- 3 Ekim 2010
- 11.445
- 3.684
Kızlar bugün doktora gittim. Normalde devlet-arastırma hastanelerinden yanayımdır. Ama calıstıgım yere cok ters bir yerde oldugundan oraya gitmek, sonra oradan ise gelmek saatlerimi alacagından ayrıca sıra beklemekte cabası, isyerine yakın olan bir özel hastaneyi sectim, rutin göz muayenesi olacaktım. En kötü 2 senede bir mutlaka olurum. 10 yasımda okulda yapılan göz taramasında gözümde bir problem oldugu anlasılmıstı. Ve muayene sonucunda göz tembelligi oldugu ortaya cıktı 1.50 ile basladım 1 sene gecmeden gözlük kullanmama ragmen 1.75 olmustu sükür öylece kaldı zaten belirli bir yastan sonra sabit kalıyormus her neyse, bugün gittigim doktorda önce göz ölcüm odasına aldılar beni, bildigim aletler hepsi sırayla bakıldı gözlerime, sonra göz tansiyonumu ölctüler, doktor göz tansiyonunuz yüksek, tabii sadece bu tetkike dayanarak kesin bir kanıya varamam sizden baska bir takım tetkikler yapmanızı isteyecegim dedi, kabul ettim. Ekstra bir ücret karsılıgında o tetkikten de gectim yapılan sadece minicik sarı bir noktaya odaklanmak ve gözü oradan cekmeden etrafında yanan yesil ısıkları gördükce butona basmak..
Sonra doktorun yanına girdim, cok sükür göz tansiyonum yok ama bu seferde göz kurulugun var dedi. Sonra bana gözümün gözlüksüz %30 gördügünü, ama mercekle de sadece %40 oranında gördügünü söyledi. Mercekle %100 görmesi gerekirken.. Ve gözüm icin suni gözyası damlası verdi.
Bu damladan sonra gözlük yazacak cünkü gözlükle net görememem bundan kaynaklanıyor olabilirmis, numaram degisebilirmis belki düsermis belki de yükselirmis.. Ki bende göz tambelligi var, doktor kendisi de kac yasına gelirsen gel kesinlikle numarada azalma veya yükselme olmaz dedi. E o zaman gözlük numaram nasıl olurda bu damlaya baglanıyor? 10 gün sonra tekrar cagırdı beni, hic birsey anlamadım vallahi.. Süphe olustu, göz tembelligi ve göz kurulugu olan arkadaslar özellikle ilgilenirse sevinirim.. :26:
Sonra doktorun yanına girdim, cok sükür göz tansiyonum yok ama bu seferde göz kurulugun var dedi. Sonra bana gözümün gözlüksüz %30 gördügünü, ama mercekle de sadece %40 oranında gördügünü söyledi. Mercekle %100 görmesi gerekirken.. Ve gözüm icin suni gözyası damlası verdi.
Bu damladan sonra gözlük yazacak cünkü gözlükle net görememem bundan kaynaklanıyor olabilirmis, numaram degisebilirmis belki düsermis belki de yükselirmis.. Ki bende göz tambelligi var, doktor kendisi de kac yasına gelirsen gel kesinlikle numarada azalma veya yükselme olmaz dedi. E o zaman gözlük numaram nasıl olurda bu damlaya baglanıyor? 10 gün sonra tekrar cagırdı beni, hic birsey anlamadım vallahi.. Süphe olustu, göz tembelligi ve göz kurulugu olan arkadaslar özellikle ilgilenirse sevinirim.. :26: