• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben alinganlik mi yapiyorum beni kendime getirin.

Anormal bulmuyorum. Gıcıklık olsun diye kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum. Ben hamileyken aldiklarimi dayanamayıp asansörde açıp eşime gösterdiğimi bilirim. Hamileligimi çok erken öğrendim ve daha bir aylık hamileyken karnımı tutarak geziyordum. Ki benim yaşım da küçük değildi ama ilk gebeligimdi. Yani insan hevesleniyor. Buradaki eltinin de ilk gebeliği ve yaşı da küçük. Üstelik yaptıkları aslında her hamilenin yapabileceği normal hareketler. Tek fark eltisinin şu an çocuğunun olmaması ve hatta konu sahibi bile bir mesajında bu hamileliği daha telefonda ilk öğrendiğinde, elti henüz hiçbirşey yapmadan kendini zaten böyle hissettiğini anlatmış.

Siz hamileyken mutfakta yemek yerken iceri odadaki kaynananizi yaniniza cagirip anne yemek koysana bana diyormusunuz ?

Ki eltimin yaninda ben oturuyorum.
Bu daha hicbirsey..

Kaynanam corbayi karistirirmisin kizim dibine tutmasin dediginde anne benim belim agriyor pink karistirsin diyen de eltim ki ben icerde temizlik yaparken...

Inşallah Allah size ve isteyen herkese nasip eder ama gerçekten bu duygular böyledir. Hatta açın bakın kk daki konuları, hamile olup da eşi ve ailesi tarafından simartilmayanlar bdvye konu açar. Hadi elti kötü niyetli, kocası da mi öyle. Zaten konu sahibi daha hamileliği telefonda öğrenir öğrenmez böyle hissetmiş. Aradaki yorumlarında var. Kesinlikle desteğe ihtiyacı var psikolojik olarak. Anladığım kadarıyla çok kafasına takıyor hamile kalamamayi ama tedavisi bile henüz bitmemiş. Kaldı ki bu bir eksiklik değil. Doğal bir olay. Hiç sağlık problemi olmayıp da nedensiz hamile kalamayalar da var.

Merhaba :) evet kotu oldum ama sonrasinda geçti 1-2 gune atlattim. Demekki o benden cok istemiş dedim. Kendi kendimi telkin ettim rahatladim psikolojimi duzelttim ama sonrasinda olanlar malum.

ben seni çok iyi anlıyorum arkadaşım.. Rabbim tez vakitte, sana da bana da ve isteyen herkese katından hayırlı, sağlıklı. ömürlü evlatlar nasip etsin.. Arkadaş ortamlarımdan bile elimi ayağımı çekiyorum.. bilerek ya da bilmeyerek canımı acıtan çok insan var..

Keske eltim ve kaynim bilmeden canimi acitsa emin olun suan burda bunlari yaziyor olmazdim. Bu asla eltimi kiskanmak degil bunun kiskanmasi olmaz. Resmen 6 senede ilk defa zaafimi yakaladi bunu kullaniyor. Cunku 6 senede ben ona hic sinirlenmedim onu hic sallamadm takmadim hep guldum gulumsedim uzmeye calisti uzulmedim ama iste sonunda buldu ama zaaflarima yenilmeyecegim

Evet ilk mesajında dediğim gibi o söz etmeden siz söz edin. Sorun halini, ne planladığını v.s sorun.

Ama bunu büyük fedakarlık haline getirmeyin bence. Sonunda mutlaka konuşacak bir lafı olur insanların. Sizde ama ben elimden geleni yapmıştım yazıklar olsun dememek için biraz mesafe iyidir.Ben ablamla bile o kadar çok vakit geçirmem. Kendime ait hayatım var sonuçta.

Bu aralar sizin dinlenmeye ihtiyacınız var. Ruhunuzu dinlendirin. Tedaviniz , siz her şeyden onemlisiniz.
Herkes kapısını kapatıyor ve hayatını yaşıyor.
Isteyen istediğini düşünsün. Onun düşünmesi , sizi nasıl göreceğini görmek için değil size iyi gelecekse yapin derim ben.

Ameliyatimin 3.ayina girdim hala bebek yok. Ve artik psikolojim sizlerin sayesinde cok daha iyi. Kaynanamdan birde sizlerden allah razi olsun beni kendime getirdi. Tedavi bitti canim. 9 ay sonra tup bebek dedi doktorum 9 ay ne yaparsam kar gozuyle bakiyorum cok daha iyi olacam eminim.

Bence normal değil.
Çok iyimser bir insanım kendime göre, ama bu olayda ben bile iyi bir yan göremiyorum.
Tabii ki eltinizin ilk bebeği, heyecanlı olması çok normal zaten.
Tek sorun; sizin haberiniz olmadan bu konuyu açıp yanınızda dillendirmemesi gerektiğini söyleyen kayın validenize rağmen
gelip nispet yapar gibi bu davranışı hala sürdürmesi.
Sizden uzakta da heyecanını yaşayabilir, bu çok zor değil.
Azıcık empati yeteneği olsa size bunu yapmaz zaten, böylesi acımasızlığa giriyor diye düşünüyorum.
Allah size de tez vakitte evlat nasip etsin inşAllah.

Kaynanam eltimide cok sever kizi gibi ama kaynanam eger ki gidip ona pink uzuluyo yapma dediyse eminn olun kaynanamda bu davranislarin farkinda demektir.
Bugune kadar eltimin bana cok zarari dokundu beni esimle evlenmeden once iliskiye girmekle bile sucladi onda bile kaynanama konus dedim konusmadi bugune kadar yaptigi herseye goz yumdu. Ve kaynanam da eltimden korkar tepkileri cok sert evlenince daha da sertleşti. Ama gitmis konuşmus demekki gercekten onu da rahatsiz etmis. Kac kere yanimda eltim bebekten bahsederken konuyu degistirdi. Bence eltim bunlarin farkinda oldugu icin hala uzerime geliyor

Sizin çocuğunuz olmuş olsaydı bile bu yaptıkları yine de görgüsüzlük olurdu.

Tamam insan hamileyken hep bebekten konuşmak istiyor da ortamına da bakmak lazım.

Ayrıca hiç kendinizi sorgulamayın, kıskanabilirsiniz de, gayet insani bir duygu, sonuçta fesatlanıp birine zarar vermediğiniz sürece hissettiğiniz duygunun da hesabını verecek değilsiniz.

Yaptiklari normal degil zaten ben isin ben ve esim tarafini anlattim size...

Kaynima yaptiklarini kaynanama soylediklerini duysaniz aboo. Kaynim bize karima destek olun psikoojisi bozuk bebegi en iyi sekilde sinirlenmeden dogurmali diyor ama arkasindanda cok sıkıldim pink dayanamiyorum artik beni bunaltiyor evr gitmek istemiyorum artik diyor..

Sizi en iyi ben anlarım. . insanlar bunu kıskanmak olarak algılıyor malesef. .
2 kuzenim de ikiz doğurdu benim hemen dibimde içimde ki acı anlatılmaz sadece yaşanır. . 4 yıldır bir kere bile hamile kalamadim. . allahtan bitane sağlıklı hayırlı evlat istiyorum. . ben bitane isterken onların 2 tane oldu. . o kadar sanslilarki asla farkında değiller. . ultrason resimlerini bile bildikleri halde gözüme soktular çok zoruma gitti. . ölsem unutmam bu günleri. .
Allah nasip ederse hamile kalırsam hiç birine soylemiycem ve diyecegimki empati yapamayan insanlarla isim olmaz. . zor günümde yanımda olmadiniz fotoğraf gösterip durdunuz olmadığını bildiginiz halde. . iyi günümde de artık yanımda yeriniz yok diyeceğim sabırla bekliyorum o günü. . insanlar empati yapmayı bilmez çünkü kendi tuzu kuru. ..

Öncelikle;Allah isteyen herkese hayirli evlat nasip etsin ve sizede insallah..

Benim 1 kayip :KK43: ve 4.tüp bebek tedavimde 6 yil sonra geldi cocugum,olmaz artik derken...yani hassasiyetinizi cok cok iyi anliyorum yalniz bence biraz alingan davraniyorsunuz,bende öyleydim anlattiklariniz kendi ruh halimi hatirlatti.siz cok hassas bir dönemden geciyorsunuz en yakinlariniz bunu yasamadigindan anlayamayabilir bu gayet normal.Neden anlamiyor gözüme sokar gibi davraniyor diye düsünmeyin cünkü o bu hissi hic tatmadi,onun imtihani baska yerden olacak sizin imtihaniniz da buymus öyle düsünün ve kendinizi olumlu dusunmeye kanalize edin.olumlu düsünmek tedavi icinde cok önemli unutmayin.

Benim konum eltim bebegimin olmadigini bile bile karsimda karnini oksuyor gibi birsey degil ki kendimi bu konuyu yazarken cok sorguladim yanlis anliyormuyum alinganlik mi yapiyorm diye.

Emin olun oyle degil.

Benim eşim boyle seyleri kaynim kadar acik konuşamaz cunku esimde benim gibi kimseyi kirmak istemez ama kirilan taraf hep kendi olur. Gecen bir sinirle geldi eve bundan sonra onlarla gorusmeyecegiz dedi. Sen anlatiyordun ara ara ama bugun gercekten anladimki bu kiz normal degil dedi..

Esim kaynim eltim arabadayken eltim bebegine aldigi kiyafetlerin herbirini ARABADA cikarip kaynima gostermis hepsini tek tek askim bakk bebegimize aldimmm cok tatli degilmi falan diye.. yinede esim kirmaz kolayca insanlari. Gecende konu acmistim esim ayakklarina kadar paralarini yemeklerini goturuyor diye.
Aa tamam sizi geçen konudan hatırladım. Bence o eltiyle kayın pek kaale alınacak insanlar değil. O zaman da demiştim yemek falan yapmayın bırakın ne halleri varsa görsünler. O güzel canınızı da hiç sıkmayın Allah hayırlı bir vakitte sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin size de. Öyle birisi için kendinizi üzmeyin rezil olacak birşeyde yok. Bizler robot değiliz duygularımız var çok normal hissettikleriniz.

Pink_Butterfly92 Pink_Butterfly92 sana cevabımı aynı yaş gurubundan ve aynı kafalara sahip olan biriyle birebir aynı diyalogları fazlasıyla yaşamış biri olarak yazıyorum;
yaklaşık 3 yıldır evliyim ilk gebeliğim evlendikten 2 ay sonra gerçekleşti 8. haftada kalp atışı alınamaması ve kürtaj, yaklaşık 9 ay sonra tüp bebek denemesi (arada gittiğim doktorları hormon tedavilerini vs hiç saymıyorum), ve tam transferimin olduğu gün eltimle kaynı evlendi.. İkiz gebelik oldu 10 haftada kalp durması kürtaj.. Bu olaydan 1,5 ay sonra o evlenen eltimin gebeliğini öğrendik, benim daha gözyaşım kurumamışken sürpriz bi aile toplantısı ve pastalar konfetiler balonlarla öğrendik.. ailemizde( kalabalık bi aileyiz eltiler kayınbraderler çok fazla) herkes durumu yadırgadı kınadı ama tabi yüzlerine değil, ben hep sustum.. Kalp atışı muayenesine eltim beni de çağırdı tabiki gitmedim ben o strese dayanamıyorum diyerek geçiştirdim, elinden geldiğince sevinlerini paylaştım.. Kalp atışı sesi whatsap aile gurubumuzdan hepimizle paylaşıldı benim o bi türlü duyamadığım kalp atışı sesini yine kalabalık bi ortamda içime ağlayarak dinledim.. 2 ay sonra cinsiyet partisini benim düzenlememi teklif etti yine kabul ettim düzenledim binbir gece kutlamaları falan yapıldı ( tabi eltimin istekleri gözönüne alınarak düzenledim) .. Her gün tüm eltilerimi kayınlarımı eşimi beni teker teker arayıp günbegün canı neler istiyo bildik ( işin tuhafı burda evlerimiz yakın da değil şehrin diğer ucunda oturuyo yani canının çektiğini alıp götürmemiz için değil söylemesi nedenini heniz kimse anlamış değil) Bir araya geldiğimiz zamanlarda aynı sizinki gibi laf bölüp sürekli bebekle ilgili bişiyler demesi, çocuk kıpırdadı diye elimi tutup karnına götürmeler mi dersin neler yaşadım bi ben bi de allah bilir) ilk aydan itibaren sürekli aşırı tiz bi çığlık atarak bebeğin varlığını hepimize yarım saatte bir hatırlatması.. artık o varken başka hiçbi muhabbet yapamamamız sadece beni değil yanımızdaki diğer eltilerimi, kaynımı,eşimi, hatta kayınpederimi,kayınvalidemi de rahatsız etti.. Ben hep sustum.. Doğumuna 1 ay kala ben yeniden hamile olduğumu öğrendim (tabi yine aradaki histeroskopi,rahim filmi, ayda 5-10 kere hastaneye gitmelerim.. bi avuç vitamin yutmalarım) neyseki tam da tüp bebeğe girecekken hormon tahlillerimin kötü çıkması ve tedaviyi ertelediğimiz ay doğal gebelik oldu.. eltimin doğumunda 7 haftalık hamileydim.. Çok sürmedi 9. haftada yine kalp atımı olmaması ve kürtaj(2017 kasım).. Sonrası tekrar histeroskopi, akupunktur vs. hala takipteyim.. Bu süreçlerde eltimle neler mi yaşadım.. Bebeğin 40 ını bizde uçurması.. bi sürü mevlit, toplantı.. hatta kendisi ve eşi hariç 6 kişilik bi gurupla bebeğin yıkanmasını zorla hepimize izlettirmesi.. Bizim eve gelip önüme altlık serip bana bebeğin altını açmayı öğretmesi (bana yaptırarak).. vs vs. Ha diyceksin ki bu kadar şeyi yapmasına neden izin verdin ya da verdiniz? Şöyle söyleyeyeyim bu kızcağız çok sempatik,tatlı dilli,güler yüzlü, neşeli ve bişeyi istediğinde nasıl yaptıracağını çok iyi bilen birisi kısacası ona hayır demek imkansız gibi bişey.. O yüzden de kimse çıkıp yuh artık diyemedi desek zaten çok nazlı nazik artık yıllarca bize küser konuşmaz her gün ağlar falan filan.. Yani o incinmesin diye biz incindik.. tabi en çok da ben incindim.. ama artık o kadar incindim ki taş oldum desem yeridir.. Kırılmıyorum artık, aldırmıyorum,gülüp geçiyorum, diyorum ki içimden o da kötü niyetli değildir belki benle paylaşmak istiyo, belki beni çocuğa alıştırmaya çalışıyo aklınca, ne bileyim işte iyi tarafından bakmaya çalışıyorum.. alıştım ya da bilemiyorum fazla etkilenmiyorum.. Siz de ya bu deveyi güdeceksiniz ya da görüşmeyeceksiniz, çünkü bu durumumuzu yaşamayan bilemez, tepki verseniz belki de siz yadırganırsınız eşinizin kardeşiyle arası açılır vs.. Bunları düşünerek yeniden değerlendirin derim durumu.. herkes düşünceli ve hassas olamaz ve bu bi eksiklik bence insanlar için, yani diyorumki eksik olan siz değilsiniz, onların ruhu eksik :KK66: Allah en kısa zamanda güzel sağlıklı evlatlar nasip etsin :KK200::dua:

Yaşadiklariniza cok ama cok uzuldum iciniz yana yana yapmissinizdir eminim... alah en kisa surede hayirli bir evlat nasip etsin :(

6 senedir beni yaralamaya cok calisti basaramadi sanitim sonunda zaafimi buldu bende davranislarini buna yoruyorum.

Öncelikle ameliyat olmak için girmişsiniz ama olmamışsınız. Bende tüp bebek tedavileri gördüm sonunda hamile kaldım benim de çevremde arkadaşlarım hamile kaldı işyerinde de. Benim yanımda ay tekme atıyor ellesenize diyen arkadaşlarım ay çok midem bulanıyor ay çok hareket ediyor diyen akrabalarımız kuzenlerimin eşleri vardı ama onlar sevinçlerini paylaşıyorlar sizi anlamasını empati yapmasını bekleyemezsiniz

siz zaten en baştan hamile olduğunu söylediğinde bunu sindirememişsiniz o yüzden de her dediği size batmış hele ki kaynananıza konuşmasın benim yanımda demeniz kötü olmuş kaynınız da haliyle tepki vermiş ben çok ağladım geceleri evde yalnızken ama asla kimseye yanımda konuşmasın demedim belli etmedim mutlu da oldum onlar adına benim yaşadıklarımı yaşamasınlar diye ama özendim mi tabii ki ama eltinizin de hamile kaldı diye çok üstüne gitmişsiniz size sürekli ne oldu tedavi işini ne yaptınız soramaz ki karışmak istemez. inşallah Rabbim size de nasip eder ama yarın bir gün çocuk doğacak kaynanan ilgilenecek orada olacaklar o zaman nasıl kaldıracaksınız?

Bazen insanlara cok anlam yukluyoruz beni anlar sanmistim.

Kaynanamla konustum evet ama kaynimin davranislarini konustm ne yapmaya calisiyor diye. Eltimle konus demedim aslaa da demem. Bazen oyle anlar yasiyorum ki dogruyu yanlisi ayirt edemiyorum. Kaynanamla konusmam da o anlardan birinde oldu. Siz arkadas ve kuzenlerinizin icinde kotuluk olmadigini bilirsiniz onlari oyle tanirsiniz.

Ama ben eltimi oyle tanimiyorum. Esimle kaynanamla arami bozmak icin elinden geleni yapmiş , arkamdan soylemedigi kalmamis bir insan. Yani beni sevmiyor bunu bakislarindan anlarsiniz.

Aa tamam sizi geçen konudan hatırladım. Bence o eltiyle kayın pek kaale alınacak insanlar değil. O zaman da demiştim yemek falan yapmayın bırakın ne halleri varsa görsünler. O güzel canınızı da hiç sıkmayın Allah hayırlı bir vakitte sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin size de. Öyle birisi için kendinizi üzmeyin rezil olacak birşeyde yok. Bizler robot değiliz duygularımız var çok normal hissettikleriniz.

Evet canim ben oyum :) çok cekiyorum onlardan aksiyonsz gunum gecmiyor. :)

Ama bu kız hep bencilmiş cancazım bak hep öyleymiş,mahsus yapmıyor ki? Kuzen candır kardeştir öteki elin kızı hem de elti ikisini mukayese etme, görüşmeyin. Yakında çocuk doğunca iyice batar davranışları. Yat dinlen oku izle gez toz odağı başka yere çekmeye çalış Yen’i çevreye gir
Allah en kısa zamanda hayırlısıyla hazinesinden versin bebeğine kavuş

Korkularimin uzerine gitmeliyim :)

Sizi en iyi ben anlarım. . insanlar bunu kıskanmak olarak algılıyor malesef. .
2 kuzenim de ikiz doğurdu benim hemen dibimde içimde ki acı anlatılmaz sadece yaşanır. . 4 yıldır bir kere bile hamile kalamadim. . allahtan bitane sağlıklı hayırlı evlat istiyorum. . ben bitane isterken onların 2 tane oldu. . o kadar sanslilarki asla farkında değiller. . ultrason resimlerini bile bildikleri halde gözüme soktular çok zoruma gitti. . ölsem unutmam bu günleri. .
Allah nasip ederse hamile kalırsam hiç birine soylemiycem ve diyecegimki empati yapamayan insanlarla isim olmaz. . zor günümde yanımda olmadiniz fotoğraf gösterip durdunuz olmadığını bildiginiz halde. . iyi günümde de artık yanımda yeriniz yok diyeceğim sabırla bekliyorum o günü. . insanlar empati yapmayı bilmez çünkü kendi tuzu kuru. ..

Bazi insanlar biliyorlar ama :( emin olun biliyorlar.

Bende bazen diyorum ki cocugum olursa soyle boyle yapicam ama yapamam heralde. Insan degisik bir varlik herkesten ayni ozveriyi bekleyemessin. Ama ben bu yasattiklarini unutamicam. Bakin sizdedr yara kalmis sizde unutamassiniz. Insanlarin acilariyla besleniyor sanki bunlar.

Iyi geceler oncelikle biraz kendimden bahsedeyim. Insanlarin hakkimda kotu konuşmasini hazmedemiyorum daha dogrusu kimsenin agzina laf vermek istemiyorum. Dik basliyimdir , guclu bir insanimdir , gururluyum ve kimsenin yaninda aglamayi sevmem..

Bunun yaninda cok guler yuzluyum en ufak birsey bile beni mutlu edebilir. En ufak birseyde beni cok mutsuz edebilir ama asla cevreme yansitmam kendi icimde cozerim.

Rabbim her dilegimi kabul etmis bana gonlume gore bir eş kaynana kayinbaba vermiş. Aramiz iyidir cok sukur..

Gelelim asil konuya.

Daha once konu acmistim burda ama kisa ozet geceyim. 4 senedir sayisiz tedavi denemiş psikolojisi yerle bir olmus hormon ilaclarindan kilo almis biri olarak yeni yeni kendime geldigim zamanlarda 2 aylik gelin olan eltimin hamile oldugunu ogrendim. Ilk hissettigim sey senelerdir kaynanamgile nasil soyleriz nasil yapariz suppriz yapalimmi diye hayal ederken hayallerim tuzla buz oldu.. kiskanclik degil ama 4 sene o kadar sey cekip birinin 1 ayda hamile kalmasi beni isyana surukluyordu. Rabbim tabi ki kimseye yasatmasin bunu ama cok farkli duygular hissettim. Ilk defa benim cok yakinimda olan biri hamileydi ve ben bu durumu kaldirabilirmiydim bilmiyordum. Daha ben bunun şokunu atlatamamisken tup bebek icin gittigim doktorum bana tuplerimin alinacagini soyledi. Eltimle bu konuyu konustum ( haberi yoktu ya da hic benim agzimdan duymamisti cocuk mevzunu istemiyoruz saniyordu)
Neyse bu sure zarfinda eltim beni ne aradi ne sordu ameliyattan sonra ( tuplerim alinmadi ve doktor 1 sene dogal dene dedi) iki buklumken beni 1 aydir arayip sormayan ameliyati ne yaptin demeyen insan arayip benim evim cok soguk sizin evde sobayi açta uzanayim ben dedi.. her bulundugum ortamda bagira bagira ayyy midem cok bulaniyo basim donuyo iyi degilim galiba tarzi konustu.. baslarda onemsemedim ama sonucta bizim olmadigini biliyor davranislari git gide farklilasmaya basladi.

Bana hollandada dayingil var bebegim icin bisey siparis etsem getirirlermi dedi..

Kaynanamla sohbet ederken durup dururken 1 saattir konusmayan kiz birden yaa ben erkek hissediyorum diye sozumu kesti kaynanamla şok olduk ne alaka diye..

Surekli canim sunu istiyor canim bunu istiyor şunu yapta yiyelim dedi. Benim yanimda kaynimi arayip yaa askimm canim sunu bunu cekti aksam getir demeler falan bizim yanimizda bugun bunu aldim bugun sunu aldim demeler. Inanin cok sabrettim kotu niyetli olmadigini dusundum hep. Ama ben konuyu degistirsemde konu yine hep bebege geldi.

Neyse kizlar ben kaynanama anlattim durumu anne cok bozuluyorm artik bilerekmi yapiyo anlamadim dedim. Cunku ciddi anlamda cevremde kimsede gormedim ben boyle birsey anliyorum heyecanli ilk cocugu ama bana cok sacma geldi. Ameliyattan cikmisim eve gelmişim bana geldi diyorki yaa biz cocugumuza para biriktiriyoruz destek olurmusun ? Oda yapacam nasil bisey alsam.
Oturuyoruz ameliyatla ilgili sorular soruluyor bana eltim diyorki cocugumun listesine sunu yazmayi unuttum..

Uzattim biraz farkindayim toparliyorum. Kaynanamda iyi niyetinden birde ben agladim bu yaptiklarina içerledim diye gitmis eltime kizim biraz dikkat et pinkin yaninda uzuluyor demiş. O da onun olmuyo diye biz mutlulugumuzu paylasmayalimmi demiş. Sonra eve gitmis aglamiş. Kaynimda eve gelince ona anlatmiş.

Kaynim beni aldi konusalim diye neden bu kadar artniyetlisiniz biz mutlulugumuzu paylasamicakmiyiz benim karim hamile benim karimin midesi bulaniyotr psikolojisi bozuk 1 aydir annem pinkin yaninda bahsetme dedi diye kavga ediyoruz cok bozulmuş karim dedi. Yazik degilmi karima dedi. Hep birlkte psikkolojisini duzeltmeliyiz hamileligini iyi gecirmeli dedi... ben cok sasirdm cunku kaynanamin soyledigini bilmiyordum..

Şimdi kizlar ben kendimi ezik gibi hissediyorum.. Yani bana acimasini istemiyorum acimasini biraktim birilerine anlatmasindan cekiniyorum. Cunku cocuk mevzusu benim tabum ve belirli kisiler haric bilsinler istemiyorum
..

Bu arada dikkat eder bundan sonra sandim ama bgn msj atti bana bebegimin herseyi hazir gecen tahlile gittim suna buna gittim diye.

Ben bu psikolojiden nasil kurtulabilirim ???

Beni en iyi yasayan anlar..

Not : Cevremde o kadar hamile var başta kuzenim hamile ama o kadar dikkatli ki bu konuda beni kirmamak icin elinden geleni yapiyor. Eltimlede aram iyiydi son zamanlarda hatta hamile kaldiginda da iyiydi sonradan bu olaylar olnca biraz uzaklastim kendisinden cunku pskolojimi bozuyordu.

Beni kendime getirirmisiniz cok uzuluyorum bu duruma cunku bilmeselerdi kendimi daha iyi hissederdim. Şimdi yuzyuze gelmeye cekiniyorum artik uzuldugumu biliyor ve o anlatirken ben mutlu rolu yapamiyorum.

Konusmalimiyim kendisiyle ya da ne demeliyim ?
Alti yil boyunca bebek hasreti cekmis biri olarak sizi iliklerime kadar anliyorum.bende dort yillik evliyken iki tup iki asilamam da negatifken kardesim evlennip gelin altinci ayda hamile kalinca yerle bir olmustum.hala oluyordum anne olamadan.cok cok derin bir aci anne olmayi isteyip olamamak.
Size tavsiyem insanlardan uzaklasin.kussen kussun kiskanc diyen desin hic ama hic umursamayin.cocuklu insanlardan uzak durun gercekten akil sagliginiz icin ben bunu basarmistim ozamanlar.bahar geldi yuruyun gezin alisveris yapin tek basina.kimseye gitmeyin konusmayin uzaklasin ruhunuz dinlensin.
Ben bunlari yaptim ve yumurta takibiyle hamile kaldim hemde alti yil sonra.iki kizim var simdi.kimseye derdinizi anlatmayin zerrece kimseyi umursamayin.hayal kurun bebeginizi hayal edin asla umutsuz olmayin.cocuk tedavisi gorenler kanserle mucadele eden insanlrdan cok daha fazla stres altindalar mis dr um soylemisti.
Lutfen eltinden uzak dur bosver uzak dur ki uzulme hormonlarin duzelsin.insallah hemen hamile kalirsin bebegine kavusur anneligini doya doya yasarsin.tez zamanda kucagini doldursun Rabbim insallahhhh amin amin amin

Ama hamilelik sizin hayatinizin merkezinde degilmi ?

Eşiniz yengesini arayip yenge benim karim hamile cani bilmem ne cekiyor yap diye ariyormu ?

Eşiniz benim karim hamile diye işe gitmemezlik yapiyrmu ?

Eşiniz yengesi yemek fotosu paylastiginda karimin cani istedi deyip yengesine gidip yemek aliyormu ?

Ya da esiniz yemek fotosu paylasan yengesine benim karim hamile paylasma yemek fotolari ya da bize şunu yap karimin cani istedi bizi cagir diyormu ?

Niye sosyal medyada paylaşımlarınızı eltiniz ve kaynınız göremeyecek şekilde engellemiyosunuz ki?
Gayet kolay bi ayarı var.

Eltimin canı yemek istiyorsa kocası alabilir. Bunun için bana telefon etme gibi bir harekette bulunamazlar. Buna ben müsaade etmem, eşim de etmez.
Siz biraz yumuşak davranıyorsunuz herhalde eşiniz de öyle.
Hop yani karısının canı bişey çekiyor diye ısmarlama yemek mi istenir?

Çok fazla görüşüyosunuz, mesafe koyun.

Bu 4 senede sayisiz hormon tedavisi oldum ve bu 4 senede eltime ve kaynima hatta ve hatta kaynanama 1 kere bile yansitmadim. Aşilama yaptirdim bikac gun sonra gittim kaynanamin evini temizledim ogrenince cok sinirlendi neden soylemedin temizlik yaptirdim ben sana dedi. Anne niye sana yansitim ki ben bosver olacagi varsa olur ddm. O ilaclari kullanirken sinir krizleri gecirdim aglaya aglaya gobekten ignelerimi vurdum sonra girdigim butun ortamlarda güldm cektigim sancilara ragmen kimseye yansitmadim. Psikolojim en bozukken bile yansitmadm benim kocam birkere bile gidip demedi karim iyi degil diye dedirtmedim... Istedim ki 1 kez olsun beni anlasin anlatmasin demiyorum ama sadece beni anlasin. Ama olmadi. Allah goruyo ne diyim..
Uzulme,bu sabrinin karsiligini en guzel sekilde alirsin insallah. Her karanlik gecenin bir sabahi vardir denir ya. Bir de derdin ne kadar buyuk olursa , dert sonrasi gelen rahatlik ve derman da o derece buyuk olur. Rabbim gonlune gore versin.

Iyi geceler oncelikle biraz kendimden bahsedeyim. Insanlarin hakkimda kotu konuşmasini hazmedemiyorum daha dogrusu kimsenin agzina laf vermek istemiyorum. Dik basliyimdir , guclu bir insanimdir , gururluyum ve kimsenin yaninda aglamayi sevmem..

Bunun yaninda cok guler yuzluyum en ufak birsey bile beni mutlu edebilir. En ufak birseyde beni cok mutsuz edebilir ama asla cevreme yansitmam kendi icimde cozerim.

Rabbim her dilegimi kabul etmis bana gonlume gore bir eş kaynana kayinbaba vermiş. Aramiz iyidir cok sukur..

Gelelim asil konuya.

Daha once konu acmistim burda ama kisa ozet geceyim. 4 senedir sayisiz tedavi denemiş psikolojisi yerle bir olmus hormon ilaclarindan kilo almis biri olarak yeni yeni kendime geldigim zamanlarda 2 aylik gelin olan eltimin hamile oldugunu ogrendim. Ilk hissettigim sey senelerdir kaynanamgile nasil soyleriz nasil yapariz suppriz yapalimmi diye hayal ederken hayallerim tuzla buz oldu.. kiskanclik degil ama 4 sene o kadar sey cekip birinin 1 ayda hamile kalmasi beni isyana surukluyordu. Rabbim tabi ki kimseye yasatmasin bunu ama cok farkli duygular hissettim. Ilk defa benim cok yakinimda olan biri hamileydi ve ben bu durumu kaldirabilirmiydim bilmiyordum. Daha ben bunun şokunu atlatamamisken tup bebek icin gittigim doktorum bana tuplerimin alinacagini soyledi. Eltimle bu konuyu konustum ( haberi yoktu ya da hic benim agzimdan duymamisti cocuk mevzunu istemiyoruz saniyordu)
Neyse bu sure zarfinda eltim beni ne aradi ne sordu ameliyattan sonra ( tuplerim alinmadi ve doktor 1 sene dogal dene dedi) iki buklumken beni 1 aydir arayip sormayan ameliyati ne yaptin demeyen insan arayip benim evim cok soguk sizin evde sobayi açta uzanayim ben dedi.. her bulundugum ortamda bagira bagira ayyy midem cok bulaniyo basim donuyo iyi degilim galiba tarzi konustu.. baslarda onemsemedim ama sonucta bizim olmadigini biliyor davranislari git gide farklilasmaya basladi.

Bana hollandada dayingil var bebegim icin bisey siparis etsem getirirlermi dedi..

Kaynanamla sohbet ederken durup dururken 1 saattir konusmayan kiz birden yaa ben erkek hissediyorum diye sozumu kesti kaynanamla şok olduk ne alaka diye..

Surekli canim sunu istiyor canim bunu istiyor şunu yapta yiyelim dedi. Benim yanimda kaynimi arayip yaa askimm canim sunu bunu cekti aksam getir demeler falan bizim yanimizda bugun bunu aldim bugun sunu aldim demeler. Inanin cok sabrettim kotu niyetli olmadigini dusundum hep. Ama ben konuyu degistirsemde konu yine hep bebege geldi.

Neyse kizlar ben kaynanama anlattim durumu anne cok bozuluyorm artik bilerekmi yapiyo anlamadim dedim. Cunku ciddi anlamda cevremde kimsede gormedim ben boyle birsey anliyorum heyecanli ilk cocugu ama bana cok sacma geldi. Ameliyattan cikmisim eve gelmişim bana geldi diyorki yaa biz cocugumuza para biriktiriyoruz destek olurmusun ? Oda yapacam nasil bisey alsam.
Oturuyoruz ameliyatla ilgili sorular soruluyor bana eltim diyorki cocugumun listesine sunu yazmayi unuttum..

Uzattim biraz farkindayim toparliyorum. Kaynanamda iyi niyetinden birde ben agladim bu yaptiklarina içerledim diye gitmis eltime kizim biraz dikkat et pinkin yaninda uzuluyor demiş. O da onun olmuyo diye biz mutlulugumuzu paylasmayalimmi demiş. Sonra eve gitmis aglamiş. Kaynimda eve gelince ona anlatmiş.

Kaynim beni aldi konusalim diye neden bu kadar artniyetlisiniz biz mutlulugumuzu paylasamicakmiyiz benim karim hamile benim karimin midesi bulaniyotr psikolojisi bozuk 1 aydir annem pinkin yaninda bahsetme dedi diye kavga ediyoruz cok bozulmuş karim dedi. Yazik degilmi karima dedi. Hep birlkte psikkolojisini duzeltmeliyiz hamileligini iyi gecirmeli dedi... ben cok sasirdm cunku kaynanamin soyledigini bilmiyordum..

Şimdi kizlar ben kendimi ezik gibi hissediyorum.. Yani bana acimasini istemiyorum acimasini biraktim birilerine anlatmasindan cekiniyorum. Cunku cocuk mevzusu benim tabum ve belirli kisiler haric bilsinler istemiyorum
..

Bu arada dikkat eder bundan sonra sandim ama bgn msj atti bana bebegimin herseyi hazir gecen tahlile gittim suna buna gittim diye.

Ben bu psikolojiden nasil kurtulabilirim ???

Beni en iyi yasayan anlar..

Not : Cevremde o kadar hamile var başta kuzenim hamile ama o kadar dikkatli ki bu konuda beni kirmamak icin elinden geleni yapiyor. Eltimlede aram iyiydi son zamanlarda hatta hamile kaldiginda da iyiydi sonradan bu olaylar olnca biraz uzaklastim kendisinden cunku pskolojimi bozuyordu.

Beni kendime getirirmisiniz cok uzuluyorum bu duruma cunku bilmeselerdi kendimi daha iyi hissederdim. Şimdi yuzyuze gelmeye cekiniyorum artik uzuldugumu biliyor ve o anlatirken ben mutlu rolu yapamiyorum.

Konusmalimiyim kendisiyle ya da ne demeliyim ?
bence eltiniz ve kaynınızla konuşmayı resmiyetle kesmelisiniz ,ve bu iğrenç muhabbetten eşinize bahsetmelisiniz...sonuç olarak çevrenizde tomarla hamile varken millet mutluluğunu yalayıp size de dikkat ederken bu işi sidik yarışına çeviren bir kadınla görüşmeye gerek yok.

Mesafe koyun , neden bu kadar evinizin icinde bu elti kisisi?
Hislerinizi anlayabiliyorum , bende bebegimi kaybettigimde gordugum her hamilede gozum dolardi , kotu bir duygu ama bu kadar icinize almakta sizin hataniz
Mesafe iyidir , boylece muhatap olmazsiniz

1 aydir gorusmuyoruz kaynanamgile gelir hergun kaynanam beni de cagirir gel diye ilk zamanlar gidiyordm sonra azalttim sonra hepten biraktim mesajlasma kismina gelince. Bi odeme vardi fiyatini sordum odemek icin. Birden konu nasil geldi bilmiyorum hamileligine ve hazirliklarina geldi. Hic anlamadim.

X bunun odemesi ne kadar di dedim

Su kadar dedi

Yetisemiyorum odemelere bebegimin esyalarindan allaha sukur bitirdim hicbir eksigi kalmadi. Allah izin verirse son hazirliklar para yetmiyor daha gecen gun hastaneye su kadar verdim su tahlilleri yaptirdim dedi.

Ve bu kizla 1 aydir ne mesajlasiyoruz ne yuzyuze geliyoruz

azalttıysanız siz de kalan zamanlarda bebekle ilgili muhabbetlere tahammül edin. bence biraz takıntı yapmışsınız. kız da pek düşünceli değilmiş tamam ama yani tamamen size yönelik de hareket etmiyor sonuçta. edemez de zaten.

Back