- 3 Ekim 2010
- 11.455
- 3.697
-
- Konu Sahibi Ruyamdabuluttum
O ne kadar çok ödev öyle yahu
Bizim öğretmenimiz geçen sene günde en fazla önlü arkalı 2 yaprak veriyordu. 2 fotokopi ya da 2 kitap sayfası. Haftasonuysa 3 ya da 4.
Çok ödev olması çocuk için eziyettue ogretmrn içinde başarı degildirBize de öyle geldi. Zaman yok vakit yok hiç bir şeye açıkçası.
Tabi ki. Dahası benim oğlum bi dönem hiç yazmadan geliyorduPeki okuldaki çalışmaları bitirememe durumu oluyor muydu sizin?
daha önce kreşe vs gitmedi mi hiçHer başlangıç sancılı malasef...şimdi siz yazinca hatırladım daha yeni yürümeye başladığında kapıyı açarken parkeye vurmuştu kafasını... yanındayken bile oluyor tabi ki bu tür kazalar..ama insan beyni işte daha kötü olursaya odaklanıyor.olacakla olecege elbette çare yokta bende aynı zamanda panik atak oldugu için nasıl önlem alabilirime odaklaniyorum.
Gitti ama orada teneffüs olayı olmadığı için sürekli gözetim altındalar bu tür kazalar hiç olmadı.daha önce kreşe vs gitmedi mi hiç
Dark sen bölge olarak iyi bı okuldasin ve düşmeler daha çok fark ediliyor, zor bölgelerde çocuklar tekme tokat vs birbirlerine sürekli giriyorlar acil olan durumlar çok daha fazla a ma iyi bir sinifci ise fark ediyor . Uzun yıllar sonra 35 kişilik sınıflara girdim bu hafta nevrim döndü :)Bunlar her yerde olabilir ama sadece okulda değil ki. Tek sıkıntı öğretmenler neden görmüyor? Ben çocuğu okuldan alırken daha suratından anlıyorum mesela kavga ettiğini,düştüğünü ya da benzer başka bir sorun yaşadığını ki sadece dümdüz anneyim. Okuldaki öğretmenler bu çocukların suratlarına hiç mi bakmıyorlar? Kaldı ki sizinkinde yaralanma dahi var. Kimse görüp de noldu çocuğum diye sormuyor mu,bu kısım çok düşündürücü. Demek ki ilgilenmiyorlar,dümdüz bu yani.
Böyle bir olay bizim oğlanın okulunda yaşansa okulu ayağa kaldırır o veli. Ki haklı bence.
Her zaman anlayışlı biri olmusumdur.umarim benim çocuğumda böyle öğretmene denk gelir diyordum hepterzi kendi söküğünü dikemiyor.
öğretmen olarak bu endişelerini belirten velilere bir çok öğretmen sert tepki veriyor, onlara da anlatabilsek keşke bunları.
benim kızın da ilk gün alnı yarılmıştı 2 dikiş attılar
çocuğa anlatacaksınız,gerisini de ALLAHA emanet edeceksnz
zamanla bu kaygılarınız geçer.
umarım siz de artık kendi velilerinizin kaygılarını anlıyorsunuzdur
zamanla hepsi gelip geçiyor
Tabi ki. Dahası benim oğlum bi dönem hiç yazmadan geliyordu
Alışana kadar eli hızlanan kadar her çocuk okuldakileri tamamlamadan gelir bir süre. Bu normal. İlk harf grubundan sonra rahatlıyorlar epey. Çünkü çoğu çizgiye elleri alışmış oluyor.
Bi süre sonra okuldan eksik gelmezse evde işinin daha çabuk biteceğini kavrıyorlar zaten.İşte onlarda ödevler ek ekstra ödev oluyor haliyle.
Bilemiyorum yaaa,bizim okulda 1600 kişi var inan,o kadar kalabalık bir okul yine de olay çıkar yani böyle bir durumda çocukla ilgilenmemek nedir?Dark sen bölge olarak iyi bı okuldasin ve düşmeler daha çok fark ediliyor, zor bölgelerde çocuklar tekme tokat vs birbirlerine sürekli giriyorlar acil olan durumlar çok daha fazla a ma iyi bir sinifci ise fark ediyor . Uzun yıllar sonra 35 kişilik sınıflara girdim bu hafta nevrim döndü :)
İnsanlar istiyor ki en uzun ,en şişman,en büyük kendi çocuğu olsunBir de şöyle bir şey var başka ülkelerde çocuklar daha erken başlıyorlarmış eğitime, okuma yazmaya 4-5 yaşlar gibi. Bizim ülkemizde insanlar geç göndermeye çalistigi için erken gönderenlere yazık oluyor sanırım. Halbuki bu erteleme merakı olmasa da herkesin çocuğu eşit olabilse. Şimdi kızıma bakıyorum hiç de minik değil 72 aylık başladı okula tam yani. Geçen sene kreşte bile bence gayet iyiydi.
Ya dark mutlaka ilgilenen birileri vardır, çok farklı okullarda çalıştım, işini kötü yapan olduğu gibi iyi yapanlar da var . Çocuk düştüğünü soylememis olabilir, sorunca bişi yok diyebiliyorlar vs vs . Gözden kaçan durumlar oluyor ama ya aman öğrenci düşsün bana ne diyen bir okul görmedim . Oy sizin de baya varmışBilemiyorum yaaa,bizim okulda 1600 kişi var inan,o kadar kalabalık bir okul yine de olay çıkar yani böyle bir durumda çocukla ilgilenmemek nedir?
Aslında kaygıyı anlamamak değil olay , kaygıyi anlıyorlar ama veli orda rahatlamak güvende olduğunu duymak istiyor. Siz kaygılarınizi anlattiginizda öğretmen evet ya çok haklısınız okul çok tehlikeli ,başına her an bir şey gelebilir dese nasıl hissedersiniz?terzi kendi söküğünü dikemiyor.
öğretmen olarak bu endişelerini belirten velilere bir çok öğretmen sert tepki veriyor, onlara da anlatabilsek keşke bunları.
benim kızın da ilk gün alnı yarılmıştı 2 dikiş attılar
çocuğa anlatacaksınız,gerisini de ALLAHA emanet edeceksnz
zamanla bu kaygılarınız geçer.
umarım siz de artık kendi velilerinizin kaygılarını anlıyorsunuzdur
zamanla hepsi gelip geçiyor
Çok ama bu kadar odevde ya hu yazık çocuklara. Bizimkisi genelde arkalı önlü bir sayfa veriyor. Bazende deftere 5 satır falan.Bizim geçen hafta cumartesi ayrı ödev yaptı. Pazar günü 2'de başladık, 7' de bitti. Çocuk sona doğru sırtım ağrıyor dedi artıkta elimizden bir şey gelse ödev yani yapılması gerek. Her gün ne kadar ödev veriliyor size?
Aslında burada ki ana tema su ; ben burada ne öğretmeni ne kurumu suçluyorum .olay tamamen benim kaygilatimdan oluşuyor.bu da benim mizacim.yani meslegimle alakasi yok .ne yani pskolog olan birinin pskolojik sorunları olmayacak mı ? Bu yaklaşıma benziyor..ogretmen olan annelerin çocuklarının daha rahat olacağı.yok efendim ders sorunu yasamaZ ,her şeyde iyi olur mükemmel olur.hayir efendim bizde çocuğumuzun annesiyiz okulda öğretmenizAslında kaygıyı anlamamak değil olay , kaygıyi anlıyorlar ama veli orda rahatlamak güvende olduğunu duymak istiyor. Siz kaygılarınizi anlattiginizda öğretmen evet ya çok haklısınız okul çok tehlikeli ,başına her an bir şey gelebilir dese nasıl hissedersiniz?
Benim yorumumla bu yazdıklarınızın bağlantısını kuramadımAslında burada ki ana tema su ; ben burada ne öğretmeni ne kurumu suçluyorum .olay tamamen benim kaygilatimdan oluşuyor.bu da benim mizacim.yani meslegimle alakasi yok .ne yani pskolog olan birinin pskolojik sorunları olmayacak mı ? Bu yaklaşıma benziyor..ogretmen olan annelerin çocuklarının daha rahat olacağı.yok efendim ders sorunu yasamaZ ,her şeyde iyi olur mükemmel olur.hayir efendim bizde çocuğumuzun annesiyiz okulda öğretmeniz