Ben 1. Sınıf annesi olmaya hazır değilmişim

hayır aslında 72 aylıksa doktor ve ram raporu gerekiyor. Dilekçe ekim kasım aralık ayında doğanlar için geçerli. Doktor ve ram raporu da ileride önüne çıkabilir diyorlar.
Yani hiçbir 72 aylık sağlıklı çocuk annesi doktordan veya ramdan yalan rapor peşine düşmez. Ben biliyorum bunları, 69 aylık çocuğumu erteletmiştim. Ne diyecek merak etitğim için yazdım onu 😂

Her başlangıç sancılı malasef...şimdi siz yazinca hatırladım daha yeni yürümeye başladığında kapıyı açarken parkeye vurmuştu kafasını... yanındayken bile oluyor tabi ki bu tür kazalar..ama insan beyni işte daha kötü olursaya odaklanıyor.olacakla olecege elbette çare yokta bende aynı zamanda panik atak oldugu için nasıl önlem alabilirime odaklaniyorum.
Okullarda çocuklar önce allaha sonra öğretmenlere emanet. Ama öğretmenlerin tenefüste çocukları koruma şansı neredeyse hiç yok. Nönetçi falan hikaye, hele ilkokullarda, ne durdan anlıyorlar ne yapmadan. 1.sınıflar ne desen dinlemiyor. Aynen yeni yürüdükleri zamanki gibi, yanında yürüdüğün çocuğu yerde buluyorsun. Başa çıkmak kollamak mümkün değil

Yani hiçbir 72 aylık sağlıklı çocuk annesi doktordan veya ramdan yalan rapor peşine düşmez
Nirmal şartlarda zaten göndermek istemez kimse çocuğunu ...çanta kadar birşeyler
Okullarda çocuklar önce allaha sonra öğretmenlere emanet. Ama öğretmenlerin tenefüste çocukları koruma şansı neredeyse hiç yok. Nönetçi falan hikaye, hele ilkokullarda, ne durdan anlıyorlar ne yapmadan. 1.sınıflar ne desen dinlemiyor. Aynen yeni yürüdükleri zamanki gibi, yanında yürüdüğün çocuğu yerde buluyorsun. Başa çıkmak kollamak mümkün değil
Zaten ogretmrn ne yapabilir ki anca yere düştüğünü görürse kaldirir.bizim bahçede bayağı büyük .benim ki düşse düştüm demez . öğretmenin biliyor mu dedim gördu mu ? Öğretmen nerden bilsin o teneffüste olmuyor ki dedi

Ya bir de o çıkışta merdivenlerden inmeleri, o itiş kakış o bahçedeki koşuşları... İyi diyorum her gün burada bir çocuk pert olmuyor. Gerçekten biz de böyleydik sanırım küçükken. Kendilerini korumayı öğrenecekler inşallah.
Kızlar koruyor yinede erkek çocukları cidden Allah'a emanet

Benimki de böyle olacak kesin. 2 yaşından beri kreşe giden oğlumu devlet anaokuluna başlattım ki iyi iyi dedikleri oğlumu aslında nasılmış görelim diye.
Her etkinlikte sorun çıkardığını yapmak istemediğini sıraya girmek istemediğini kurallara uymak istemediğini söylüyor öğretmeni 😒 kağıt kesmeyi herkesten iyi biliyor ama yapmaya canı istemiyor vs vs herşeyde öyle .
Evde de böyle çünkü . Oyuncakları toplamak uyumadan önce dış fırçalamak hatta wc yapmak hatta banyo yapmak hep mi istemez hep ya hep. Parka gidelim mi hayır . Zorla Parka gideriz eve gidelim hayır . Sürekli bir pazarlık sürekli en iyisini o yesin o oynasın oyunu o yönetsin vs Tabiki biz bunlara tepki gösteriyoruz anlatıyoruz ama bazı şeyler kişilik galiba
Ben de artık çok yoruldum
Birinci sınıfı düşünemiyorum ya
Ben oğlumun akıbeti konusunda çok kaygılıyım umarım iyi kalpli bir çocuk olur tüm çocuklarımız

O yaşta okula başlayanlarda çok sık olan bir durum. Şahsen 7 yasından küçük çocuğumu okula başlatmazdım.

İsteğinizle vermemeye biliyorsunuz. İlk zamanlar her zaman zordur, karşısında her zaman güçlü durun sorumluluklarından taviz vermemenizi tavsiye ederim, düzene girecektir endişelenmeyin 💪
Tamamen yanlış bilgiler

72 ay ve üzerini kaydetmek zorundasınız. Kaydetmemek için sadece çocuun zihinsel fiziksel durumu yeterli değildir raporu geçerli. Öyle gidip istemiyorum denmez.

Ya bir de o çıkışta merdivenlerden inmeleri, o itiş kakış o bahçedeki koşuşları... İyi diyorum her gün burada bir çocuk pert olmuyor. Gerçekten biz de böyleydik sanırım küçükken. Kendilerini korumayı öğrenecekler inşallah.
Küçükken tam çıkış kapısında bir düştüm yere ikiyuz kişi uzerime bastı da geçti üzerimden tam kalıyorum lap yine yapış. Travma resmen

Konu sahibi arkadaşım sizi kendime çok benzettim benimki bu yıl 2.sınıf. Ben de öğretmenim. Okula alışmada sorun yaşamadı ama 1 ay geçmeden okulda hiçbir şey yazmamaya başladı. Çok zorladı bizi de öğretmenini de en son rehberlik servisi ile görüşerek çözebildik.

Kazalar konusunda da maalesef dikkatli olmasını söylemek dışında bir şey yapamazsınız. İlk 3 günde 3 kere yaralı geldi bizimki de eve. Okul büyükse nöbetçi öğretmen o an başka alana bakıyorsa çocuk gelip kendisi söylemediği sürece öğretmenin haberi olmuyor.

Bizimki dün akşam yatarken kafam acıyo dedi ne oldu dedim tenefüste abi çarptı dedi. Bilerek mi yaptı dedim yanlışlıkla oldu başka bir yere atlıyordu dedi baktım morluk yok ama şişlik var.

Öğretmeniyle görüşüp bu tarz durumları çocupun önce öğretmenine söylemesini onun da sizi bilgilendirmesini sağlayabilirsiniz.

Kolaylıklar diliyorum.

X