- Konu Sahibi gullerdiyari
-
rica ederim canim bana bir sorsaydin ya ben nereliyim sevgi kelebegim diye,isvispartali incim benim.opuyorumnanaktanzemuszemuszeshisimi koymussun ya yillardir aradigim bi kimlik gibiydi demekki isvispartaliyim ha saolasin kanaryam beni aydinlatdigin icinopuyorumnanaktan
içim burkuldu okurken beasenağlamane zorlu bir süreç ama yine de ne mutlu türküm diyeneturkbayragi
rica ederim canim bana bir sorsaydin ya ben nereliyim sevgi kelebegim diye,isvispartali incim benim.opuyorumnanaktan
merhaba a.s.
konunuzu ve yapılan yorumları okudum ve çok duygulandım.. sizi çok iyi anlıyorum desem yerıdır..cunku benımde ablam ve kuzenlerım hep yurtdısındalar.. gelın yada damat olarak gittiler diyeyım.. (belçika-almanya-fransa-joponya-abd gibi)
hadi yurtdısındakını anlıyorum da kendı ulkenıze Türkıyeye gelınce ne oluyor bunu cozemıyorum cidden..
tamamiyle bu trde kalanların çekememezliğinden kaynaklanıyor.. bi çeşit komplekse giriyorlar ..
gectımız hafta içi yurtdısındada magazası bulunan bi yerden kuzenlerın çocuklarına ciciler aldım ,kasaya geldım ve kasada bulunan kıza ayrı ayrı paket yapın dedım , sonra işte belçikadada şubenız var değilmi dedıkten sonra kasiyer kızda bi afra bi tarfta nerdeyse aldıgımız kıyafetlerı burusturup oyle koyacak paketeklava: dedımkı belkı ustlerıne olmaz lutfen değiştirme kartı koyun içine.. kızdan aynen söyle cvp ; hiç değiştirme kartımız kalmamıs veremem.. dedım sunlar ne masada duranlar ,kız dıyor ee var ama fazla değil hepsine yetmez.. kasada ben varken sıraya baska muesterı aldı sonradan iyice delii oldumm.. şikayet etsem kız işten atılır yanı oyle soyleyeyım..
sonra baska bi kız geldi ve o kızın mıçtıgını temızledi bi nevi.. tekrar paketledi ve hepsinin içinede değiştirme kartı verip benı bılgılendırdı..
kısaca bu tip insanlar yuzunden lakabınız - almancı - kalmıs sizinklava: klava:
Siz bizimsiniz ve hep bizimlesiniz turkbayragi NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!
Sizler en az bizim kadar Türk ve Türkiyelisiniz!!!
a.s.a.s.
kalabalık ailesi olanlar türkiyedeki düzende mutlu olabilenler için yurtdışında yaşamk gerçekten zor tabi....çalışmakta ayrı bir dert oralarda...siz bana bakmayın ben tam tersi türkiyede mutlu olamıyorum düzen insanlar bakış açıları bana uymuyor ben biraz kimkime dumduma yabancılar gibi olmayo seviyorum da yaniherkes kendi önündeki işine baksın tarzı bir tip olduğumdan ve tabi burda yaşadıklarım çok etmen var bu kararımda yeni bişeyde değil tabi bu yıllardır var içimde
Elbette canim cocuklarimi Türk gibi yetistiriyorumbence sorun yok türk gibi yetiştiriyorsan
Ne yapalim canim tabiki dogdugun yer deyil doydugun yer demisler mecburen alisiyoruz.amaaann 10 yildir avusturyadayim artik alistim demek istiyyorum ama zor buralarda ysamak bulundugum yer cok guzel yemyesil aslinda yyedigim önumde yemedigim arkamda ama kimsem yokyasakkelimekaderim buymus gavurun elinde omrumuz bitiyor amaaan bilmiyorum hakkimda hayirlisi burasiymis belki turkiyede olsamda baska problemlerim olacakti.ama diyorum burda yasamaktan mi girdim depresyona ama ordada giriyorlar uffffffffgamyoncuiremsu
Bende Almanya'da doğdum ve 16 yaşımda Türkiye'ye döndüm. O zamanlar biz de izne geldiğimizde ne kadar uğraşsak da anlıyordu burada yaşayanlar bizim "Almancı" olduğumuzu. Kullandığımız bir kelime yada cümle yapısı. Neydi bilmiyorum ama anlıyordular.
Şimdi Türkiye'de yaşıyorum çok da mutluyum burada olduğuma. Almanya'da doğmuş olsam da Alman pasaportuna sahip olsam da burası benim memleketim. İçimde o sevgi ile büyüdük. Ne olursa olsun hep yabancı olduk orada. Gerçi artık Türkler eskisi gibi değil. Daha farklı. İş sahibi olan var, üniversite okuyan var. Statüleri ilk jenerasyona göre daha yüksek. Ama yine de insanın vatanı oluyor burası.
Ben Türkiye'ye ilk geldiğimde burayı çok yadırgamıştım. Çünkü ben orada çok mütevazi yetiştirilmiştim. Ailem değerlerimizi kaybetmeyelim, Almanlara benzemeyelim diye çok uğraş verdi. Ve bir gün Türkiye'ye döneceğiz diyerek büyüttü bizi. "Türk kızı bunu yapmamalı", "Türküz biz bazı şeyler ayıptır" cümlelerini duyarak büyüdük biz.
Ama ben Türkiye'ye gelip okula başladığımda, Lise'ye başlamıştım, çok şaşırmıştım. Bizim için ayıp olan şeyler yada yapılmaması gereken şeyler, daha doğrusu Türk kızının yapmaması gereken şeylerin çoğu burada yapılıyordu. Erkek arkadaşları vardı çoğunun, parklarda öpüşeni vardı, kızlık meselesi önemli değildi kimileri için. Şaşırmıştım.
Gerçi orada küçük bir köyde yaşıyorduk ve bütün Türkler birbirini tanıyordu, burada ise kimse kimseyi tanımıyor. Koca şehir.
Ama yinede orada doğmaktan, büyümekten, burada hayatımın devamını sürdürmekten çok mutluyum.
Belki burada yetişseydim daha farklı yetişecektim. Yada orada hayatımı devam ettirseydim daha farklı olacaktı her şey. Nerede olursanız olun hayatın tadını çıkarın arkadaşlar.
Hayat kısa. Üzülmeye, depresyona girmeye değmez.
Nerede olursak olalım hayat bir sınav. Zaten baksanıza her yerde bir doğal afet. Allah sonumuzu hayır etsin. :Saruboceq:
Takılmayın ne olursunuz Gurbetçi, Almancı, vs kelimelerine.
İnsan oğlu birilerini bir kategoriye, sınıfa sokmaya çalışıyor. Yurtdışında çalışana gurbetçi der, burda yaşayanları da laz, trakyalı, doğulu, batılı, vs gibi ayırır.
Bunlara üzülmeyin lütfen. olumunekankayizsmile
İnsanlık olarak üzülmemiz gereken çok daha önemli şeyler var bence şu an.
Almanci lafi eskidendi, simdi avrupali Türk'ler diyorlar:)Türk kanallarinin Avrupa yayinina bakiyosan mutlaka denk gelmissindir bu deyime...
Acikcasi ben pek burada yasadigim icin mutsuz degilim,yasadigim yerden memnunum,her iki ülkedede yasadigim icin artilarini eksilerini görüyorum.
Tabiki aileye, Türkiyeye özlem oluyor ama onuda telefondan, netten kamerayla vs.. özlemimizi bir nebzede olsa azaltiyoruz..
buradaki yasam ve hayat sartlari Türkiyede olsada, bizde ülkemizde vatanimizda olsak..
asagidaki saydiklarim tr de olsa bir dakika bile durmaz buradaki türkler..
buradaki düzen ve disiplin,
insanlarin birbirine saygisi,
kompleksiz insanlarin olusu,
trafik sorununun olmayisi,
bütün yollarin gizli radarlarla konrollü olusu,
yere tüküren kirolarin ve cöpü atanin olmayisi,
cocuklarin 3 yasinda egitime baslamasi,
okul öncesi bütün cocuklarin saglik kuruluslari tarafindan,motor gelisimi ve saglik kontrolü tepeden tinaga kadar bakilmasi,eksik veya sorun görüldügü zaman bunun giderilmesi..
esit egitim sartlari,
esit haklar,
sosyal güvence,
özellikle doktor ve hastanelerin anlatmiyorum bile,
en hosuma gidende yolda yürüdügümde ayilarin olmayisi
hava kirliligi yok denecek kadar az,
sanayi atiklari ictigim suyu kirletmiyo,
yedigim sebze meyvenin ne kadar güvenli oldugunu biliyorum hormon basilmis armut kadar cilek yemiyorum..
ekmegin icinden ne cikicak diye tereddüt etmiyorum.
aldigim markasiz yiyecek bile olsa kontrollü üretildigini biliyorum..
kimse kazik atmaya calismiyor,
yedigim zeytine ayakkabi boyasi konmuyor,
dana eti aliyorsam o dana etidir, at diye kaziklanmiyorum.
yesil alanlari bol, bahar geldimi etraftaki cicek kokularina doyamiyorum..
parkta yürüdügüm zaman sincaplarin agac üstünde gezindini görüyorum,
gölde onlarca ördek yüzüyor türkiyede olsa tüfegini kapan gece ava cikar:))
ben burada hic birseye kusur bulamiyorum..birde bizim Türkler biraz daha buraya ayak uydursa hic sorun kamiyacak özellikle dil konusunda..
simdi gelelim Türkiye'ye,
doga ve kültürel olarak mükemmel zenginlikte bir ülkemiz var..
asirlar boyunca onlarca farkli milletle kardesce yasamisiz..
gögsümüzü gere gere anlatabilecegimiz Atatürk'ümüz ve yaptiklari var..
insanimiz yardim sever,sicak kanli..
3 tarifi denizlere cevrili 4 mevsimi yasayan bir ülkeyiz,
dogal kaynaklarimiz anlatilmakla bitmez..
dünyada en cok bor madeni türkiyeden cikiyor..(bu basli basina bir konu)
ama gel gelelim kimse kiymetini bilmiyor canim ülkemin,
buraya geldim geleli hep diyorum Türkiye avrupalinin elinde olsaydi nakis gibi isler dünyaya hükmeden, turizim cenneti yaparlardi..
ülkemizin tüm güzelliklerini o kadar hoyratca kullaniyoruz ki bütün bu saydigim güzellikleri yok etmek icin elimizden geleni yapiyoruz..
denizlerimiz kirletiyoruz..
ictigimiz suya, sanayi atigiyla icilmeyecek hale getiriyoruz,
havayi kirletiyoruz ormanlari yakip yikiyoruz..yerine oteller insaa ediyoruz.
tarihimize sahip cikmiyoruz,tarihi binalari yakiyoruz yerine otapark yapiyoruz..
hersey yabancilastiriliyor.market magaza isimleri ingilizce.
dilimiz yabancilastiriliyor.
yeni bir türkce icat edilmis ben tr geldigim zaman yeni neslin konustugundan anlamiyorum..
agizlarini yaya yaya ingilizce aksaanli türkce konusuyorlar..
türk sitelerindeki konusmalari okuyamiyorum,
ne oluyoruz biz kimiz yahu avrupaya ve amerikaya özentili kompleksli bir genclik yetisiyor..
yeryüzündeki kendini sevmeyen tek millet olarak biz türkleriz..
hic biseyimizi begenmiyoruz sürekli kendimizi degistirmeye calisiyoruz,,
geleneklerimizi kültürümüzü yok ediyoruz,
dünyanin en güzel yemek kültürüne sahibiz ne yapiyiyoruz hic bisey,, elin yunani baklavamizin kendisine ait oldugunu söylüyor söylemekle kalmayip bunu belgelestiriyor..napiyoruz hic bisey sadece hic bisey..
yarin öbürgün cikip siz kimsiniz dediklerinde yine hic birsey diyemiyecegiz..cünki yavas yavas Türklükten her anlamda cikiyoruz hem dil hem kültür..
Biz buradaki Türkler, ülkemizin kültürünü,kiymetini cok iyi biliyoruz ama Türkiye'de yasayan Türkler kesinlikle kiymetini bilmiyor..
Ben kizima türkce ögretecegim diye göbegim catliyor,
simdiden Atatürk'ü ona asiliyorum resmini gördügünde Atatürk diye bagriyor..Türk bayragini görünce Atatürk diyor,Türkiye diyor..
ülkemin bayragini bir yerde gördügüm zaman duygulaniyorum,Türkiye lafi gectiginde hemen ülkemin bütün güzelliklerini anlatmaya calisiyorum...buradaki Türkler hic bir zaman kültürünü unutmuyor gelenek göreneklerini yasatiyorlar..
bize almanci diyenler alooo siz nerelisiniz??? hangi dili konusuyorsunuz???? anlatin hele bi..
bu konuda cok doluyum karisik anlatmis olabilirim ama duygularim düsüncelerim bunlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?