Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
anem ve babam görücü usulü evlenmişler.ve sırf şimdi bu adamla gezdim tozdum adım çıktı diye toplumdan ar ettiği için evlenmiş.ama hiç mutlu bir evlilik olmadı.
ailem şimdiye kadar hep erkek çocuk sevdasındaydı.hep kız kardeşim doğduğunda ilkin erkek sölendi diye(!) onunla ilgilendiler.ben ailemin ilgisinden yoksun büyüdüm ama kızım diye hiç bir zaman yoldan çıkmadım.kendimi derslere verdi.ve istanbulda çok iyi bir üniversiteyi kazandım.ama sorunlar bitmedi.babam işten çıktı.ve sebeb olarak annemin nankörlüğünü gösteriyor.sürekli tartışıolar ve babam eve bakmıyor.çalışsa bile kendisi yiyor parayı.srüekli kavga ediyolar.bende kendim part time çalıştım.ama annem paraya el koydu.sürekli ne kadar harcadımın hesabını soruyor.kendime ait özelim yok.eve geldiğimde çantamı kartıştırlar telefonum kenarda bıraksam açıp mesjları okurlar.kızdım şifre koydum.odamın kapısını kilitledim.sürekli bir baskı var.
en sonunda üniversite sağlık karnesi ile psilokoga gittim.kadın bana annemin halini düşünmemi mutsuz bir evliliği olduğunu ve hırsını benden çıkarttığını ve bu kişinin nie kızkardeşim deilde ben oldumnun da sebebinin annemin beni kıskanması oldunu söledi.çünkü ben annemin yapamadıkalrını yaptım.resime olan ilgim okuma hevesim,akraba çevremde takdir edilmem..
psikolga gittikten bir sonra bi süre acayip yumuşak davrandım.ama daha çok tatminsiz oldu.herşeyi bilmem gerekitğini (yemek temizlik gibi konular yani).herşeyi eksiksi yapmam gerektini söleyip herşeye bir bahane buluyor.gerçekten çok tatminsiz napıyor ediyor bağıracak bir yer buluyor.ve açıkçası sözleride çokta kırıcı senağlama
bana kocan seni ev işi yapsın die almaz seni ancak becermeye alır diyoorr senağlamasenağlama
sürekli beni bunaltıyor.ona bunu söylüyorum ama anlamıyor.bnm ne sorunum olabilirmiş ki?halbuki ben sakinleşmek için bazen 4tane ağrı kesici içiyorum yaa...
(içindeki parestemol maddesi aynı zamanda sakinlştirici olduğu için içiyorum yani kimya bilgim çok iyidir)
şimdi iki gün önce çok feci bir kavga ettik.beni dövmeye yeltenirken(ki bu arada 19 yaşımdayım gerisini siz düşünün artık..) bende en sonunda kendim korumak için bir iki tanede ona vurdum.akşam 8gibiydi.ve artık çığırdan çıkmıştım.sen bana öle vurusan bend ekendimi savunurum döverim vallada döverim dseni diye bağırmaya başladım.senin gibi evladım yok artık bnm dedi gitti odamdan.bende ne dün akşam temizlik yaptım.tam onun istediği gibi yaptım heryeri.bakın şunu anlamıyor.bende öğrenciyim.ve şuan yaz için kendime iş arıyorum eve ayıracak vaktim olmuyor,ama o bunu anlamıyor işte.acayip bi ben merkezci dediği şey o an olsun istiyor.sonra işte temizliği yaptım akşam geldiğinde her zaamnaki haliyle odaları dolaşır ben ona küs olsam bile bakk burasyı temizlememişsin şu kadar kw elektrik yakmışsın falan die direk akşam fırçası başlardı.bende bakk bakalım eve
bu akaşambişi söyleyebeilcekmisin dedim.balkonda kolumdan tuttuğu gibi beni içeri odaya doğru attı.senin gibi kızım yok dedi.bende ii öle olsun dedim.sabah işe gitmek için hazırlanırken hiç konuşmadık.
ama akşam beni itince çok zoruma gittisenağlama
ama içim yandı yaa,insanın ne olursa olsun bi anneye ihtiyacı oluyormuş,ama o anne olabilecek yapıda değil,çünkü anne suçunuda affetmesini bilir,evladı için herşeyi unutur,o geldinde onu bağrına basar,ama o bölye yapmadı o bir anne değil....
bana bi akıl verin ne yapayım barışyımmı,yoksa böyle devam mı ettireyim,
ya ne yapacağım ben bu annemle??senağlama
canım merhaba dilekçim.yazdıklarını baştan sona okudum başından beri.ilk başta iyice anlamadan kızdım bi ara sana.ama sonra konusmalarının ne kadar samimi ve gerçek oldugunu,bu bunalımları gerçekten yaşadıgını anladım.19 yasında olmana ragmen çok olgunsun bence.belkide hayat seni şimdiden olgunlaştırdı cnm.çok duygulandım inan ki...annenin geçmişten gelen sorunları olabilir tabiki ama sana ne olursa olsun öyle davranmaması gerek.annelerin bagırıp çagırması normaldir tabiki ama abartmamalılar.sen daha 19 yaşındasın ve psikolojin altüst olmuş durumda.ben 26 yasında ve evliyim cnm.ve şimdiye kadar hayattan çok şey ögrendim.senin yasındaykenki düşüncelerim ve şimdikiler okadar farklı ki.evlenmeden önce bende bazen annemle sorunlar yaşıyordum ama hemen barışırdık.niye biliyor musun.ben kimseden özür dilemedigim halde sevgili anneme sarılır özür dilerdim.isterse suçlu o olsun umursamazdım ve haala da öyleyim.annenin psikolojisi de iyi olmadıgı için sana onları yaşatıyor.doktora gitmiyorsa da kardesinle bir olup onu iyileştirmeye çalısın.en başta suçlu bile olsan anneden babadan özür dilemek sana birşey kaybettirmez.aksine kazandırır.yaşadıgın bunalımları anlıyorum hemde çok iyi anlıyorum.ama karamsarlık karamsarlıgı çeker buna inan.bütün olumsuzluklara ragmen pozitif ol,bak okuyorsun da ne kadar güzel.anne sana beceriksiz diyorsa sagol annecim de mesela,gülümse hep.diyeceksin şimdi ne kadar kolay söylüyorsun dimi...ama başarabilirsin buna inan.annenle aranda olan huzursuzluklardan dolayı hayatı kendine zindan ettiginin farkında mısın?bu böyle sürdükçe zararı en başta sana ve sonrada ailene.hayatta çok seyler yaşamış biri olarak sana tavsiyem tatlım,sen şuanda sadece okuluna odaklan.birşeyi takma kafana.bugün bir mail aldım çok güzeldi.çok uzun oldugu için şu anda yazamayacagım ama özetle konu şu;bana verdigin acılar için sana şükürler olsun ALLAHIM...tarihi bir eser satın alıyor bir yaşlı teyze.bir fincan..işlemeli ve çok güzel.bu fincanın o hale gelene kadar ne acılar cektigini ve ölecegini sandıgı anda dünyaya nasıl allı pullu döndügünü anlatıyor...öyle işlemlerden geçiyor ki bana ne oluyor ALLAHIM diyor.ustasına yalvarıyor bana bu eziyeti etme diye bitir diyor.ama ustası her seferinde DAHA DEGİL diyor. en sonunda o acıları cektikten sonra öyle bir oluyor ki kendini o bile tanıyamıyor ve ustasına teşekkür ediyor bana o acıları cektirip bu hale getirdigin için çok sagol diyor...işte canım konu bu.usta çiniyi ALLAH da insanları şekillendirir.en umumtsuz anında bile şükret,HER ACININ ARDINDA BİR SEVİNÇ VARDIR BUNA İNAN.haayatına yeni bir bakış açısı ver,annen sana ne yaparsa yapsın ne derse desin hep alttan al.daha sonra oda seninle ugrasmaktan yorulacaktır inan.o da bir anne ve hiçbir anne evladının kötülügünü istemez.sana işler hakkında bagırmalarının altında bile bir ögreti yatıyor ama anlatım farklı.bir kere olsun sakin kafayla oturup bagırıp cagırmadan konuş annenle.çünkü gün gelir konuşmak için çok geç olabilir tatlım.hayat uzun ve bi okadar da kısa...sen iyi bir kızsın bunu hissettim.ailen için çabalıyorsun.ama sabret ve lütfen dediklerimi düşün.k.bakma uzun oldu ama benide sana bir abla olarak katkım olsun istedim.umarım beni anlamışsındır canım...sevgiler
dilekcim burada hiç kimse seni benden daha iyi anlayamaz,benim annemde başından 3 evlilik geçmiş sorunulumu sorunluı bir kadın,şimdide beni boşandırmaya çalışıyo,eşimle aramızı bozuyor,bynimi yiyor beynimi enson beni eşimle kavga ettirip yanında götürdü 1 hafta durup dayanamadım ben gitmek istiyorum bana ne derse beyenirsiniz kocanın s,,,,, mi özledin afedersiniz ama aynı bunları dedi,
ömrüm ona akıl vermekle geçti düşünün onun mu bana akıl vermesi gerek benim mi ona annemin hikayeleri bunlarla bitmiyor sonra anlatırım sana onun yüzünde panik atak hastası oldum ah bi bilsen neler neler
Dilek halen devam ediyormu annenle meseleniz???
annelerimiz nelere katlanırlarmıs bizim gibi degil yoksulluga kaynana derdi koca derdi onun icin dedim ruh sağlıgı bozuluyor diye yoksa annelerimiz cok zeki akıllı annelerdir yanlıs anlasılmasın
birde hani demişsiniz ya uzun yazdım k bakmayın diye asla öle bii yok.çünkü bu uzun yazılar öle iki satırlaık allah sabır versin yazılarından çok çok daha etkili ve destek verici bnm için.bnm durumumu yaşamış insanların tavsiyeleri bana güç veriyor.bu yüzden uzun yazmaktan çekinmeyin..
hepinize teşekkürler a.s.
evet daha bu sabah bile kavga ettik.ben şimdi çalışmadığm için evdeyim.oda işşe gitt..allahtan gitti yoksa bütün gün onunla duramazdım evde..
insanların ic durumunu bilemeyiz ve bencede herkes anne ve baba olamaz öyle babalar var kız cocgu diye anneye eziyet eden ve öyle anneler var cocugu istemeyip ona kücük yasta hatta bebekken bile dövüp sidett uygulayan bu insanlar gercektende ruh saglıgı bozuk insanlar bazı arkadaslar anneye saygı duyun özür dileyin diyor düsünün
aklı eksik birileri deli bir kadına tecavüz edip sans eseri hamile bırakıyor ve onun cocugusunuz kadının akli dengesi yerinde degil ve onun bunun yardımıyla büyütüyorlar sizi
ya cocugunun altını poset baglayan meme vermeyi bilmeyen anneler var ve siz büyüyüp aklınız yettigi zaman onun yaptıkları seylere saygı duymaya itaat etmeye zorunlumusunuz degil
bu biraz agır ama anneler bir cogu ruh saglığı yitirmis oluyor bence birazda bu insanların anneleri cocukları oluyor onları dizginlemek etrafa karsı onları yumusatmak onları idare etmek hep cocukların görevi tabi bu arada onlarında ruh saglıgı böyle bozuluyor iste
benim arkadasa tavsiyem bence yardım al iyi bir doktordan anneni degistiremesin ama en azından sen nasıl davranacagını ve bazı seylere karsı daha soguk kanlı olup kolay atlata bilmen icin en azından senin ruh saglığında bozulmaz ğenede allah kolaylık versin cok zor