• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben anne ve es olmayi beceremedim :(

çocuk konusunda sorumlulukların hepsini üstünüze almak yerine eşinizle paylaşsanız ve ona alıştırsanız. çocuk ağlıyormu ağlasın yalnız değil ki yanında babası var öyle düşünün. o da sinirlenmesin canım ne demekmiş o öyle biraz zaman sonra alışıcaklar zaten birbirlerine. çocuğu bir günde babası uyutsun o anlatsın masalını sonuçta sizde çalışıyorsunuz. çocuk ağlıyormu ağlasın ya çocuk bu ağlayacak tabi yalnız değil ki siz bu konuda rahat olmaya alışırsanız belki eşinizde sorumluluk almak zorunda kalacak. mazallah siz olmasanız ne yapacak eşiniz.böyle düşünün lütfen kendinize zaman ayıramadıktan sonra kime ne faydanız olur ki. önce siz iyi olun ki etrafınızda iyi olsun.

Bizimde hala uyku sorunumuz var ama esininde sana yardımcı olması lazım çocugu basit şeylerle bile oyalayabilir aslında ben bazen eşime bırakıp dışarı bile çıkıyorum ben annesi İsem oda babası sonuçta annesisin diye bir tek sen bakacak değilsin ya anne ve baba bu konuda birbirine yardımcı olmalı sizde eşinizle oturup konuşun iş bölümü yapın ben altı gün duş almadan dursam kafayı yerdim herhalde:skandal: ki en birde çalışıyorsun nasıl rahat ediyosun çocuk uyuduğu gibi 5 dk girer çıkarım hepte öyle yaptım kokmaktan iyidir

Emzirmeyi nasıl kestiniz?
Sabir tasi diye bi tas aldim aktardan onu surdum kokusu cok kotu yaklasinca zaten kokusundan dolayi emmedi pis olmus meme annecim dedm istemedi 3 gun gece uykuda verdim kendim icin goguslerim çok sisiyodu cunku hala arada bi istiyo bi ay oldu ama vermeyecegimi bildigi icin sadece teklifte bulunuyo

Esim ve ben ikimizde calisiyoruz.
Cok huysuz uykusu duzensiz bir bebegm var cok cektm cekmeye devam ediyorum 2 yasinda.. Son zamanlarda islerm yogunlasti cok yorgundum bebegimi uyuturken olan enerjimde tukeniyor, cogu zaman yaninda uyuyup kaliyorm. kalmasam bile yarim saate kalmaz uyaniyor, geri uyutuyorum ve basa sariyoruz.. Benim pilim bitiyor derin uykuya gecene kadar 3 4 sefer uyaniyor
6 gundur dusa giremedm.. :KK43: bugun gireym artik dedm
Esim de beni cok ozledigini soyledi .onunlada uzak kaliyoruz bu etkenler yuzunden , cocuk uyanuyor genelde yarim kaliyor cinsellik,
geri uyut geri devam et derken pilimz bitiyor herneyse esime once dusa gireym sonra gelirim yanina eger uyanmaz ise uyanir ise sansina kus dedim..
9 30 da bebegime masal anlattm ninni soyledm dualar okudum 10da daldi uykuya tam icerden ciktm uzerimi cikardm geri uyandi.. Gttim geri uyutmaya calistm ama uymasi cok zaman aldi 1 saat tipisladm :KK43:
Sessizce aglamaya basladm, tutamadm kendimi esim geldi o tipisladi birazda..
Ben icerde agladm bittim, tukendm insanliktan cktm dedm esime
Bu cocuk boyle kabullenmemiz gerekiyor dedi
Evet boyle biliyorm! ama kendime ayiracak 5 dakikam bile yok .. Hergun onu uyutmaktan bitkin dusup bende uyuyorm pes edip.. Dusa dahi girip bakamiyorum kendime sabah kostur kostur ise git :KK43:
Yapacak birsey yok goruyorm ben senn halini benmde hosuma gitmiyor bu hali ama napaym pisde olsan dedi!
esim bundan sonra birlikte olmayiz, sende cocuk uyanikken alirsn dusunu dedi benimle girmessin.. temizlik konusunda cok hassasdir.
İyi hosuna gitmiyorsa, kokmus esinle yatma o zaman kokumdan rahatsiz oluyorsndur dedim
Cik git oturma odasnda yat ben dusu mu yarin alirim, ve yarin hic biryere gelmiyorum cocukda gelmiyor .. Ben insan deglm, iyi bir es deglm zaten hakkim yok hic brseye dedim. cekti gitti yatti,:KK43: neden kimse beni anlamiyor cok bunaldm bittim tukendm.. Gucum kalmadi o uyanikken babasi ilgilensin giriym diyorm ama banyilo kapisini actirana kadar agliyor bagiriyor esimde sinirleniyor yardm edecek destek olacak kimsem yok :KK43:
Benim kızımda aynı böyle doğduğundan beri uyusu düzensiz. Uyutuyorum beş dakika sonra uyanıyor. Gece en az 5, 6 kere uyanıyor seni çok iyi anlıyorum. Ben çalışmadığım halde bitkin düşüyorum. Çocukların yükü hep annenin omuzlarında esinle konuş biraz ilgilensin sen duşunu al biraz uyu.

Sizin hesaba bakilirsa esimin hic tuvalete gitmemesi lazim. Adam her gittiginde kapinin onunde agliyor cikana kadar. biri 1.5 yasinda obuuru 2 aylik iki bebekle ben banyoya girebiliyorsam herkes girebilir. Emin olun buyuk kizim oyle huysuz oyle miz miz surekli aglar. Yorumlarda dendigi gibi baba oyalasin olmadi beraber banyoya girin. O da olmadi gunduz bakicidan rica edin 10 dk gec ciksin dusunuzu alin. Hatta bakici bebegi oyalasin siz gizliden eve girin hemen banyonuzi yapin. Geldiginizi bilmedigi icin pesinizden aglamaz.
Cok huysuzlandiginda biz saklaniriz bazen. Misal babanin uzun surecek bi isi varsa pesine agliyorsa baba saklanir bende evi gezdiririm bak baba yok baba okula gitti derim. Evde olmadigina inaninca aglamayi keser. Esim isini gorup odaya geri gelir.

Sabir tasi diye bi tas aldim aktardan onu surdum kokusu cok kotu yaklasinca zaten kokusundan dolayi emmedi pis olmus meme annecim dedm istemedi 3 gun gece uykuda verdim kendim icin goguslerim çok sisiyodu cunku hala arada bi istiyo bi ay oldu ama vermeyecegimi bildigi icin sadece teklifte bulunuyo
Bu tarz yöntemlerin travmalara yol açtığı söyleniyor ama valla kafam karıştı bir de 3 gün verdim göğüslerim insin diye dediniz ya 3 gün sonunda yine şişip ağrımadı mı göğüsleriniz?

Zor bir durum Allah yardımcınız olsun çalıştığım dönemde ki halimi gördüm sizde ve pes edip çıktım artık.. ama siz öyle yapmayın ağlasa da zırlasa da babasına bırakın biraz vakit geçirsinler o da ilgilensin biraz yükünüzü hafifletsin... gerçekten hem iş kadını hem anne hem eş hem ev hanımı olmak öyle Zor ki yapanlara imreniyorum resmen :KK68:

Esim ve ben ikimizde calisiyoruz.
Cok huysuz uykusu duzensiz bir bebegm var cok cektm cekmeye devam ediyorum 2 yasinda.. Son zamanlarda islerm yogunlasti cok yorgundum bebegimi uyuturken olan enerjimde tukeniyor, cogu zaman yaninda uyuyup kaliyorm. kalmasam bile yarim saate kalmaz uyaniyor, geri uyutuyorum ve basa sariyoruz.. Benim pilim bitiyor derin uykuya gecene kadar 3 4 sefer uyaniyor
6 gundur dusa giremedm.. :KK43: bugun gireym artik dedm
Esim de beni cok ozledigini soyledi .onunlada uzak kaliyoruz bu etkenler yuzunden , cocuk uyanuyor genelde yarim kaliyor cinsellik,
geri uyut geri devam et derken pilimz bitiyor herneyse esime once dusa gireym sonra gelirim yanina eger uyanmaz ise uyanir ise sansina kus dedim..
9 30 da bebegime masal anlattm ninni soyledm dualar okudum 10da daldi uykuya tam icerden ciktm uzerimi cikardm geri uyandi.. Gttim geri uyutmaya calistm ama uymasi cok zaman aldi 1 saat tipisladm :KK43:
Sessizce aglamaya basladm, tutamadm kendimi esim geldi o tipisladi birazda..
Ben icerde agladm bittim, tukendm insanliktan cktm dedm esime
Bu cocuk boyle kabullenmemiz gerekiyor dedi
Evet boyle biliyorm! ama kendime ayiracak 5 dakikam bile yok .. Hergun onu uyutmaktan bitkin dusup bende uyuyorm pes edip.. Dusa dahi girip bakamiyorum kendime sabah kostur kostur ise git :KK43:
Yapacak birsey yok goruyorm ben senn halini benmde hosuma gitmiyor bu hali ama napaym pisde olsan dedi!
esim bundan sonra birlikte olmayiz, sende cocuk uyanikken alirsn dusunu dedi benimle girmessin.. temizlik konusunda cok hassasdir.
İyi hosuna gitmiyorsa, kokmus esinle yatma o zaman kokumdan rahatsiz oluyorsndur dedim
Cik git oturma odasnda yat ben dusu mu yarin alirim, ve yarin hic biryere gelmiyorum cocukda gelmiyor .. Ben insan deglm, iyi bir es deglm zaten hakkim yok hic brseye dedim. cekti gitti yatti,:KK43: neden kimse beni anlamiyor cok bunaldm bittim tukendm.. Gucum kalmadi o uyanikken babasi ilgilensin giriym diyorm ama banyilo kapisini actirana kadar agliyor bagiriyor esimde sinirleniyor yardm edecek destek olacak kimsem yok :KK43:

Banyoya oglunuzla beraber girin. Uyku saatini 1 saat ileriye atin.
O uyuduktan sonra cinsellik bile olsa zTen 5 dk gusul alir cikarsiniz. Banyo yapmis olucaginiz icin bi vucudu sabunla yeter oda 3 dk .
Bakicinin maasi ne kadar yani sizin maasi izla denk mi geliyo yoksa 2 3 kat fazlami aliyosunuz siz.?
Eger cokda bir fark yoksa bi muddet isten ayrilin. Evladiniz belkide sizinle zaman gecirmek istiyo o yuzden boyledir . Bide 2 yas sendromunda olabilir.
BAnyo kapisini actirmaj icin agliyo demissiniz. Acsinlar siz yikankrken banyoda dursunlar baba kiz,ogul.
Ciplak durmakran rahatsiz olurum diyosaniz evladinizin yaninda yani kulotla girin banyoya .. yani cocuk agliyo vs cok cok iyi anliyorum 2 bebegim var zaman zaman onlarda agliyo huysuzlaniyo ama ben banyo yapmak isteyince aliyorum onlarida hep beraber yapiyoruz yani. Bu en zor ihtimal genelde tek girebiliyorum elbette.

Bu tarz yöntemlerin travmalara yol açtığı söyleniyor ama valla kafam karıştı bir de 3 gün verdim göğüslerim insin diye dediniz ya 3 gün sonunda yine şişip ağrımadı mı göğüsleriniz?
Konusarak biraktiramazdm cunku cok emiyodu zaten tadini almadi sadece kokusundan dolayi yanasmadi agridi 2 hafta cektim agrisini kollarm omuzlarim sirtim cok agridi bi kac gunde sagdim bıraktım sagdikca cogalir diye

Bir şey takıldı aklıma destek olacak kimsem yok dediniz ve çalışan bir bayansınız çocuğu kime bırakıp ise gidiyosunuz bakıcısı falan mi var ? Allah Sabriniza çoğaltsın zordur hem çocuk hem iş hayatı

İyi bir anne olmadığın iyi bir eş olamadığın falan yok..fedakarsın işte çoğu kadın gibi.eşinle konuş biraz daha anlayışlı ve yardımcı olmasını iste.

2 yaşında çocuğun çıplak görmesinde ne sakınca var anlamadım. O yaşlarda çocuklar emiyor. Yani göğüsleri görmelerinde sakınca yoksa diğer bölgeleri de görebilirler. Benim oğlum 13 aylık mama sandalyesiyle yanıma alıyorum. Eline birşeyler veriyorum konuşuyorum. Eşim evdeyse ona bırakıyorum durmadığı zaman yanıma getiriyor

Bu arada kendini suçlama uyumayan çocuk çok zor benimki de öyle perişan oluyorum. Sinirler de geriliyor kavga çıkması normal

İki çocuğum var. 1. varken herşeyi bi şekilde halletmeye alışmıştım. İkinci oldu bi düzen oturtursan kadar nerdeyse 6 ay hiç uyumadım. Büyük 5 küçük 1 yaşında. Bir iki aydır evde düzen var diyebilirim. Eşim tamamen ikinci planda. Öncelik çocuklar. Fırsat buldummu iki dakikada duşa girerim hemen. Bazen küçükle beraber girerim duşa. Yemek dalan herşey çocuklar uyuyunca.
Zor durum. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Kim iyi bir anne ve iyi bir eş olmuşki... Bunun kriteri nedir kim belirler? Boşverin bu şeyleri. İnsansınız siz en başta. Anne veya eş değil öncelikle insansınız siz.

gündüz sen işteyken nasıl duruyo bu çocuk sensiz yapamıyosa. eşin 10 dk çocuğu oyalamayıp, bide üstüne bi sürü laf söylüyosa bence o becerememiş iyi bi eş ve bab olmayı

Kaç yaşındayken işe başladınız? Yoğun çalışan, üstelik işe erken başlamış bir annesiniz. Çocuğunuz böyle bir çocuk değil de, böyle olmak zorunda kalmış olabilir. Hiç böyle düşündünüz mü?

Gündüz bakıcıyla duran bebek, akşam 10 dakika ayrılmıyor sizden. Çünkü; altın gibi değerli her saniye. Doyamıyor belki de. Çok çok da haklı.

Şartlarınız nedir bilemiyorum. Çalışmama imkanınız varsa ara verin 1 sene. Biraz çocuğun kafası yerine gelsin. Siz nefes alın. Kendinize vakit ayırın. Eşinizle çocuğunuzla ilgilenin. Sonra kreşe verirsiniz.

Mükemmel anne olma kriterini bence çocuklar belirliyor. O mutluysa mükemmel bir annesinizdir. İyi bir eş olmanız içinde mutlu bir kadın olmanız gerekiyor. Kendinize vakit yaratın.

Back