Ben bu işten hiçbir şey anlamadım

Konu güncellemesi yapıyorum. Oğlan mesaj attı . Merhaba kusura bakma senden haber bekliyordum mesaj atmaya cekindim nasilsin gibisinden seyler yazmis
Konuşmaya utandığı için mi mesaj atıyor?
Adamın her hareketi falso.
Bence de aile zorluyor.
Hiç uğraşmayın.

Ben de eşimle görücü usülü tanıştım sayılır.
Abisi benim fotomu göstermiş, eşim beğenmiş. Sonra numaramı alıp aradı beni. 1 hafta telde konuştuk vs.

Sizin süreçte oğlan nazlı, siz ataksınız.

Daha bir kere görüşmüşsünüz ve bütün aile görüşmeleri detaylarına kadar biliyor çocuk bundan çekinmiş olabilir.
Senin de olumlu baktığını öğrenince mesajı atmış asıl bundan sonrası önemli
Mesajlarına cevap verecek mi? Seni tanımaya çalışacak mı? Arayıp konuşmak isteyecek mi yoksa kısa cevaplar verip kaçacak mı?
Baktın çok ilgilenmiyor, naz niyaz yapıyor, aramıyor o zaman uzatmadan bitir.

Müstakbel görümce görümceliğini yapmış bi insan bir iki kere görüştüğü insana nasıl laf sokabilir yani olabilir ben sizin numara silmenizde haksız bi taraf göremedim yeteri kadar zaman vermişsiniz ses çıkmamış. Annesi annenizi arayıp olumsuz mu numara silinmiş diye sorduğun da keşke anneniz öyle değil mi biz öyle anladık sizden bir daha ses çıkmayınca diyebilirdi. Teyzemden çok iyi bilirim kız bakmaya gittiğimiz zamanlardan kapından çıkarken olumlu olumsuz olur diye konuşuruz. Kuzenim beğendiği kız olursa hemen teyzemi araya sokar arayı soğutmadan iletişime geçilirdi

Konu güncellemesi yapıyorum. Oğlan mesaj attı . Merhaba kusura bakma senden haber bekliyordum mesaj atmaya cekindim nasilsin gibisinden seyler yazmis
o zaman şöyle yapın
eğer çocukla görüşmek istiyorsanız görüşmüyormuş gibi yapıp görüşebilirsiniz
ailelere olmayacak dersiniz sonra anlaşırsanız ne ala
sonra süpriz vs bir şekilde olur

böyle aileler işin içine girdikçe çok zor

Daha önce görücüsü çok olmuş ve görücü usuluyla evlenmiş biri olarak yazıyorum gidişat doğru değil ilk buluşmada eşim numaramı istemedi ama ertesi gün çiçek çikolata gönderdi akşama annesi aradı diğer gün kayınbaba görmek istiyor gelebilir mıyız dediler baba geldi diğer gün tekrar buluşma talep edildi buluşmaya gitmek istemedim babam istemiyordu çiçekle kapının önünde bekledi bir göreyim diye gitim çiçeği aldım vs devam eder en son numaramı verdim ama bu süreçte sürekli bir şeyler yapıldı kayın validem görümcelerim çikolata pastayla gün aşırı geldiler bu eşim için diğer görücü adaylarımda görüşmeden sonra akşamına anneleri arıyordu..özetle görücü beğendiği kız için insan kapı aşındırıyor..bir şey var bunda ama cözemedim..belki oğlanın sevdiği var aile istemiyor o kızı o yüzden gel gitli gidiyor olabilir sürec
Aynen oyle eger aile ve oglan begendiyse hic bos birakmiyor

ailesi neden bu kadar ön planda ki?
Annesi annenizi arıyor filan..
26 yaşındasınız sanırım.

kimin kime ne dediği belli değil.
Efendi uslu olması yeterli kriter değil, önemli olan bu gibi durumlarda kendini ifade edip çekip çıkarabilmesi.
aşırı yönlendiriliyorsunuz bence farkında değilsiniz.

Cekingen bir tip demek ki.
Ama bu tarz gorucu olaylarda erkek biraz adim atmali kiz degil.

Sizden beklemesi yanlis olmus.
Bence gorusun bakalim
Bu seferlik ..olsun..deyip gecin.
Gidisata gore sekillenir zaten

Canm benimmm onyargili yaklasmak istemezdim ama suanda herseyi ailesine yaptiran adam yarin evlenince sizinleyken ne yapar. Benim esim ailesini geride tutardi siz geride durun diye biz evlenirken oyle ailesini karistirmazdi ama o halleriyle suan biz karismayin dedigimiz halde herseye karisiyorlar. Siz daha evlenmeden kayinvalide gorumce yonetimine girmissiniz. Gorucu usulu tamam anladim ama bu kadarida anormal yani. Sizi bir odada veya disarda gorustururler sonra numaralari alirsiniz basbasa veya telde bir sure gorusur birbirinizi tanirsiniz. Ailesini bu kadar ileri surmesi normal degil. Iyi dusun derim. Suan olaylarin icinde sen varsin gozlemini iyi yap hayat nemat meselesi bu :)

Ailesinin bu kadar isin icinde olmasi beni de sogutmaya basladi. Cok yakin birisine sordum adam ozgur ruhlu birisiymis ailesinin zoruyla asla bir sey yapmazmis kendisi de bizim evde herkes ozgurdur seklinde biseyler demisti
Benim eşim de evlenmeden önce neler demişti :)

Kabak tadı vermiş
Kesinlikle içim karardı
Bu belirsizliklerle
Kafakarışıklıklarıyla adım atmanız doğru değil
Bence vazgeçin

X