Ben 1. Sınıf annesi olmaya hazır değilmişim

Benim oğlum 84 aylık. Ekimde 7 yaşına girecek. Bu sene başladı birinci sınıfa. Uyum sürecinde zorluk çekmedi ama o da okul boyunca tuvaleti kullanmıyor. Kaç kere konuştuk sağlıksız olduğunu anlattık ama yok. Ödev yaparken sıkılıyor. Ama şunu farkettim. Okuldan gelir gelmez yaparsa çok fazla zorlanmıyoruz., biraz beklerse ağlamaya kadar gidiyor 🤦🏽‍♀️ ben de azıcık eğlence katıyorum ders yaparken araya. Bugün 6 satır küçük ve büyük e yaptı mesela. Her harfte mesela en sevdiği oyuncağı söyledi, ya da e ile başlayan bi şey öyle öyle yaptık. Bende şimdiden yoruldum 😂 Allah analara ve öğretmenlere sabır versin (çok amin)

Neden bukadar buyuttunuz anlamadim bunlar hepimizin gectigi surecler dusecek kalkacak odev yapmak istemeyecek vs vs

Merhaba, kendimi o kadar yorgun bitkin endişeli hissediyorum ki nereye sigacagim bilemiyorum.
İyi kötü çocuğun okulunu ayarladım her şey iyi hos derken okullar başladı. Öyle bir hızla başladi ki esekten düşmüş karpuza döndüm bir anda.keske annelere de oryantasyon yapılsaydi . hazır mıyız değil miyiz bu döneme 😣 aslında hazır olmam gerekirdi bende sinif öğretmeniyim çocukları hangi problemler bekliyor biliyorum da insanın kendi çocuğu olunca soğuk kanliligini koruyamiyor.En başta okula problemi beni zorladı.Hadi alışsın etsin derken çok şükür alıştı.sonra ödevleri yapmak istememesi inat etmesi derken bu sefer de teneffüslerde olaylarımiz bitmiyor.iki gün üst üste öyle kötü düşmüş ki kafasinin on tarafı mor .dün ist taraf morarmış bugün alt taraf morarmış.dirsegi kan içinde ve bunu eve gelince görüyorum kendim fark ediyorum.ne kendisi söylüyor ne öğretmeni ...hadi dirsek neysede kafa bu ya Allah korusun...üst üste olması da panigime panik kattı.kosarken takılmış dusmus.okul bahçesi beton zemin.yani ben şuan düşünüyorum nasıl önlem alsam ? Koşma oynama dikkat et demek endişemi azaltmiyor.cocuk bu koşacak oynayacak da ya daha kotu olursa ya da ilerleyen zamanlarda beni bekliyor endişesini atamıyorum.cok mu abartıyorum bir akıl verin
Kim hazırdı ki birinci sınıf annesi olmaya. Hepimiz hayata hep hazırlıksız yakalanıyoruz...

Önlem alamazsınız. Bence çok da korumayın. Bırakın biraz kendi ayakları üstünde dursun. Panik olmayın. O da düşe düşe öğrenecek...

Var ana sinifina basladi hemen cocugunuz varmi diye duyar kasmaya calismayin asiri pimpiriklo annelerden degilim cocugumu normal yetistiriyorum herseyi olay haline getirmiyorum :)
Tamam ne mutlu size o zaman olay haline getirmişim ki konu açmışım ...herkesin duygu eşiği farklıdır.kimisi kocasının sorunlarını taşır,kimisi çocuğunun...sonuç olarsk bir derdimiz var ki kadınlar kulübündeyiz

Bende 6 yaşında 1.sınıfa başlattım.
Şükür sorunsuz atlattık ama her çocugun gelişimi uyum süreci farklı.
İlk 2 ay zor.
Sonra adapte olur.
Genelde çocuklar sabit durmayı sevmediği için , ödev yapmayı sıkıcı buluyorlar.
Geçecek hepsi sabırrr

Bende 6 yaşında 1.sınıfa başlattım.
Şükür sorunsuz atlattık ama her çocugun gelişimi uyum süreci farklı.
İlk 2 ay zor.
Sonra adapte olur.
Genelde çocuklar sabit durmayı sevmediği için , ödev yapmayı sıkıcı buluyorlar.
Geçecek hepsi sabırrr
Birinci sınıf sonunda ki hâlimi çok merak ediyorum şuan 3 haftada 5-6 yaş birden aldım... sorunlar ödevler gümbür gümbür

Birinci sınıf sonunda ki hâlimi çok merak ediyorum şuan 3 haftada 5-6 yaş birden aldım... sorunlar ödevler gümbür gümbür
Oğlum 70 aylık başladı. Bana o kadar zor gelmedi. Ödevleri zor yapıyor ama çok da gelmediğinden teşvikle yapıyor. Ufak tefek kazalar oldu tabii, birinde çimden yuvarlanmış bileğini çim kesmiş yara bandı yapıştırmışlar. Ufak başladığı halde tahminimden daha kolay oldu

Oğlum 70 aylık başladı. Bana o kadar zor gelmedi. Ödevleri zor yapıyor ama çok da gelmediğinden teşvikle yapıyor. Ufak tefek kazalar oldu tabii, birinde çimden yuvarlanmış bileğini çim kesmiş yara bandı yapıştırmışlar. Ufak başladığı halde tahminimden daha kolay oldu
İşte çocuğun bilişsel durumi ,okulun yönetimi , öğretmen yaklaşımı her şey çok önemli

Benim oğlum Ekim 2017 doğumlu 1.sınıfa başladık evde 2.5 yaşında oğlum var bir de hamileyim 36 haftalık benim halimi düşünün artık ödev yapmak istemiyor bazen gitmek istemiyor i Sınıf arkadaşlarının annelerine sordum hepsi aynı durumdaymış benim şansım öğretmenimiz çok iyi ve çok ilgili ödev konusunda da çok üstüne gitmeyin sık sık mola vererek yapın

Benim oğlum Ekim 2017 doğumlu 1.sınıfa başladık evde 2.5 yaşında oğlum var bir de hamileyim 36 haftalık benim halimi düşünün artık ödev yapmak istemiyor bazen gitmek istemiyor i Sınıf arkadaşlarının annelerine sordum hepsi aynı durumdaymış benim şansım öğretmenimiz çok iyi ve çok ilgili ödev konusunda da çok üstüne gitmeyin sık sık mola vererek yapın
Allah kolaylık versin ne diyeyim...bizimde aynı okula zor gidiyor.her gün ağlaya sizlaya...ödev desem zar zor oturuyorum.

Kızım 6 yaşında 1.sınıfa başladık. Ödev yapmak istemiyor öğretmeninin verdiği görevleri yerine getirmiyor oyun oynamak istiyor. Öğretmeni okula hazır değil dedi ya okulun anasınıfına transfer edelim 1 sene daha gitsin seneye 1. sınıf olsun yada sınıf tekrar yaptıralım diyor. Bir süre 1.sınıfa devam etse adapte olur mu daha erken mi bilmiyorum çok karıştım

Kızım 6 yaşında 1.sınıfa başladık. Ödev yapmak istemiyor öğretmeninin verdiği görevleri yerine getirmiyor oyun oynamak istiyor. Öğretmeni okula hazır değil dedi ya okulun anasınıfına transfer edelim 1 sene daha gitsin seneye 1. sınıf olsun yada sınıf tekrar yaptıralım diyor. Bir süre 1.sınıfa devam etse adapte olur mu daha erken mi bilmiyorum çok karıştım
Öğretmen bu öneriyle geldiyse uymanızı öneririm. Çocuk tam olarak kaç aylık. Belli ki 72den küçük

Açıkçası benimki de zorlanıyor .ödev hep zorla yapıyor.bu şekilde öğrenemez gibi geliyor.bize anasınifinda hazır dendi ama ne olacak bilmiyorum.rehber ogretmen varsa görüşün ben görüşecegim

X