Ben 1. Sınıf annesi olmaya hazır değilmişim

Evet ona çok üzüldüm.dedim çocuğum kendi.kemfine kalkmış acısını bastırmış derse girmiş.yani içim acıdı .dün anneler grubunda konudab bahsettim .sizinde çocuklarda oluyor mu diye.birisi çıktı vay efendim cocuk bu duse kalka büyür diye bir atarlandi . Herkes ne kadar tuaf dedim.bu tuafliklar icincd zaten yaşamak bile mucize.tamam düşe kalka büyusun diye her şeye göz yumalim örtbas edelim
Kendisinin çocuğu düşse emin olun öyle demez. Ne biçim kadınmış? İnsan bir geçmiş olsun der bari. Böyle velilere de şaşırmıyorum artık,üstüne yılan atsan irkilmeyecek insanlarla bir arada yaşıyoruz kendime ve çocuğuma üzülüyorum artık 🙄

Ben de sizin gibi yazın dizlerini çok yaralıyor diye eşofman giydirmisligim var. Kafayı vurmak sıkıntı evet. Bazı çocuklar çok hareketli elini kolunu nereye koyacağını bilmiyor. Sizinkinin yaşlarında ben oğlumu sinemaya göturdum mesela hic rahat olamadı. Sürekli yerinde kımıldandı kalktı. Çocuk sabit durmaya alışık değil çünkü 😁. İnanın evde sandalyeden düşerdi ben sok olurdum nasıl beceriyor acaba diye. Mesela kapılara çarpar sürekli bir de kapı sucluymus gibi kapıyı yumruklar. Dan dun yürür biraz. Ama büyüdükçe azalıyor dediğim gibi. Duruluyorlar
Yani eğer kendi onlemimi kendim almazsam içim rahat etmeyecek.sakin koşma desem dinleyecek mi hiç sanmıyorum.

Kendisinin çocuğu düşse emin olun öyle demez. Ne biçim kadınmış? İnsan bir geçmiş olsun der bari. Böyle velilere de şaşırmıyorum artık,üstüne yılan atsan irkilmeyecek insanlarla bir arada yaşıyoruz kendime ve çocuğuma üzülüyorum artık 🙄
Ay evet bir atarlandi gruptan çıktı beni eklemeyin sakın dedi .çocuğum düştü diye ben özür dilecektim galiba

Oğlumda bu sene ilkokula başladı. İlk hafta gözü mor geldi biriyle çarpışmış, öğretmen buz koymuş gözüne, haber verdi yani. Bu düşme olayları insanı çok korkutuyor. Bir sonraki gün çocuklar işte biri bacağına takılmış, yamulmuş bacağı çocukların altında kalmış. Ödevlerimizi sormayın gitsin, bizim öğretmenimiz sanırım biraz fazla ödev veriyor.

Bir de kendi okulumuzda olmadığımızdan öğlenci. Akşam çıkışı 18:30 velhasıl gelince bir oturuyoruz uyuyana kadar ödev. Bir de küçükler sıkılıyorlar 2 yapıyor 1 su istiyor, çişi bitmiyor. :KK14:

Oğlumda bu sene ilkokula başladı. İlk hafta gözü mor geldi biriyle çarpışmış, öğretmen buz koymuş gözüne, haber verdi yani. Bu düşme olayları insanı çok korkutuyor. Bir sonraki gün çocuklar işte biri bacağına takılmış, yamulmuş bacağı çocukların altında kalmış. Ödevlerimizi sormayın gitsin, bizim öğretmenimiz sanırım biraz fazla ödev veriyor.

Bir de kendi okulumuzda olmadığımızdan öğlenci. Akşam çıkışı 18:30 velhasıl gelince bir oturuyoruz uyuyana kadar ödev. Bir de küçükler sıkılıyorlar 2 yapıyor 1 su istiyor, çişi bitmiyor. :KK14:
Bizim ki de öğlenci.odevleri çok olmuyor.baska okullarda 5-6 sayfa oluyor günde...1. Sınıf için galiba herkese sabır lazım ya da dil altı hapı 🙄🙄

Merhaba, kendimi o kadar yorgun bitkin endişeli hissediyorum ki nereye sigacagim bilemiyorum.
İyi kötü çocuğun okulunu ayarladım her şey iyi hos derken okullar başladı. Öyle bir hızla başladi ki esekten düşmüş karpuza döndüm bir anda.keske annelere de oryantasyon yapılsaydi . hazır mıyız değil miyiz bu döneme 😣 aslında hazır olmam gerekirdi bende sinif öğretmeniyim çocukları hangi problemler bekliyor biliyorum da insanın kendi çocuğu olunca soğuk kanliligini koruyamiyor.En başta okula problemi beni zorladı.Hadi alışsın etsin derken çok şükür alıştı.sonra ödevleri yapmak istememesi inat etmesi derken bu sefer de teneffüslerde olaylarımiz bitmiyor.iki gün üst üste öyle kötü düşmüş ki kafasinin on tarafı mor .dün ist taraf morarmış bugün alt taraf morarmış.dirsegi kan içinde ve bunu eve gelince görüyorum kendim fark ediyorum.ne kendisi söylüyor ne öğretmeni ...hadi dirsek neysede kafa bu ya Allah korusun...üst üste olması da panigime panik kattı.kosarken takılmış dusmus.okul bahçesi beton zemin.yani ben şuan düşünüyorum nasıl önlem alsam ? Koşma oynama dikkat et demek endişemi azaltmiyor.cocuk bu koşacak oynayacak da ya daha kotu olursa ya da ilerleyen zamanlarda beni bekliyor endişesini atamıyorum.cok mu abartıyorum bir akıl verin
Kaygılarınızı çok iyi anlıyorum. Benim kızım ikinci sınıfta hala merdiven inip çıkarken korkuyor. Üst sınıflar zil çaldığında öyle bir koşuyorlar ki kızım olduğu yere kapanıyor😞 iki defa düşürdüler kızımı, korkusu iyice arttı.
Yani çocuğunuza koşma erme deseniz de başka çocuklar koşup çarpacak malesef.
1. Sınıf çocuklarının kesinlikle üst sınıflardan ayrı binası olmalı, anaokulu gibi.
Tavsiye vermek isterdim ama ben çocuklarım okuldayken bin bir dua eden bir insanım, o kalabalıkta başlarına bir iş gelmesin diye. Kelin ilacı olsa.

Siz öğretmenken böyle hissediyorsanız başkaları napsın 😊
Okulda güvenlik konusunda sıkıntılar olabilir belki,idareyle ve öğretmenle konuşulabilir. Bu şekil kazalar illa ki olur ama okul mutlaka veliyi arar bilgilendirir,gereken ilkyardımı uygular.

Ama çocuğunuzun yaşı okul için müsait,küçük yolladığınız için bunların yaşandığını söyleyen arkadaşlara katılmıyorum.6 yaşı dolduran çocuklar ilkokula başlar,bu senelerdir bu şekilde. Bir gerekliliği yokken kalkıp da 80 aylık olana kadar çocuğu bekleten kişilere hayretle bakıyorum. Eskiden köylerde mezralarda çocuklar okula geç yollanırdı,tarlada çalışsın evde kardeşlerine baksın diye. Artık günümüzde şehrin göbeğinde bunu yapan olmamalı yani.
Bir de şöyle bir şey var başka ülkelerde çocuklar daha erken başlıyorlarmış eğitime, okuma yazmaya 4-5 yaşlar gibi. Bizim ülkemizde insanlar geç göndermeye çalistigi için erken gönderenlere yazık oluyor sanırım. Halbuki bu erteleme merakı olmasa da herkesin çocuğu eşit olabilse. Şimdi kızıma bakıyorum hiç de minik değil 72 aylık başladı okula tam yani. Geçen sene kreşte bile bence gayet iyiydi.

Bir de şöyle bir şey var başka ülkelerde çocuklar daha erken başlıyorlarmış eğitime, okuma yazmaya 4-5 yaşlar gibi. Bizim ülkemizde insanlar geç göndermeye çalistigi için erken gönderenlere yazık oluyor sanırım. Halbuki bu erteleme merakı olmasa da herkesin çocuğu eşit olabilse. Şimdi kızıma bakıyorum hiç de minik değil 72 aylık başladı okula tam yani. Geçen sene kreşte bile bence gayet iyiydi.
Benim oğlum da minik değil sınıfında daha minikler var.Ertelesek.ne ki bu sorunlar geçecek mi? Sadece otelemis olacağız.

Benim oğlum da minik değil sınıfında daha minikler var.Ertelesek.ne ki bu sorunlar geçecek mi? Sadece otelemis olacağız.
Yani işte belki önlem olarak kayıp düşmeyeceği ayakkabı, uzun kollular vs tercih edilebilir arkadaşların da dediği gibi.

Bir de bizim okulda mesela ilk okul öğrencilerinin merdiveni ayrı, ortaokul ayrı. Bahçede de oynadıkları alanları ayırmışlar. Çizgi çekmişler. Çizgiyi geçenin kafasına ceza kağıdı yapıştırıyorlarmış🤣okul idaresi ile görüşülüp bu tarz önlemler alınabilir.

benim takip ettiğim kadarıyla ilkokul değil de orta okulda soyut kavramlara geçince sorun oluyormuş ozellikle. Ortaokul öğretmenlerinden çok duydum erken vermeyin diye. İlkokul müfredatı belki başka ülkelerde az cok paralellik gösterse de ortaokulda farklilasiyordur muhakkak. Bence daha geniş açıdan bakmak lazım eğitim hayatına.

benim takip ettiğim kadarıyla ilkokul değil de orta okulda soyut kavramlara geçince sorun oluyormuş ozellikle. Ortaokul öğretmenlerinden çok duydum erken vermeyin diye. İlkokul müfredatı belki başka ülkelerde az cok paralellik gösterse de ortaokulda farklilasiyordur muhakkak. Bence daha geniş açıdan bakmak lazım eğitim hayatına.
Evet bu doğru olabilir fakat işte hepsi aynı ayarda olsa hepsi zorlanır. O zaman sıkıntı olmaz. Ama bir yıl geç gönderilen ile zamanında giden çocuk aradında adaletsizlik oluyor. Benim de küçük kızım kasım doğumlu. Dilekçe verip erteleme hakkımız varmış.

Bizim ki de öğlenci.odevleri çok olmuyor.baska okullarda 5-6 sayfa oluyor günde...1. Sınıf için galiba herkese sabır lazım ya da dil altı hapı 🙄🙄

Bizim geçen hafta cumartesi ayrı ödev yaptı. Pazar günü 2'de başladık, 7' de bitti. Çocuk sona doğru sırtım ağrıyor dedi artıkta elimizden bir şey gelse ödev yani yapılması gerek. Her gün ne kadar ödev veriliyor size?

Bizim geçen hafta cumartesi ayrı ödev yaptı. Pazar günü 2'de başladık, 7' de bitti. Çocuk sona doğru sırtım ağrıyor dedi artıkta elimizden bir şey gelse ödev yani yapılması gerek. Her gün ne kadar ödev veriliyor size?
O ne kadar çok ödev öyle yahu

Merhaba müsaadenizle bir sey sormak istiyorum eylülde 68 aylık olan bir çocuk bir sonraki eylüle mi kalır peki aile başlatmak istemezse?
Eylülde 66 67 68 aylık olanın kaydı anaokuluna çıkar. Veli eğer isterse dilekçeyle ilkokula yazdırabilir.

Eylülde 69 70 71 aylık olanın kaydı ilkokula çıkar. Veli eğer isterse dilekçeyle anaokuluna yazdırabilir.

Bizim öğretmenimiz geçen sene günde en fazla önlü arkalı 2 yaprak veriyordu. 2 fotokopi ya da 2 kitap sayfası. Haftasonuysa 3 ya da 4.

Evet bu doğru olabilir fakat işte hepsi aynı ayarda olsa hepsi zorlanır. O zaman sıkıntı olmaz. Ama bir yıl geç gönderilen ile zamanında giden çocuk aradında adaletsizlik oluyor. Benim de küçük kızım kasım doğumlu. Dilekçe verip erteleme hakkımız varmış.
Şu devirde herkes kendi derdine düştü, kimsenin böyle kapsayıcı bir şekilde düşüneceğini sanmıyorum. Kaldı ki devletin, milli eğitimin düşünmesi gereken bir şey bu. Dilekçe verip erteleme hakkınız varsa ve bunu erteliyorsaniz neden adaletsizlik yapmış olasınız Ki? Devletin verdiği hak sonuçta.
Benim oğlum ocak doğumlu. Daha masa başında 10dk oturduğunu görmedim. Resim bile yapmıyor söyle doğru düzgün. Ki 2 senedir kreşe de gidiyor. Bu 3. Senesi. Öbür sene ilkokula başlarsam en az onun kadar ben de zorlanirim. Ben varsa bekleme şansım beklemeyi tercih ederim şahsım adına.

Şu devirde herkes kendi derdine düştü, kimsenin böyle kapsayıcı bir şekilde düşüneceğini sanmıyorum. Kaldı ki devletin, milli eğitimin düşünmesi gereken bir şey bu. Dilekçe verip erteleme hakkınız varsa ve bunu erteliyorsaniz neden adaletsizlik yapmış olasınız Ki? Devletin verdiği hak sonuçta.
Benim oğlum ocak doğumlu. Daha masa başında 10dk oturduğunu görmedim. Resim bile yapmıyor söyle doğru düzgün. Ki 2 senedir kreşe de gidiyor. Bu 3. Senesi. Öbür sene ilkokula başlarsam en az onun kadar ben de zorlanirim. Ben varsa bekleme şansım beklemeyi tercih ederim şahsım adına.
Evet zaten adaleti sağlaması gereken devlettir. Yoksa kişi her zaman kendi çıkarını düşünür. Ocak doğumlu zaten beklemeli bence 👍

Çocuğunuza duştüğünde,canı acıdığında öğretmeni görmese bile gidip söylemesi gerektiğini anlatın.
Benim oğlum 5 yaşında anaokulunda dün arkadaşı itmiş hem tembihlemiştim biri sana zarar verirse bağır ,canın acırsa öğretmenin görmeyebilir o an gidip söyle diye,bağırmış oğlumda öğretmeni arkadaşını uyarmış.
Öte yandan kızımla aynı okulda oglum,oglumu almaya gittiğimde kızımın okulu öğle yemeği saatinde oluyor ve 5.sınıfları bir görseniz özellikle erkek grupları,şok olursunuz,birbirlerini itiyorlar,koşturuyorlar ,geçen gün biri yere düstü 4 tane cocuk üzerine atladı falan. Ben bile düşecektim insanın üzerine üzerine koşuyorlar sağa sola bakmak asla yok.Yani bilemiyorum yıllar geçsede birşey değişmeyebilir. Kızım 6.sınıf kız çocuğu olduğu icin daha sakin ve temkinli hareket eder ama o bile geçen gün kapıya elini sıkıştırmış,önündeki çıkınca kapıyı itmiş kızımda tutmaya çalışirken parmağı kalmış arada. Onu bile tembihliyorum kızım gerekiyorsa bekle biraz boşalsın öyle çık acele etme,merdivenlerden tutunarak in,arkandaki hızlı gelir iter yada çarparsa kendini güvende tutmuş olursun diyerek,koşma falan yok zaten,asla acele etme kendini acele edecek durumlara sokma araları,ders saatlerini vs güzel planla falan diye anlattım. Anlatıyorum.
Ama elimden fazlası da gelmiyor maalesef.
Sizinde yapabilecekleriniz kısıtlı ama en azından bu gibi durumlarda ne yapacağını bilmeli,onu öğretmelisiniz sadece. Gönül isterki pamuklara saralım incinmesinler,ayaklarına taş değmesin ama maalesef dünya böyle bir yer değil.
Öğretmeni ile de konuşun sonuçta kanayacak kadar bir darbe aldıysa bu konu önemsiz, olur böyle şeyler denecek cinsten değil. Dersiniz" ben çocuğumu da tembihledim,görmediniz sanırım siz olayı ama bundan sonra size söyleyecek bu durumlarda beni arayabilirsiniz gerekirse gelip alırım,gözlem altında tutarım kafa darbeleri önemli zira".
Allah korusun hepsini,kimsenin evladına bir zarar gelmesin.

X