- 5 Mart 2022
- 292
- 498
- 33
- Konu Sahibi Ruyamdabuluttum
Biz hâlâ zorla banyo yaparız zorla evden çıkarız ya bir çocuğun herşeyi zorla mı olur ? Aşırı inat ve dik kafalı olduğu için böyle oluyor.bugun artık dedim çok üzülüyorum üzülme iyiyim diyor.oyle olmuyor ki annenin kalbi bin misli daha çok acıyor onun canindanBenimki de böyle olacak kesin. 2 yaşından beri kreşe giden oğlumu devlet anaokuluna başlattım ki iyi iyi dedikleri oğlumu aslında nasılmış görelim diye.
Her etkinlikte sorun çıkardığını yapmak istemediğini sıraya girmek istemediğini kurallara uymak istemediğini söylüyor öğretmeni kağıt kesmeyi herkesten iyi biliyor ama yapmaya canı istemiyor vs vs herşeyde öyle .
Evde de böyle çünkü . Oyuncakları toplamak uyumadan önce dış fırçalamak hatta wc yapmak hatta banyo yapmak hep mi istemez hep ya hep. Parka gidelim mi hayır . Zorla Parka gideriz eve gidelim hayır . Sürekli bir pazarlık sürekli en iyisini o yesin o oynasın oyunu o yönetsin vs Tabiki biz bunlara tepki gösteriyoruz anlatıyoruz ama bazı şeyler kişilik galiba
Ben de artık çok yoruldum
Birinci sınıfı düşünemiyorum ya
Ben oğlumun akıbeti konusunda çok kaygılıyım umarım iyi kalpli bir çocuk olur tüm çocuklarımız
Bende fark etmesem söyleyeceği yoktu zaten ..on percemi uzun alnını kapatıyor o yüzden belli olmuyor.sacini tararken gördüm .hadi şimdi ucuz atlatıti diyirum rahatlatmak icin kendimi ama sonrayı istemsizce düşünüyorumKonu sahibi arkadaşım sizi kendime çok benzettim benimki bu yıl 2.sınıf. Ben de öğretmenim. Okula alışmada sorun yaşamadı ama 1 ay geçmeden okulda hiçbir şey yazmamaya başladı. Çok zorladı bizi de öğretmenini de en son rehberlik servisi ile görüşerek çözebildik.
Kazalar konusunda da maalesef dikkatli olmasını söylemek dışında bir şey yapamazsınız. İlk 3 günde 3 kere yaralı geldi bizimki de eve. Okul büyükse nöbetçi öğretmen o an başka alana bakıyorsa çocuk gelip kendisi söylemediği sürece öğretmenin haberi olmuyor.
Bizimki dün akşam yatarken kafam acıyo dedi ne oldu dedim tenefüste abi çarptı dedi. Bilerek mi yaptı dedim yanlışlıkla oldu başka bir yere atlıyordu dedi baktım morluk yok ama şişlik var.
Öğretmeniyle görüşüp bu tarz durumları çocupun önce öğretmenine söylemesini onun da sizi bilgilendirmesini sağlayabilirsiniz.
Kolaylıklar diliyorum.