Ben bugun norobilimci oldum ve aglamak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türkiye’ye hoşgeldin shdhdhs malesef hocalar böyle ya buradaki yani akıl sır ermez. Hiç umursamayan, çalışmayan tam puan alır, sadece birşey bilmeyen o bilmediğinden kalır. O yüzden boşverin. Dediğiniz gibi sonradan lazım olursa sıkıntı çıkarmasın

Türkiye’ye hoşgeldin shdhdhs malesef hocalar böyle ya buradaki yani akıl sır ermez. Hiç umursamayan, çalışmayan tam puan alır, sadece birşey bilmeyen o bilmediğinden kalır. O yüzden boşverin. Dediğiniz gibi sonradan lazım olurs

Bunu yapan adam Ingiliz aslinda yurtdisinda okudum...

Haķkınıza razı olup 5 puan için psikolojinizi bozmayın.

Ya şimdi bu not işini anlamadım ama şöyle düşün, hak etmeden senden yüksek not alan insanlar hayatları boyunca kayırılmayacaklar ve nihayetinde kapasiteleri kadar başarılı olacaklar. Sense 3-5 not düşük alsan da, onlardan daha büyük bir potansiyele sahipsen, zaten gelecekte onlardan çok daha fazla parlayacaksın. Her şey not değil mevzusu gerçek yani.

Tam bir nankörlük sizinkisi. Kendinizden utanın bence.
Başka danışmanlar yüksek not verdi diye sizin danışmanınız da vermek zorunda değil. Ayrıca size o kadar yaptığı iyiliği unutup en son verdiği nota takılıyorsunuz ve küfretmek istiyorsunuz öyle mi? Yazık...

Kimi hocalar işini ciddiye alır, iyi öğrenci yetiştirir ama öğrencisinin daha iyi olmasını ister. Notları bol değildir.
Kimi hoca da öğrenciye yapıştırır notu yüksekten. Aslında bu öğrenciye iyilik değildir ama anlayana...

İlk başta anlattıklarınızla gözümde çok büyüdünüz bir an ama hocanıza olan tavrınız gerçekten çok rahatsız etti...
Hocanız belki toplasanız size diğer hocaların ayırdığının 10 larca katı saatlerini ayırdı ama sizin şu tepkinizi görse emin olun o da sizin için yaptıklarına pişman olurdu.

+100

Olaya şöyle bakın. Hakettiğiniz not 105miş, onu almışsınız. Bu kadar basit. Diğer öğrencilerin ödevinin içeriğini ve hocalarının tutumlarını kimse bilemez. Hoca kendisi söylemediği sürece arkasından "okumadan not vermiş, haksız yere öğrencisi diye notları şişirmiş" vs diye bahsetmek de etik değil. İftiraya bile girer bilip bilmeden söylenince. Hakkınıza razı olun diyorum kısaca. Anladığım kadarıyla hocanız size bayağı zaman ve emek harcamış. O üstüne düşeni yapmış. Hocanız diye notları şişirmek zorunda değil. Ben hocanın tavrını gayet düzgün buldum.

Doktora başvurusunda mülakat ve referans 3-5 puandan daha önemli olacaktır.
Bu anlamda için rahat olsun.

Ama sana ders olsun.
Formaliteleri es geçen kimseyle yola cıkma.
O formalitelerin bir sebebi var :)
Buna uyum sağlayan insanlar daha net ve anlaşılır. Güvenilir. Diğer türlüsünün sagi solu belli olmuyor
Aynı şeyi yaşadım oradan biliyorum.
Sonra tekrar seçim şansım oldugunda kurallara Bagli, saha az yetenekli, daha mal olani sectim:) tecrübe iyidir. Takılma, tadını çıkar.
Gelecek sizin pis neuroscience cilar😅
Mezun olduğumda türkiye de yoktu,
Yurtdışında uzun süreli eğitim planım olmadığı için biyomedikal devam etmek durumunda kaldım.
Şimdi arada aklıma esmiyor değil 😅

Takıldığınız nokta çok saçma, kimse ileride tez puanınıza bakıp grant veya pozisyon vermeyecek. Önemli olan şey yayınlarınız ve kurduğunuz Network. Hayattaki en küçük başarısızlığa bu kadar takılırsanız, akademide işiniz çok zor. Bence stresli geçen doktora sürecinizden sonra sinirleriniz bozulmuş. Post doc yapmadan önce biraz dinlenmenizi tavsiye ederim.

Olaya şöyle bakın. Hakettiğiniz not 105miş, onu almışsınız. Bu kadar basit. Diğer öğrencilerin ödevinin içeriğini ve hocalarının tutumlarını kimse bilemez. Hoca kendisi söylemediği sürece arkasından "okumadan not vermiş, haksız yere öğrencisi diye notları şişirmiş" vs diye bahsetmek de etik değil. İftiraya bile girer bilip bilmeden söylenince. Hakkınıza razı olun diyorum kısaca. Anladığım kadarıyla hocanız size bayağı zaman ve emek harcamış. O üstüne düşeni yapmış. Hocanız diye notları şişirmek zorunda değil. Ben hocanın tavrını gayet düzgün buldum.

Aslında haklisin ve doğrusu bu ama aynı grup muhtemelen 6 ay-1 yila aynı yerlere başvuracak.
Kağıt üzerinde bile olsa, daha kötü olduğunu bildigin kişilerden daha azı görünmek can sıkıcı olabiliyor.
Adalet bu anlamda önemli.
Bir arada çalıştığınız insanların da 3 aşağı 5 yukarı durumlarını biliyorsunuz.
Yada sunumlarını görüyorsunuz.
Iftira demissiniz ama aşırı yanlı bakmadıkça bilirsiniz kimin ne olduğunu: :)

Bana biraz degisik geldi.

Yani digerlerine danisanlari bi halt olmamasina ragmen yuksek verdi diye bu adam da size yuksek mi vermek zorunda?
Olmasi gerekeni vermis demekki. Digerleri dürüst ve adaletli davranmamis.

Bunca iyilik yapan birine bu muamele bence yapilmamali.

Canım senin adına cok sevindim. Puana takılma sonuca odaklan😘🧿🦋 sen en iyisisin..

Yok iftira degil ben de sinir olurum hoca bana takti falan diyenlere
Maili kendim gordum hoca hepsine 10 basmis soyluyor
Kiz da kendisi dedi haha kopyala yapistir yaptim diye

Eve gidince hepsine tek tek yazicam kizlar kusura bakmayin aninda bildirim gelenlere yazdim

Aslinda excellent demek burada ama 108 e bile agladi kiz kendimi kotu hissettim herkes tam puan almak zorunluluk gibi abartiyor ne bileyim...
Bence hoca çok doğru söylemiş bir sayıya takılma diyerek. O dinleyicilerin takdirlerini almak daha önemli değil miydi?

Bence hoca çok doğru söylemiş bir sayıya takılma diyerek. O dinleyicilerin takdirlerini almak daha önemli değil miydi?

Kendimi desteklenmemis hissettim sanirim biraz. Hoca tam verse de destegini hissetsem, beni 15 dakika dinleyenler dusuk verse boyle uzmezdi sanirim. Keske diger hocalar gibi destekleseydi beni

Haksızlık ne biliyor musun ingilizce çevirileri benim yapmama rağmen kime yatırmışsan iyi yapamamış diyen hocanın yanında şakır şakır çeviri yaparken diğer öğrencisine çeviriyi kendisi yapmasıdır. Ben yuksek lisans hocamdan çok çektim benim için 1 kez bile laboratuvara gelmezken öteki öğrencisi için laboratuvarda beraber çalışmasıdır.

Sizin 105 diğerlerinin 108,110 alması bundan sonraki kariyerinizde neleri değiştirecek.
Eger bir sey değişmeyecekse oturup şükredin,yeter.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X