Ben bir hata yaptım, bana yol gösterin..

çok olgun başladın çok saçmaladın son paragraf ve sonucu okuyamadım o kadar yoruldum nitekim yaşın 18 istediğin kadar kılıf yap üstüne yaşın 18 ve 18 in cahilliği üstünde okursam asli yorumumu yaparım

Yanlış anlama ama okurken biraz güldüm olaylara değil sevgilinin tepkilerine :)))
İçinden ne geliyosa oyle yap ama evlenip boşanma fikri cok saçma biraz zamana yaymanız gerekiyor.
Senden beş yaş büyük olmasıda faktör tabi, o yüzdn evlenmek için tutturuyor sanrım.
Sen zaten görüceğini görmüşsün bunun iki katınıda evlendikten sonra görüceksin kendini kimse için yanlızlaştırma ya seni kabul ediyorsa boyle edicek etmiyorsada hiç etmesin. Cinsellik yaaşadıysanızda ve eger gidip ailene sölicem gibi tehditler savuruyorsa onun erkekliğini tühhh zaten bu kadar düşüyorsa yazık.

Yanlış anlama ama okurken biraz güldüm olaylara değil sevgilinin tepkilerine :)))
İçinden ne geliyosa oyle yap ama evlenip boşanma fikri cok saçma biraz zamana yaymanız gerekiyor.
Senden beş yaş büyük olmasıda faktör tabi, o yüzdn evlenmek için tutturuyor sanrım.
Sen zaten görüceğini görmüşsün bunun iki katınıda evlendikten sonra görüceksin kendini kimse için yanlızlaştırma ya seni kabul ediyorsa boyle edicek etmiyorsada hiç etmesin. Cinsellik yaaşadıysanızda ve eger gidip ailene sölicem gibi tehditler savuruyorsa onun erkekliğini tühhh zaten bu kadar düşüyorsa yazık.
Bende içimden gülüyordum bazen onun bu tepkilerine..

Beni yargılama diyeceksin baştan söyliyim yargılamıyorum.okuma aşığıyım filan demişsin.ben o yaştayken okula gider gelirdim evde anneme yardım ederdim sonra oturur ödev filan yapardım akşam olurdu yatar uyurdum.sevgiliyle ailelerde kalmalar yüzük takmalar cinsellik filan biraz sakin yaşasın çocuklar hayatı.inanın her şeyin zamanı var.okumanın sevgili olmanın evlenmenin cinselliğin her şeyin ...şimdi ne yaparsınız bilmiyorum çünkü benim tavsiyelerim sizin hayat görüşünüze uymayacak gibi

Bu konuyu hatırlıyorum sanki.
Adam bir imzaya mı kaldı iş diyerek evlilik olayına sıcak bakmadığını resmen belli ediyor.
Evlilik öncesi cinselliğe zıt bakan biri değilim.
Ama bu o olayı geçmiş o evde kalıyorsun ve durumun adı yok.
Çok kötü bir durum.
İyi korun da birde çocuk mevzusu için başın ağrımasın.

O kadar da cani değil ya ana kuzusu annesi duyar tansiyonu çıkar diye yapmaz. Ki kime ne yapıyor o ya dağ başında mıyız görür gününü yani. Ah bir söyleyebilsem atabilsem mesaj.

Bu işte en büyük hata senin ailenin, 18 yaşında bir çocuğun sevgilisinin evinde evcilik oynamasına izin vermek sorumsuzluğun dik alası bu yüzden önce otur ailenle konuş, bitirmek istiyorum de ve durumu anlat, zaten şaşırmayacaklardır ama yine de senden duymaları önemli
Evlenip boşanmak öyle sandığın gibi kolay bir iş değil üstelik bir aklanma yöntemi hiç değil
Madem bu kadar uçlarda bir ilişkiyi yaşayacak kadar cesursun, kendini bundan sonra koruyacak kadar da cesur olmalısın
İnsanların sana ne gözle bakacağı tamamen senin elinde olan bir iş

Evlenip boşanmak sana hala kolay geliyorsa bu yasadigin olaylardan hic ders almamişsin demektir.

Tamamını okuyamadım ama hatanın en büyüğü sende.Ailenin itirazlarına rağmen hemen nişanlanmış adamın evinde kalmaya başlamışsın.Hadi o zaman cahildin diyelim bi hata yaptın şimdi en azından hata yapma.Adamın ne olduğunu bile bile onunla evlenip hayatını mahvetme.Evlendin diyelim daha boşanacağın ne malum.Boşanamazsan.

Bundan sonra önüne bak yaşın küçük ,oku, çalış, hayatına devam et.

Öncelikle çok uzun yazmışsın, sonraki yorumlarıda okuyarak şu kanıya vardım. Temelde, senin derdin aslında bekaret olayı. Çok geri kafalı bir adamla evlilik yapmadığın sürece bakire misin değil misin doktor dışında kimse anlamaz. Yani bu olayı çokta büyütmene gerek yok. Ancak ve ancak şu bazı ilk gece adetleri olan aileler sorunlu çıkıyor ki, onlarda ilk gece illa kan gelecek, ilk gece yok çarşaf gösterilecek gibi çağımızdan bence çok çok geri düşünceli adetler var. Kaldı ki, bu zihniyete sahip kişiler gerçekten bakire olan bir kızdan ilk gece kan gelmediği için dahi olaylar yaratıp hastanelik edebiliyorlar. Onun için "evleneyimde, sonraki eşime daha önce evlenip boşanmıştım ondan bakire değilim derim" düşüncesi mantıklı değil. Jinekolog ile evlenmediğin sürece sıkıntı olmaz..

Üşenmedim baştan sona okudum
Öncelikle ben bundan sonra kimseyle evlenemem, beni kimse almaz, anca kullanmak isterler düşüncesini tamamen kafandan at
daha 18 yaşındasın ve rahat bir 10 sene evlilik asla düşünme
Okuyacaksın, üniversite ortamı yaşayacaksın, sana uygun arkadaşlar edineceksin
Ve ilerde senin bekaretini vs umursamayacak insanlarla da tanışacaksın
İlişki yaşadın diye hayatının sonu gelmiş gibi davranma ve düşünme lütfen
Bazı şeyler erken yaşanmış olabilir ama bu herifle evlendiğini bir düşününce çok çok basit bir ayrıntı olarak kalıyor bu
Bir an önce tüm bağlarını kopar, tehdit ederse de şikayetçi ol
Kendine yepyeni bir hayat kur, oku, çalış ve yaşının gerektirdiği gibi yaşa.. bu kadar sorumluluk altına girme bu yaşta

Ne alaka... Evet bir hata yapmışsın cinsel birliktelik yaşamaman gerekirdi evlenmeden. Toplumumuzda çünkü bu ters karşılanıyor. Ama illa cinsel birlikteliğin oldu diye evlenmek zorunda değilsin. Bu senin hayatın. Evlenince başın daha çok ağrırsa ya..? Merak etme öyle bir kaide yok. Ben de aynı şeyi yaşadım üniversitede ama tanıdıkça yanlış insan oldugunu anladım ve evlenmedim. Daha sonra evleneceğim insana da dürüstçe anlattım ve evlendim. Sen dürüst olduktan sonra bir sorun olmaz. EVLENME!

X