• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bu kaynanayla ilgili baslik acmaya biktim!

arkadaşım senin olayını malum deyim çok iyi özetliyor. el şeyiyle gerdeğe girmek resmen herkesten özür diliyorum

azıcık dahi söz hakkınız olmayan yerde apayrı bir aile kurmaya çalışmışsınız
yani sahiden çok mu gerekliydi onu anlamıyorum ama anlamak da istiyorum
bir insan niye koştura koştura evlenip koştura koştura çocuk yapar?
hiç mi korkmuyorsunuz ya biz bunu nasıl kotarırız diye?
hani bir planınız vardır sonra başınıza bir iş gelir bu durumda kalırsınız, insanlık halidir onu anlarım
ama başından beri sıfır planla bu kadar büyük işlere nasıl kalkışabiliyorsunuz?
sonra burada eleştiri yiyince pençeleri çıkarıp panter kesiliyorsunuz.
o pençeleri burası yerine en başta evleneceğin adama gösterseydin çok farklı bir yerdeydin şu an.
yani sahiden anlamak istiyorum. bir sebebi olmalı gibi geliyor.
sen ve eşin ilk değilsiniz tabii. on seneye yakındır buraya girer çıkarım, on senedir bu gibi konuları okuyorum
ya hadi eskiler yaptı bir hata, yeniler niye hiç ders almıyor?
Allah yardımcın olsun ne diyeyim

evet kayınvalidenin koşa koşa kombiyi kapatması, çocuğunun üşümesine sebep olması tabii vicdansızlık.
açık açık söylemese de herkes bu konuda hemfikir. bunu anlıyoruz
ama sizin o kadına muhtaç olmamak için bir çözümünüzün olması gerekiyordu.
bir insanın eline bakarsan her türlü kahrını çekmek zorunda kalırsın çünkü
öz anan baban dahi olsa ağzını açamazsın, boynun bükük kalır
anlatabildim mi bilmiyorum

Kadın istemiyor sizi evinde ,hayır anlamıyorum ayrı ev tutcak gücünüz yoksa niye evleniyorsunuz,evlendiniz niye çocuk yapıyorsunuz,çocuğunuz üşüyorsa kombinin parasını ödeyin bir zahmet buraya konu açana kadar.kadın gecenin 12 sinde işten geliyor iş yapmıyor diye şikayet ediyorsunuz bir kere kadın tek yaşamış olsa o ev zaten ne dağılır ne kirlenir ,bütün gün o evde siz yaşıyorsunuz.

Evlenirken evin pesinatini ben odedim, kalanini kredi oduyoruz, esimle esyalari ortak aldik. Su anki maasim nerdeyse esimin iki kati, 30 haftalik hamileyim dogum iznine ayrilmaya 37. Haftayi beklicem ki cocugumla dofumdan sonra daha fazla vakit gecirebiliym cunku ucretsiz izin alacak durumumuz olmicak kredi odedigimizden. Hamileyim, 8-5 calisiyorum ve yine de eve gelip yemegimi yapiyorum evimi topluyorum kimseden beklemiyorum gelsin de yapsin diye. Yine de konu sahibinin dediklerinin yarisini diyemiyorum. Biz mi salagiiiizzz bunlar mi cok akilli ben anlamiyorum okudukca da sinirim bozuluyo.
Bu arada ben calisiyorum diye yarin obur gun cocugum evlenecek, gelinim de bana zaten valismis cocuguna bakmamis diyecek, o nasil anne diyecek. Kusura bakma da o kadin senden on kat daha anne. En azindan cocugunu elaleme muhtac etmemis. Yakmis kombisini isitmis cocugunu

Konu sahibinin tek isteği burda kayınvalidesinin arkasından bizimle dedikodu yapmak. Yoksa o da biliyor o evden cıkmayacaklarını.

Hepimiz cocuk baktık, kendi yemeğimizi temizliğimizi yaptık ama demek ki biz premses değiliz.
Valla agzina saglik! Amac biseyleri duzene sokmak degil ki,dedikodu dedikodu sonra daha cok sinirleneyim daha cok laf sokayim derdindesin konu sahibi. Icim sisti,basima agrilar girdi. Banlanmak istemiyorm.

benim anlamadığım evi b.. götürüyo *afedersiniz* siz de mi evi temizlemiyosunuz? sadece kaynananızdan bekliyosunuz?
bi de evlenmeden önce kayınvalide ile yaşıycağınızı biliyormuydunuz kaç yıllık evlisiniz ? yani ben gercekten burda yazılanları okuyunca şoklara giriyorum ve evlilik acaba böyle iğrenç bişeymidir diyip evlilikten soğuyorum. durumunuz hep mi böyleydi evlendikten sonra mı oldu?

Valla cooooook haksizsin. Kaynanana gicik olabilirsin. Seni gicik ediyo olabilir. Ee cekmeee sana kim cek diyo???

Ev alcaz dediler almadilar diyosun. Mecburmu?
Kimseye tenezzul etmem. Madem evini gecindiremeyecek adamla evlendin o zaman
Elin mecbur o evdekilerin isini yapmaya.
Bedava oturuyosun bisey odemiyosunuz ee bi zahmet iside yapiver.
Bizde yalniz buyutuyoruz. Hasta olsan anlicam da ne bu simariklik.
Tek senin mi cocugun var canimiz cikiyo cocugun pesinde kostur evde ki isleri yap yemek yap.
Nedir yani atomumu parcalicaksin?
Tamam kv vicdansizlik yapmis dogalgaz konusunda ama bu sizi hakli cikarmiyo.
Hele ki kocan onunla hala nasil berabersin entrsan bide cocuk yapmissiniz.
Madem eviniz yok gir ise kocanada koy tavrrini calisin biriktirin eve cikin oyle yapin cocugu.
Annene yazik degil mi ???
Son olarak kv calisiyomus eve gelip is yapmak zorunda degil.

Anneme hak veririm hizmet etmekten yoruldu ama bu kadin kimseye hiznet etmiyo hicbisey yapmiyo neyine yorulcak kendisi diyo benim,isim cok rahat istedigim zaman molaya,cikiyorum yorulmuyorum diye yorulmasini gerektircek bisey yokki ben gelincemi bu eve yoruldu benden oncede aynisiymis calisiyomus o zaman temizlikte yapiyodu yemekte o zaman yorulmuyomuydu

insan bunu demeye utanir haya eder,yuh olsun senin gencligine..
bizde cocuk bakiyoruz,evimizin isini de yapiyoruz misafirde agirliyoruz.
isyerinde yorulur yorulmaz bundan sanane ki?
isbolumu diye birsey vardir,o disarda calisiyorsa sende evde calisacaksin..butun gun cocuk avutmakla olmuyor bu is.
iki kap yemek yap,sil supur tamamdir..evi bok goturuyo diyerek nasil oturuyosun oylece gercekten cok garipsin.

Benim,anlatmak istedigimi anlamadan niye sacma sapan yorumlari yapiyosunki yeri geliyo ben yemekleri yapiyorum hamileyken elini biseye surmezdi herseyi ben yapardim ama simdi yaptgm herseyi gormezden geliyo bende biktim biseye yapmayinca hemen goze batiyorum kadinin bi bulasigi oluyo kendi yediklerini toplasnlar bari onuda benden beklemsnler ben yapicagimi fazlasyla yaptim ekmek elden su golden degil yani
Kv de aynısını düşünmüş ışte m ben çalışıp ben ödüyorum ekmek elden su gölden yok öyle demiş

Bu forumda kv li bir konuda kv ye hak verecegim aklımın ucundan gecmezdi... cok ozur diliyorum konu sahibi sizi kırmak istemem fakat bu kadar kötü şartlarda çocuk dunyaya getirmek neden? bunu asla anlayamıyorum cocuga hiç mi acimiyorsunuz? cok sukur durumumuzun duzgun olmasina ragmen cocuk yapacak cesaretimiz yok ona guzel bi hayat yasatabilecegimize inandigimiz gune kadarda olmayacak.. ikincisi kv ye cok üzüldüm kadın allah bilir kac yaşında gece 12 ye kdr çalışıyor ustune ustelik evde hizmet bekleyen birileri var..kirmak istemem ama durumu idrak etmeniz icin ornek vericem esiniz babasinin yani rahat diye 1200 lira maasa razi gelip sizi o sartlarda yasatiyorsa oglunu hic dusunmuyorsa diger anne baba neden size ev almak dusunmek zorunda? Ustelik siz suan onlara muhtac degilsiniz fakat bebeginiz size muhtac.. bilmiyorum biraz şımarık geldiniz bana umarim kendinizi torpuler kaynananizla inatlasmak yerine dunyaya getirdiginiz o masumun gelecegine odaklanirsiniz.

Baştan sona kadar HAKSIZsınız.

Evlenip çocuk yapmayı biliyorsanız, geçinmeyi de bilin. Daha kendi kendine bakamayan insanlarsınız, annelerinizin sırtına yük olarak yaşamaya evlenip bir de çocuk yapıyorsunuz. Sizinki evlilik değil, evcilik. Olan dünyaya getirdiğiniz sabiye oluyor sadece.
Ayrıca anneliğine laf ettiğiniz kadın, kendi çocuğunu büyütmüş, üzerine seni almış bakmış, sonra çocuğuna da bakan bir kadın. Sen başkasının analığına hakaret edeceğine, çocuğunun ısınma ihtiyacını bile karşılayamayan kendi analığına babalığına bak bence. Kaynana olmasa sokaktasınız. Hala laf ediyor. Bu kadar şikayetçiysen, kendi annen bu kadar melekse, gidin biraz da senin annen baksın size yani.

Kadın kombi konusunda çözümünü sunmuş. Sadece kendi odanızı yakın, ödemesini de yapın demiş. " banane sizin çocuğunuzdan, üşürse üşüsün" filan dememiş ki vicdansız olsun. Doğru söylemiş. Evde tek üşüyen sizseniz, kendi odanızı açarsınız, parasını da ödersiniz. Siz alışmışsınız bedava yaşamaya, ama bir yere kadar. Öyle bir hayat yok.

O kadindan cok annemin emegi var evde ben yapamdigim icin o geliyo temizliyo mutfagini bulasiklarini ben burda laf yapcak diye yemek bile yemiyorum annem getiriyo hadi sen cocuk bakmaktan yapamiyosun bisey demesin sana ondan yapiyorum diyo evi dun temizledi benim odami temizledivpogca yapar borek yapar getirir herkes yer ama bi tesekkur bile etmez getirdigi canaklari bile yikamaz ben yiakyim diye kenara koyuyo makinaya koymak cok zor degil eline yapismaz alip koysa
Ya arkadaşım bizimde bebelerimiz var hele benim 2 yaş ve 8 aylik bütün işlerimi yapiyorum yemeklerimi yapiyorum birde pazar çarşı islerinide ben yapiyorum iki cocukla düşünün siz nasil yapamayıp annenizden yardım aliyorsunuz yada çalışan insandan temizlik bekliyorsunuz. Kusura bakmayın ama kombiyi tasarruflu kullanacaksin o zaman yada kendiniz ödeyeceksiniz. Ha birda madalyonun diğer yüzü var ben kayinvalideniz olsam kendi çocuklarım icin kombinin hesabını yapmazdım ama sizi sevmedigi aşikar biraz ona karşı tavrını değiştirsen nasıl olur...

Tam tersi çok zayıf kişiler için kullanılan bir tabir.zargana balığı vardır. İnce uzun.
ya evet öyleymiş yanlış biliyormuşum :olamaz:
daha doğrusu üniversiteden yakın bi arkadaşım ne zaman iri yapılı bi kız görse bu kelimeyi kullanırdı, hiç araştırma gereği de hissetmemiştim o yüzden bu zamana kadar yanlış bilmişim :KK54:

Evlenirken evin pesinatini ben odedim, kalanini kredi oduyoruz, esimle esyalari ortak aldik. Su anki maasim nerdeyse esimin iki kati, 30 haftalik hamileyim dogum iznine ayrilmaya 37. Haftayi beklicem ki cocugumla dofumdan sonra daha fazla vakit gecirebiliym cunku ucretsiz izin alacak durumumuz olmicak kredi odedigimizden. Hamileyim, 8-5 calisiyorum ve yine de eve gelip yemegimi yapiyorum evimi topluyorum kimseden beklemiyorum gelsin de yapsin diye. Yine de konu sahibinin dediklerinin yarisini diyemiyorum. Biz mi salagiiiizzz bunlar mi cok akilli ben anlamiyorum okudukca da sinirim bozuluyo.
Bu arada ben calisiyorum diye yarin obur gun cocugum evlenecek, gelinim de bana zaten valismis cocuguna bakmamis diyecek, o nasil anne diyecek. Kusura bakma da o kadin senden on kat daha anne. En azindan cocugunu elaleme muhtac etmemis. Yakmis kombisini isitmis cocugunu
ağzına sağlık başka da bişe demiyorum :KK9::KK9::KK9:

Baştan sona kadar HAKSIZsınız.

Evlenip çocuk yapmayı biliyorsanız, geçinmeyi de bilin. Daha kendi kendine bakamayan insanlarsınız, annelerinizin sırtına yük olarak yaşamaya evlenip bir de çocuk yapıyorsunuz. Sizinki evlilik değil, evcilik. Olan dünyaya getirdiğiniz sabiye oluyor sadece.
Ayrıca anneliğine laf ettiğiniz kadın, kendi çocuğunu büyütmüş, üzerine seni almış bakmış, sonra çocuğuna da bakan bir kadın. Sen başkasının analığına hakaret edeceğine, çocuğunun ısınma ihtiyacını bile karşılayamayan kendi analığına babalığına bak bence. Kaynana olmasa sokaktasınız. Hala laf ediyor. Bu kadar şikayetçiysen, kendi annen bu kadar melekse, gidin biraz da senin annen baksın size yani.

+1

Ayrıca çalışan hem de 4-12 vardiyalı çalışan kadından ne ev iş beklediğinizi anlamadım.

Ya arkadaşım bizimde bebelerimiz var hele benim 2 yaş ve 8 aylik bütün işlerimi yapiyorum yemeklerimi yapiyorum birde pazar çarşı islerinide ben yapiyorum iki cocukla düşünün siz nasil yapamayıp annenizden yardım aliyorsunuz yada çalışan insandan temizlik bekliyorsunuz. Kusura bakmayın ama kombiyi tasarruflu kullanacaksin o zaman yada kendiniz ödeyeceksiniz. Ha birda madalyonun diğer yüzü var ben kayinvalideniz olsam kendi çocuklarım icin kombinin hesabını yapmazdım ama sizi sevmedigi aşikar biraz ona karşı tavrını değiştirsen nasıl olur...
Ya o sorun degil bende yaparim cocuk uyuyunca islerimi herseyimi yapiyorum zaten uyudukca en dusukte yaniyo zaten oda yansin istemiyo oglum daha yeni duzeldi dun yine kapatmis buz gbiydi heryer bugun yine ishal karni agriyo aglayip duruyo esimle ortak oduyolar dogalgazi hala laf yapiyo ben annemi cagirmiyorum onu yap bunu yap diye annem kendisi geliyo illa biseyler bulup yapiyo yapma desemde dinlemiyo

Oldu canım. Kadın gece yarılarına kadar çalışacak sizi evinde besleyecek faturalarınızı ödeyecek üstüne size ev almak için uğraşacak bi de eve geceyarıları işten gelen kadıdan temizlik yapmasını bekleyeceksin üstüne benim gözümde anne bile değil diyeceksin. Armut piş ağzıma düş. Yok öyle yağma. Sonuna kadar haksızsınız.

Çocuğunu doğurup atmış öyle anne olunmaz diyorsun da siz daha kendi çocuğunuza sıcak bi yuva sağlayamıyorsunuz doğalgaz faturası ödemiyorsunuz sen çok mu güzel anne oldun şimdi? Ayrıca sana ne kadının süslenip püslenip gitmesinden?
Kendisi anlatiyo cocuk yapmis vermis kaynanasina kendisi gorumceleriyle diskolara gidiyomus o buyutmemis yani esimi ben kiz gibi yasadim diyo o yuzden evlat sevgisi ne bilmiyorum diyo ayrica esimle dogalgazi ortak odedikleti halde laf yapiyo ayrica benim anneligime laf yapmaya hakkin yok ben elimden gelen herseyin en guzelini yapmaya calisiyorum evet gezmesinden suslebip puslenmesi beni ilgilendirmiyo ama gelipte burda bana temizlik bekleme is bekleme demiyceksiniz madem calisiyo gezmeye herzmn vakit bulan insan iki uc camasir katlasa elinemi yapiscak herseye zaman bulan 5 dklik isemi zaman bulamiyo

arkadaşım senin olayını malum deyim çok iyi özetliyor. el şeyiyle gerdeğe girmek resmen herkesten özür diliyorum

azıcık dahi söz hakkınız olmayan yerde apayrı bir aile kurmaya çalışmışsınız
yani sahiden çok mu gerekliydi onu anlamıyorum ama anlamak da istiyorum
bir insan niye koştura koştura evlenip koştura koştura çocuk yapar?
hiç mi korkmuyorsunuz ya biz bunu nasıl kotarırız diye?
hani bir planınız vardır sonra başınıza bir iş gelir bu durumda kalırsınız, insanlık halidir onu anlarım
ama başından beri sıfır planla bu kadar büyük işlere nasıl kalkışabiliyorsunuz?
sonra burada eleştiri yiyince pençeleri çıkarıp panter kesiliyorsunuz.
o pençeleri burası yerine en başta evleneceğin adama gösterseydin çok farklı bir yerdeydin şu an.
yani sahiden anlamak istiyorum. bir sebebi olmalı gibi geliyor.
sen ve eşin ilk değilsiniz tabii. on seneye yakındır buraya girer çıkarım, on senedir bu gibi konuları okuyorum
ya hadi eskiler yaptı bir hata, yeniler niye hiç ders almıyor?
Allah yardımcın olsun ne diyeyim
Biz korunuyoduk evimiz olana kadar olmasin dedik ama korundugum halde hamile kaldim ve bana garip geliyodu kornuyosa nasl hamile kalinir diye ama ayni sey benim basima geldi ben nasil aldirabilirim asla aldirmayi falan dusunmedim allahin verdigi cana ben kiyamazdim olan,oldu artik ne desem bos tabi hep boyle surup gitmiycek zamanla hersey duzene giricek

Back
X