Ben 1. Sınıf annesi olmaya hazır değilmişim

Benimki de böyle olacak kesin. 2 yaşından beri kreşe giden oğlumu devlet anaokuluna başlattım ki iyi iyi dedikleri oğlumu aslında nasılmış görelim diye.
Her etkinlikte sorun çıkardığını yapmak istemediğini sıraya girmek istemediğini kurallara uymak istemediğini söylüyor öğretmeni 😒 kağıt kesmeyi herkesten iyi biliyor ama yapmaya canı istemiyor vs vs herşeyde öyle .
Evde de böyle çünkü . Oyuncakları toplamak uyumadan önce dış fırçalamak hatta wc yapmak hatta banyo yapmak hep mi istemez hep ya hep. Parka gidelim mi hayır . Zorla Parka gideriz eve gidelim hayır . Sürekli bir pazarlık sürekli en iyisini o yesin o oynasın oyunu o yönetsin vs Tabiki biz bunlara tepki gösteriyoruz anlatıyoruz ama bazı şeyler kişilik galiba
Ben de artık çok yoruldum
Birinci sınıfı düşünemiyorum ya
Ben oğlumun akıbeti konusunda çok kaygılıyım umarım iyi kalpli bir çocuk olur tüm çocuklarımız
Biz hâlâ zorla banyo yaparız zorla evden çıkarız ya bir çocuğun herşeyi zorla mı olur ? Aşırı inat ve dik kafalı olduğu için böyle oluyor.bugun artık dedim çok üzülüyorum üzülme iyiyim diyor.oyle olmuyor ki annenin kalbi bin misli daha çok acıyor onun canindan
Konu sahibi arkadaşım sizi kendime çok benzettim benimki bu yıl 2.sınıf. Ben de öğretmenim. Okula alışmada sorun yaşamadı ama 1 ay geçmeden okulda hiçbir şey yazmamaya başladı. Çok zorladı bizi de öğretmenini de en son rehberlik servisi ile görüşerek çözebildik.

Kazalar konusunda da maalesef dikkatli olmasını söylemek dışında bir şey yapamazsınız. İlk 3 günde 3 kere yaralı geldi bizimki de eve. Okul büyükse nöbetçi öğretmen o an başka alana bakıyorsa çocuk gelip kendisi söylemediği sürece öğretmenin haberi olmuyor.

Bizimki dün akşam yatarken kafam acıyo dedi ne oldu dedim tenefüste abi çarptı dedi. Bilerek mi yaptı dedim yanlışlıkla oldu başka bir yere atlıyordu dedi baktım morluk yok ama şişlik var.

Öğretmeniyle görüşüp bu tarz durumları çocupun önce öğretmenine söylemesini onun da sizi bilgilendirmesini sağlayabilirsiniz.

Kolaylıklar diliyorum.
Bende fark etmesem söyleyeceği yoktu zaten ..on percemi uzun alnını kapatıyor o yüzden belli olmuyor.sacini tararken gördüm .hadi şimdi ucuz atlatıti diyirum rahatlatmak icin kendimi ama sonrayı istemsizce düşünüyorum

Benim oğlumda bu yıl 1.sınıf 79 aylık Şubat doğumlu.
Ödev bilinci var şimdiden evet ama okulda ne yapıyorsunuz diye sorunca hatırlamıyorum diyor.
Ev çalışmalarını yapmak için oturunca elim ağrıdı diyor,kalemi bırakıp turluyor.Ruhu sıkılıyor resmen.
Okulda tuvalete asla gitmiyor sabah 8.30 akşam 16.40 a kadar.
Geçen gün dans kulübünde sizi özledim ağladım dedi.
Öğretmeni çocuğun çok tedirgin olduğunu,sürekli ya kaybolursam ya bişey olursa diye arada gözlerinin dolduğunu anlattı,koridorda özellikle kontrolsüz hareketler yapıyormuş,sınıf kapısına tırmanmaya çalışıyormuş sanırım tenefüste dahi öğretmenleri izlemese çok kez düşmüş olurdu.

Zamanla alışacaklar,bende çok korkuyordum WC olayı nasıl olacak,yemek yemez,kesin düşer bir yerine bişey olur,kendini savunamaz o merdivenlerden nasıl inecek birbirilerini ittirirlerse diye ama ite kaka birşekilde gidiyor her çocuk aynı değil eğitimci olarak siz daha iyi bilirsiniz.Anneliğin gerektirdiği korku ve telaşlar bunlar çok normal.
Ama öğretmeniyle bir görüşmenizi tavsiye ederim,bu kadar kötü düşmeleri ya da okul sınıf içindeki haliyle alakalı bilgilendirme yapılması gerekiyor.Özellikle 1.sınıf öğrencileri henüz küçük ve alışma evresinde oldukları için devamlı bir gözlem gerektiriyor bu süreçte öğretmenin hiç bilgi vermemesi ne kadar doğru?

Ödev bilinci var şimdiden evet ama okulda ne yapıyorsunuz diye sorunca hatırlamıyorum diyor.
Ev çalışmalarını yapmak için oturunca elim ağrıdı diyor,kalemi bırakıp turluyor.Ruhu sıkılıyor resmen.
Öğretmeni çocuğun çok tedirgin olduğunu,sürekli ya kaybolursam ya bişey olursa diye arada gözlerinin dolduğunu anlattı,koridorda özellikle kontrolsüz hareketler yapıyormuş,sınıf kapısına tırmanmaya çalışıyormuş sanırım tenefüste dahi öğretmenleri izlemese çok kez düşmüş olurdu.

Zamanla alışacaklar,bende çok korkuyordum WC olayı nasıl olacak,yemek yemez,kesin düşer bir yerine bişey olur,kendini savunamaz o merdivenlerden nasıl inecek birbirilerini ittirirlerse diye ama ite kaka birşekilde gidiyor her çocuk aynı değil eğitimci olarak siz daha iyi bilirsiniz.Anneliğin gerektirdiği korku ve telaşlar bunlar çok normal.
Ama öğretmeniyle bir görüşmenizi tavsiye ederim,bu kadar kötü düşmeleri ya da okul sınıf içindeki haliyle alakalı bilgilendirme yapılması gerekiyor.Özellikle 1.sınıf öğrencileri henüz küçük ve alışma evresinde oldukları için devamlı bir gözlem gerektiriyor bu süreçte öğretmenin hiç bilgi vermemesi ne kadar doğru?
Aynı endişeleri yasadim.birinci sınıflar bixim en alt katta merdiven yok.tuvalete benimkide gitmiyor ya kızlar tuvaletibe girersem endişesi var.ustelik hem öğretmeni gösterdi hem ben gösterdim.Hadi her şey hallolur diyorum çünkü bunların tehlikeli boyut değil ama bu tehlikeli bana göre de birinci sınıflar bu kadar başıboş olmamalı .evet nöbet tutuluyorda sözde tutuluyor.herseyin için de olup bunları bilmekte ayrı kötü...

O kadar sure tuvaletini nasıl tutuyor okul saati neden o kadar uzun acaba

Biz hâlâ zorla banyo yaparız zorla evden çıkarız ya bir çocuğun herşeyi zorla mı olur ? Aşırı inat ve dik kafalı olduğu için böyle oluyor.bugun artık dedim çok üzülüyorum üzülme iyiyim diyor.oyle olmuyor ki annenin kalbi bin misli daha çok acıyor onun canindan

Bende fark etmesem söyleyeceği yoktu zaten ..on percemi uzun alnını kapatıyor o yüzden belli olmuyor.sacini tararken gördüm .hadi şimdi ucuz atlatıti diyirum rahatlatmak icin kendimi ama sonrayı istemsizce düşünüyorum
İnançlı biri iseniz akika kurbanı nedir araştırın kestirip dağıtın. Kazayı belayı önler. Özellikle erkek çocukları için çok önemli çünkü çok yaramazlar ppkkjhgfff

O kadar sure tuvaletini nasıl tutuyor okul saati neden o kadar uzun acaba
Devlette ne kadar süre bilmiyorum ama gittiği kolejde 9 ders var.
Nasıl tutuyor bende anlamıyorum cidden iki matara su içip geliyor koştur koştur tuvalete gidiyor.
Bir gün okulda kaçıracak bu korkusundan dolayı her gün bunu düşünüyorum bu ara.

Nasıl tutuyor bende anlamıyorum cidden iki matara su içip geliyor koştur koştur tuvalete gidiyor.
Benimki de öyle. Çok tuvalet tutan çocuklar büyüyünce cimri olurmuş 😂 göreceğiz bakalım aslı var mı 😂

Aynı endişeleri yasadim.birinci sınıflar bixim en alt katta merdiven yok.tuvalete benimkide gitmiyor ya kızlar tuvaletibe girersem endişesi var.ustelik hem öğretmeni gösterdi hem ben gösterdim.Hadi her şey hallolur diyorum çünkü bunların tehlikeli boyut değil ama bu tehlikeli bana göre de birinci sınıflar bu kadar başıboş olmamalı .evet nöbet tutuluyorda sözde tutuluyor.herseyin için de olup bunları bilmekte ayrı kötü...
Çocuğun o kadar kötü halini sıınıf öğretmeninin farketmeme durumu olamaz bence eğer yüzüne bakmamazlık etmiyorsa.
Kesinlikle konuşun derim bunları anlatın ve hiç bilgilendirme yapmadığını ama bu çocukların henüz küçük olduğunu ve böyle tehlikeli düşmelerde büyük sıkıntılar çıkabileceğini bahsedin.
Allah korusun çok tehlikeli.
Öğretmenin hiç iletişime geçmemesi çok rahatsız edici,popo üstü yumuşak düşüş yapmış bir çocuktan bahsetmiyoruz,bu ilgisizliğe giriyor iyice.

Sanırım koşuyor koşarak terle atıyor suyu yoksa o kadar süre tuvaletini tutması zor dayanamaz gider benimki de başka yerde gitmiyor okulda zorla sokuyorum wc ye öğrensin tek gitmeyi diye tüm gün bizim de

Birinci sınıftaki halimi hatırladım da tam psikoloğa anlatmalık olduğunu fark ettim.

Birinci sınıftayken sınıfa hatta okula yabancı gibiydim. Derse girmediğim hatta okuldan kapısından dışarı çıktığım olurdu. Düşünüyorum da bir Allah'ın kulu da bu kız nerede diye beni aramamış 🤦‍♀️

Korkmanız için yazmıyorum ama geçen oğlumun okulunda da bir çocuk kalabalıkta düşüp dizini parçalamış 8 dikiş var demişlerdi ve yeni yönetmelikte kötü yaralamalarda idarenin götürmesi bile yasak. Ambulans ile veli hastaneye sevk ediliyor.

Kısacası 1.sınıf çocuğu olan ben de aynı endişe ile defalarca öğretmen ve idare görüşmesi yaptım olabildiğince sınıf sınıf okula girilip katlar arası 10 dk olacak şekilde çıkmaya başladılar. Eğer çok fazla yığılma varsa giriş çıkışta bunu sizin şikayetiniz ve idarenin çözümleyici tutumu düzelecektir.

1.sınıf öğretmeni yoğunluktan fark etmeyebılır cocuk söylemedıyse ki perçemi varmış zaten. Hiçbir öğretmenın görüpte önemsemeyeceğini asla düşünmüyorum. Ama düşmeleri cok normal gelıyor bana okulda aşırı enerjık ve heyecanlı oluyorlar . Erkek öğrenciler koşup son anda kayarak kendılerını bılerek yerede atıyorlar hatta. Kendi kendine dönüp yere atlayanda var . Nöbetçi öğretmen düşme anını engelleyemez . ( yüksek yerden bahsetmıyorum)Düştükten sonrasına yardımcı olabilir

Nirmal şartlarda zaten göndermek istemez kimse çocuğunu ...çanta kadar birşeyler

Zaten ogretmrn ne yapabilir ki anca yere düştüğünü görürse kaldirir.bizim bahçede bayağı büyük .benim ki düşse düştüm demez . öğretmenin biliyor mu dedim gördu mu ? Öğretmen nerden bilsin o teneffüste olmuyor ki dedi

Ama "Öğretmenimmmm bak babam bana yeni ayakkabı aldı. " " Biliyor musun benim halamın adı da Ezgi" diye alakalı alakasız her şeyi anlatan çocuklar bahçede düştüklerini öğretmenine kendisi söylemeli.
Genelde ilk haber sınıf arkadaşlarından gelir. Kara haber tez duyuluyor :/
Kan içimde morluk, şişlik diyorsunuz. Öğretmen nasıl farketmedi sinifiniz cok mu kalabalık bilemedim. Lakin çocuğunuzu yönlendirin. En ufak düşme konusunda öğretmenini bilgilendirmeli.
Bir buz uygulaması bile çok önemli sonuçta.

X