- 5 Mart 2022
- 292
- 498
- 33
-
- Konu Sahibi Ruyamdabuluttum
Çocuğunuz 7 yaşında mı?Merhaba, kendimi o kadar yorgun bitkin endişeli hissediyorum ki nereye sigacagim bilemiyorum.
İyi kötü çocuğun okulunu ayarladım her şey iyi hos derken okullar başladı. Öyle bir hızla başladi ki esekten düşmüş karpuza döndüm bir anda.keske annelere de oryantasyon yapılsaydi . hazır mıyız değil miyiz bu dönemeaslında hazır olmam gerekirdi bende sinif öğretmeniyim çocukları hangi problemler bekliyor biliyorum da insanın kendi çocuğu olunca soğuk kanliligini koruyamiyor.En başta okula problemi beni zorladı.Hadi alışsın etsin derken çok şükür alıştı.sonra ödevleri yapmak istememesi inat etmesi derken bu sefer de teneffüslerde olaylarımiz bitmiyor.iki gün üst üste öyle kötü düşmüş ki kafasinin on tarafı mor .dün ist taraf morarmış bugün alt taraf morarmış.dirsegi kan içinde ve bunu eve gelince görüyorum kendim fark ediyorum.ne kendisi söylüyor ne öğretmeni ...hadi dirsek neysede kafa bu ya Allah korusun...üst üste olması da panigime panik kattı.kosarken takılmış dusmus.okul bahçesi beton zemin.yani ben şuan düşünüyorum nasıl önlem alsam ? Koşma oynama dikkat et demek endişemi azaltmiyor.cocuk bu koşacak oynayacak da ya daha kotu olursa ya da ilerleyen zamanlarda beni bekliyor endişesini atamıyorum.cok mu abartıyorum bir akıl verin
Hayır 6 yasinda 74 aylikÇocuğunuz 7 yaşında mı?
O yaşta okula başlayanlarda çok sık olan bir durum. Şahsen 7 yasından küçük çocuğumu okula başlatmazdım.Hayır 6 yasinda 74 aylik
Evet okula hazır dendiOkul olgunluğu yapıldı mı?
Okul olgunluğu yapıldı mı?
Kafasını vurmasa iyi hep düşe kalka büyüdü... ağladın mi diyoeym.ben bebek miyim diyor.cocuk.benden daha olgun diyorum ya anneleri de uyum surecine dahil etseler iyi olacaktıMerhaba okula alışma sürecinde kazalar olması normal demişti öğretmenimiz. Kızım da merdivenlerden korkuyormuş başta şimdi alışmış. Ödev yapmayı kendi rızasıyla isteyen çocuk görmedim zaten birinci sınıfa başlayıp da. Bu kadar stres olmayın. Her çocuk okuma yazma öğreniyor bir şekilde atla deve değil ya
72 aylıklar kanunen başlamak zorundaO yaşta okula başlayanlarda çok sık olan bir durum. Şahsen 7 yasından küçük çocuğumu okula başlatmazdım.
İsteğinizle vermemeye biliyorsunuz. İlk zamanlar her zaman zordur, karşısında her zaman güçlü durun sorumluluklarından taviz vermemenizi tavsiye ederim, düzene girecektir endişelenmeyin72 aylıklar kanunen başlamak zorunda
Aramıza hoş geldin. Emeklemeye yürümeye başladığı zaman gibi düşün, bir iki düşecek sonra düşmemeyi öğrenecek. Kalabalıkta dikkat etmeyi öğrenecek. Benim kızı geçenlerde tenefüse çıkarken itmişler hem suluğu kırılmış hem ayağı burkulmuş, iki gün bandajlı dolaştı. Kim olduğunu da görmemiş yavrum. Benimki 4.sınıf şu an. Sizde ilk hafta hasarları çok olmuş ama haftaya hiç kaza geçirmez inşallah. Böyle böyle öğreniyorlar kendilerini korumayı. Sessiz sakin oğlum akran zorbalığına uğradığında arkadaşından öğrenip müdahale etmiştik. Geçecek bunlar sakin olun. Güzel güzel yapmaması gerekenleri, özellikle hangi zamanlarda dikkatli olması gerektiğini anlatın tekrar tekrar. Hep yanlarında olma şansımız yok, çocuklar kendini korumayı zamanla öğreniyor.Merhaba, kendimi o kadar yorgun bitkin endişeli hissediyorum ki nereye sigacagim bilemiyorum.
İyi kötü çocuğun okulunu ayarladım her şey iyi hos derken okullar başladı. Öyle bir hızla başladi ki esekten düşmüş karpuza döndüm bir anda.keske annelere de oryantasyon yapılsaydi . hazır mıyız değil miyiz bu dönemeaslında hazır olmam gerekirdi bende sinif öğretmeniyim çocukları hangi problemler bekliyor biliyorum da insanın kendi çocuğu olunca soğuk kanliligini koruyamiyor.En başta okula problemi beni zorladı.Hadi alışsın etsin derken çok şükür alıştı.sonra ödevleri yapmak istememesi inat etmesi derken bu sefer de teneffüslerde olaylarımiz bitmiyor.iki gün üst üste öyle kötü düşmüş ki kafasinin on tarafı mor .dün ist taraf morarmış bugün alt taraf morarmış.dirsegi kan içinde ve bunu eve gelince görüyorum kendim fark ediyorum.ne kendisi söylüyor ne öğretmeni ...hadi dirsek neysede kafa bu ya Allah korusun...üst üste olması da panigime panik kattı.kosarken takılmış dusmus.okul bahçesi beton zemin.yani ben şuan düşünüyorum nasıl önlem alsam ? Koşma oynama dikkat et demek endişemi azaltmiyor.cocuk bu koşacak oynayacak da ya daha kotu olursa ya da ilerleyen zamanlarda beni bekliyor endişesini atamıyorum.cok mu abartıyorum bir akıl verin
Okula gidip ben çocuğumu vermek istemiyorum diye söylüyor muyuzİsteğinizle vermemeye biliyorsunuz. İlk zamanlar her zaman zordur, karşısında her zaman güçlü durun sorumluluklarından taviz vermemenizi tavsiye ederim, düzene girecektir endişelenmeyin
Evet imza atıyorsunuz, öyle bir hakkımız var.Okula gidip ben çocuğumu vermek istemiyorum diye söylüyor muyuz
İyi ama bu 72 ay ve üstü çocuklar için geçerli değil.Erteleme hakları yok zorunlular.69-71 aylıklar erteleme yapılabilir.İsteğinizle vermemeye biliyorsunuz. İlk zamanlar her zaman zordur, karşısında her zaman güçlü durun sorumluluklarından taviz vermemenizi tavsiye ederim, düzene girecektir endişelenmeyin
Yanlış biliyorsunuz. 69-72 ay arası için geçerli söylediğiniz şey. Eylülde 72 aylık olanlar mecburen başlıyor.Evet imza atıyorsunuz, öyle bir hakkımız var.
O halde alışacaktır. Malesef zor oluyor. Biz koca insanlar bile yeni bir işe başladığımız zaman bocalıyoruz. Çocuklar küçük dünyalarından bir anda kocaman bir alana açılıyorlar. Kendilerini korumayı öğreneceklerEvet okula hazır dendi
Kafasını vurmasa iyi hep düşe kalka büyüdü... ağladın mi diyoeym.ben bebek miyim diyor.cocuk.benden daha olgun diyorum ya anneleri de uyum surecine dahil etseler iyi olacaktı
Her başlangıç sancılı malasef...şimdi siz yazinca hatırladım daha yeni yürümeye başladığında kapıyı açarken parkeye vurmuştu kafasını... yanındayken bile oluyor tabi ki bu tür kazalar..ama insan beyni işte daha kötü olursaya odaklanıyor.olacakla olecege elbette çare yokta bende aynı zamanda panik atak oldugu için nasıl önlem alabilirime odaklaniyorum.Aramıza hoş geldin. Emeklemeye yürümeye başladığı zaman gibi düşün, bir iki düşecek sonra düşmemeyi öğrenecek. Kalabalıkta dikkat etmeyi öğrenecek. Benim kızı geçenlerde tenefüse çıkarken itmişler hem suluğu kırılmış hem ayağı burkulmuş, iki gün bandajlı dolaştı. Kim olduğunu da görmemiş yavrum. Benimki 4.sınıf şu an. Sizde ilk hafta hasarları çok olmuş ama haftaya hiç kaza geçirmez inşallah. Böyle böyle öğreniyorlar kendilerini korumayı. Sessiz sakin oğlum akran zorbalığına uğradığında arkadaşından öğrenip müdahale etmiştik. Geçecek bunlar sakin olun. Güzel güzel yapmaması gerekenleri, özellikle hangi zamanlarda dikkatli olması gerektiğini anlatın tekrar tekrar. Hep yanlarında olma şansımız yok, çocuklar kendini korumayı zamanla öğreniyor.
Zorunlu evet ya da rapor çıkartılıyor yeterli olmadığına dahil bu da çocuğun eğitim hayatına ileride yansıyorYanlış biliyorsunuz. 69-72 ay arası için geçerli söylediğiniz şey. Eylülde 72 aylık olanlar mecburen başlıyor.
hayır aslında 72 aylıksa doktor ve ram raporu gerekiyor. Dilekçe ekim kasım aralık ayında doğanlar için geçerli. Doktor ve ram raporu da ileride önüne çıkabilir diyorlar.Okula gidip ben çocuğumu vermek istemiyorum diye söylüyor muyuz
72 78 ay arası ram raporuna tâbi, yok maaşesef öyle bir dünyaOkula gidip ben çocuğumu vermek istemiyorum diye söylüyor muyuz