Ben 1. Sınıf annesi olmaya hazır değilmişim

Yorumlarda tecrübeli anaları görünce bende sormak istedim. Tabi benim kız daha küçük okula gitmesine var ama hep aklıma takılmıştır
Aralık 2019 doğumlu, 2020 doğumlularla okula başlatma şansım var mı?

Yorumlarda tecrübeli anaları görünce bende sormak istedim. Tabi benim kız daha küçük okula gitmesine var ama hep aklıma takılmıştır
Aralık 2019 doğumlu, 2020 doğumlularla okula başlatma şansım var mı?
Evet. 2025 yılında kaydı ilkokula düşecek. 69 aylıkken. Dilekçe ile 2026 yılında başlatabilirsiniz.

Evet. 2025 yılında kaydı ilkokula düşecek. 69 aylıkken. Dilekçe ile 2026 yılında başlatabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim. Bu dilekçe ilerleyen zamanlarda bir problem çıkarmaz değil mi? Arkadaşlar ram raporu demiş ama cidden bu konularda çok cahilim

Sizinki dilekçe bizim dediğimiz okul zamanı gelip ertelemek isteyenler için ram raporu ...
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim 🙏🏻
Henüz birinci sınıf annesi olmadığım için konunuza yorum yapamadım ama bende okul zamanından biraz çekiniyorum. Umarım en kısa zamanda sorunlar çözülür

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim 🙏🏻
Henüz birinci sınıf annesi olmadığım için konunuza yorum yapamadım ama bende okul zamanından biraz çekiniyorum. Umarım en kısa zamanda sorunlar çözülür
İster istemez öyle oluyor.Bazi kişiler işin kcinde olmadığı için ki buna benim ailemde dahil biz de çocuk okuttuk böyle düşünmedik diyorlar da ben kendi okul zamanimi hatırliyorum . çocuklar bu kadar hareketli değildi.akran zorbalığı anasınıfından itibaren baslamiyordu.Tekonolojinin getirdirdigi bazı olumsuz yansimalarda cabasi...üstelik bizim ailemiz eti senin kemiği bizim derdi ogretmenin bir ağırlığı olurdu.suan korkuyu geçtim korku zaten olmasında saygı yok .bunların sonucunda çocuklar da özgüven tavan bana bir şey olmaz kafasindalar ve benimde buna dahil

İster istemez öyle oluyor.Bazi kişiler işin kcinde olmadığı için ki buna benim ailemde dahil biz de çocuk okuttuk böyle düşünmedik diyorlar da ben kendi okul zamanimi hatırliyorum . çocuklar bu kadar hareketli değildi.akran zorbalığı anasınıfından itibaren baslamiyordu.Tekonolojinin getirdirdigi bazı olumsuz yansimalarda cabasi...üstelik bizim ailemiz eti senin kemiği bizim derdi ogretmenin bir ağırlığı olurdu.suan korkuyu geçtim korku zaten olmasında saygı yok .bunların sonucunda çocuklar da özgüven tavan bana bir şey olmaz kafasindalar ve benimde buna dahil
Gerçekten yeni nesil bizden çok çok farklı. Bende anaokulunda zorbalık görmedim, ilkokulda da 1-2 kişiden sadece ama o kişiler herkese yapıyordu zaten. Ortaokul, lise deseniz gerçekten hepimiz arkadaştık. Üniversite çok keyifliydi.
Şimdi zorbalık gerçekten anaokulundan başlıyor ve öyle bizim zamanımızda olan gibi 1-2 kişi değil. Çocukların hepsi birbirine bunu yapıyor. Evinde gerçekten sevgiyle yetişmiş çocuk aralarında pasif kalıyor, en sonunda bir şekilde o da etki altına giriyor.
Çocuk yetiştirdiğimiz dönem çok zor, Allah hepimize kolaylık versin

Aslında kaygıyı anlamamak değil olay , kaygıyi anlıyorlar ama veli orda rahatlamak güvende olduğunu duymak istiyor. Siz kaygılarınizi anlattiginizda öğretmen evet ya çok haklısınız okul çok tehlikeli ,başına her an bir şey gelebilir dese nasıl hissedersiniz?
öyle demeyecek elbette ama sanki çok tuhaf bir şeymiş gibi de davranmayacak dengeli olacak

Mesela bizde(gürcistan'da yaşıyoruz) birinci sınıflar diğer sınıflardan önce çıkar üst sınıflara zil çaldığı zaman onlar sınıflara dönerler böylece çıkışta arbede yaşanmamış olur.bir de burda lise ayrı değil 1 ve 12 ci sınıflar aynı okulda.
Birleri erken çıkarmak bence de sağlıklı olanı, hiç değilse ilk dönem ama 1den 12ye kadar beraber de çok zor, çok farklı ihtiyaçları eğilimleri olan gruplar bunlar. Ben bu yıl 1 8 bir arada çalışıyorum o bile kâbus

Merhaba müsaadenizle bir sey sormak istiyorum eylülde 68 aylık olan bir çocuk bir sonraki eylüle mi kalır peki aile başlatmak istemezse?
Evet öyle olur. Ben yapmıştım. Kızım 80, oğlum 78 aylık başladı. Küçük başlamasındansa büyük başlamasını tercih ederim, fizikselden önce ciddi zihinsel farklılık oluyor. Özellikle ortaokula geçtikleri dönemde çok zorlanıyor küçük başlayanlar. Ortaokul öğretmeni olarak çocuklarım içn doğru karar verdiğimi düşünüyorum

Evet bu doğru olabilir fakat işte hepsi aynı ayarda olsa hepsi zorlanır. O zaman sıkıntı olmaz. Ama bir yıl geç gönderilen ile zamanında giden çocuk aradında adaletsizlik oluyor. Benim de küçük kızım kasım doğumlu. Dilekçe verip erteleme hakkımız varmış.
Erteleyin, hem çocukları büyümeye başlamış bir anne hem de öğretmen olarak öneriyorum

Ben de birinci sınıf annesiyim, gelin sarılalım🥹
Öğretmeni aslında oldukça az ödev veriyor benim diğer duyduklarıma göre, ama benimki ısrarla ne yani ödev diye hepsi bugün bitmek zorunda mı yarısını da yarın yaparım diyor. Olmaz yarına yenilerini verir öğretmenin diyorum, ooooo hep böyle mi olacak diyor😂 çirkin yazınca beğenmiyor, olsun oğlum yaptıkça güzelleşecek diyorum, bu sefer de daha çirkin yazıp bak güzelleşmiyor yalan söylüyorsun diyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Ben de birinci sınıf annesiyim, gelin sarılalım🥹
Öğretmeni aslında oldukça az ödev veriyor benim diğer duyduklarıma göre, ama benimki ısrarla ne yani ödev diye hepsi bugün bitmek zorunda mı yarısını da yarın yaparım diyor. Olmaz yarına yenilerini verir öğretmenin diyorum, ooooo hep böyle mi olacak diyor😂 çirkin yazınca beğenmiyor, olsun oğlum yaptıkça güzelleşecek diyorum, bu sefer de daha çirkin yazıp bak güzelleşmiyor yalan söylüyorsun diyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Bizimki de öyleydi çok şükür aştık ama şimdi de bu okulda koşma etme yaralanma durumları ortaya çıktı .yani bizim sıkıntımız bitmeyecek gibi duruyor

Birleri erken çıkarmak bence de sağlıklı olanı, hiç değilse ilk dönem ama 1den 12ye kadar beraber de çok zor, çok farklı ihtiyaçları eğilimleri olan gruplar bunlar. Ben bu yıl 1 8 bir arada çalışıyorum o bile kâbus
Şu an kızlarımın okuduğu okul farklı 1 4 aynı okul,5 8 onun yakınındaki okulda çünkü bu okulun müdürü aynı kişi.bu kararı da pandemiyadan sonra verdiler.ama diğer okullarda hepsi bir yerde oluyor.

X