• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bu kaynanayla ilgili baslik acmaya biktim!

birde burdaki arkadaşların eski konulardan bahsedince girip bakayım dedim bi sayfayı açtım orda demişsinki altınlarım düğünde çalındı..burda da diyorsun ki ev alacağız diye altınları aldılar sözlerinde durmadılar evi almadılar bende mecburum oturyorum demişsin..hangisine inanalım ;) Herkes Kalbinin ekmeğini yer..önce kalbini düşüncelerini temizle kardeşim..kimse senin yükünü çekmek zorunda değil..bu şekilde davranarak biyere varamazsın haberin olsun..kendinle bile çelişiyorsun sen..

Ya bazen burda açılan konulara anlam veremiyorum.
Geçmiş konuna bakıyorum eltinin oğlundan dem vurmuşsun.
Yok ben şöyle temizim yok ben böyle iyiyim.
Evin nasıl pislik götürüyor o zaman anlamadım.
Eğer evlenip çocuk yapma olgunluğundaysan arkadaşım evinide temizlersin cocuguna da bakrsın.
Çocuğunu uyutup temızle mutfagını mesela.
Kadın gece yarılarına kadar senın için çalışsın bide adı iş yapmadı olsun.

Üslubun çok saygısız. O kadın senin eşini doğurmuş bu yasa getirmiş. Hicbir şey yapmasa bile sunun için saygı gostermen gerek.

Henüz evliliğin, anne babalığın sorumluluğunu taşıyacak maddi manevi gücünüz yoksa, kayınvalidenin evinde sigintiysaniz her lafı sineye çekip oturacaksınız yapacak birsey yok.

ben hatırladım sizi eşinize iş teklif etmişlerdi nerdeyse babasından aldığının 3 katına da gitmemişti rahatı bırakıp..
sizde o koca olduktan sonra biraz zor ayrı eve çıkmak..
kv nizde bence bezdirme politikası uyguluyor..
çocuğunuza anneniz baksın siz işe girin kiraya çıkın.. milletin huzurunu da kendi huzurunuzu da kaçırmayın

Üslubun çok saygısız. O kadın senin eşini doğurmuş bu yasa getirmiş. Hicbir şey yapmasa bile sunun için saygı gostermen gerek.

Henüz evliliğin, anne babalığın sorumluluğunu taşıyacak maddi manevi gücünüz yoksa, kayınvalidenin evinde sigintiysaniz her lafı sineye çekip oturacaksınız yapacak birsey yok.
söyledıklerıne katılıyorum ama beklemıyorum dedıgın gıbı davranmasını,Maalesef yaş olarak kucukler ıkısıde yeterlı olgunlukta bılıncte degıller

Yani biz çocuğumuza hem baktık hem ev işi yemek vs yaptık. Ben çalışmayı tercih etmedim 2 sene ama 2 sene sonra hem çalışıp hem çocukla ilgilenip hem de ev hanımlığı yaptım.
Kimse de gelip yemeğimi yapıp bulaşığımı yıkamadı çocuk küçükken. Beklemedim de.

Kizlar vallahi biktim usandim artik bu kadindan.Kac defa yazdim bugun iyice delirme noktasina geldim hic konusmuyorum ne derse duymamazliktan geliyorum. İlk once dun aksamdan bahsedeyim oglumu uyuttum bende yattim kalktim tekrardan saat 00.22 ydi. Kaynana 4 12 calisiyo bu hafta 12 bucuk gibi evde oluyo bende esime dedim bak annen gelcek birazdan kalorifleri kapatmasin evin icin buz gibi. Oglumun eli yuzu dondu uyurken bi yandan karni agriyo agrisina basliyo aglamaya herneyse tamam dedi ben yattim ama sesleri duyuyorum kaynana geldi daha ayakkabilarini cikarir cikarmaz kombiye dogru firlamis kapatmaya , esimde dedi anne napiyon sen oyunmu oynuyosun resmen cocuk gibi inatlasiyosun ac sunu ne kapatiyosun cocuk zaten hasta sen usumuyosun diye bizdemi usunlmiycez dedi. Anneside sizmi oduyosunuz parasini sadece sizin oda yansin o zaman ben odemek zorunda degilim ikiniz odersiniz dedi cekildi odasina elledim petekleri sogumus kapatmis esime dedim git ac gitti acti aksam kacta kalktysa gitmis kari gene kapatmis kombiyi herneyse bundan dolayi surat yapiyorum konusmuyorum bisey dersede vurucam yuzune. Bugun olani anlatiyorum simdi az once markete gidicem ayakkabilarimi giyiyodum kapiya dikildi o ne oyle ayakkabilarin eski caglardan kalma gibi dedi yok kiyafetlerime laf soylemeler ben zargana gibiymisim cok cirkinmisim giydigim hicbisey yakismiyomus esimde o dunyalar guzeli benim icin diyince kahkaha atiyo , ya oyle derler zaten diyo kendisi patronmus fabrikada calisiyo ama evle is yeri onun ustune oldugu icin patronmus o yuzden o ne derse o olurmus iyice sinirlerim bozuldu evi bok goturuyo o yatmis telefonla oynuyo sonra susleniyo pusleniyo ise gidiyo. Sinirden aklima gelmiyo yazicagim seyleride unuttum oyle iste kizlar ben bu kariya nasil davranayim napayim ne diyim dedigim seylerede alinmiyo .
eşiniz çalışmıyor mu ? bakın küçük elektrikli sobalar oluyor onlardan alın kv nin haberi olmasın bu defada ona laf eder odanıza saklayın kv işteymiş zaten yakarsınız bi zahmet te eşiniz ödesin elektrigi yada evi ayırsın

anladıgım kadarıyla çalışmıyorsun e oglunda büyük degilmiş neden temizliğini annen yapıyor ?
madem annen tmizliğe yardım ediyor çocuga annen baksın sende bi işe bak yada evde iş yap nasıl olsa temizleyen varmış
kv dem bulaşıgı yıkamıyor makineye koymuyor vs demişsiniz kadın çalışıyormuş e siz çalışmadıgınız için size güveniyordur ev işi konusunda kaldı ki görümcem çalışırken kv dem tek bi iş yaptırtmazdı elin işinde çalışıyor canı çıkıyor diye
yani ev de oturuyorsanız ve çalışmıyorsanız evde size ait değilse mecbur yapacaksınız ev temizliği vs . kombiyi eşin öderse bir sorun olmayacaktır

Babasinin yaninda calisiyo 300 tl aliyo haftalik ama hafta ici lazim oldukca aliyo 50 100 hafta sonu geldiginde cok bisey kalmiyo bu hafta zaten oglum hastalndi onu gotrduk arkasndan ben hastalandim hastanede yattim oraya gitti para kalmiyo bisey
siğortalı bi işe girsin 1300 tl yle başlar 600 kira 250 yakıt olsa bile kuru yavan geçinirsiniz hiç olmazsa üşümezsiniz bu sorunlar biter sizde evde bişeyler yaparsınız

Kayinvalidenizle aranız lackalasmis artık maalesef düzelmez.evet normal şartlar altında torununu düşünmesi gerekir ama suda var.kayinvalideniz sizi evinde tutmak zorunda değil faturanizida odemek zorunda degil.birde kac yıllık evlisinizki yeerince yaptim diyorsunuz sonucta kadin calisiyormus calismasa bile gelin olarak madem ayni evdesiniz bazi işleri yapmak zorundasın bence.Ben asla bu ortama izin vermem hadi olduysada o evde kalmam.karşılıklı olarak çok saygisizlasmis.Ama hani objektif olarak söylüyorum kayinvaliden hatalı sen masumsun diye birşey yok maalesef.

Oda istemiyo baska isi babasini birakamiyo baba yeri gibisi varmiymis oda ayri bi dert
eşinde iş yok canım klusura bakma bak biz de kvdeyle oturduk bir dönem mecbur kaldık ama geçinmek zorundaydım eşimin durumu belliydi o dönem
e parası varken durumu iyiyken adamı bırakmayıp sıkışınca terketmek bana yakışmaz deyip sabrettim hergünüm aglamakla geçti ama sabrettim eşimede etrafa da bişey demedim çok şükür o dönem geçti eşim
kv deye Allah razı olsun anacıgım evinizi açtınız ama artık çocukta oldu sagolun toparlandık sayılırız kuru ekmekte olsa kendi çatımız altında yeriz biz annem deyip evi ayırdı evet çok sıkıntı çektik hala da çekiyoruz ama kafam rahat evden ufak tefek pazar harçlıgım çıkacak kadar işler yapıyorum arada ama anladım ki maddi sıkıntıda borçda bitmiyor bitmesini bekleseydik daha kv deyle oturuyor olacaktık

Tabikide istiyorum

Basta boyle konusulmadi diyorum ev alincakti bulundu bakildi paralar ele gectimi ev mev kaldi oyle naptilar paralari bilmoyorum
Yanlış mi anlam isim yanlışsa düzelt kaçarak evlenmissin.kaçarak evlenince başta konusuldunun bir anlamı kalmiyor.ogrencilerimede anlatıyorum davetsiz gelen mindersiz oturur.kaciyorsaniz olana razı olmak zorundasınız.Maalesef gönül ister herkesin hayatı güzel olsun ama öyle bir dünya yok.lütfen çocuğunuzun dışında bu hayat için biraz üretken olun

Benim,anlatmak istedigimi anlamadan niye sacma sapan yorumlari yapiyosunki yeri geliyo ben yemekleri yapiyorum hamileyken elini biseye surmezdi herseyi ben yapardim ama simdi yaptgm herseyi gormezden geliyo bende biktim biseye yapmayinca hemen goze batiyorum kadinin bi bulasigi oluyo kendi yediklerini toplasnlar bari onuda benden beklemsnler ben yapicagimi fazlasyla yaptim ekmek elden su golden degil yani
canım anladıgı kadarıyla elektrik su dogalgaz mutfak masrafı kp ve kv deye ait e siz ayrı olsaydınız hep bunlara para yetirecek hemde tüm işleri sen ne yapacaktın demi? o zaman bu evin işlerini yap ayrı evim de olsa zaten ben yapacaktım diye kendini teselli et

Kizlar vallahi biktim usandim artik bu kadindan.Kac defa yazdim bugun iyice delirme noktasina geldim hic konusmuyorum ne derse duymamazliktan geliyorum. İlk once dun aksamdan bahsedeyim oglumu uyuttum bende yattim kalktim tekrardan saat 00.22 ydi. Kaynana 4 12 calisiyo bu hafta 12 bucuk gibi evde oluyo bende esime dedim bak annen gelcek birazdan kalorifleri kapatmasin evin icin buz gibi. Oglumun eli yuzu dondu uyurken bi yandan karni agriyo agrisina basliyo aglamaya herneyse tamam dedi ben yattim ama sesleri duyuyorum kaynana geldi daha ayakkabilarini cikarir cikarmaz kombiye dogru firlamis kapatmaya , esimde dedi anne napiyon sen oyunmu oynuyosun resmen cocuk gibi inatlasiyosun ac sunu ne kapatiyosun cocuk zaten hasta sen usumuyosun diye bizdemi usunlmiycez dedi. Anneside sizmi oduyosunuz parasini sadece sizin oda yansin o zaman ben odemek zorunda degilim ikiniz odersiniz dedi cekildi odasina elledim petekleri sogumus kapatmis esime dedim git ac gitti acti aksam kacta kalktysa gitmis kari gene kapatmis kombiyi herneyse bundan dolayi surat yapiyorum konusmuyorum bisey dersede vurucam yuzune. Bugun olani anlatiyorum simdi az once markete gidicem ayakkabilarimi giyiyodum kapiya dikildi o ne oyle ayakkabilarin eski caglardan kalma gibi dedi yok kiyafetlerime laf soylemeler ben zargana gibiymisim cok cirkinmisim giydigim hicbisey yakismiyomus esimde o dunyalar guzeli benim icin diyince kahkaha atiyo , ya oyle derler zaten diyo kendisi patronmus fabrikada calisiyo ama evle is yeri onun ustune oldugu icin patronmus o yuzden o ne derse o olurmus iyice sinirlerim bozuldu evi bok goturuyo o yatmis telefonla oynuyo sonra susleniyo pusleniyo ise gidiyo. Sinirden aklima gelmiyo yazicagim seyleride unuttum oyle iste kizlar ben bu kariya nasil davranayim napayim ne diyim dedigim seylerede alinmiyo .
Bi benzeri bendede var cok sukur ki cok cok uzagiz o yuzden yetisemiyor bize mesafe koy canım yaptığı iyikigi basa kakma kadar kotu birsey olamaz
Neolur o evden tasin eger esin gelmek istemiyorsa gobek bagini kessinde gelsin yaptıklarıni goster yeter.. Seni seven zaten gelir bu kadar ezdirme kendini bi bebegin usucegini dusunmeyen kadin senin gururunu kirmamayayim die disinmez yapma bunu kendine

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla kadının evinde kalıyorsunuz, faturaları o ödüyor, gece 12'ye kadar çalışıyor ancak gece yarısı evde oluyor. Siz de bir yandan kaloriferler yansın, bir yandan kadın evi temizlesin, bir yandan da size iyi davransın istiyorsunuz. Bunun çözümü çok basit. Evlenecek kadar büyümüşsünüz maşallah, çocuğunuz bile olmuş. Ayrı eve çıkıp kendi hayatınızı kurun, böylece elalemin yanında sığıntı gibi yaşamak zorunda kalmazsınız. Ha yok biz buradayız diyorsanız kadının kurallarına uyacaksınız, dünyanın kanunu bu. Kimse hem size bakmak hem de işlerinizi yapmak zorunda değil.

Ayrı eve çıkmaya durumunuz yoksa evlenmeyecektiniz. Hadi evlendiniz çocuk yapmayacaktınız. Ev kadınınsa istediğini yapar, ister açar ister kapatır.

Vay be size ev almak zorundalar? Bozulan beyaz eşyaları tamir etmek zorundalar? Kadın fabrikada çalışıp gelip ev işi yapmak zorunda? Sizin tek sorumluluğunuz çocuğa bakmak?
Eşinizle iyi alismissiniz bedava yaşamaya. Ben kv yerinde olsam sizi evden gönderirim.

Back
X