• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bu kaynanayla ilgili baslik acmaya biktim!

Kusura bakılmasın genel bir eleştiri yapacağım, ben 17-18-19 yaşlarındaki insanların evlenmesine, kayınvalideyle oturulmasına, erkeğin anne baba ve eş ailesinden yardım beklemesine karşıyım.

Geçen gece bir program tekrarına denk geldim, koca koca mesleğini eline almış kızlar bir adam ve annesinin karşısına dikilmiş beğenilmeyi bekliyorlardı, kayınvalide adayının ilk şartı beraber oturmaktı, hepsi de adamla evlenmek için kabul etti, ne oluyoruz yahu?
Nedir bu evlenmek uğruna birileriyle oturma isteği, sonra gelsin problemler, kavgalar.
onlar genelde şöyle düşünüyor
biz bir evlenelim ben onu ayrı eve çıkartırım her türlü

Benim,anlatmak istedigimi anlamadan niye sacma sapan yorumlari yapiyosunki yeri geliyo ben yemekleri yapiyorum hamileyken elini biseye surmezdi herseyi ben yapardim ama simdi yaptgm herseyi gormezden geliyo bende biktim biseye yapmayinca hemen goze batiyorum kadinin bi bulasigi oluyo kendi yediklerini toplasnlar bari onuda benden beklemsnler ben yapicagimi fazlasyla yaptim ekmek elden su golden degil yani
Neler yaptiniz mesela? Hamileyken annenizde kaldiginizi soylediniz. Hergun kv evine gidip yemek mi yapiyordunuz? Bir de siz hamileyken elini hicbir seye surmuyordu diye dert yandiginiza gore herhalde kayinvalide o siralar calismiyordu?... Bugune gelirsek calisan kv butun gun evde olan sizsiniz. Niye kv den is bekligorsunuz? Annem yemek yapip getiriyor hergun dediniz. Siz niye pisirmiyorsunuz??

onlar genelde şöyle düşünüyor
biz bir evlenelim ben onu ayrı eve çıkartırım her türlü

Çoğunlukla da yanılıyorlar, ki baştan kabul edip sonradan cayıyorsanız bu kandırma sayılmıyor mu? Bence sayılıyor, baştan belirleyeceksiniz herşeyi, çoğumuz olgun yaşlarda evlenmedik belki ama kafamızda belliydi isteklerimiz, ki evlilik konuları açılınca dile getiriyorum, herşeyiyle dört dörtlük evlenmedim eşyam olmasın ama tek göz oda bile olsa ayrı evim olsun dedim, ayrı ev hem doğacak bir sürü sorunu baştan ekarte eder hemde evlenen erkek ve kadın sorumluluk bilincinde olur.

Eskidenmiş o cümbür cemaat tek evde yaşamak, şimdi ki gençler kusura bakmasınlar ama hem herşeyim şatafatlı olsun hem sıkıntı çekmeyeyim, hem kayınvalide kayınpeder ev bark herşeyimi yapsın hemde rahatımdan gram ödün vermeyeyim diye düşünüyor, emeksiz yemek olmaz, zorluk çekmek gerekiyorsa çekersiniz, ki 18-19 yaş gerçekten evlilik için küçük yaşlar, bu yaşlardaki kızlar üniversitede şu bölümdeyim, ders araştırmamda yardım eder misiniz gibi başlıklar açmak yerine kayınvalide, Bebek, eş konuları açıyorlar hayrete düşüyorum, hadi eskiden çoluk çocuk anne babanın baskısıyla küçük evlenirmiş ama şimdi neden böyle?

Eş dediğiniz her yaşta bulunuyor, bilmiyorum ya, ben okuyunca üzülüyorum da böyle konulara.

Eşimin haftalığı 500 lira ve 800 lira kira verip 2 çocuk bakıyoruz.. hsonu kvalidem bize yerleşin dedi ozlüyolar evleri uzak ve evleri dublex yeni yaptılar eşyalar yeni siz altta oturun size dokunmayız dediler. Ayrıca biz çok iyi anlaşırız ona ragmen ev ev ustune olmaz huzurumuz kaçar ben gelirim 1 hafta kalırım sorun degil ama aynu ev sizede bizede zor olur dedim.

Konunuzu bikaç sayfa okudum ama doğru duzgun cevap vermiyosunuz hala kendi sıkıntınıza eklemeler yapıyosunuz cevap vermek yerine..

Çalışmaya karşısınız,
Eşinizle para idaresini bilmiyosunuz,
Kvalideniz yaşına ragmen butun gun ayakta çalışıyor siz hala yok kombiyi açmıyor,yok beyaz eşya bozuk almıyor..yok eve gelip koltukta oturuyor iş yapmıyor..

Kusurabakmayında eşiniz mecbur sizin ihtiyaçlarınızı karşılamaya ,kvalideniz hem çalışıp hem gelip evde oturan gelinine hizmetmi edecek! Herkes çocuk bakıp yemek vs yapıyor yada çalışıp çocugundan ayrılıyor .. siz sitemlerinizi kvalidenize degil eşinize yapın. Tüm dünya kadınları çocuk bakıp ev işi yapıyor bi siz yapamıyısunuz hayret

Aynen katılıyorum, kadın çalışıp para kazanıyor bir de evde temizlik yapacakmış oohhh ne güzel hayat öyle

Çoğunlukla da yanılıyorlar, ki baştan kabul edip sonradan cayıyorsanız bu kandırma sayılmıyor mu? Bence sayılıyor, baştan belirleyeceksiniz herşeyi, çoğumuz olgun yaşlarda evlenmedik belki ama kafamızda belliydi isteklerimiz, ki evlilik konuları açılınca dile getiriyorum, herşeyiyle dört dörtlük evlenmedim eşyam olmasın ama tek göz oda bile olsa ayrı evim olsun dedim, ayrı ev hem doğacak bir sürü sorunu baştan ekarte eder hemde evlenen erkek ve kadın sorumluluk bilincinde olur.

Eskidenmiş o cümbür cemaat tek evde yaşamak, şimdi ki gençler kusura bakmasınlar ama hem herşeyim şatafatlı olsun hem sıkıntı çekmeyeyim, hem kayınvalide kayınpeder ev bark herşeyimi yapsın hemde rahatımdan gram ödün vermeyeyim diye düşünüyor, emeksiz yemek olmaz, zorluk çekmek gerekiyorsa çekersiniz, ki 18-19 yaş gerçekten evlilik için küçük yaşlar, bu yaşlardaki kızlar üniversitede şu bölümdeyim, ders araştırmamda yardım eder misiniz gibi başlıklar açmak yerine kayınvalide, Bebek, eş konuları açıyorlar hayrete düşüyorum, hadi eskiden çoluk çocuk anne babanın baskısıyla küçük evlenirmiş ama şimdi neden böyle?

Eş dediğiniz her yaşta bulunuyor, bilmiyorum ya, ben okuyunca üzülüyorum da böyle konulara.
oy oyy
ben bunları benim kız öğrencilere anlatıyorum anlatıyorum havada kalıyor hepsi
hem her şeyi çok toz pembe görüyorlar hem kendilerini çok uyanık zannediyorlar

Kadinin evinde kaliyosaniz masraflara ortak olmaniz gerekiyo. Ayri eve cikacak durumunuz yok olabilir ama faturalari da odeyecek durumunuz yok mu?
Yani tamam tabi ki bebek usuyor yakmak lazim da illa kv deden faturasini ben oduyorum lafini duymayi mi bekliyosunuz?
Kaldi ki bu lafin uzerine bi mahcubiyette sezmedim.

Çoğunlukla da yanılıyorlar, ki baştan kabul edip sonradan kazandığıanız bu kandırma sayılmıyor mu? Bence sayılıyor, baştan belirleyeceksiniz herşeyi, çoğumuz olgun yaşlarda evlenmedik belki ama kafamızda belliydi isteklerimiz, ki evlilik konuları açılınca dile getiriyorum, herşeyiyle dört dörtlük evlenmedim eşyam olmasın ama tek göz oda bile olsa ayrı evim olsun dedim, ayrı ev hem doğacak bir sürü sorunu baştan ekarte eder hemde evlenen erkek ve kadın sorumluluk bilincinde olur.

Bundan7 8 yıl öncede kaldı diye düşünüyordum ama öyle değilmiş kızlar delirmiş malesef teyzemin gelini kazandığı sağlık lisesini bırakıp kuzenime kaçtı teyzem akıllı çıktı da evin içine almadı gelini 1+1 sobalı bir ev e oturttu eşyasını aldı ayırdı
Halamın gelini de 10 ay önce kaçtı kız daha 17 sinde ve bebeği oldu evin içinde 1 çocuk 3 kayın 1 görümce kv ve kp derle uğraşıyor lise bitecekmiş bu sene ama okulu gözü görmedi bin pişman

Aşk karın doyurmuyor malesef ama gelse anlat

oy oyy
ben bunları benim kız öğrencilere anlatıyorum anlatıyorum havada kalıyor hepsi
hem her şeyi çok toz pembe görüyorlar hem kendilerini çok uyanık zannediyorlar

İnan bilmiyorum gözlerini boyayan nedir böyle? Aşk mı? Çok aşık oldum eşime, neredeyse 30 yıllık bir geçmişimiz var kendisiyle, hala da aşığız ama aşk bizim gözümüzü askerliğini yapmadan evlenecek, aile yanında oturtacak kadar karartmadı.

Çokta açık sözlüyümdür, evlendikten birkaç ay sonra eşimin ailesi şehirdışına yerleşmeye karar verdiklerinde onlarla gitmek istemeyen, bizle kalmak isteyen kayınbiraderimi: Olmaz anne, ergenlik çağındaki bir delikanlıyı ben zaptedemem, eşimde sabahtan akşama kadar çalışıyor peşinde koşamaz, birşey olur çok üzülürsünüz, siz ağlayacağınıza o ağlasın zamanla alışır diyerek reddedecek kadar açık sözlüyümdür, üstelik bunu söylerken 22 yaşındaydım, bu yaşıma göre oldukça tecrübesiz olduğum bir yaştı, şimdilerde olduğu gibi pek çok kötü olayları anında haber aldığımız bir zamanda değildi, kızların hala aileleri tarafından ayıp, konuşma diye büyütüldüğü bir dönemdi, buna rağmen kendimi o dönemler için tebrik ediyorum, aferin bana, bazı şeyleri direkt söyleyerek neden istemediğimi anlatarak belki baştan insanların bana bozulmasına neden oldum fakat olası birçok anlaşmazlıkların önüne geçtim.

Bizimle o zaman böyle konuşan büyükler yoktu, kendi akıl, mantığımız ne derse onu yapmaya çalışırdık, o yüzden kızıyorum yeni nesile, ellerinde internet, konuşabilecekleri insanlar, bir sürü örnekler varken hala neden geçmiştekilerin hatalarını tekrarlıyorlar.

eee o zaman annende kal

ya da annen çocuğa baksın sen çalış

ne bileyim hem o evde yaşayıp hem onların yaşadığı evi annene temizletip hem de bu şekilde sızlanmak bana çok ters geldi

yaşın çok mu küçük bilmiyorum ama bir gariplik var bu ilişkide
Çok güzel fikir

Kizlar vallahi biktim usandim artik bu kadindan.Kac defa yazdim bugun iyice delirme noktasina geldim hic konusmuyorum ne derse duymamazliktan geliyorum. İlk once dun aksamdan bahsedeyim oglumu uyuttum bende yattim kalktim tekrardan saat 00.22 ydi. Kaynana 4 12 calisiyo bu hafta 12 bucuk gibi evde oluyo bende esime dedim bak annen gelcek birazdan kalorifleri kapatmasin evin icin buz gibi. Oglumun eli yuzu dondu uyurken bi yandan karni agriyo agrisina basliyo aglamaya herneyse tamam dedi ben yattim ama sesleri duyuyorum kaynana geldi daha ayakkabilarini cikarir cikarmaz kombiye dogru firlamis kapatmaya , esimde dedi anne napiyon sen oyunmu oynuyosun resmen cocuk gibi inatlasiyosun ac sunu ne kapatiyosun cocuk zaten hasta sen usumuyosun diye bizdemi usunlmiycez dedi. Anneside sizmi oduyosunuz parasini sadece sizin oda yansin o zaman ben odemek zorunda degilim ikiniz odersiniz dedi cekildi odasina elledim petekleri sogumus kapatmis esime dedim git ac gitti acti aksam kacta kalktysa gitmis kari gene kapatmis kombiyi herneyse bundan dolayi surat yapiyorum konusmuyorum bisey dersede vurucam yuzune. Bugun olani anlatiyorum simdi az once markete gidicem ayakkabilarimi giyiyodum kapiya dikildi o ne oyle ayakkabilarin eski caglardan kalma gibi dedi yok kiyafetlerime laf soylemeler ben zargana gibiymisim cok cirkinmisim giydigim hicbisey yakismiyomus esimde o dunyalar guzeli benim icin diyince kahkaha atiyo , ya oyle derler zaten diyo kendisi patronmus fabrikada calisiyo ama evle is yeri onun ustune oldugu icin patronmus o yuzden o ne derse o olurmus iyice sinirlerim bozuldu evi bok goturuyo o yatmis telefonla oynuyo sonra susleniyo pusleniyo ise gidiyo. Sinirden aklima gelmiyo yazicagim seyleride unuttum oyle iste kizlar ben bu kariya nasil davranayim napayim ne diyim dedigim seylerede alinmiyo .
Eşinle konuş ayrı ev kurun kendinize tek çare bu !
Benim başıma kakacak herşeyi yok ben ödüyorum diycek de aynı evde kalamam bu yapıda bir insanla...Bir de seni beğenmiyor..Kırıcılığın da dışında insanı aşağılayıcı davranışlar bunlar..

Babasinin yaninda calisiyo 300 tl aliyo haftalik ama hafta ici lazim oldukca aliyo 50 100 hafta sonu geldiginde cok bisey kalmiyo bu hafta zaten oglum hastalndi onu gotrduk arkasndan ben hastalandim hastanede yattim oraya gitti para kalmiyo bisey
Oda istemiyo baska isi babasini birakamiyo baba yeri gibisi varmiymis oda ayri bi dert
bu ne ya en büyük suçlu esin.o paraya çalışılır mi babasini birakamazmis.Sizi bu hayata mahkum ediyor.kv den de şimdi şikayetçi ve haklı da ama ipsiz sapsız oğlunu evlendirirken aklı neredeydi.sizin tek şansınız yeni bir hayat kurmak.esin bir işe girecek hatta sen de gireceksin ve bir eve çıkacaksınız.Böyle kv resmen sizi yük goruyor ve istediği gibi davranıyor.siz de ona mecbur hissedip hiçbirşey yapamiyorsunuz.kucucuk bebeginiz için bir kombi açma hakkınız bile yok.bence artık değiştirin bu hayati

İnan bilmiyorum gözlerini boyayan nedir böyle? Aşk mı? Çok aşık oldum eşime, neredeyse 30 yıllık bir geçmişimiz var kendisiyle, hala da aşığız ama aşk bizim gözümüzü askerliğini yapmadan evlenecek, aile yanında oturtacak kadar karartmadı.

Çokta açık sözlüyümdür, evlendikten birkaç ay sonra eşimin ailesi şehirdışına yerleşmeye karar verdiklerinde onlarla gitmek istemeyen, bizle kalmak isteyen kayınbiraderimi: Olmaz anne, ergenlik çağındaki bir delikanlıyı ben zaptedemem, eşimde sabahtan akşama kadar çalışıyor peşinde koşamaz, birşey olur çok üzülürsünüz, siz ağlayacağınıza o ağlasın zamanla alışır diyerek reddedecek kadar açık sözlüyümdür, üstelik bunu söylerken 22 yaşındaydım, bu yaşıma göre oldukça tecrübesiz olduğum bir yaştı, şimdilerde olduğu gibi pek çok kötü olayları anında haber aldığımız bir zamanda değildi, kızların hala aileleri tarafından ayıp, konuşma diye büyütüldüğü bir dönemdi, buna rağmen kendimi o dönemler için tebrik ediyorum, aferin bana, bazı şeyleri direkt söyleyerek neden istemediğimi anlatarak belki baştan insanların bana bozulmasına neden oldum fakat olası birçok anlaşmazlıkların önüne geçtim.

Bizimle o zaman böyle konuşan büyükler yoktu, kendi akıl, mantığımız ne derse onu yapmaya çalışırdık, o yüzden kızıyorum yeni nesile, ellerinde internet, konuşabilecekleri insanlar, bir sürü örnekler varken hala neden geçmiştekilerin hatalarını tekrarlıyorlar.
Bir suru mazeretleri oluyor ki hatalarinin.
En cok kullandiklari cook seviyorum amaa ve cook asigimm ve bir de onsuz yapamam.
Keske bunlari beyinlerinden silmenin bir yolu olsa.
Uyarilari dinlemeye pek gonullu degiller

Bir suru mazeretleri oluyor ki hatalarinin.
En cok kullandiklari cook seviyorum amaa ve cook asigimm ve bir de onsuz yapamam.
Keske bunlari beyinlerinden silmenin bir yolu olsa.
Uyarilari dinlemeye pek gonullu degiller

Onsuz yapamam dedikleri sevgilileri eş olupta elektrik, internet faturasını ödeyemesin, bebesinin poposuna bez alamasın birde o zaman konuşalım onsuz oluyor mu olmuyor mu?
Evliliği flörtteki gibi sanıyorlar, dudaklarını büküp küsünce o çoook aşık oldukları sevgili kıyamam sana diyecek zannediyorlar, evlilik sorumluluk demektir oysa, o flört zamanı biter gider, faturalar, ev kirası, mutfak masrafları, bebenin ihtiyaçları alır yerini, aşkı sevgiyi birde o vakit görmek lazım Hoppa

Kadında erkekte ayakları yere sağlam basmadan evlenmemeli ama işte diyoruz da dinlemiyorlar dediğiniz gibi, yaşayarak tecrübe edecekler o zaman.
En azından kayınvalide veya kendi aileleriyle oturmaya son verseler, büyüklere de yazık, büyütüyorlar tam rahat edecekler çocuklar ayakları yere bassın dedikleri anda hooppp evlilik, bana ev alacaksınız, takı yapacaksınız, eşya alacaksınız deniyor, başka?

Konu sahibesinin topikte bir yorumunu gördüm, kayınvalide size çadır alayım çadırda yaşayın demiş, kadın kaçmalarını onaylamamış mecburende evine almış belli ki, istemiyor işte, oğlu ayakları üstünde dursun karısına çocuğuna baksın, bu konudaki baş kabahatli genç evli çift, bundan sonra olması gerekende belli aslında, delikanlı iyi bir işe girip çalışacak ev kuracak yoksa bu evlilik böyle gider.

Onsuz yapamam dedikleri sevgilileri eş olupta elektrik, internet faturasını ödeyemesin, bebesinin poposuna bez alamasın birde o zaman konuşalım onsuz oluyor mu olmuyor mu?
Evliliği flörtteki gibi sanıyorlar, dudaklarını büküp küsünce o çoook aşık oldukları sevgili kıyamam sana diyecek zannediyorlar, evlilik sorumluluk demektir oysa, o flört zamanı biter gider, faturalar, ev kirası, mutfak masrafları, bebenin ihtiyaçları alır yerini, aşkı sevgiyi birde o vakit görmek lazım Hoppa

Kadında erkekte ayakları yere sağlam basmadan evlenmemeli ama işte diyoruz da dinlemiyorlar dediğiniz gibi, yaşayarak tecrübe edecekler o zaman.
En azından kayınvalide veya kendi aileleriyle oturmaya son verseler, büyüklere de yazık, büyütüyorlar tam rahat edecekler çocuklar ayakları yere bassın dedikleri anda hooppp evlilik, bana ev alacaksınız, takı yapacaksınız, eşya alacaksınız deniyor, başka?

Konu sahibesinin topikte bir yorumunu gördüm, kayınvalide size çadır alayım çadırda yaşayın demiş, kadın kaçmalarını onaylamamış mecburende evine almış belli ki, istemiyor işte, oğlu ayakları üstünde dursun karısına çocuğuna baksın, bu konudaki baş kabahatli genç evli çift, bundan sonra olması gerekende belli aslında, delikanlı iyi bir işe girip çalışacak ev kuracak yoksa bu evlilik böyle gider.
Konu sahibimiz hatayi kv dede goruyor hala ne yazik ki.
Daha kendi gecimlerini saglayamiyorlar.
Evlenmisler bilincinde degiller.
Mesela bir kombinin yakit ucretini odemek gibi bir cabalari dahi yok.Gencecik insan.kv bakacak tabi bana diyebiliyor.
Dediginiz gibi istemiyor kadin belli ki.
Daha da uzerlerine yikilmanin manasi nedir?
Esi ailesine sahip cikmaktan aciz.
Cocugunu korumaktan aciz.
Ne denilebilirse soylendi.
Ancak hep bir mazeret var.
Bu bakis acisiyla duzluge cikamazlar

Sen saha ayrı eve çıkmaktan acizsin ileride sen çocuğuns ev alabilecekmisin bakalım. Kimse sana zorla al bu senin demek zorunda değil. Şikayetçiysen gideceksin çalışacaksın.evlenmeden önce ailen evlendikten sonra kaynanan bakacak ee sen ne işe yarayacaksın bu hayatta. Onu geçtim ev işi yok bir şeyde yok kendini prenses falan sanıyor olmalısın. Kadına yazık yemin ederim hem yan gelip yat hemde şikayet et. Git sende o kadar rahat bir iş bul sende çalış oğlunu üşütme. Evladına bakacak olan eşin ve sensin ısınma ihtiyacını karşılayamayacaksan o çocuğu yapmayacaktın kusura bakma. Kimse sana çalışıp çalışıp eline para saymak zorundada değil

Şuan resmen annelerinize muhtaçsınız. Anneniz ev temizler, yiyecek yemek getirir, kv fatura oder, kvnin evinde kalırsınız. Bu halinizle ne demeye birde cocuk yapıyorsunuz?
Tamam herkes dort dortluk evlenemeyebilir, zor durumdada kalinabilir, muhtacta olunabilir hersey insan icin ama bu kadar millete muhtacken cocuk yapmak niye?
Evde oturup cocuk bakacagina ise gurip calissaydin biseyin ucundan tutsaydin, esinde baska is arasaydi bir duzen kursaydiniz. Cocuk yapip evde oturmak daha kolay ama... kv işten gelip yemek, temizlikte yapsin birde dimi. Oldu canım.

Eşin tamamen ailesine bağlı. Hem baba yanında çalışıyor harçlık gibi haftalık para alıyor bide evde sığıntı gibi yaşıyor. nasil evlat bakmak bu? Madem yaninda yasamasini istemiyo oglunun ozman daha fazla para verip kendi duzenini kurduracak yada rahat birakacak baska is bulacak oglu.Eşin biraz akıllı olsa başka iş bulur colugunu çocuğunu alır gider.ama sanirim onunla da sorununuz var.

Back
X