Ben ailemden habersiz evlendim.Beni okulda sanıyorlar.Onlari kandırıyorum.Ne yapmam lazım bilmiyorum

çok üzüldüm ailenize
esiniz çokda iyi niyetli dgl gbi dikkat et bide hemen çocuk yapma
seni çok sewse okulunu bitirmeden evlenek demezdi
seni bu duruma düşürmezdi ailene karşı
masrafsız es aldı kendine kimisi öyle düşünüyor

evlenmekte ki amacınız neydi? zaten ailenizden farklı bir şehirde okul hayatınıza devam ediyorsunuz, sevgilinizle istediğiniz gibi buluşup görüşürdünüz bir taraftan da okula devam ederdiniz. babanız kızım üniversite okuyor mezun olunca öğretmen olacak hayali kurarken siz milletin anasına hizmet edip babanızdan gelen parayı yiyorsunuz.

hiçbir şeyi usulüne göre yapmamışsınız şimdi nişan olsun düğün olsun derdindesiniz. bu kadar önemliydi bu ritüeller sizin için o zaman acele etmeyecektiniz, eşiniz ve annesi ailenizin evine gelip usulünce sizi isteyecekti bu saatten sonra sanmıyorum ki iki tarafta sizin hayalinizdeki düğünü yapsın. ayrıca biz evlenelim nasıl olsa ailem kabul eder diye düşünüyorsanız kusura bakmayın ama her aile kabul etmiyor bir tanıdığım kızı kaçtı diye 16 sene değil barışmak adını bile anmadı, 1. derece yakınları hariç bir kızı olduğunu bile bilmiyordu kimse.

Hayatımda okuduğum en saçma şey olabilir

Neden bu okumaya gidenler böyle saçma şeyler yapıyorlar. Şu küçük yaşta okuyup kendinizi kurtarmak yerine düşmüşsünüz koca peşine. Gerçi bu durumda tek değilsin var senin gibi tipler maalesef. Eeee sonra napıyorsunuz okuluda bırakıp oturup kocalarınızla birbirinizin suratına bakın durun. Şu yaşlarınızın kıymetini bilin birazcık yahu. Şimdi bir süre sonra gelirsin buraya kocam beni aldattı, kocam çalışmıyor, kocam beni dövüyor, ailem beni kabul etmiyor vs. konularla gelirsin eminim. Koca her zaman bulunur bu yaşların her zaman geri gelmez cahilliğin dibini yaşamışsın tebrikler. Yazık acıyorum senin gibilere....

Valla kafamıza esti evlendik.Ama ne düğün ne kına hiç bişey yok .Eşim de babasız kaldı.Nasil Olcak bilmiyorum.Millet nisan yapar kına yapar düğün yapar.Ben eksik kaldım hep
Düğünü ,kinayı boşverinde eşiniz ailenizin karşısina çıkıp biz evlendik ben kızınızı seviyorum minvalinde adam gibi açıklama yapıp özür dilerse öpün basınıza koyun zira ettiği "sonunu düşünen kahraman olamaz"lafı belli bir olgunluğa erişememiş olduğu hissi veriyor.
Kınamak istemiyorum ama ailenize üzüldüm. Yazık kızım okulu bitirecek diye seviniyorlardır insanlar. Nasıl bir hayalkırıklığı yaşayacaklar öğrenince hiç mi üzülmüyorsunuz?
Olan olmuş ama bari çocuk doğurmayın,önce okulunuzu bitirin,ailenizin gönlünü alın sonra çocuk düşünün illaki istiyorsanız ama su an çocuk olursa o okulu bitirmeye fırsatınız olmayacak,herşeyi çöpe atmışsınız bari egitiminizi atmayın.

Düşünüyorum ailem öğrendiginde arkamda olmaz.Ben seney eşimle muglaya gidip son senemi bitirmek istiyorum.Esime diyorum yapabilecek miyiz diye.Sen merak etme yaparız ikimiz bir öldük mu diyor
Yahu şu eşin olacak kişi şunu düşünemiyor mu hiç merak ettim. Bu kız ailesinden gizli benle evleniyor kabul etti, lakin gün gelir benden gizlide birşeyler yapar mı diye düşünmüyor mu. Ben asla güvenmem pandemide siz boş kalınca aksiyon yaşamak istemişsiniz ama yanlış aksiyon yaşamışsınız. Boşuna demiyorlar allah evladın hayırlısını versin diye gerçekten çok doğru bir söz. Yazık o anne babana senin için çırpınıyorlar ama kızları ne işler çeviriyor onları hiçe sayıp. Bide kaynanan şuan sessiz ama ilerde görürüm şu yaptığını gün gelecek başına kakacak. Gelmeseydin zorlamı evlendirdik kendin istedin vs ama oğluna asla laf ettirmeyecek. Bu yeni nesil neden aklını kullanamıyor allah aşkına bi koca derdine düşmüşsünüz.

Evet hata yapmışsınız hemde hayatınızı etkileyecek büyük bir hata.
Ama şu saatten sonra attığınız her adım, bu hatanın benim hayatıma kötü etkisini nasıl pozitife çevirebilirim olsun.
Düşünün mesela bu evlilik yürümezse ne yapacaksınız?
Aşkınız uğruna okulunuzu bile savsakladığınız, bir sene boyunca kızımız okusun diye belkide kıt kanaat geçinirken size para gönderen ailenizi uğruna kandırdığınız adam sizi hayal kırıklığına uğrattığında hayatınızı nasıl toparlayacaksınız?
Tüm bunları düşünüp şu saatten sonra ne yapmanız gerekiyorsa onu yapın.
Siz evlilik uğruna kendi hayatınızdan bu kadar ödün verirken eşinizden giden ne, sizin için hayatını etkileyecek bir karar verdi mi, evliliğin sorumluluğunu alıp yükü sırtlandı mı?
Bak gerçekleri bu kadar görmeyen inatla hataya giden birine, hayat mutlaka bunu sert bir dersle öğretir.
Bu kural kesinlikle şaşmaz?
Eşinize tut elimden benimle çık ailemin karşına gerçekleri anlatalım, evimizi geçindir ben okuluma devam edeyim tarzı bir konuşma yapın. Bakalım ne kadar arkanızda duracak? Bu size bundan sonra ki yaşayacaklarınız hakkında ip ucu verir zaten.
20 yaşında bir kızım var. Bizi bu şekilde kandırdığını öğrensem evet yıkılırım, çok çok kırılırım. Ben bu yaşta onun geleceği için hala çalışırken, yeri geldiğinde kendi çalıştığım parayı kendime harcamaya kıyamayıp onun eline verirken, onun bana oyun oynadığını duysam kendime gelemem. Ama diğer yandan kendi elleriyle hayatının nasıl içine ettiğini, geleceğini nasıl mahvettiğini düşünür üzülürüm.
Hiç değilse dürüst bir şekilde çıkın karşılarına. Belki sizi affetmeyecekler git yaşa madem kocanın evinde diyecekler.
Böyle bir durumda kalsan bile eğitiminde vazgeçme. Bir kaç sene sonra "evet hata yaptım ama hayatımı sizin istediğiniz şekilde toparladım" diyebilecek hale getir. Belki o zaman affettirirsin kendini.
Şunu söylemeden duramayacağım. Aileni bu kadar yok sayan, seni sahiplenemeyip ilişkisinin arkasında duramayan adam evliliği boyuncada ne seni ne çocuklarını sahiplenmeyecektir. Ayrıca bir gün eşim aileme saygı duymuyor diye dertlenirsen bunun tek sebebi sen olacaksın. Ailenin saygınlığını eşinin gözünde kazandıracak olan sendin. Ama onları ilk günden kandırılacak, önemsenmeyecek kişiler olarak gösteren sensin.

Iyi halt ettin , aferin ...

Aman çocuğum iyi okusun ,eksiği olmasın,herşeyi tam olsun diye kendimden kıstıklarımı düşündüm ve ailen adına üzüldüm..
Yani bunları yaparken benim çocuğum çok başarılı vs de olmayabilir ben görevimi yapıyorum ama en azından benim sevgim ve iyi niyetime istinaden onun da dürüst olmasını isterdim..
Bir an evvel söyleyin,özür dileyin...hemen affetmeyecekler çok üzüleceklerdir ama daha fazla kandırılmasınlar en azından...Sana para ayarlayacaklar diye daha fazla zorlanmasınlar...buda birşeydir...
Bir an evvel söyleyin,pişmanlığınızı dile getirin sonrasını dirayetle karşılayın..
Seçiminizin getirdiklerini de olgunlukla karşılamak insan olmanın bir gereğidir..

Kız evlenmiş ananın babanın haberi yok hala para yolluyorlar.
Kızın mezuniyetine bekliyorlar kızları neredeyse hamilelik haberi verecek onlara

Gitsin dürüstçe anlatsın olanları kahraman kocası
Ayrıca evlenmiş barklanmış kadın babasından para istemez artık kocası bakar.

Belki kurtulmak.istediklerinden

Sinop'ta okudum 2 yıl.Ardindan pandemi senesi yatay geçiş yaptım sinoptan muglaya .Muğla'da uzaktan okudum son bir sene kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…