Ben bu kaynanayla ilgili baslik acmaya biktim!

Bizim bir arkadaş sevimli ayrıntılar ekliyor örgülerine. Bebekler için kurabiye canavarı ya da micky mouse şeklinde falan bereler örüyor. Büyükler için de. Belki fikir olur.
Teşekkür ederim canım inşallah yapacağım birşeyler :) 1 sene oldu örgüyü ogreneli önceleri dantel yapıp satıyordum ama artık alan olmuyor

Bir tek cocuk bakan siz degilsiniz. Hem calisip hem evine bakan bir suru kadin var. Ya evi ayirin ya da anneniz baksin cocugunuza siz de calisin. Kv takinti haline gelmis sizde. Aksama kadar calisip is yapmasini beklemek tuhaf. Evi temuzlemrsinden bahsediyorsunuz ama kadinin evinde oturup is yapmayan sizmis gibi gorunuyorsunuz. Yazdiklarinizdan oyle anlasiliyor. Herkesin cocugu var. Bu kadar abartmayin. Ya gecim ehli olun ya da ayri eve cikin. Hem kirayi odeyemeyiz diyorsunuz hem de kadinin evinde is yapmayip cocuk bakimini bahane gosteriyorsunuz. Siz neden calismiyorsunuz?

Ya hemen bosan diyenlerede sinir oluyorum okadar kolay mi bodanmak ya nebicim insansiniz kadin kocasindan cekmiyo ki niye bosansin hadi evi ayirsinlar ama cocuklari var esini seviyo hemen bosan sinir oldum sana
evet. arada kocası kaburgalarına tekme atıyormuş sevgiden.
seven koca karısını ezdirmez. çocuğunu soğuk eve mahkum etmez. ayrı ev açar.

Ya hemen bosan diyenlerede sinir oluyorum okadar kolay mi bodanmak ya nebicim insansiniz kadin kocasindan cekmiyo ki niye bosansin hadi evi ayirsinlar ama cocuklari var esini seviyo hemen bosan sinir oldum sana
Sevgi malesef karın doyurmuyor bir yerden sonra maddiyat zaruri ihtiyaçlar vuku buluyor

Ben bundan önceki konuya yorum yapmıştım, o zaman çocuğun haline üzülüp kombiyi yaktırmayan kaynanaya kızmıştım, şimdi bakıyorum da konu sahibine yüklenenler haklı.
bi de o zaman eşim haftalık 200 alıyor demişti, sonra 300 demiş, en son 430 demiş bi tutarsızlık var.:KK69:

Kizlar vallahi biktim usandim artik bu kadindan.Kac defa yazdim bugun iyice delirme noktasina geldim hic konusmuyorum ne derse duymamazliktan geliyorum. İlk once dun aksamdan bahsedeyim oglumu uyuttum bende yattim kalktim tekrardan saat 00.22 ydi. Kaynana 4 12 calisiyo bu hafta 12 bucuk gibi evde oluyo bende esime dedim bak annen gelcek birazdan kalorifleri kapatmasin evin icin buz gibi. Oglumun eli yuzu dondu uyurken bi yandan karni agriyo agrisina basliyo aglamaya herneyse tamam dedi ben yattim ama sesleri duyuyorum kaynana geldi daha ayakkabilarini cikarir cikarmaz kombiye dogru firlamis kapatmaya , esimde dedi anne napiyon sen oyunmu oynuyosun resmen cocuk gibi inatlasiyosun ac sunu ne kapatiyosun cocuk zaten hasta sen usumuyosun diye bizdemi usunlmiycez dedi. Anneside sizmi oduyosunuz parasini sadece sizin oda yansin o zaman ben odemek zorunda degilim ikiniz odersiniz dedi cekildi odasina elledim petekleri sogumus kapatmis esime dedim git ac gitti acti aksam kacta kalktysa gitmis kari gene kapatmis kombiyi herneyse bundan dolayi surat yapiyorum konusmuyorum bisey dersede vurucam yuzune. Bugun olani anlatiyorum simdi az once markete gidicem ayakkabilarimi giyiyodum kapiya dikildi o ne oyle ayakkabilarin eski caglardan kalma gibi dedi yok kiyafetlerime laf soylemeler ben zargana gibiymisim cok cirkinmisim giydigim hicbisey yakismiyomus esimde o dunyalar guzeli benim icin diyince kahkaha atiyo , ya oyle derler zaten diyo kendisi patronmus fabrikada calisiyo ama evle is yeri onun ustune oldugu icin patronmus o yuzden o ne derse o olurmus iyice sinirlerim bozuldu evi bok goturuyo o yatmis telefonla oynuyo sonra susleniyo pusleniyo ise gidiyo. Sinirden aklima gelmiyo yazicagim seyleride unuttum oyle iste kizlar ben bu kariya nasil davranayim napayim ne diyim dedigim seylerede alinmiyo .
Ben bile okurken sinir oldum Allah im yaa niye boyleler bunlar acaba . o kapatsin sen ac ben oyle yapiyorum inatsa inat valla . yeter yani mutlu olmak icin bi evlilik kuruyoruz ne kaynanasinn derdi bitiyo ne kaynpederin ne gorumcenn ne eltinin ne bu yaa biz bunun icin mi evlendik . Yeni evleneceklere de sesleniyorum burdan tek odali bir yeriniz olsun ama esinizle ayri evde oturun o ev size inanki gul bahcesi olur . ayy yazarken bile sinirleniyorum artik ya benimde yarin kpeder geliyor koyden bende artik konulari siralamaya baslarim

niye ogul evlendirirler anlamaamam. bi rahat verin , bi aile olmaya firsat verin bi karismayin degilmi, yok öyle herseye kariscakalar, benim kocamin ailesi de öyle, kötü günlerimde hic destek olmadilar biz sürünürken bize küstüler, ama durumu azcik toparlayinca ha bire bisey istiyorlar, ve saftrik kocamda yapiyor , o her yaptiginda aramiz bozuluyor, ona olan güvenim sarsiliyor anlamiyor.. anne babaya problemim yok amaa onlarinda esimi evlat yerine koydugu yok... benim kaynanamlarda ayni sizinki gibi kiyafetime giyimime karisiyolar, kendileri kokona diye benimde öyle olmam gerektigini düsünüyorlar, kendileri baslarina ne gelirse gelsin süslenmekten geri durmuyorlar , dünyada ki tek amaclari süslenmek oynamak.. ama ben öyle biri degilim bunuda anlamiyorlar, bize her gelislerinde aaaa hic elbisen yok, sen niye gündelik makyaj yapmiyorsun diyorlar, cildirmamam elde degil, en kötüsü esim beni anlamiyor

niye ogul evlendirirler anlamaamam. bi rahat verin , bi aile olmaya firsat verin bi karismayin degilmi, yok öyle herseye kariscakalar, benim kocamin ailesi de öyle, kötü günlerimde hic destek olmadilar biz sürünürken bize küstüler, ama durumu azcik toparlayinca ha bire bisey istiyorlar, ve saftrik kocamda yapiyor , o her yaptiginda aramiz bozuluyor, ona olan güvenim sarsiliyor anlamiyor.. anne babaya problemim yok amaa onlarinda esimi evlat yerine koydugu yok... benim kaynanamlarda ayni sizinki gibi kiyafetime giyimime karisiyolar, kendileri kokona diye benimde öyle olmam gerektigini düsünüyorlar, kendileri baslarina ne gelirse gelsin süslenmekten geri durmuyorlar , dünyada ki tek amaclari süslenmek oynamak.. ama ben öyle biri degilim bunuda anlamiyorlar, bize her gelislerinde aaaa hic elbisen yok, sen niye gündelik makyaj yapmiyorsun diyorlar, cildirmamam elde degil, en kötüsü esim beni anlamiyor
Eşine ailesini şikayet ettikcede anlamayacak bak canım bir arkadaş tavsiyesi ailesine verdiği paraya vs ye laf etme biliyorum çok zor ama sizin ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa ailesine gidenleri sadaka ve gibi düşün eşinle aranı bozma birde çocuk bekliyorsun ben daha yeni yeni akıllanıyorum

Ben bile okurken sinir oldum Allah im yaa niye boyleler bunlar acaba . o kapatsin sen ac ben oyle yapiyorum inatsa inat valla . yeter yani mutlu olmak icin bi evlilik kuruyoruz ne kaynanasinn derdi bitiyo ne kaynpederin ne gorumcenn ne eltinin ne bu yaa biz bunun icin mi evlendik . Yeni evleneceklere de sesleniyorum burdan tek odali bir yeriniz olsun ama esinizle ayri evde oturun o ev size inanki gul bahcesi olur . ayy yazarken bile sinirleniyorum artik ya benimde yarin kpeder geliyor koyden bende artik konulari siralamaya baslarim
Bizde okuruz caniimm katiliyorum dedigine

Bana diyoki su tipine seni yanimda gezdirmeye utanirim esim diyo annesine sende dha yeni yeni sosyetiklestin benim karim dunyalar guzeli ne varmis halinde diye anneside ya ya oyle derler diyip guluyo

Ben bundan önceki konuya yorum yapmıştım, o zaman çocuğun haline üzülüp kombiyi yaktırmayan kaynanaya kızmıştım, şimdi bakıyorum da konu sahibine yüklenenler haklı.
bi de o zaman eşim haftalık 200 alıyor demişti, sonra 300 demiş, en son 430 demiş bi tutarsızlık var.:KK69:
200 aliyodu 300 yapti 430 dedgimi hatirlamiyorum

Bana diyoki su tipine seni yanimda gezdirmeye utanirim esim diyo annesine sende dha yeni yeni sosyetiklestin benim karim dunyalar guzeli ne varmis halinde diye anneside ya ya oyle derler diyip guluyo
Ne kadar basit cirkin konusmalar.
Esin de annesiyle yaris etcene.cenesini kapamasini ve bu tarz sozler soylememesini soylese daha etkili olur.
O kadar yuzgoz olunmus ki kadin da kimseyi tinmaz tabi gider kombiyi de kapatir mutfagi da kilitler banyo akan suya da karisir.

Ne kadar basit cirkin konusmalar.
Esin de annesiyle yaris etcene.cenesini kapamasini ve bu tarz sozler soylememesini soylese daha etkili olur.
O kadar yuzgoz olunmus ki kadin da kimseyi tinmaz tabi gider kombiyi de kapatir mutfagi da kilitler banyo akan suya da karisir.
Haklisin

İlk mesajda okuduklarıma istinaden sizin bu kadar tepkili olmanızı anlayamadım ben. Ev kadının, para kadının... Eşiniz çalışıyor mu? Siz çalışmıyorsunuz zaten.. Ve size ev alacağını söylüyorsunuz. Nutkum tutuldu. Bu devirde düğününde beş kuruş vermiyor aileler kendi kendilerine yapsınlar diyorlar. Sizin durumunuzda olmayı isteyen o kadar çok kişi var ki siz bence bardağın boş tarafından bakıyorsunuz.

Empati kurarsanız kadının düşüncelerini az çok anlarsınız. Sizden yaşça büyük biri kariyer yapmış ve ailenizin rızkı ondan geliyor. Kadın o yaşta evirip çeviriyor ve evini size açmış. İstiyor ki iplerin kendinde olduğunu biraz bilsinler saygı duysunlar.. Ve bir ihtimal kendi kariyer yaptığı için yine kendi gibi bir gelin istiyor olabilir. Yani kendisi kariyer sahibi ve bakımlıysa ve siz onunla inatlaşıyorsanız her şeyiniz batıyordur. Kendi aklındaki gelin profiline yakınlığınız gözünde sürekli uzaklaşıyordur. Size laf sokması da anladığım kadarıyla ayrı eve çıkmanız yönünde yani ''Bu benim düzenim, işinize geliyorsa..'' demek istiyor. Ama bu kavgada alttan alması gereken sizsiniz. İşten gelmiş yaşlı başlı kadın belki de içinden ''Ben yorgun argın geleyim, eve para getireyim o otursun bir de benden hizmet beklesin..'' diye düşünüyor olabilir. Sizin de göreviniz belli çocuk bakmak önemli bir şey ama çocuğunuz kreş yaşına geldiğinde varsa fırsatınız sizin de çalışmanızı öneririm.

Kaynana gerçekten aşırı kötü bir insan olmadıkça onun gönlünü alıp kendi tarafına çekmen çok da zor değil. İşe onu kaynana olarak görmekten vazgeçmekle başlayabilirsin. Mesela hangi kayınvalide kendisine durmadan ''Annecim nasılsın, annecim iyi misin? Annecim bunu nasıl yapayım? hatta ve hatta ''Annecim bana hangisi yakışır, sen çok güzel giyiniyorsun ben pek beceremiyorum galiba..'' vb. diye soran yeri geldiğinde kendi annesiymiş gibi öpen, kendi annesiymiş gibi sohbet eden ve bunu samimiyetle yapan birine kin güdebilir ki? Kendisine hem saygı hem sevgi beslediğini görürse kim bilir belki o da seni kızı gibi görür. Sen dene. Küçük olan sensin ve kocanız onun oğlu, ev onun, para onun.. Emin olun o da torununun kötülüğünü istemez. Torun sevgisi çocuk sevgisinden de ötedir. Ama onun derdi kendisiyle inatlaşan gelini.. Biraz alttan almanız sizin yararınıza. Bir deneyin belki işler değişir. Siz kendinizi sevdirmek için dediklerimi bir uygulayın muhakkak onun tavırlarında da değişiklik olur bu sefer o kendinizi sevdirmek için yaptıklarınızı kim bilir seve seve yaparsınız..

Baktınız yine mi olmuyor.. İş başa düştü demektir. O evde yaşayıp kendi düzenini kuramazsın. Kendi düzenin için kendi evin olması lazım yani ayrı eve çıkmalısın.

Son düzenleme:
200 aliyodu 300 yapti 430 dedgimi hatirlamiyorum
Eşim haftalık sistemle çalışıyor haftalık 430 tl alıyor kira fatura taksit ödüyoruz ucucuna yetiyor ama kafam rahat çok şükür çünkü kv ve görümce m eşim bir çiçek alsa oh ne güzel ya gibi laflar ederlerdi çok şükür geçti o günler
Bu mesajı okumuşum aklımda öyle kalmış. Kusura bakma, haklısın.

X