrılmıstım ıs yerınden bana dugun davetıyesı bıle gondermıstı ısten cıkmadan once sordum neden boyle yaptın bıze ne oldu dıye hakkımda duydugu seyler olmus...nerden ne duyduysa kımden kım soyledıyse acıklamadı artık konusmanın faydası yoktu o gunden sonra bır daha gormedım duymadım haberını bıle almadım bılıyorum orda oldugunu yerını yurdunu ama ofkem o kadar buyuk kı sevgım nefrete donustu yıllar gectı uzerınden nefretım bın kat artmıs durumda

arkadasım sılmelısın hayatından o donemı.. aklını sartlandırmıssını sen kanımca.. Hak etmedın dıye bunları cok zoruna gıtmıs bellıkı ama goruluyorkı hala hayatında hak etmedıgı halde yer edınıyor.Onun yuzunden acı cekmene bıle degmez.Sorularının cevabını bulamayacaksın belkıde ama bu saatten sonra bulmanın hıc bır faydası olmayacaktır.Cunku o baskasınıın artık.Bir kere bunu kabullenmelısın bence.Once sen demelısın artık tamam bıtti. Beynın kabul ederse kalbınde bıttı dıyecektır.Elbettekı zor bır donem olacak ama sundan adın gıbı emın olabılırsınkı cok pısman olacktır.Dılerım karsına cok ıyı ınsanlar cıkar.Sana herseyı unutturur.Sakın arkana bakma canım sakın...

kesinlikle diyeceğim şey şudur; allah sizi ondan kurtarmış. muhakkak bir hikmet var. belki evlendikten sonra aldatılacaktın, belki çocuğunuz olmayacaktı belki ezecekti seni.. ama kesinlikle bu işte bir hayır var herşeyde olduğu gibi.

sizin gibi olan bir arkadaşım vardı. nişandan döndü, hatta sözlendi gibi birşey ve sebepsiz bırakıldı. şimdi isa hayatının aşkını buldu hemde o adamdan kat kat üstün iyi karakterli ve iyi meslek sahibi birini. artık üzülmenin ne anlam var? sık sık dua edin, arkadaşlarınızla takılın yalnız kalmamaya çalışın, farklı mekanlar ve hobiler edinin hayat size gülecektir.

yazık olmuş üzüldüm açıkcası ama ben oluşan her olayın bir hayır taşıdığına inanırım...genellikle de doğru çıkar..
unutmak kolay değil taki karşına başka bir insan çıkana kadar..verdiğiniz emekler yıllar ...vs....bunların erkekler için hiçbir değeri yoktur ne yazıkki sorasanız..ben sana şunları verdim şu amekleri verdim derseniz..cevap çok kısa ve nettir..
ben mi istedim...!!! sen yaptın:1shok:
işte bu kadar basittir olay...
ne yazıkki erkek için ailesi öemlidir..hmm ama bazı erkekler çıkabilir ailesine önem vermeyen sevdiğinin peşinden giden..
artık ne yazıkki ilişkilerin çok uzun sürmeside pek m antıklı gelmiyor zannediyoruz ki ne kadar uzun sürer okadara iyi ...fakat değil...
sadece allah doğru insanı çıkarsın karşınıza ve hakkınıza hayırlısı olan erkeği..mutluluklar dilerim..

canım öncelikle hikayenı okudum...
ve uzuntum bıraz daha arttı...
çünkü bende değişik bir versıyonunu yaşadım...
bende 4 yıldır sevdığım aşık olduğum asla yapmaz dedıgım insan benle beraberken başka bir kızla evlendı....
ben onun toplantısı olduğunu düşünüyordum.ama adam megersem balayındaymış....
bunu duyunca şok oldum..
üzüldüm agladım yerlerdeydım süründüm.ilk kez aşık olduğum bir insandı.onu çok sevdiğimi biliyordu.
günlerce aylarca kendıme gelemedım..her an nöbetim gelıyordu aglamalar sorgulamalar neden yaptın demeler .ama duvarlarla konuştum hep. ama ondan bir cevap gelmedı..
boşluga düştüm sankı. inan o dönem oyle bir stresteydımkı iş konusundada sıkıntılarım vardı...
içimde kın nefret ıntıkam duyguları filizlendi..her sanıye dahada büyüdü içimde hemde çok büyüdü...
benım canım nasıl yandıysa senın canında yansın k.... diyordum...
gecelerı uyuyamıyordum..yemek yıyemıyordum.
sakınleştırıcılerle uyku hapları alıyordum...
ya bır ınsan gece uykudan kalkıpta ruyamı degılmı deyıp kendını tokatlarmı...
ben suçluda olsam gunahkarda olsam bedelını çok agır ödemiştim aşkın .
ya o ya o ödeyecekmı diye araştırdım sordum soruşturdum...
ödemelıydı dedım...
bır ınsanın bır genç kızınduygularıyla oynamak kolaymıydı oyle...
herşeyın hesabını vermelı dıye düşündüm...
gece nasıl yataga yatıyor dıye düşündüm.......
o nıkahta ımza atarken hıçmı aklına gelmedım dedım...
hiçmi beni düşünmemişti...
arkasında çok kötü bir enkaz bırakmıştı...
kendımı odalara kapattım..
bildiklerım hayat felsefem görüşlerim hislerim mantıgım duygum karman çorman olmuştu...
vicdanı yokmuydu bunun...
şarkılardan kaçtım.ama dolmuşa bındığınde şarkılar çaldığında hüngür hüngür agladığımı bir allah birde ben biliyorum..
o evliydı artık. sırtımdan bıçaklayıp gitmişti benı. o bıçakladı ama bıraktıgı hançeri alıp gitmemişti.
hergun daha da acıdı kanadı yuregım...
o unutmuştu benı.........
geceler olmasın dıye dualar ettım..düşünsene akşam olunca herkes yuvasına karısının kocasının yanına gidecekti...
ginler böyle geçti geçti olayın 3 ayında onları arabada gördum.önumden geçtıler.artık nasıl oldu bılmem ama yolda nasıl agladım nasıllll
herkes dönüp dönüp bana baktııı....
ben acı çekerken enkaz gibiykn o gezıyordu...
sonra bır buyugume bu olayı anlattım bana dedıkı......
kızım bu dunyada kımse kımseye yapmayacagı kötülük karşılıksız kalmaz...
sana allahın bir ismini söyleyecegım dedı...
ya muksıt dedı bana.
ya müntekım dedı...
mazlumların ahlarını işitip zalımden haklarını alan anlamındaymış...
o yuzden sende allaha sıgın ve ona güven.....
hakkımızda en hayırlısını o verecektır ınan bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…