Ben bunlari hak etmemistim... Icim yandi...

B

Beguem

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi Beguem
Bende o cok aci cekenlerdenim birzamanlar öylesine mutluyken...Bu bir dram...
Birgün üniversite yillarinda birden karsima cikiverdi. Onunla hep grup halinde ders calisirdik baska kizlarda vardi. Ben onu normal bir erkek arkadas olarak düsünürken, hatta grupdaki kizlardan birini seviyor sanmistim, aslinda onu öylede yakisikli bulmuyordum. Biz birbirimizi bir senedir tanimisken, birden acildi bana. Meger cocuk bir senedir asikmis ki derdini kimseye anlatamiyormus, en sonunda acildi bana. Ben kabul etmedim, cünkü ona karsi duygularim yoktu ki, artik onu cok iyi bir arkadas gözüyle hatta bir kiz arkadasi gözüyle bakiyordum, cünkü okadar cok derdimizi birbirimize acmistikki. Bir baska gözle bakmak cok zor geldi bana. Ama pesimi asla birakmadi, yalvardi, ve bir sene sonra ben kabul ettim.

Bana cok iyi davraniyordu, kapima kahvaltilik esyalar ve güller birakip giderdi. Ve ben onu sevmeye baslamistim zamanla. Öyle mutluyduk ki, üniversitedekiler bizi parmaklariyla gösterirlerdi, birbirimize öyle yakismistik ki. Cok saygiliydik, cok mutluyduk, hersey yolundaydi. Beni öyle kiskanirdi ki arkadaslarimdan. Beni kimseye emanet etmezdi.Fakat aramizda bir problem vardi, benim okudugum sehir issiz bir sehirdi yurt disinda, aynen türkiyenin dogusu gibi. Benim ailemde kücük bir kasabada kaliyordu, okudugum sehire 400 kilometreydi. O benim okudugum sehirde dogup büyümüstü aileside orada yasiyordu. Bir gün üniversite bitince baska sehirlere tasinacaktik, artik nereden is bulursak. O evlilik teklifi yapmisti bile bana, ve bende kabul etmistim. Ailelerimiz bile tanismisti. Fakat annesi biraz problem yaratiyordu, annesi yüzüne gülenlerden arkandan konusanlardandi. Oysa okadar iyiligim dokunmustuki ona. Fakat o kadin degerimi bilemedi. O da annesinin sözünden cikmayanlardandi. Ben sakin ve cok anlayisli bir bayanim, kimseye kötülügüm dokunmadi, cünkü bende Allah korkusu vardi. Annesi oglunu yaninda kalmasini istiyordu. Okul bitince o arkadasim beni aileme teslim etti. Artik birbirimizden uzaktaydik, artik yüzükleri alip evlenicektik. 3 ay uzak kaldik.

Yüzükleri aldik ve bir hafta sonra hersey bitti. Toplam 4 sene beraberdik. Olayin bittigi gün söyleydi: Bana erkek arkadasim telefon acti ve benimle oturdugumuz sehire geliyormusun gelmiyormusun evet mi hayir mi dedi. Bende istersen hepberaber oturup tekrar konusalim dedim, bana, seni birdaha hayatinda rahatsiz etmeyecegim dedi. Bende ozaman bittiyse burada hersey lütfen yüzügümü geri yolla dedim, aldigimiz yüzüklerin ikiside onlardaydi. Onun yüzügünü ben ödemistim benim yüzügümü de o ödemisti. Yüzügü geri istedim fakat bugüne kadar o yüzük geri gelmedi. Bu konusma 12. ayda olmustu, ben bekliyordum yüzük geri gelmiyordu, ama icimde bir umut vardi, ve eger yüzügümü geri yollamiyorsa kendi birgün gelicek diyordum. Benim askim dogru zamani bekliyor o zaman gelince bana geri gelecek diyordum. Yilbasinda mutlaka yazar bana diye düsündüm, yazmadi. Ikinci ayda dogum günüm var, mutlaka dogum günümde yazacak veya gelecek dedim gelmedi. Yüzükte gelmedi. Bende tabiki dogum günümde yazmadigi icin gururuma yedirip yazamadim ona.

Aradan bir ay daha gecti, beni bir kiz arkadasim aradi, ve aynen söyle diyordu: "Begümcüm ben evleniyorum, seni dügünüme bekliyorum, fakat bunuda sana söylemek bana düstü: erkek arkadasin bir baskasiyla nisanlanmis". Ben orada inanmazsiniz bir travma yasadim, hickiriklara boguldum, dünya artik umurumda degildi. Ve inanamadim belki yalandir dedim ve onu aramaya karar verdim, aynen söyle söyledi: "Ben parmagimda bir yüzük tasiyorum seninle görüsmem mümkün olamaz, sana hayatta basarilar dilerim." dedi, ve kapatti. Ve sonralari telefonlarima cevap bile vermedi, yüzüme kapatti. Beni bu kadar seven bir insan beni herseyden kiskanan bir insan nasil yapabildi... Bana ne olup bittigini anlatmaliydi yani o dört senenin hatirina, yani bir fincan kahvenin hatirina. Eger bana "seni artik sevmiyorum ben bir baskasini seviyorum" deseydi, belkide dünyanin en mutlu insani ben olurdum. Malesef hic bir aciklama yapmadi. Ve beynimde sadece soru isaretleri kaldi, acaba aldatilmismiydim? Ve hemen aradan 3 ay sonrada evlenmis. Bu evlendigi kisiyi ona annesi ve ablalari bulmus. Kizla tanistiktan iki hafta sonra kiza evlenme teklifi yapmis, bana arkadaslari söyledi.

Herkez dügünde beni gelin olarak beklerken, birden karsilarina baska bir gelin cikivermis. Kimse anlayamamis, cünkü okudugumuz yerde herkez bizi elele görürdü ve evlenecegimizi biliyorlardi. Ne kadar icler acisi, oysa o gelin ben olacaktim. Tuhaf olan tarafi evlendigi kizda baska sehirdenmis, ve kizin oturdugu sehire tasinmislar. Oysa bana illaki benim annemle oturacagiz diye tutturmustu, ayrilik hani bu yüzdendi. Nasil o kisinin dedigini yapmisti? Anlayamadim...

Tabi ben dayanacak gücüm kalmamisti, ölmeyi denedim, ölümlerden ölüm sectim kendime, ama yapamadim, beni seven annem babam vardi. Annem herseyime destek cikti, eger annem olmasaydi, belki bugün yasiyor olmazdim. Yokmuydu carelerin caresi, artik yoktu o gitmisti, cünkü artik evli bir adamdi. Sonra kin nefret ve öfkelerim basladi, artik beddua kelimesinin bile ne oldugunu bilmeyen ben, beddua ediyordum. Cünkü canimi yakti yakti yakti kül etti.. Bir kiz arkadasim onun annesinin bizi ayirmis olabilecegini cünkü o kadinin büyülerle ugrastigi duyulmus, cünkü kizlarinida büyülerle evlendirmis. Artik büyü diye birseyin varligina da inanmaya baslamistim. O kadinin günahini almak istemiyorum fakat öyle birsey varsa, allah benim döktügüm göz yaslarinin bin katini yasatsin diye düsünüyorum.

Ona evlendikten sonra duygu yüklü email yolladim, kalbi olan bir insan o maili cevaplardi, malesef onu bile cevaplamadi. O gelinligin icinde sen beni görmek istememismiydin dedim, neler oldu aciklarmisin dedim, bende kendime yeni sayfa acmak istiyorum dedim, beynimdeki soru isaretlerini yok edersen dedim, bende mutlu olmak istiyorum dedim, malesef hicbir cevap gelmedi, ve tabiki yüzügümüde göndermediler. Acaba evlendigi kiza mi taktilar diye düsünüyorum, benim icin alinmis olan bir yüzügü. Öyleyse, peki allah iyi yaparmi bunlari...

O benim ilk ciddi erkek arkadasimdi, herseyi ilk kez onunla yasamistim. O bunun farkindaydi. Simdi aradan 2 sene gecti, ve ben hala unutamadim, kahretsinki hep o güzel günlerimiz geliyor aklima ve ben hala agliyorum. Su an cok hastayim, psikolojikmen yardim aliyorum..
O simdi bir bucuk senedir evli. Allaha hep el acip yalvarisimda, birgün ben ölesiye mutlu olunca yeni hayat arkadasimla, birgün onun kapima gelmesi ve onu pismanliklar icinde görmek, ve ozaman o kapiyi ben onun yüzüne kapamak istiyorum. Bunu inanin bütün kalbimle istiyorum. Annesinede haklarimi helal etmiyorum. Ben bunlari asla haketmemistim inanin... Er ya da gec, bu dünyada olmazsa öbür dünyada görüsecegiz.
Allah korkulari yokmus, ama benim allahim var, ve allah korkum var.

Okudugunuz icin tesekkürler, yorumlarinizi hasretle bekliyorum

• Konu Sahibi Beguem
canım 4 senelik ilişkim yeni bitti.ve o beni terketti.o yüzden seni bir başka anlıyorum.ve ne diyeceğimi bilemiyorum.nolur ve nolur güçlü dur.o seni haketseydi tamamına erdirirdi.lütfen üzülme canım topla kendini bir an önce.2 senen geçmiş daha çok zaman geçmesin.

• Konu Sahibi Beguem
kusura bakma beguem ama pekte serefsizmis...keske ilk kabul etmeyesin gibi bi sene sonrada kabuletmeseydin( ne diyeyimki..
hakkinda hayirlisi buymus demekki onunla..
allah gönlüne göre versin...
üzüldüm senin adina...
benimde 3 yillik iliskim bitti az cok anlayabiliyorum seni ve cektigin aciyi...
allahim yardimcimiz olur insallah...
ondan baska siginacak kimsemiz yok...
her kötülük karsiligini bulur elbette...

• Konu Sahibi Beguem
okuduklarımdan anladığıma göre sizin sevdiğiniz kadar sevmemiş sizi.
belli bir bitme nedeni de yok. ailesinden etkilenip ayrılmış gibi.
diğer kişi ile aşk evliliği yapmamış sanırım(onunla sizi aldatmamışsa). belki maddi olarak çok cazip geldi, o yüzden kısa sürede evlendiler.

evlenmiş gitmiş artık.
siz tamamen aklınızdan çıkarmaya çalışın onu.
yeterince zaman harcamışsınız onun için, daha fazla yasını tutmayın geçmişteki ilişkinin.

inşallah, size onu tamamen unutturacak iyi bir eşiniz olur ilerde.

• Konu Sahibi Beguem
Eğer zaten annesinin sözüyle hareket eden biriyse eşiyle de mutlu olamaz,evet çok acı cekmişsiniz,ama evlenseydiniz de mutlu olamazdınız,aslında siz kafanızdaki soru işaretlerinin cözumlenmesini istiyorsunuz maalesef bunu da yapmamış cok bencilce davranmış cogu erkek gibi,ne yazık ki erkekler böyle oluyor,peşimizden koşuyorlar ardından herşeyi silebiliyorlar,ama siz içinizi bozmayın,emin olun yaptıklarının acısını ceker,buna emin olun ve içinizi rahat tutun,ayrıca anlattıklarınıza göre sizin kıymetinizi bilecek sizi sevecek ve herşeyi unutturacak bir adamı gerçekten hak edıyorsunuz,emin olun karşınıza bu kişi cıkar ve mutlu olursunuz,evet yasadığınız yıllar heba olmuş belki onun yüzünden ama bu da hayatın gercekleri maalesef,uzaktan konuşması kolay gelıyor gibi gelcek ama öyle değil,ben ufacık bi olayda erkek arkadasımı yerden yere vurdum sizin yasadıgınız hiç kolay değil
dilerim herkes hakkettigini yasar,ama uzmeyın artık kendınızı,o hakettigini bulacaktır böle rahatlatın içinizi...

• Konu Sahibi Beguem
arkadaslar, size cok cok tesekkür ediyorum. Böyle güzel mesajlar bana umut veriyor. Sizlerde yasamissiniz, insallah allah bundan sonra bizim yüzümüzü güldürür.
Acaba bu konuda ben mi hataliydim diye cok düsündüm, biraz gurur yaptigim icin. Bazen keske gurur yapmasaydim diyorum.
Bazen de ona cok beddua ettigim icin acaba allah katinda ben haksizsam, bu beddualar bosuna mi diyorum. Sizce bu konuda ben mi haksizdim?
Ama ona hayatinda asla mutluluklar dileyemiyorum...malesef dileyemiyorum.

O gün gelecekki, canim arkadaslarim, bizim mutlulugumuz basladigi anda, onlar mutsuz olacaklar. O günü sabirsizlikla bekleyecegim...

• Konu Sahibi Beguem
yaşadığın gerçekten atlatılması kolay şeyler değil
canım sen eğer allaha inanıyorsan kader denen şeyede inanman lazım
sizin için birlikte yazılmış bi kader yokmuş demek ki
allahım böyle olmasını dilemiş böyle olmuş
bu olaya bu açıdan bakarsan eğer daha az canın yanar...
unutma her şerde bizim görmediğimiz bir hayır saklıymış
umarım allah sana bu olaydaki hayrı görmeni nasip eder
aradan uzun bir zaman geçmiş elbette üzülmekte haklısın
ama dünü düşünüpte yarınını zehir etme sende kendine yeni bir başlangıç yap
sevgini hak eden birine ver ve gerçekten mutlu ol

• Konu Sahibi Beguem
Canım,olaylar anlattığın gibi olduysa tam olarak ben sen de hiç bir suç göremıyorum,ben mi gurur yaptım acaba diyorsun,eğer öyleyse bile iyi ki gurur yapmışsın,böyle biri için gururunu ayaklar altına almamışsın,çünkü sen ne yaparsan yap böyle birisiyle mutlu olamazdın,önemli olan insanın kişilikli olması,baksana sen diyorsun annesinin lafından cıkmadı diye,bencee daha fazla mutsuz olmaktan kurtulmuşsun canım,düşünsene eger evlenseydin daha beter olacaktı,bence sen şanslısın bu kadar kötü şeyler yaşamana rağmen,ama üzülme emin ol, sen kalbini bozma karşına kıymetini bilecek bunları unutturacak adam çıkar emin ol...Kendini artık üzme,bunları yaşayan tek kişi değilsin öyle de düşün,bir de o kişinin hak ettiğini bulacağını düşün...

• Konu Sahibi Beguem
bence üzül agla ama bunu kendini yıpratıgın icin sana deger vermeyen bir adam icin agladıgın icin ağla bence hersey olup bitmis artık düsünmemeye calıs ve kendine bir yön ver
o zaten niyeti ne kadar ciddiyse annesine bile resti ceker senin yanında olurdu bir kelimede böyle bıraktıysa annesinin sözüne bu kadar önem veriyorsa evlendikten sonra ne kadar mutsuz olurdun bunları düsünsene
birde benim fikrim evlendigin insanın kendi ilinden kendi örf ve adetlerinden olması cok daha iyi
sürekli bununla ilgili seyler cıkacaktı
karsına seni hakeden seni gercektende seven insan mutlaka cıkacaktır bence artık onu unut ve düsünme onu düsünmek onun icin cok büyük bir ödül bence bu ödülü verme ona haketmiyor cünki

canım senin adına çok üzüldüm ama bunları yaşamak gerekiyor ki hayatımıza giren insanları değerlendirebilelim değil mi? annesinin sözüyle hareket eden, hayattaki en önemli ve en kutsal kararı verirken birbaşkasının tercihini gerçekleştiriyorsa kişilik oluşumunu tamamlayamamıştır derim. merak etme o güzel yüreğinin hakettiklerini allah hediye eder sana sen gönlünü ferah tut herşey düzelicek. sen kendine kendin için, mutlu olmak için iyi bakmalısın. hadi gülümse yanlız değilsin::teselli:

adam gerçekten şerefsizmiş.
ama artık evlenmiş gitmiş hatta üstünden 1,5 yıl geçmiş...bu süre içinde o bir gün olsun seni düşündü mü acaba?
boşver hiç kafana taktığına değmez böyle şerefsiz bi adamı...olan sana oluyor, senin sağlığına, senin zamanına...
merak etme eden bulur zaten...
sen keyfine bak, hatta bence şükretmelisin böyle biriyle evlenmediğin için, evlensen kim bilir neler gelirdi başına.

ben anlamıyorum... madem böyle bir adamsın başta neden bu kadar ısrar edersin bu kızcağıza... sen sevene kadar mıydı sevgisi??? offf. şerefsizlik başka hiçbir şey değil.

Bugün cok güzel bir gündü benim icin, yazdiklarinizi bir bir okuyorum. Inanin ki beni öyle motive ediyorsunuzki, size bunu anlatmam imkansiz. Yasadiklarimi bütün gercekligiyle sizlere anlatmak istedim. Cünkü kendimden emin degildim, acaba suc bendemi diye. Tabiki annem sucu bende görmüyordu, cünkü ben onun kiziyim ve arkadaslarimda. O yüzden sizin görüslerinize cok ihtiyacim vardi.
Bunun icin sizlere ayri ayri cok tesekkür ediyorum ve bana tavsiyelerinizi gercege dönüstürecegim. Sizlerdende o destegi ve kuvveti aldigim icin, bugün kendimi ilk kez cok iyi hissettim.
Hepiniz cok iyisiniz, sizleri internet üzerinden olsa da sevgi dolu kucakliyorum.

canim, ben sizlere tesekkür borcluyum a.s.

benm yaşım küçük ama bnde çok şey yaşadım bnmk seninki kadar ağır değil ama 2 yıllık ilşkim bitti yani bitirildi bana haber vermeden zaten genelde sevdiğimiz kadar sevilmiyoruz lanet olsun sen değerlisin unutma kendinide böyle karaktersiz duygusuz insan müsveteleri için yıpratma kendi canını yakma derim allaha bırak bu dünya yalan çünkü asıl olan öbür taraf ben buna cok inanıyorum allah kötülükleri onlara bırakmaz mutlaka vardır bedeli sana nasıl çektirdiyse oda çekicektir mutlaka

bide okurken aklımdan gect bi kıza 2 haftada evlenme teklif etmesinin bçok nedeni olabilir mecburiyet vs. yada kızın zengin olabiliceği ihtimalide var

ama bence boşver hepsine bnmde bazı şeyler aklıma geldikçe intihar edesm geliyodu eskiden ama anladımki hayatta cok guzel şeyler var bi kere ailemz herkes gider onlar kalır...
öpüyorum seni kendine iyi bak...

Canimm herhalde benim olay gibi bir olay yasamissin herhalde, ne diyecegimi bilemiyorum , ahhh bu serefsizlere keske kanmasaydik, bende hayatimin erkegini buldum sanmistim, o da bana hayatinin kadinini buldugu hissini fazlasiyla vermisti. Ne yazikki yalanmis. Nasil da kandim, keske hic evet demeseydim, keske o platonik askiyla sürünseydi pesimden. Olan oldu. Ama senin dedigin gibi canim, bende bu dünyanin üc günlük dünya oldugunu düsünüyorum ve asil ödesmeyi öbür dünyada yapacagiz onunla. Bakalim bunlarin hesabini nasil verecek.
Bir kiz arkadasim internetten onun oldugu bir sayfada ona mesaj atti (o kiz arkadasimi tanimiyor). Kiz arkadasim söyle yazdi: seninle tanisabilirmiyiz falan filan... Sonra geri yazdi: Benim mutlu bir evliligim var o yüzden senin arkadaslik teklifini kabul edemem, umarim sende aradigin kisiyi bulursun, yazmis.
Yani düsünüyorumda canimm, bu hep böyle mutlumu kalicak?
Benim bir allahim var, eger allahin hakki hukuku varsa mutlaka bana yaptiklarini bu dünyada cekecektir öyle degilmi, sen nasil düsünüyorsun?
Allahtan zaten ona mutsuzluklar ve benim cektigim bu acilarin bin katini ceksin diliyorum...
Hep bunu diledim...

offf canim yaa, biliyorsun bende seni cok hemde cok iyi anliyorum, sizin daha yeni bittigi icin birlesme careniz yok mu acaba? hani eger cok seviyorsan, tekrar deneseniz aradan fazla zaman gecmeden.... ben cok üzülüyorum.

yaşadıklarımız seninkiyle çok benzer cnm oda bana o kadar aşkla tutkuyla bakardıki onun sevgisine inanmamak mümkün değildi
ama yalanmış işte
hep üzülücekmiyiz ?? hayır mutaka bizim karşımızada dürüst bir çıkar ...
benim allah korkum var kötü olamıyorum yoksa ben bilirm yağıcağımıda allaha bıraktım ben sende öyle yap bırak gitsn oda mutlu olamıycak herşeyn bi karşılığı var hayatta ...

evet tatlim, iste bende de o allah korkusu var. Bunlarin ama Allah korkusu yokmus ya, neyse Allah bir gün bunlara "Dur bakalim, senden büyük ben varim" dicek. Bakalim ozaman ne yapicaklar...
Bu serefsiz üstelik birde cuma namazlarina giderdi, son mesajimda ona: Istedigin kadar namaz kil, sende allah korkusu yokmus ki, namazlarin kabul olmicak, yaptiklarinin hesabini vereceksin, dedim.

Serefsizmis ne diyeyim...

Ahh canım ahhh..
Ahh diyorum çünkü o güzel yıllarını böyle gereksiz bir insana üzülerek geçirmişsin.
Geri getirmesi imkansız şeyler kaybetmişsin sağlığın gibi , o koca 4 yılın gibi.
Ama inan bunlar haricinde kazanan sen olmuşsun.
Tabiri caizse ana kuzusu birinden hayır beklemek inan büyük acılara kapını açıyor olmak demek hele de annesi kötü kalpli biriyse.
Verilmiş sadakaların varmış canım dua et , beddua değil şükret.
Şu anda ben eşimin kötü kalpli annesi yüzünden evliliğimi bitirmeyi bile düşünüyorum.
Çünkü kapıyı kayınvalideme kapatsam kapı deliğinde bitiyor.
Ne hayatımdan çıkarabiliyorum onu nede eşimin evliliğimizde annesi yokmuş gibi davranmasını sağlayabiliyorum.(Yanlış anlaşılmasın yaşadığım kötü şeyler nedeniyle görüşmek istemiyorum ama eşime bu konuda üzerine düşen vazifesi ne ise yalnız başına da olsa annesinin yanında olmasını ve yapmasını tembihliyorum.)
Olabilir mi.. Sanmıyorum. Görünüşe göre de olamıycak zaten.
Geriye tek bir yol tek bir çaremiz kalıyor.
Tek üzüldüğüm ise ben çok sevdiğim adamdan onun mutlu olması için vazgeçmeyi düşünebiliyorken , annesi kendi çıkarları için onun mutlu olmasını istemiyor , bizim mutluluğumuzu çok görüyor.
Bunları yaşamak isteyeceğini hiç sanmıyorum tatlım.
Bu yüzden lütfen yaşadıklarını geride bırak , az önceki geçen 1 sn. bile geri getiremiyoruz farkındasın değil mi?
Sonuna kadar haklısın söylediklerinde ve yaptıklarında hiç kuşkun olmasın..
Ama geride bırakıp hayatına yön verme zamanın gelmiş artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…