• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben alinganlik mi yapiyorum beni kendime getirin.

Hayattaki tek başarısi hamile kalmaksa oda cok kolay olduysa kendini bisey sanma moduna girmis.
Var boyle tipler.
Ve hep bakiyorum..isinde okulunda veya evliliginde mutsuz olan basariyi yakalamamis insanlar hamile kalinca kendini ustun gorup olamayanlar karsisinda egosunu tatmin ediyor.
Bende yasadim zamaninda bu durumlar..
Ama cok sukur bi kizim oldu sonra..rabbim sizede nasip etsin...bu komuyu buyukluk yapip uzatmayin...hoş gorun gitsin

Yaa burada kalbi ne kadar güzel kadınlar var çok mutlu oluyorum gördükçe.

Düşünsene 18 yaşında
Liseyi okuyamamış.
Evlenmiş.
Kocası ezmiş aşağılamış.
Kimse beğenmemiş onu.
Hoppp ilk geceden hamile kalmış..
Gelin Geldiği ailede 3-5 yıldır evli olan çocuk planı henüz olmayan işinde gücünde iyi okullardan mezun insanlığı muazzam kişilere EE MADEM 3 yıldır evlisin neden yapmadınn ayyy olmuyor muu yoksaa?? Diyebilir bu tipler. Ayyyy biliyor musunnnn bebek doğsun bir kere daha ilişkiye gireyiö yine hamile kalırmışım bennn diye hava atsın terbiyesiz
Siz ne yaparsınız bilmiyorum ama içimdeki insan sevgisini öldürdüler susup çekilmiycem artık :)) rezil edip ağlatana kadar uğraşcam bu tiplerle ben. Üzemezler insanları bu kadar kolay ya. Günah.

Siz ne yuce gonullu bir insansiniz. Emin olun bende hamile kalsam ayni seyi yaparm ben yassadim baskasi yasasin istemem. Afedersiniz essege laf anlatirim ama bunlara anlatamam ben mumkun dgl
Teşekkür ederim.
Üzme kendini , ısrarla istemeyi bıraktığın bir an hamile olduğunu öğreneceksin ,emin ol .. bu arada tedavi gerekiyorsa tedavini olacaksın tabi .sadece kafanı temizleyeceksin.gereksiz insanları dışarda tutacaksın .

Gebe rolune fazla kapilmis kendisi.
Mutlu dur evet anliyorum bir yandan ama simarmis yani. Ben simarik insanlardan hic hoslanmam. Bircok onun yasinda hamile kiz tanirim gayet normal hayatlarina devam ediyorlar ortalikta bögürmuyorlar hamile var cekilin gibisinden :KK70:

Sizin de hassasiyetiniz var elbet, normalden fazla yaralariza tuz basiliyor gibi ama olmasa bile gicik bir tipmis. Mesela benim cocuklarim dahi olsa bu tarz kadinlara gicik olurdum.

Bence aldirmayin hic. Kendinizi mutlu edecek seylere odaklanin.

Son düzenleme:
Eltinizin hareketleri abartı ve hiç olgunca değil. Kesinlikle haklı yapar demiyorum.

Ancak siz ilk duyduğunuzda boğazım düğümlendi diyosunuz. Yani sizin tepkileriniz de abartılı. Evet sizin de olsun istersiniz ama birisinin hamile olduğunu duyunca onun adına mutlu olabilmeyi öğrenmelisiniz. Siz bu psikoloji ile kendinize yazık ediyorsunuz. Tamam yaşadıklarınız kolay değil ama bir insanın tek hayali hamile kalmak olmamalı. Bunu hayatınızda en önemli noktaya koymamalısınız. Bu size stres olarak geri dönüyor. Doktor doğal yoldan deneyin dediğine göre olmaması için tıbbi bir sorununuz yok. Hayatınızın tadını çıkarın denemeleriniz yapın. Bırakın kadın hayatındaki tek düzgün şeyin tadını çıkarsın. Siz de kendi hayatınızdaki güzelliklerin tadını çıkarsın. Eltiniz her ne kadar abartılı davranıyorsa da doğru yaptığı tek bişey var hayatındaki pozitif noktaya odaklanmış. Siz ise negatife ... Kendinize pozitif olmayı öğretmedikçe o mutlu, siz mutsuz olacaksınız. Kısacası odak noktanızı değiştirin.
Sizi anlamadığımı düşünceksiniz biliyorum ama inanın çok iyi anlıyorum. Ben pko lu biriyim ve eşim çocuk istemiyordu. Hiç bir zaman çocuk sahibi olmayacağımı düşünüyordum. Üstelik çocukları çok seven ve çocuk isteyen biri olarak bunu kabullenmek çok zor, tıbbi olarak çok ciddi sorun değil dese de doktorlar, eşimin hiç çocuk istememesi çocuksuz bir hayat anlamına geliyordu. Ama şuan sürpriz bir şekilde 7 aylık hamileyim. Ve eşimde bu durumdan memnun , heyecanla bebeği beklemeye başladı. Asla diyen adam bebeğini kucağına almak için sabırsızlanıyor, inanabiliyor musunuz? Ama bugüne kadar hamile olduğunu duyduğum birine asla üzülmedim. Onlar adına mutlu oldum. Onlar kadar heyecan yaptım. Doğum yaptıklarında ilk hastaneye giden kişi oldum. Onlara doğum sepetleri hazırladım. Bence şuanki durumumda bu pozitif duyguların da etkisi çok fazla.

Rabbim inşallah en kısa zamanda size de nasip eder. Ancak hayatta bazı şeylerin doğru zamanı vardır ve bunu biz önceden bilemeyiz. Lütfen kendinize bir güzellik yapın ve negatif duygularınızdan kurtulun

Benim eşimin kuzeni benden 8 yaş büyük ve uzun yıllardır bebek istemesine rağmen olmuyordu.
Hamile olduğumu söylediğimde ben kadar sevindi,ne bir imali bakis ne bir yanlış anlaşmaya sebebiyet verecek davranış olmadı aramizda. Ben de Allah yukarıda kırılmasın üzülmesin diye elimden geleni yaptim vr doguma dahi girdiğimde onun icin dua ettim. Rabbim öyle büyük ki bu imtihanı sonucunda kuzenimize de nur topu gibi bir evlat nasip etti.
Asla umudunuzu yitirmeyin ve kalbinizi karartmayin. Yüce Rabbim size de hayırlısıyla bir evlat nasip edecektir.
Insanlar acimasiz insanlar kötü niyetli ama siz iyi olmaya devam ettikce mükafatini er gec alacaksiniz.

Bu yaz yine tatile gidiyoruz zaten.. Cok istedigim biyere gidecez yamaç paraşutu falan yapacaz.

Ben yaptiklarimla ovunecek bir insan degilim olamiyorum yapimda yok. Yani bak kocamda bana şunu aldi bunu aldi ya da bizde tatile gidecez iste diyemiyorum. Hep bir mahcupluk acaba uzulurmu diye kendisi yasayamiyor cunku bunlari. Iliskileri hep sorunluydu. Yanindayken esim opse beni ters ters bakar. Yani blmiyorum bana ters ama insanlar nasilda yapiyorlar anlamiyorum..
Yapacaksin canim o senin icin hic uzuldu mu seni uzmek icin cabaladilar aksina ama belli yani seni cok kiskanmis da bilerek nispet yapiyor sen de yap alsin boyunun olcusunu...ayrica anlasilan sizinkiler de benm kaynimlar gibu asalak gecinenlerden esimle beraber is yapiyorlar adam ise aksam 4 de gidiyor

Yaa burada kalbi ne kadar güzel kadınlar var çok mutlu oluyorum gördükçe.

Düşünsene 18 yaşında
Liseyi okuyamamış.
Evlenmiş.
Kocası ezmiş aşağılamış.
Kimse beğenmemiş onu.
Hoppp ilk geceden hamile kalmış..
Gelin Geldiği ailede 3-5 yıldır evli olan çocuk planı henüz olmayan işinde gücünde iyi okullardan mezun insanlığı muazzam kişilere EE MADEM 3 yıldır evlisin neden yapmadınn ayyy olmuyor muu yoksaa?? Diyebilir bu tipler. Ayyyy biliyor musunnnn bebek doğsun bir kere daha ilişkiye gireyiö yine hamile kalırmışım bennn diye hava atsın terbiyesiz
Siz ne yaparsınız bilmiyorum ama içimdeki insan sevgisini öldürdüler susup çekilmiycem artık :)) rezil edip ağlatana kadar uğraşcam bu tiplerle ben. Üzemezler insanları bu kadar kolay ya. Günah.

Bunu size yapan kim ???

Bunu size yapan kim ???
Bana değil eşimin kuzenine yapıldı. Ve kız bebeği 12 ay denedikten sonra tüplerde problem olduğu fark edildi. Ameliyat olduğu günün sabahında yaştı bunu
Ee madem 3 yıldır evlisin neden yapamadın??

Kız salak mısın sen ya ameliay oldum diyorum ya diye saldırdı

Gebe rolune fazla kapilmis kendisi.
Mutlu dur evet anliyorum bir yandan ama simarmis yani. Ben simarik insanlardan hic hoslanmam. Bircok onun yasinda hamile kiz tanirim gayet normal hayatlarina devam ediyorlar ortalikta bögürmuyorlar hamile var cekilin gibisinden :KK70:

Sizin de hassasiyetiniz var elbet, normalden fazla yaralariza tuz basiliyor gibi ama olmasa bile gicik bir tipmis. Mesela benim cocuklarim dahi olsa bu tarz kadinlara gicik olurdum.

Bence aldirmayin hic. Kendinizi mutlu edecek seylere odaklanin.

Cnm dikkatimi cekti de benim esim asiri seviyor cocuklari keza kaynanamgilde oyle.. sanki esimin uzerine oynuyot gibi geliyor bana. Ha bak o veremedi ama ben veriyorum size bir yigen der gibi..

Yani insanlarin uzerine oynuyor. Bakin ben doguruyorum dogurabiliyorum sizde ne yaparsam cekmek zorundasiniz der gibi davraniyor..

Iyi geceler oncelikle biraz kendimden bahsedeyim. Insanlarin hakkimda kotu konuşmasini hazmedemiyorum daha dogrusu kimsenin agzina laf vermek istemiyorum. Dik basliyimdir , guclu bir insanimdir , gururluyum ve kimsenin yaninda aglamayi sevmem..

Bunun yaninda cok guler yuzluyum en ufak birsey bile beni mutlu edebilir. En ufak birseyde beni cok mutsuz edebilir ama asla cevreme yansitmam kendi icimde cozerim.

Rabbim her dilegimi kabul etmis bana gonlume gore bir eş kaynana kayinbaba vermiş. Aramiz iyidir cok sukur..

Gelelim asil konuya.

Daha once konu acmistim burda ama kisa ozet geceyim. 4 senedir sayisiz tedavi denemiş psikolojisi yerle bir olmus hormon ilaclarindan kilo almis biri olarak yeni yeni kendime geldigim zamanlarda 2 aylik gelin olan eltimin hamile oldugunu ogrendim. Ilk hissettigim sey senelerdir kaynanamgile nasil soyleriz nasil yapariz suppriz yapalimmi diye hayal ederken hayallerim tuzla buz oldu.. kiskanclik degil ama 4 sene o kadar sey cekip birinin 1 ayda hamile kalmasi beni isyana surukluyordu. Rabbim tabi ki kimseye yasatmasin bunu ama cok farkli duygular hissettim. Ilk defa benim cok yakinimda olan biri hamileydi ve ben bu durumu kaldirabilirmiydim bilmiyordum. Daha ben bunun şokunu atlatamamisken tup bebek icin gittigim doktorum bana tuplerimin alinacagini soyledi. Eltimle bu konuyu konustum ( haberi yoktu ya da hic benim agzimdan duymamisti cocuk mevzunu istemiyoruz saniyordu)
Neyse bu sure zarfinda eltim beni ne aradi ne sordu ameliyattan sonra ( tuplerim alinmadi ve doktor 1 sene dogal dene dedi) iki buklumken beni 1 aydir arayip sormayan ameliyati ne yaptin demeyen insan arayip benim evim cok soguk sizin evde sobayi açta uzanayim ben dedi.. her bulundugum ortamda bagira bagira ayyy midem cok bulaniyo basim donuyo iyi degilim galiba tarzi konustu.. baslarda onemsemedim ama sonucta bizim olmadigini biliyor davranislari git gide farklilasmaya basladi.

Bana hollandada dayingil var bebegim icin bisey siparis etsem getirirlermi dedi..

Kaynanamla sohbet ederken durup dururken 1 saattir konusmayan kiz birden yaa ben erkek hissediyorum diye sozumu kesti kaynanamla şok olduk ne alaka diye..

Surekli canim sunu istiyor canim bunu istiyor şunu yapta yiyelim dedi. Benim yanimda kaynimi arayip yaa askimm canim sunu bunu cekti aksam getir demeler falan bizim yanimizda bugun bunu aldim bugun sunu aldim demeler. Inanin cok sabrettim kotu niyetli olmadigini dusundum hep. Ama ben konuyu degistirsemde konu yine hep bebege geldi.

Neyse kizlar ben kaynanama anlattim durumu anne cok bozuluyorm artik bilerekmi yapiyo anlamadim dedim. Cunku ciddi anlamda cevremde kimsede gormedim ben boyle birsey anliyorum heyecanli ilk cocugu ama bana cok sacma geldi. Ameliyattan cikmisim eve gelmişim bana geldi diyorki yaa biz cocugumuza para biriktiriyoruz destek olurmusun ? Oda yapacam nasil bisey alsam.
Oturuyoruz ameliyatla ilgili sorular soruluyor bana eltim diyorki cocugumun listesine sunu yazmayi unuttum..

Uzattim biraz farkindayim toparliyorum. Kaynanamda iyi niyetinden birde ben agladim bu yaptiklarina içerledim diye gitmis eltime kizim biraz dikkat et pinkin yaninda uzuluyor demiş. O da onun olmuyo diye biz mutlulugumuzu paylasmayalimmi demiş. Sonra eve gitmis aglamiş. Kaynimda eve gelince ona anlatmiş.

Kaynim beni aldi konusalim diye neden bu kadar artniyetlisiniz biz mutlulugumuzu paylasamicakmiyiz benim karim hamile benim karimin midesi bulaniyotr psikolojisi bozuk 1 aydir annem pinkin yaninda bahsetme dedi diye kavga ediyoruz cok bozulmuş karim dedi. Yazik degilmi karima dedi. Hep birlkte psikkolojisini duzeltmeliyiz hamileligini iyi gecirmeli dedi... ben cok sasirdm cunku kaynanamin soyledigini bilmiyordum..

Şimdi kizlar ben kendimi ezik gibi hissediyorum.. Yani bana acimasini istemiyorum acimasini biraktim birilerine anlatmasindan cekiniyorum. Cunku cocuk mevzusu benim tabum ve belirli kisiler haric bilsinler istemiyorum
..

Bu arada dikkat eder bundan sonra sandim ama bgn msj atti bana bebegimin herseyi hazir gecen tahlile gittim suna buna gittim diye.

Ben bu psikolojiden nasil kurtulabilirim ???

Beni en iyi yasayan anlar..

Not : Cevremde o kadar hamile var başta kuzenim hamile ama o kadar dikkatli ki bu konuda beni kirmamak icin elinden geleni yapiyor. Eltimlede aram iyiydi son zamanlarda hatta hamile kaldiginda da iyiydi sonradan bu olaylar olnca biraz uzaklastim kendisinden cunku pskolojimi bozuyordu.

Beni kendime getirirmisiniz cok uzuluyorum bu duruma cunku bilmeselerdi kendimi daha iyi hissederdim. Şimdi yuzyuze gelmeye cekiniyorum artik uzuldugumu biliyor ve o anlatirken ben mutlu rolu yapamiyorum.

Konusmalimiyim kendisiyle ya da ne demeliyim ?

Eltin tam bir varoş. Kocasıda bildiğin hanımcı. Bunlar bebek doğunca daha da itici olur. Görmemişin çocugu olmus misali. Allah yardimcin olsun.

Eltinizin hareketleri abartı ve hiç olgunca değil. Kesinlikle haklı yapar demiyorum.

Ancak siz ilk duyduğunuzda boğazım düğümlendi diyosunuz. Yani sizin tepkileriniz de abartılı. Evet sizin de olsun istersiniz ama birisinin hamile olduğunu duyunca onun adına mutlu olabilmeyi öğrenmelisiniz. Siz bu psikoloji ile kendinize yazık ediyorsunuz. Tamam yaşadıklarınız kolay değil ama bir insanın tek hayali hamile kalmak olmamalı. Bunu hayatınızda en önemli noktaya koymamalısınız. Bu size stres olarak geri dönüyor. Doktor doğal yoldan deneyin dediğine göre olmaması için tıbbi bir sorununuz yok. Hayatınızın tadını çıkarın denemeleriniz yapın. Bırakın kadın hayatındaki tek düzgün şeyin tadını çıkarsın. Siz de kendi hayatınızdaki güzelliklerin tadını çıkarsın. Eltiniz her ne kadar abartılı davranıyorsa da doğru yaptığı tek bişey var hayatındaki pozitif noktaya odaklanmış. Siz ise negatife ... Kendinize pozitif olmayı öğretmedikçe o mutlu, siz mutsuz olacaksınız. Kısacası odak noktanızı değiştirin.
Sizi anlamadığımı düşünceksiniz biliyorum ama inanın çok iyi anlıyorum. Ben pko lu biriyim ve eşim çocuk istemiyordu. Hiç bir zaman çocuk sahibi olmayacağımı düşünüyordum. Üstelik çocukları çok seven ve çocuk isteyen biri olarak bunu kabullenmek çok zor, tıbbi olarak çok ciddi sorun değil dese de doktorlar, eşimin hiç çocuk istememesi çocuksuz bir hayat anlamına geliyordu. Ama şuan sürpriz bir şekilde 7 aylık hamileyim. Ve eşimde bu durumdan memnun , heyecanla bebeği beklemeye başladı. Asla diyen adam bebeğini kucağına almak için sabırsızlanıyor, inanabiliyor musunuz? Ama bugüne kadar hamile olduğunu duyduğum birine asla üzülmedim. Onlar adına mutlu oldum. Onlar kadar heyecan yaptım. Doğum yaptıklarında ilk hastaneye giden kişi oldum. Onlara doğum sepetleri hazırladım. Bence şuanki durumumda bu pozitif duyguların da etkisi çok fazla.

Rabbim inşallah en kısa zamanda size de nasip eder. Ancak hayatta bazı şeylerin doğru zamanı vardır ve bunu biz önceden bilemeyiz. Lütfen kendinize bir güzellik yapın ve negatif duygularınızdan kurtulun

Hayatim boyunca gulmeyi seven biriydm ne yasarsam yasayim guldum eglendm hayatima baktim.. ilk duygudumda oyle hissetmemin nedeni aslinda burada yazamayacagim seyler emin olun.
Dugumlendi konusamadim ilk aydan hamile kalmak adet duzensizligine ragmen hamile kalmak bilmiyorum beklemiyordum. 3 ay adet goremeyen bir insan kendisi.. benim herseyim saat gbi işler yani ne biliyim agir geldi bana ustesinden geldim ama...

Insanlarin hamileligine aksine sevinen biriyim gozumde esimin sevişi geldi bebegi evet bebegin sucu yok tabiki seveecek ama ben veremiyorm ona bir cocuk zoruma gidiyor artik...

Cevremde de hamile cok bitek bu kiz her an her sn hamile oldugunu hatirlatiyor..

Arkadasmm var hic beklemedigi bir anda ogrendi :) beraber gezmeye cikmistik adet olmadim dedi gecirdim eczaneye test aldirdm. Gectik yaptik biyerde pozitif cikinca o agladi ben guldum o agladi ben guldum... sonra esine supriz yapmasina yardim ettim. Simdi 4 aylik oldu. Yani size nasil diyim ben kinci biri degilim. Ben dusmanim olsa karsimda midem bulaniyo dese kalkip nane limon ya da ne bilm gecmesi icin elimden gelen herseyi yapar kendimi paralarim. Ama oyle bir diyisi var ki insan kitleniyo. Ilk zamanlarinda hep sordum biseye ihtiyacin varmi sicak birseyler getireyimmi iyimisin diye. Ama canimi acitmaya baslayinca kendimi geri cektim. Beni anlayabiliyormusunz bilmiyorum. Allah dusmanimin basina vermesn..

Ayrica kucuk seyleri sorun yapan biri degilim. Ama bir insan konusurken sadece dilinden dokulenler degil o an bakislari ve mimkleri de onemli... ortak bit tanidigimiz bile pink bu kiz iyi mi ? Yani dunyada tek o hamileymis gbi davraniyor dedi. Ilk hamileligi bosver ddm...

Eltin buldumcuk olmuş belli ki. Çocuk aşağı çocuk yukarı hamileyim hamileyim muhabbeti..

Eltin üzülüyo da sen üzülmüyo musun? Madem kaynın seninle konuştu eşinde gitsin eltinle konuşsun. Siz tabi ki mutluluğunuzu yaşayın ama benim karım alınıyor üzülüyor yeni ameliyat olsu zaten biraz anlayışlı olun desin.

Hayret bişey resmen ya.. Bi koçişkolu kadınlar bi bebişkolu kadınlar abart abart çoşuyorlar. İnsan nerde nasıl davranması gerektiğini bilir bi ağırlığı olur. Ben sinir oldum burda.

Sıkma hiç canını. Sizinde çocuğunuz olur elbetö. Kafana çok takıp kendini de bitirme herşeyin hayırlısı de geç. Stresde menstüral siklusu çok etkiliyor. Hatta duyuyorum sıkça denemekten vazgeçince oldu vs deniyor hep stresten işte.
Bende abartan insanları sevmiyorum gerçekten
Nedir bu ya hamile olur olmaz eller göbekte bak bebeğim var modunda
Her lafı bebeğine getirmek abartılıca sevmek
Yani ikinci hamileliğim soran olursa söylüyorum
Durumu vs
yani bazıları gerçekten abartıyor

Ben eltiden çol kaynınıza sinirlendim sizin durumunuzu bildiği halde sizinle değil eşiyle konuşmalıydı aman ya ne değişik insanlar var

O cok ayri zaten.. bana diyorki kavga ediyoruz surekli kaynanam konuşmus diye eltimin kaynimla kavga etmesi ne sacma ? Keske sorsaydim ne diyor diye o an soramadm. Yani bir insan nasil kavga eder bu konuda niye eder anlamadim ?

Ben kavga etmelerine cok sasirdim.

Bozulmuşlar bu duruma.. asil bozulan benim yzuume vurup durmaniz dedim.. bir de diyorki abimde sorun yok degilmi ? Yok ddm oh iyi dedi.. :(

Yapacaksin canim o senin icin hic uzuldu mu seni uzmek icin cabaladilar aksina ama belli yani seni cok kiskanmis da bilerek nispet yapiyor sen de yap alsin boyunun olcusunu...ayrica anlasilan sizinkiler de benm kaynimlar gibu asalak gecinenlerden esimle beraber is yapiyorlar adam ise aksam 4 de gidiyor

Evet bir onceki konumda bahsetmistm zaten kafalarina gore takilirlar. Karisinin midesi bulanir ise gelmez ayagina biseyler ister. Karim iyi degil der carsilarda gezerler falan hep ayni.. aslinda evet yapmak gerek.

Bana değil eşimin kuzenine yapıldı. Ve kız bebeği 12 ay denedikten sonra tüplerde problem olduğu fark edildi. Ameliyat olduğu günün sabahında yaştı bunu
Ee madem 3 yıldır evlisin neden yapamadın??

Kız salak mısın sen ya ameliay oldum diyorum ya diye saldırdı

Inanmiyorum :( ne acimasiz insanlar var ya.. gerci bu dunyada kotuler olmasa iyilerin degerini anlamayacagiz...

Back