• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bu kaynanayla ilgili baslik acmaya biktim!

Kusura bakmayin ama kv nin kendi annesi bile,onu haksiz buluyosa cevrede onu taniyan herkes ogullari,kocasi dahi onu haksiz bulupta sizin gelip burda beni haksiz buluyo olmaniz butun insanlarn salak sizin akilli oldugunuzu gosteriyo o zamansa oyleyse tamam ben haksizim o hakli
Cok fevri davraniyorsun, birlikte yasama kuralları var ama herkes seni hakli görebilir kaldı ki haklı olabilirsin karar merci değilim, sadece sunu diyorum basit bir örnekle bekarken ailemizle ayni evde kalıyoruz atiyorum anne çalışmıyor bu kadın yorulmadi diye yardim etmiyor muyuz ya da hafif bir işte çalışıyor dediğiniz gibi evden çıkıyor sonuçta bu insana yorulmadi diye yardim etmiyor muyuz? Ayni evde yasiyorsak yapılmali.. ablam bir sene bizle kaldı çalışıyordu aksam geliyordu benimde çocuğum var akşamları yemek hazrlarken toplarken yardım etti, evde olduğu zamanlarda benle birlitke temizlik yaptı... gezmesine karismadim aman gezerken yorgun değil demedim... siz o evde oturmaya başlamışsiniz mecbur bişeyler yapılacak bu işler... eşiniz tüm sorumlu kv sizi evde istemeye bilir ama eşiniz yaşadıklarınızı görüp haftalık 200 tl ile çalışmaya devam ediyor... en büyük sorun odur.

Tesekkurler yorumlariniz icin esimle aksama ciddi ciddi tekrardan,konusucam gerekirse herkesle toplanip konusucam sagolun.

Kusura bakılmasın genel bir eleştiri yapacağım, ben 17-18-19 yaşlarındaki insanların evlenmesine, kayınvalideyle oturulmasına, erkeğin anne baba ve eş ailesinden yardım beklemesine karşıyım.

Geçen gece bir program tekrarına denk geldim, koca koca mesleğini eline almış kızlar bir adam ve annesinin karşısına dikilmiş beğenilmeyi bekliyorlardı, kayınvalide adayının ilk şartı beraber oturmaktı, hepsi de adamla evlenmek için kabul etti, ne oluyoruz yahu?
Nedir bu evlenmek uğruna birileriyle oturma isteği, sonra gelsin problemler, kavgalar.

Tesekkurler yorumlariniz icin esimle aksama ciddi ciddi tekrardan,konusucam gerekirse herkesle toplanip konusucam sagolun.
ınsallah faydası olur gencecık yasında emın olmadıgınbırıne kacarak pek dogru bır karar vermemıssın eşin daha tam sorumluluk sahıbı olamamıs babasının yanından ayrılamamasından bu cıkıyor ortaya umarım halledersınız.

eee o zaman annende kal

ya da annen çocuğa baksın sen çalış

ne bileyim hem o evde yaşayıp hem onların yaşadığı evi annene temizletip hem de bu şekilde sızlanmak bana çok ters geldi

yaşın çok mu küçük bilmiyorum ama bir gariplik var bu ilişkide
bencede bir gariplik var
burda kv konularında genelde gelinlere üzülürüm ama
konu sahibi kendi taraflı anlatıyor gibi geldi açıkçası
bide kv yi dinlemek lazım!!!

Bir de yorulmuyormuş onu söylüyor ya ayrıca ifrit oldum, bizim gelin de benim işime maaşıma kafasını takmış oh ne güzel işin var oh ne rahatsın sizin kadar paramız olsa şunu bunu yapardık deyip duruyor çıldırtıyor beni.

Bu kadar şahane ise sen de gir üni sınavına kazan oku bitir atan sen de benim şartlarıma sahip ol , yok olur mu hazır getirin yiyip içeyim bir de ev işlerinden şikayet edeyim:kızgın:

Sizin de mi gelininiz var?

Allah yardımcınız olsun inşallah burada okuduğumuz hiç birşeyi yaşamıyor, yaşatmıyorsunuzdur.

Benim kayınvalidem hiç çalışmamış hayatında, ev hanımı.
Doğal karşılıyorum bu durumu.
İlk evlendiğim zaman benim çalışmamı çok yadırgamıştı fakat zamanla alıştı.

Ben kimseden birşey beklemeden evlendim.
Benim kayınvalidem de ilk zamanlar "ev alırız, şunu yaparız bunu yaparız" dedi.
Fakat bir gün bile eşime "noldu annenler ev alıyordu, noldu şunu yapıyorlardı" demedim.
Benim zaten bir beklentim yok.

Yuvayı kuran ben ve eşim. Tabii ki maddi anlamda bir çok şeyi biz üstleneceğiz.
Kimseye güvenerek evlenmedim ben, kendi ailem dahil.
Kimseye de kızamam bana niye ev almadı, bana niye filancayı yapmadı diye.
Yetişkin bir birey olarak kendimden sorumluyum.

Çocuğum var, eğer müsaitse kayınvalideme bırakırım, değilse annem bakıyor zaten.
Fakat hasret gidermeleri açısından illa haftada bir gün kayınvalideme bırakırım çocuğumu.
O zaten hamd olsun gül gibi bakıyor evladıma, hakkını yiyemem.

Dengesiz, bencil, düşüncesiz bir kayınvalidem var.
Fakat herşeye rağmen ardından "o karı, bu karı" diyemem, bu terbiyesizliktir bence.
Sonuçta benim kocamı büyütmüş, yetiştirmiş, evine bağlı çalışıp evine bakan bir adam.
Ağaç kavuğundan çıkmadı ya bu adam, ben nasıl aileme saygı beklersem saygı göstermek zorundayım.

Ne kadar tartışıp sorunlar yaşasamda, her daim kapısına gidecek, kapıma gelecek yüzümüz olur.
O kadar yüzgöz olmaya da karşıyım. Ne olursa olsun, anne-baba kavramı başkadır.
Hele ki anne olduktan sonra insan bunu daha iyi anlıyor.
Kendi evladımdan görmek istemediğim herhangi bir şeyi ne eşimin ailesine yaşatırım ne de kendi aileme yaşattırırım.
İki iki daha dört eder.

Ben hep diyorum, ne ekersek onu biçeceğiz karşılıklı bir şekilde.
Kocamı seviyorum, ailesini sevmek zorunda değilim ama ona göre de davranmak zorundayım.
Huzur isteyen, huzur bulmak için çabalayacak.
İnatlaşmak, zıt gitmek, terbiyesizce davranmak, saygısız olmak bir çözüm olmuyor malesef.
Tecrübe ile sabit.

Son birşey demek istiyorum, çalışan anneler de keyfinden bırakmıyor çocuğunu evde.
Burada gördüğüm bir kaç söylem adına diyorum, çalışan anne olmak kolay değil malesef.

yani kusurabakmada o yaştaki kadın geceleri çalışıyor sen kıçını devirip yatıyorsun. gir bir işe çalış paranı kazan evini ayır, kombini istersen yaz sıcağında çalıştır.
aynı eve giden biri demiş oluyor ki ben sizin ailenize katıldım, evinizin kuralı neyse ona razıyım, sesimi kesip olana tamam diyeceğim. başka da bişey diyemezsiniz.
hayır bu kadar olumsuzluğun içinde çocuk da doğurmuşsunuz ya pes.

Cocuk buyutmek icin mi calismiorsun calis hazira iyi alismisin sen ohhh

Benim,anlatmak istedigimi anlamadan niye sacma sapan yorumlari yapiyosunki yeri geliyo ben yemekleri yapiyorum hamileyken elini biseye surmezdi herseyi ben yapardim ama simdi yaptgm herseyi gormezden geliyo bende biktim biseye yapmayinca hemen goze batiyorum kadinin bi bulasigi oluyo kendi yediklerini toplasnlar bari onuda benden beklemsnler ben yapicagimi fazlasyla yaptim ekmek elden su golden degil yani
o evde tabiri caizse ekmek elden su gölden yaşayıp boş boş oturunca
mantık olarak sizin yapmanız gerekiyor hiç boşuna debelenmeyin

kalorifer olayında siz haklısınız tamam minik bebek var

siz vicdan olarak elinizden geleni yapın ve biran önce ayrı eve çıkın

Anladığım kadarıyla Zaman'ında kayınvalide size ev alma vaadiyle takılarınızı aldı Bi süre bizimle yaşayın sonra size ev alırız Oray'a geçersiniz dedi takıları borçlara kullandılar ev işi yalan oldu şuan , eşinizde babasının yanında ona çalışıyor ve harçlık aldığı için siz Kv evinde size bakmak zorunda olduğunu düşünüyorsunuz . Yani ben bunu anladım . Ve o evden çıkarsanız da kayınvalide takıların üstüne yatar ev almaz işine gelir diyorsunuz .babası madem maaş vermiyor o Zaman bize bakacaklar diyorsunuz. Buraya kadar bu şekilde anladım . Ama bundan sonrası için tamamen tahmin yürütücem şimdi siz işi inada bindirdirniz ev işi yapmicam yaptığımı da görmüyor zaten gıcıklık olsun da bir an önce evi alsınlar diye mi düşünüyorsunuz ? Yeni evli hem de bebeklisinin yani ben Kv ile yaşayamazdım ( eşim evlenmeden önce teklif etti Bi süre onlarla kalalım para biriktirip ev alırız diye ben de Bi ev tutamayacaksak zaten evlenmeyelim demiştim ) sizin durumunuz çok daha zor yani kusura bakmayın onlar verirse var bişeyler onlar izin verdiği kadar kullanıyorsunuz bişeyleri bu çok gurur kırıcı bişey . Eşiniz hemen Bi fabrikaya ya da herhangi bir yere başvursun ilerde yaş geçince daha zor olacak iş bulması, kabul etmezse de babanın yanında çalışacaksan en az asgari ücret alacaksın ve ayrı eve çıkmak istiyorum annenden altınlarımı iste onlar benim Hakkı'm de. Ve en kısa sürede iş bul kreş ya da anneanne bakacak çocuğuna başkasının ağız kokusunu çekmekten iyidir . Altınları verirken yanlış yapmışsın şimdi inatlaşma hiç. Ben olsam ben de işten gelince evde biri varsa iş yapmak istemem evde tek çalışmayan sensin bu sana düşüyor . Millet hem çocuğuna bakıyor hem işe gidiyor hem de evini temizliyor.

nedendir bilmiyorum ama ben şu kayınvalideli konuların samimiyetinden hep şüphe duyuyorum

Arkadaslaryla cafeye gitmeye gelince hicbisey yok kendisi,diyo ben usengecim zor geliyo diye ayrica iste yorulmuyorum diyo istedgm zaman molaya cikiyorum istedgim zaman calisiyorum rahat benim isim diyo uyuyo arkdsi ariyo oraya buraya gtcez diyo kahvalti etmeden hazirlanip cikiyo cogunuz beni haksiz bulur belki ama ayni cati altinda yasamadan kimin hakli kimin haksiz oldugunu bilemezsiniz belki kendimi tam ifade etmis olamayabilirim ondan da boyle yorumlar yapiyosunuz ayni sekilde kocasida karisini haksiz buluyo o zaman bi kaynana hakli evdeki herkes haksiiz size gore ☺️

Haklı dahi olsan bir şey değişmez

O evde Kv olmasa idi nasıl iş yapacaksan şimdi de yapacaksın

O bu değil asıl sorun bizim diyeceğiniz bîr ev olsun diye ikinizin de çaba göstermemesi

Yani cidden kiranı ben vereceğim ayrı eve çık desem yine olmaz dersiniz gibi geldi bana

Kizlar vallahi biktim usandim artik bu kadindan.Kac defa yazdim bugun iyice delirme noktasina geldim hic konusmuyorum ne derse duymamazliktan geliyorum. İlk once dun aksamdan bahsedeyim oglumu uyuttum bende yattim kalktim tekrardan saat 00.22 ydi. Kaynana 4 12 calisiyo bu hafta 12 bucuk gibi evde oluyo bende esime dedim bak annen gelcek birazdan kalorifleri kapatmasin evin icin buz gibi. Oglumun eli yuzu dondu uyurken bi yandan karni agriyo agrisina basliyo aglamaya herneyse tamam dedi ben yattim ama sesleri duyuyorum kaynana geldi daha ayakkabilarini cikarir cikarmaz kombiye dogru firlamis kapatmaya , esimde dedi anne napiyon sen oyunmu oynuyosun resmen cocuk gibi inatlasiyosun ac sunu ne kapatiyosun cocuk zaten hasta sen usumuyosun diye bizdemi usunlmiycez dedi. Anneside sizmi oduyosunuz parasini sadece sizin oda yansin o zaman ben odemek zorunda degilim ikiniz odersiniz dedi cekildi odasina elledim petekleri sogumus kapatmis esime dedim git ac gitti acti aksam kacta kalktysa gitmis kari gene kapatmis kombiyi herneyse bundan dolayi surat yapiyorum konusmuyorum bisey dersede vurucam yuzune. Bugun olani anlatiyorum simdi az once markete gidicem ayakkabilarimi giyiyodum kapiya dikildi o ne oyle ayakkabilarin eski caglardan kalma gibi dedi yok kiyafetlerime laf soylemeler ben zargana gibiymisim cok cirkinmisim giydigim hicbisey yakismiyomus esimde o dunyalar guzeli benim icin diyince kahkaha atiyo , ya oyle derler zaten diyo kendisi patronmus fabrikada calisiyo ama evle is yeri onun ustune oldugu icin patronmus o yuzden o ne derse o olurmus iyice sinirlerim bozuldu evi bok goturuyo o yatmis telefonla oynuyo sonra susleniyo pusleniyo ise gidiyo. Sinirden aklima gelmiyo yazicagim seyleride unuttum oyle iste kizlar ben bu kariya nasil davranayim napayim ne diyim dedigim seylerede alinmiyo .
Sen bütün gün evdeysen neden evi bok götürüyor?
Dediği gibi kendi odanızı yakın orada vakit geçirin bebeğinizle ,parasını siz ödeyin,olmuyor mu öyle?
Kafamda deli sorular...

Back
X