• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben alinganlik mi yapiyorum beni kendime getirin.

Kayınvalideni hatalı buldum ben neden hemen uyarma gereği duymuş ki..Bundan sonrasını da kendi düzeltecek ayrılık gayrılık olmasın istiyorum demiş ama sizi ortada bırakmış.Bence siz hiç kendinizi savunmakla veya cekinme gibi hislerle mıcadele etmeyin iç dünyanızda.Sonucta sorun ettiğimiz herşeyin kaynağı kıskançlık değil tıpkı sizin yaşadığınız olayda olduğu gibi.Eltiniz resmen duygu ayarlarınizla oynamış bile bile üzmüş sizi ve sizde doğal olarak etkisi altına girip içerlemişsiniz.Allah evlat isteyen herkese versin bu istek basit bir istek degil ki bu konudaki yasananlardan etkilenilmesin.Sizin yerinizde kim olsa tepki verirdi.Siz en olgun tepkiyi yani güvendiğiniz biriyle paylaşmayı seçmişsiniz.Bana yaptıgınız herşey normal geldi ama sizin dışinizdaki o elti kayın ve kayinvalide üçlüsünün yaptikları bildiginiz anormal tepkiler yani.Neyse cok uzattım bence olabileceginiz en rahat dönemi geçirin.Rahat olun ki onlara ders olsun bu yaptıkları.

Ben 3 tane doğurdum , kimseye eziyet olmadım . Çevremde çocuğu olmayan çok insan vardı . Uzulduklerini bildiğim için yanlarına bol kıyafetlerle gider ,onlar sormadıkca asla bebekten bahsetmezdim. Kime ne benim midemin bulantısından, ağrımdan ,sancimdan, simarikligimdan. .bunun kurbanı her zaman eşim :) olmuştur ama aşırı doz değil ..hamile olup da bir tane daha dünya yaratacağını düşünen insanlardan tiksintiyle uzaklaşıyorum .

Eltin ve eşiyle çift olarak konuşun . Kimse onların gorgusuzluklerini çekmek zorunda değil .. gidip evlerinde ne halt yiyorlarsa yesinler , milleti canından bezdirmesinler. . İlk doğuran kendisi de değil ..doğurganlık yaygın bir olay :) kediler de doğuruyor mesela .. önemli olan sonrası ..

Iyi geceler oncelikle biraz kendimden bahsedeyim. Insanlarin hakkimda kotu konuşmasini hazmedemiyorum daha dogrusu kimsenin agzina laf vermek istemiyorum. Dik basliyimdir , guclu bir insanimdir , gururluyum ve kimsenin yaninda aglamayi sevmem..

Bunun yaninda cok guler yuzluyum en ufak birsey bile beni mutlu edebilir. En ufak birseyde beni cok mutsuz edebilir ama asla cevreme yansitmam kendi icimde cozerim.

Rabbim her dilegimi kabul etmis bana gonlume gore bir eş kaynana kayinbaba vermiş. Aramiz iyidir cok sukur..

Gelelim asil konuya.

Daha once konu acmistim burda ama kisa ozet geceyim. 4 senedir sayisiz tedavi denemiş psikolojisi yerle bir olmus hormon ilaclarindan kilo almis biri olarak yeni yeni kendime geldigim zamanlarda 2 aylik gelin olan eltimin hamile oldugunu ogrendim. Ilk hissettigim sey senelerdir kaynanamgile nasil soyleriz nasil yapariz suppriz yapalimmi diye hayal ederken hayallerim tuzla buz oldu.. kiskanclik degil ama 4 sene o kadar sey cekip birinin 1 ayda hamile kalmasi beni isyana surukluyordu. Rabbim tabi ki kimseye yasatmasin bunu ama cok farkli duygular hissettim. Ilk defa benim cok yakinimda olan biri hamileydi ve ben bu durumu kaldirabilirmiydim bilmiyordum. Daha ben bunun şokunu atlatamamisken tup bebek icin gittigim doktorum bana tuplerimin alinacagini soyledi. Eltimle bu konuyu konustum ( haberi yoktu ya da hic benim agzimdan duymamisti cocuk mevzunu istemiyoruz saniyordu)
Neyse bu sure zarfinda eltim beni ne aradi ne sordu ameliyattan sonra ( tuplerim alinmadi ve doktor 1 sene dogal dene dedi) iki buklumken beni 1 aydir arayip sormayan ameliyati ne yaptin demeyen insan arayip benim evim cok soguk sizin evde sobayi açta uzanayim ben dedi.. her bulundugum ortamda bagira bagira ayyy midem cok bulaniyo basim donuyo iyi degilim galiba tarzi konustu.. baslarda onemsemedim ama sonucta bizim olmadigini biliyor davranislari git gide farklilasmaya basladi.

Bana hollandada dayingil var bebegim icin bisey siparis etsem getirirlermi dedi..

Kaynanamla sohbet ederken durup dururken 1 saattir konusmayan kiz birden yaa ben erkek hissediyorum diye sozumu kesti kaynanamla şok olduk ne alaka diye..

Surekli canim sunu istiyor canim bunu istiyor şunu yapta yiyelim dedi. Benim yanimda kaynimi arayip yaa askimm canim sunu bunu cekti aksam getir demeler falan bizim yanimizda bugun bunu aldim bugun sunu aldim demeler. Inanin cok sabrettim kotu niyetli olmadigini dusundum hep. Ama ben konuyu degistirsemde konu yine hep bebege geldi.

Neyse kizlar ben kaynanama anlattim durumu anne cok bozuluyorm artik bilerekmi yapiyo anlamadim dedim. Cunku ciddi anlamda cevremde kimsede gormedim ben boyle birsey anliyorum heyecanli ilk cocugu ama bana cok sacma geldi. Ameliyattan cikmisim eve gelmişim bana geldi diyorki yaa biz cocugumuza para biriktiriyoruz destek olurmusun ? Oda yapacam nasil bisey alsam.
Oturuyoruz ameliyatla ilgili sorular soruluyor bana eltim diyorki cocugumun listesine sunu yazmayi unuttum..

Uzattim biraz farkindayim toparliyorum. Kaynanamda iyi niyetinden birde ben agladim bu yaptiklarina içerledim diye gitmis eltime kizim biraz dikkat et pinkin yaninda uzuluyor demiş. O da onun olmuyo diye biz mutlulugumuzu paylasmayalimmi demiş. Sonra eve gitmis aglamiş. Kaynimda eve gelince ona anlatmiş.

Kaynim beni aldi konusalim diye neden bu kadar artniyetlisiniz biz mutlulugumuzu paylasamicakmiyiz benim karim hamile benim karimin midesi bulaniyotr psikolojisi bozuk 1 aydir annem pinkin yaninda bahsetme dedi diye kavga ediyoruz cok bozulmuş karim dedi. Yazik degilmi karima dedi. Hep birlkte psikkolojisini duzeltmeliyiz hamileligini iyi gecirmeli dedi... ben cok sasirdm cunku kaynanamin soyledigini bilmiyordum..

Şimdi kizlar ben kendimi ezik gibi hissediyorum.. Yani bana acimasini istemiyorum acimasini biraktim birilerine anlatmasindan cekiniyorum. Cunku cocuk mevzusu benim tabum ve belirli kisiler haric bilsinler istemiyorum
..

Bu arada dikkat eder bundan sonra sandim ama bgn msj atti bana bebegimin herseyi hazir gecen tahlile gittim suna buna gittim diye.

Ben bu psikolojiden nasil kurtulabilirim ???

Beni en iyi yasayan anlar..

Not : Cevremde o kadar hamile var başta kuzenim hamile ama o kadar dikkatli ki bu konuda beni kirmamak icin elinden geleni yapiyor. Eltimlede aram iyiydi son zamanlarda hatta hamile kaldiginda da iyiydi sonradan bu olaylar olnca biraz uzaklastim kendisinden cunku pskolojimi bozuyordu.

Beni kendime getirirmisiniz cok uzuluyorum bu duruma cunku bilmeselerdi kendimi daha iyi hissederdim. Şimdi yuzyuze gelmeye cekiniyorum artik uzuldugumu biliyor ve o anlatirken ben mutlu rolu yapamiyorum.

Konusmalimiyim kendisiyle ya da ne demeliyim ?
Bence yanlış düşünüyorsun
ben eltin olsam daha hassas davranabilirdim ama eltin böyle davranmasında da art niyet aramamalısın bence.
benım de 5 senedir çocugum olmuyor

kardeşimin bebeği oldu ( erkek kardeşimin )
annemler benım bebeğim olmadıgını bılıyor ama yegenım için deli oluyorlar
kendi anneme ben de ilk torun müjdesini veremedim , e ne yapalım
belki de allah bana cocuk hiç yazmadı.

yeğenim adına whatsap grubu bile açtık sürekli onun videoları fotoları dönüyor orda
annem bagıra bagıra seviyor yegenimi
kardesım de bana sürekli yeniş resimlerini gçsterıyor yegenımın.

ben halayım yani, kendi cocugum olmuyor dıye art niyet arayamam alttında.
eltin heyecanını yasıyor suanda. sen de paylaş onunla bunu . aranız ıyıyse gidin beraber kıyafet alın
odasını düzenlemeye yardımcı ol.

kendı cocugun yok işte seversin o dogacak miniği de ne olacak ki.
inş senin de olur en kısa zamanda

Ben evli değilim keşke sevdiğim adamla evlenebilseydim kaynanam böyle iyi olsaydı da eltim tek böyle olsaydı. Bence bunun için bile şükretmelisiniz. Size kendi çevremden örnek vereyim akrabamız kadın 8 yıldır evliydi olmuyordu tüp bebek tedavisi gördü olmadı. Eltisi doğum yaptı bir hafta sonra hamile olduğunu öğrendi şimdi kızı 4 yaşlarında ardından bir tane de oğlu oldu. Üzülmeyin Allaha dua edin olur inşaallah :)

Bu 4 senede sayisiz hormon tedavisi oldum ve bu 4 senede eltime ve kaynima hatta ve hatta kaynanama 1 kere bile yansitmadim. Aşilama yaptirdim bikac gun sonra gittim kaynanamin evini temizledim ogrenince cok sinirlendi neden soylemedin temizlik yaptirdim ben sana dedi. Anne niye sana yansitim ki ben bosver olacagi varsa olur ddm. O ilaclari kullanirken sinir krizleri gecirdim aglaya aglaya gobekten ignelerimi vurdum sonra girdigim butun ortamlarda güldm cektigim sancilara ragmen kimseye yansitmadim. Psikolojim en bozukken bile yansitmadm benim kocam birkere bile gidip demedi karim iyi degil diye dedirtmedim... Istedim ki 1 kez olsun beni anlasin anlatmasin demiyorum ama sadece beni anlasin. Ama olmadi. Allah goruyo ne diyim..
ben de iki kere aşılama oldum
göbekten iğne vurulmak çok basit birsey anlasılmıyor bile
neden sinir krizleri geçirdin anlamadım ?

ben ilk asılama tedavimi ilaç iğneleri kullanırken eşim sehir dısındaydı üstelik iş için.
çok merak ettim gercekten asılama tedavisi iğnelerinde neden sinir krizi geçirdin ve sancı çektin ?

ben ilk asılama tedavimi ilaç iğneleri kullanırken eşim sehir dısındaydı üstelik iş için.
çok merak ettim gercekten asılama tedavisi iğnelerinde neden sinir krizi geçirdin ve sancı çektin ?
Gercekten ben de merak ettim niye kriz geçirdiniz? Ben iki asilama 1 tup bebek yaptirdim sonunda aldim yavrumu kucagima.kriz mriz olmadi hic. Ama kimsenin evini de temizlemedim. kv lere ilk torunu ben yasatmaliyim gibi bir dusuncem olmadi banane herkesin cocugu kendine kiymetli ikinci torun benim bebegim ilkinin yeri ayri onlarda ama banane iste. Ben onlarin sevmesine gore mi sevicem cocugumu. Bunlarla kafa yormayin yillarca bekleyenler var eltinizin cocugu olur belki ikinci olur sizin belki olmaz (allah en kisa surede nasip etsin tabi ama olasilik iste) kimseye göre yasamayin dua edin. Icten edilen dua geri cevrilmezmis. Ufacik bir yavru gelecek siz de sevin mutluluklarina ortak olun. Allah size de nasip etsin

Merhaba :) evet kotu oldum ama sonrasinda geçti 1-2 gune atlattim. Demekki o benden cok istemiş dedim. Kendi kendimi telkin ettim rahatladim psikolojimi duzelttim ama sonrasinda olanlar malum.
Demek ki düzelmemiş psikolojiniz. Normal şartlarda gidip bunu kayinvalideye söylemezsiniz bile. Karşınızda hamile bir kadın var. Sizi anlıyorum ama eltinizi de anlıyorum. Hamileligini doya doya yaşamak istiyor ve en doğal hakkı. Şu anda mesela hamile olduğunuzu ogrenseniz (inşallah en kısa zamanda gerçek olur bu) ve eltiniz dese ki beni kıskandı da hamile kaldı. Bana nisbet yapıyor.... nasıl hissedersiniz?

Isteyen istedigi gibi hamileligini yasiyabilir. Ama sirf hamile diye yemeklerini ben yapmak zorunda degilim. Ben buna karsiyim. Midesi bulaniyor olabilir tabiki anlayisla karsilarim. Ama her gun benden yemek beklemek kaynimin arayip karimin cani sunu cekti bunu cekti demesi ? Istisnasiz hic kacirmadan surekli ayni seyi yapti. Sizce bu yaptigi seyde heves mi ?
Hayır deyiverin canım siz de. Zorla mı yaptıracak. Çok basit bir sözcük. Sadece beş harf. Ayrıca tüm bunlar konunuzda yoktu. Orada yazdığınız hiçbir şey eltinizin kötü niyetli olduğunu göstermiyordu. Şimdi yorumlarda bin tane şey yazıyorsunuz ki çok uçuk şeyler. Içeriden yemek koysun diye kv cagirmalar falan. Neyse. Hep yazdığım gibi hayırlısıysa en kısa zamanda siz de alın bebeğinizi kucağınıza.

Gercekten ben de merak ettim niye kriz geçirdiniz? Ben iki asilama 1 tup bebek yaptirdim sonunda aldim yavrumu kucagima.kriz mriz olmadi hic. Ama kimsenin evini de temizlemedim. kv lere ilk torunu ben yasatmaliyim gibi bir dusuncem olmadi banane herkesin cocugu kendine kiymetli ikinci torun benim bebegim ilkinin yeri ayri onlarda ama banane iste. Ben onlarin sevmesine gore mi sevicem cocugumu. Bunlarla kafa yormayin yillarca bekleyenler var eltinizin cocugu olur belki ikinci olur sizin belki olmaz (allah en kisa surede nasip etsin tabi ama olasilik iste) kimseye göre yasamayin dua edin. Icten edilen dua geri cevrilmezmis. Ufacik bir yavru gelecek siz de sevin mutluluklarina ortak olun. Allah size de nasip etsin
konu sahibi ben değilim :)
bu kriz geçirme olayına cok takıldım sadece
bence konu sahibi kendi durumunu cok abrtmıs aşılama konusunda
iki aşılama oldum krizlik bir durum yok.

Aşılama ve tüp bebek tedavisi aynı şey değil ilaçları da aynı doz ve seviyede değil oyüzden canı yanmıştır sancı çekmiştir arkadaş..

Aşılama ve tüp bebek tedavisi aynı şey değil ilaçları da aynı doz ve seviyede değil oyüzden canı yanmıştır sancı çekmiştir arkadaş..
aşılama yaptırdığı iğnelerden bahsetmiş
ben de tüp bebek tedavisine baslıyorum.
iğneleri biliyorum benzer iğneler yüksek dozda vuruluyor ama iğne vurulurken krize girecek birşey yok
tek sıkıntılı durum opü öncesi yasanan korku ve sonrasında da adet agrısı şeklinde ağrı.

iğne vurulurken krize girme olayını resmen abartmış.

Aslında bu zor süreçleri yaşayan birisiniz. Daha anlayışlı olmanız gerekmezmiydi.

Herkesin yapısı farklıdır konu sahibi daha hassastır. Sizin dünyayı umursamayan bit yapınız vardır.

Ben mesela rahim filmi çekindiğim gün ağlamaktan kendime gelemedim. Ama benş ne doktorum yadırgadı ne o klinikteki hemşire ikisi de elimden tutup beni teselli ettiler. Şuan olsa yaparmıyım belki hayır. Ama insanların bazen duyguları dibe vuruyor.

Aslında bu zor süreçleri yaşayan birisiniz. Daha anlayışlı olmanız gerekmezmiydi.

Herkesin yapısı farklıdır konu sahibi daha hassastır. Sizin dünyayı umursamayan bit yapınız vardır.

Ben mesela rahim filmi çekindiğim gün ağlamaktan kendime gelemedim. Ama benş ne doktorum yadırgadı ne o klinikteki hemşire ikisi de elimden tutup beni teselli ettiler. Şuan olsa yaparmıyım belki hayır. Ama insanların bazen duyguları dibe vuruyor.
Rahim filmini 2016 senesinde çekindim çok sancı cektım ben de ağladım
ben balık burcuyum ,herseyi dikkate alan , önemseyen çok ince düşünen bir yapım vardır.
5 yıldır benim de evladım olmadı.EVET SÜREÇLER ÇOK SIKINTILI ZOR BİLİYORUM
SÜREKLİ KONTROLE GİDİYORSUN , İLAÇ İĞNE TEDAVİSİ, MASRAFLAR ZAMAN AYIRMAK
ve olacak mı olmayacak mı kaygısı ancak benim yorumum sadece
'iğne ve ilaçlarda krize girdim ' yazısınaydı
tekrar söylüyorum ucu kıl kadar olan iğneler krize sokulacak bir durum değil.

Canım lütfen engelle o kadını. Yapacak hiçbi şey yok. Engelle her yerden engelle. Olurda denk gelirseniz sorarsa, görüşmek istemiyorum deyip kes.

aşılama yaptırdığı iğnelerden bahsetmiş
ben de tüp bebek tedavisine baslıyorum.
iğneleri biliyorum benzer iğneler yüksek dozda vuruluyor ama iğne vurulurken krize girecek birşey yok
tek sıkıntılı durum opü öncesi yasanan korku ve sonrasında da adet agrısı şeklinde ağrı.

iğne vurulurken krize girme olayını resmen abartmış.
Aynı süreçlerden bende geçtim benimde bi sıkıntım olmadı ama olanlarıda gördüm hiçbirinede ay ne var krize gircek bunda diye bi tavrım olmadı bundan bahsettim herkes herşeyi aynı oranda kaldıramaz

Siz bastan eltinizin hamileligine bozulmussunuz.
Belki kiskandiniz
Kendiniz yazmissiniz bunu zaten

Bu durumda hersey size batiyor zaten.

Hicbirsey demese bile buyuyen karnini gordukce bile rahatsiz olacaksiniz siz.

Sizde biraz kiskanclik var.

Eltinize gelince o da anlatmaniza gore hassas davranmiyor.

Bence fazla gorusmeyin.
Kv ye de soylemissiniz zaten.

Niye sosyal medyada paylaşımlarınızı eltiniz ve kaynınız göremeyecek şekilde engellemiyosunuz ki?
Gayet kolay bi ayarı var.

Eltimin canı yemek istiyorsa kocası alabilir. Bunun için bana telefon etme gibi bir harekette bulunamazlar. Buna ben müsaade etmem, eşim de etmez.
Siz biraz yumuşak davranıyorsunuz herhalde eşiniz de öyle.
Hop yani karısının canı bişey çekiyor diye ısmarlama yemek mi istenir?

Çok fazla görüşüyosunuz, mesafe koyun.

Bakin bu olay aksamustu oldu.

Esimden aksam arabayi istemiş acil karim iyi degil diye..

Esimde demiski acilse taksi cagir birton kufur etmis esime esimde eger acilse bir taksi bulmak zor degil bugun ise gelmedin goturseydin karini aksam arabayla isim var anlamiyomusun demis. Kaynim yine binbirtulu kufur falan.

Sonra yazdigi sey yigeninin cani balik istedi aksam getir... gelde cildirmaaa yaaaa..!!!!

bence eltiniz ve kaynınızla konuşmayı resmiyetle kesmelisiniz ,ve bu iğrenç muhabbetten eşinize bahsetmelisiniz...sonuç olarak çevrenizde tomarla hamile varken millet mutluluğunu yalayıp size de dikkat ederken bu işi sidik yarışına çeviren bir kadınla görüşmeye gerek yok.

Benden 6 senenin intikamini aliyor yoksa baska aciklamasi olamaz ama ben yenilmicem

Back